09.03.13
12:28
Форума пълен с кросфит звезди а списъка за оупъна празен ли празен :D
Сашкооооо, по-важното е, че светим :D
09.03.13
13:56
Kirilov, някаква грешна представа имаш за работен пулс :D
Прав си, наистина нямам представа, просто цитирах Жиката. :)
Жиката каза “30” , което си е баш работен пулс за максове.
Ти с тва 130 си пред заспиване...за кво говорим въобще за КФ, като понятия, които трябва да са ви ясни и да знаете как да ги тълкувате във всеки един аспект са ви непоянтни...
Блага:
Марти, дано си наточил ножа:Ти ако стигнеш до 3-тата тежест аз главата си режа !!!
17 мин
+ 5 изхвърляния на 45кг, общо 155 повторения - има и клип
Тоди - 155 повторения :*
Благодаря ви, че ни надъхахте!
Тъй като Тоди пак нищо не разбра и прави по 40 бърпита всеки път (tmi)
Със 155 си м/у 41во и 43то място в Европа, браво !
Браво за постижението!Иначе:
Нещо не видях 6-те изхвърляния на 55,които обеща... ;)
Откога на пльосване ,ставане и опит за скок от земята му казват бърпи...?
Ааааа, Еси, тея бърпита не се зачитат много, много. Не че ти умаловажавам усилията, ама нито един от подскоците ти на бърпито няма 13 см. ;)
Тодорка ще ги сложи всичките в джоба си, жалко че не и се занимава.
Тия намазаните, с личните треньори и спонсорирани от амнайсе фирми, ще има да се чудят от де дойде тоева:)))
И как ще объркаш бърпитата бе Тодче, все беше прибрала великата Мариана от Гърция. Тя 171 е направила.
Кирилов, все тая ми е, казах, че не съм снимала клип за Оупъна.
Да се напъват кросфитърите, аз си дигам щанги ;)
Идеята ми беше да надъхам сдуханяците, дето цяла година тренират за тоя Оупън и накрая - много било, трудно било. ;)
Жика - нема въздух брат ахаха, мисля си сипя една ракия по случая, исках да стигна до третата тежест и да видя дали с мега уникалния ми пулс, ще мога да си вдигна 90% от макс в подклек.
Това беше личната ми мотивация за този комплекс.
П.П И понеже сме форумни спортисти - нека некое друго женско да стигне и да направи някое повторение с 45-те килограма, от форума имам предвид ;)
Мнението беше редактирано от Блажка на 09.03.13 21:00.
09.03.13
21:02
Кирилов, все тая ми е, казах, че не съм снимала клип за Оупъна.
Да се напъват кросфитърите, аз си дигам щанги ;)
Идеята ми беше да надъхам сдуханяците, дето цяла година тренират за тоя Оупън и накрая - много било, трудно било. ;)
Жика - нема въздух брат ахаха, мисля си сипя една ракия по случая, исках да стигна до третата тежест и да видя дали с мега уникалния ми пулс, ще мога да си вдигна 90% от макс в подклек.
Това беше личната ми мотивация за този комплекс.
Не е все тая, щото ако скачаш по 15 см ще увехнеш на средата., или на 2/3ти .(мисля че е близко до акъла, ама все пак да ти обърна внимание)
09.03.13
21:08
Тодорка ще ги сложи всичките в джоба си, жалко че не и се занимава.
Тия намазаните, с личните треньори и спонсорирани от амнайсе фирми, ще има да се чудят от де дойде тоева:)))И как ще объркаш бърпитата бе Тодче, все беше прибрала великата Мариана от Гърция. Тя 171 е направила.
Какво да ти кажа,все пак съм руса и трябва много да ми се обяснява :P
Казах, че ми е все тая като цяло 8-)
Не претендирам за нищо, да претендират, тея, дето ще се пускат и гледах на Мариана клипа за 171 и имаше 2 ноу репс ;) Дано да не си ги е броила, на извхърляне имам предвид, падна и щангата отзад, а един път не се изправи, което го има в официалните правила.
Но нали е Елит, да му мислят бедняците ;)
АЙДЕ СЕГА, сдуханяци:))
Е лесно ли е това, според теб:)
Тоди, запиши си бре...на дланта:)))
Според мен за кросфитър, с въздух, с техника на олимпийски и нужната сила, тренирайки по този начин през годината, такъв комплекс не би трябвало да го затрудни.
Мисля си, че след като са преценили, че третата тежест за 30 повторения е 45кг за жени, което е постижимо за жена, чиито макс е към 60 кила, това означава, че и тежестта от 75кг е постижима за мъж.
Оттам -нататък бърпитата вече вие си знаете как се правят, стандарти и т.н., но те също трябва да са се оттренирали съотвено, за да си максимално бърз и да се зачита повторението.
Това е моето виждане, то е ясно, че аз на моя клип гледам Нешънал Джиографик и слушам хита за Куката...
09.03.13
22:38
Блага,искрено ме развесели,благодаря ти !!! Ако преди имах минимални съмнения,че ще стигнеш до 3-тата тежест,то вече нямам абсолютно никакви,че няма да успееш да завършиш и 2-рата :D:D
1.Идея си нямам защо правиш 2-рите изхвърляния с 30кг. , след като тежеста ви е 35.
2.Бърпитата - да се смея ли,да плача ли...Това е нещо като кобра пуш ъп с изправяне на пръсти и пляскане.Докосвай предмет на 15см. над теб и си пиши по още 2 минути на серия.Това не са бърпита.
3.Първита и втората серия изхвърляния са ти по 29 повторения,не по 30.
4.На повече от половината повторения лоста не ти минава под коленете,no rep…
5.Клипа почва е 14:40.Като си имала време и да отидеш и да пуснеш апарата да записва...това значи,че си направила 40 бърпита за около 2мин... Иска ми се да ти повярвам,но просто няма как....Дори и с твойта интерпретация на бърпита.А пък с 15см. скок - :D:D
Като цяло залагам пари,че няма да приключиш с 2рата тежест :) Правейки истинския комплекс.
Колкото това са сдуханяците - мога да ти отговоря много хубаво,но ще си замълча от уважение :)
09.03.13
22:45
Навремето, като се занимавах с кросфит, бях кралят на калпавото бърпи. Като такъв, и с властта дадена ми от куция крак, липсата на въздух и големият ми мързел, те провъзгласявам за рицар на най-кьоравите бърпита за годината. Изправи се, сър Заболотни :D
Нареждай си колкото искаш, дреме ми, аз имам друга цел, и аз ти се смея на теб, ама кво да се прави - покажи, че ти можеш, аз като не мога. :*
Евала бе, брат ми, евала... (muscle)
И Юли е разписал 20/30/45/55, виж в началото..
Наздраве!
Мнението беше редактирано от Блажка на 09.03.13 22:55.
09.03.13
23:05
Блага,искрено ме развесели,благодаря ти !!! Ако преди имах минимални съмнения,че ще стигнеш до 3-тата тежест,то вече нямам абсолютно никакви,че няма да успееш да завършиш и 2-рата :D:D
1.Идея си нямам защо правиш 2-рите изхвърляния с 30кг. , след като тежеста ви е 35.
2.Бърпитата - да се смея ли,да плача ли...Това е нещо като кобра пуш ъп с изправяне на пръсти и пляскане.Докосвай предмет на 15см. над теб и си пиши по още 2 минути на серия.Това не са бърпита.
5.Клипа почва е 14:40.Като си имала време и да отидеш и да пуснеш апарата да записва...това значи,че си направила 40 бърпита за около 2мин... Иска ми се да ти повярвам,но просто няма как....Дори и с твойта интерпретация на бърпита.А пък с 15см. скок - :D:DКато цяло залагам пари,че няма да приключиш с 2рата тежест :) Правейки истинския комплекс.
Колкото това са сдуханяците - мога да ти отговоря много хубаво,но ще си замълча от уважение :)
Това щях да напиша и аз след клипа... Но Марти го е казал най-точно. Аз имах желание да го пробвам но да си призная изхвърлянето макса ми е 60. Което значи че и да стигна до вторите изхвърляния няма да го завърша. И тия бърита с подскок с предмет освен самия скок имат и лека концентрация преди скока за да видиш белязката, с което още се забавя времето.
09.03.13
23:05
Казах ти и накрая- не се заяждам,просто като правиш нещо с цел да ми натриеш носа го прави като хората :)
Не знам какво е написал Юли,това мен не ме засяга.Аз ти казвам как са нещата и че нямаш абсолютно никакъв шанс да минеш 2рата тежест ако го правиш както е.
И още нещо - понеже и 2мата с Иво сме големи сдуханяци и балъци утре ще го правим пак ;) Просто така защото сме сдуханяци...Колкото можем да се възстановим за 1 ден - толкова.След 2 сме в пауъра - ела да видиш как се правят бърпита с докосване на предмет на 15см. над теб и можем да говорим и на живо.Не съм фен на заяждане по интернет,за повече от 3 години във форума не съм се заял с абсолютно никой,въпреки че съм имал много възможности.Казвам го за 3 път - не се заяждам и с теб в момента.
И аз не се заяждам и няма да мога да ви гледам, дано се представите на ниво, просто имам други анагажименти, като това да мисля как да изляза на Европейско по вдигане на тежести другата година, че Жиката ще ме гледа, да съм подготвена.
Не съм казала, че се заяждаш, споко.
09.03.13
23:23
5.Клипа почва е 14:40.Като си имала време и да отидеш и да пуснеш апарата да записва...това значи,че си направила 40 бърпита за около 2мин... Иска ми се да ти повярвам,но просто няма как....Дори и с твойта интерпретация на бърпита.А пък с 15см. скок - :D:DКато цяло залагам пари,че няма да приключиш с 2рата тежест :) Правейки истинския комплекс.
Колкото това са сдуханяците - мога да ти отговоря много хубаво,но ще си замълча от уважение :)Това щях да напиша и аз след клипа... Но Марти го е казал най-точно. Аз имах желание да го пробвам но да си призная изхвърлянето макса ми е 60. Което значи че и да стигна до вторите изхвърляния няма да го завърша. И тия бърита с подскок с предмет освен самия скок имат и лека концентрация преди скока за да видиш белязката, с което още се забавя времето.
Което на пръв поглед изглежда супер смешно - тая концентрация и вдигане на погледа за да видиш халката преди да я докоснеш,ама реално ти взима много от силите :)
И аз имам 80 в подклек изхвърляне и преди комплекса му викам на Ванката - стигна ли до 60ката там ще ги правя на 5ци,защото знам че като правих Изабел ги правих на толкова без проблем.
ХХАХАХ,кви 5ци бе братче,всяко вдигане ми приличаше на първото изхвърляне на 60 :)
Блага - (handshake)
10.03.13
07:57
Така е разписан за жени.
40 Burpees
20 кг Snatch, 30 reps
30 Burpees
35 кг Snatch, 30 reps
20 Burpees
45 кг Snatch, 30 reps
10 Burpees
55 кг Snatch, as many reps as possible
Ами Юли да го редактира в началото, защото аз гледах какво той е писал, ама където са 30, там са и 35, даже мислех на тях с 40 да правя, че да си взимам щангата от земята :D
И така само не разбрах, някоя кросфитърка от България, няма ли да се пробва да направи поне едно изхвърляне на 45кг, ако иска и лицеви опори с американски подскок да прави до там, все тая ми е, да стигне до 45 и да започне да ги изхвърля (coffee) (sun)
Мнението беше редактирано от Блажка на 10.03.13 08:38.
10.03.13
13:53
И така само не разбрах, някоя кросфитърка от България, няма ли да се пробва да направи поне едно изхвърляне на 45кг, ако иска и лицеви опори с американски подскок да прави до там, все тая ми е, да стигне до 45 и да започне да ги изхвърля (coffee) (sun)
E добре де Блага, само не разбирам, защо задаваш (за втори път) подобен въпрос в този форум, при положение, че няма такова момиче, което да се е готвило за Кросфит игрите или за каквото и да било състезание. (от форума)
То може и да има такава ‘’кросфитърка’’ ама няма да я намериш в този форум.
Тези, които се подвизаваме със статус кросфитъри сме толкова кросфитъри, колкото и всички бодибилдъри Мр. Олимпия - сещаш се, любители...
Мнението беше редактирано от Мила на 10.03.13 14:00.
Права е Мила. Също е факт и, че никоя друга, не кросфитърка, ами потребителка като цяло, не е изразила подобни на цитираните по-долу претенции, та да се прилага принципа “Направи го ти, като толкова можеш”:
ще получат и поне 6 изхвърляния на 55 (devil)
Да не говорим, че
няма ли да се пробва да направи поне едно изхвърляне на 45кг, ако иска и лицеви опори с американски подскок да прави до там, все тая ми е, да стигне до 45 и да започне да ги изхвърля ..
Темата е за комплекса като цяло, не просто да си изхвърляме или просто да си правим бърпита, а като цяло - да правим легитимни бърпита с легитимно изхвърляне. Това не е вдигане на тежести. Какво общо с темата има коя друга може да изхвърля 45 кила? Темата е за това кой може да изхвърля 45 кила ведно със стриктни бърпита.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.03.13 14:09.
10.03.13
14:47
Ох, ще се разплача ;(
:* и аз с теб:)
(handshake)
Както и да е, просто си задаваш въпросите на грешното място, коте :ППППП
Добре, следващия път официално по радиото, ще си ги задавам, Захарче :D
А тя Карфицата ще ме пита пак нещо я за хранене, я за упражнение... (devil)
Нали се сещате, че в България няма такава кросфитърка, дето да почне да изхвърля 45 кг. и да прави бърпита и т.н. по простата причина, че в България няма такава жена, която да прави ” САМО ” това, имам предвид Кросфит, та да постига такова ниво (fubar) ( като Мариана, Ани или Джули ) най малкото пък тук, във форума. И не за друго ами тук сме все хора, на които спорта и кросфита не ни е ОСНОВНО занимание, ами второстепенно...
Плюс това, повечето учат, работят, студентстват, гледат семейства, бизнес и т.н. и между другото спортуват и ” кросфитърстват “.
Не подценявайте факта, че тук въпреки че на повечето спорта ни е хоби, се постигат добри резултати, къде по-бързо, къде по-бавно но ги има. И ако всеки имаше нужните средства и свободното време, повярвайте ми ще има жена, която да ги изхвърли тия кила.
И аз ако имах нужното свободно време и добавки за възстановяване, със сигурност максовете щяха да са други, но....това е положението :)
Та така :) Тренирайте, живейте качествено и се усмихвате по-често :)
Нали се сещате, че в България няма такава кросфитърка, дето да почне да изхвърля 45 кг. и да прави бърпита и т.н.
Ти май не погледна клипа на Тодорка ;) ...ако и се занимаваше, щеше да има. :)
Но аз не знам някой да влага сериозни пари в спорта у нас, съответно, няма да има и сериозна подготовка. Като цяло няма много сериозни неща у нас.
Скоро мисля и аз да се пробвам на комплекса, въпреки че изхвърляне малко съм тренирал и мин. седмица едва изхвърлих 70 един път.
Но като гледах клиповете на хората от форума разбирам защо по КФ залите редовно има семинари по олимпийски движения. Като имаш техника пестиш много сила, едно е да ги изхвърляш на бицаги, друго е взривно с краката. Калипа преди години подхвърля едни 60 кила из цялата зала, докато ги изхвърли на ръце, вижте му техниката сега.
За това и Тодорка може да ги разбие - има префектната техника, придобила е и издръжливост, като е спряла със сериозните щанги.
Именно, коментарът на повечето след комплекса беше - гръмват ми ръцете. Упражненията били подбрани така, че се случва това.
С тая разлика, че ръце в изхвърлянето, ако си техничен, много много не ти трябват, особено на тея леки кила, би трябвало да не се усещат изобщо. Чукваш с таза и щангата си лети отгоре сама ;)
Представям си какъв нескончаем роман ще се получи, след края на Оупъна, с толкова много писаници...
http://games.crossfit.com/video/marion-jones-thompson-does-open-workout-131?autoplay=true
Е, това е...Кросфит тотално ме спечели:)))
Някой от мъжете ще се пробваме ли със женските кила? Интересно ще е да видим докъде ще издаяним... ;)
Между другото, резултатът на Кристан Клевър е 211 повт... (tmi)
Някой от мъжете ще се пробваме ли със женските кила? Интересно ще е да видим докъде ще издаяним... ;)
Мислех си го, ама Блага 100% ще напише “ЖИНА ЖЕНСКА” :)
Страхотно постижение!
Смях малко ме хвана как Мариана пише във фвйсбук, че щяла да умре на 171бр., после в класирането стават 190…:)))
Тъпо стана така без клипове...
11.03.13
23:13
Ето нещо респектиращо!
Имам въпрос относно изпълннието на бърпитата. Гледах доста клипчета за оупъна и на повечето бърпитата са с докосване на краката в земята- все едно лягат и стават. Правилно ли е така, защото си мисля, че само върхът на пръстите се докосва (както на това клипче http://www.youtube.com/watch?v=c_Dq_NCzj8M)?
Мнението беше редактирано от Петър на 11.03.13 23:32.