11.03.13
23:55
Здравейте,
Знам че има много теми относно болки в китките и т.н., но нито една не предлага нужната информация. От известно време изпитвам болки в китките при изпълнението на лицеви упори и стоенето на ръце, но в последно време болката става непоносима и вече е невъзможно да се тренира... Пробвах почти всичко и не става. Пробвах с бинтове, ленти, дори и с тиксо, но не става и не става. Пиша темата тук, защото се занимавам изцяло с уличен фитнес и искам вашето мнение по въпроса. :))
Това, което мога аз да ти предложа е за 1 или 2 седмици на не ги натоварваш и да си правиш нагрявки. Имал съм проблем с китките подобен на твоя, но аз ги бях претоварил. Не знам при теб болката дали е от просто претоварване или от някаква по- сериозна контурия. При мен нагряването, мазането с кремчета, почивката (1 или 2 седмици), както и това, че гледах да съм винаги с ластици на китките (просто, за да са на по- топло) ми помогна.
12.03.13
19:20
Временно трябва да спреш (2 седмици) никакво натоварване и после по-леко. Явно имаш контузия.
Болката в китките при лицеви опори и стойки на ръце обикновено се появяват поради ограичен обхват на двожение в ставата, причинен от недостатъчна гъвкавост на прилежащите ставни връзки и мускулчета. Другата причина може да бъде недостатъчна сила на последните + раменете и трапеца, съответно отпускане на цялата тежест единствено върху гривенната става. И в двата случая опорите на стойки и юмруци не решава проблема, това, което ще доведе до трайна промяна са специфични упражнения, прилагани ежедневно.
13.03.13
13:40
казано от Маргарита Манева на 12.03.13, 19:22:
Болката в китките при лицеви опори и стойки на ръце обикновено се появяват поради ограичен обхват на двожение в ставата, причинен от недостатъчна гъвкавост на прилежащите ставни връзки и мускулчета. Другата причина може да бъде недостатъчна сила на последните + раменете и трапеца, съответно отпускане на цялата тежест единствено върху гривенната става. И в двата случая опорите на стойки и юмруци не решава проблема, това, което ще доведе до трайна промяна са специфични упражнения, прилагани ежедневно.
Да напълно съм съгласен с теб. Аз като цяло нямам много добра гъвкавост особено в китките. Пробвал съм със стойки, на юмруци на накво ли не не става и не става. И аз мисля че всичко идва от гъвкавостта, но би било супер ако можеш да споделиш какво може да се предприеме по въпроса. :)
казано от Svetoslav Popov на 13.03.13, 13:40:
но би било супер ако можеш да споделиш какво може да се предприеме по въпроса. :)
Аз вече го направих в горния пост, а преди съм го правила и доста по-подробно.
14.03.13
03:06
казано от Маргарита Манева на 12.03.13, 19:22:
И в двата случая опорите на стойки и юмруци не решава проблема, това, което ще доведе до трайна промяна са специфични упражнения, прилагани ежедневно.
Какво представляват тези упражнения? Ужасно много искам да усъвършенствам земната гимнастика, но е невъзможно... Тези упражнения, на които си се снимала в момента са невъзможни за мен и би било чудесно ако можеш да споделиш малко от твоя опит.
Мнението беше редактирано от Svetoslav Popov на 14.03.13 03:14.
Когато изпитвах слаба болка в китката след (да ги наречем) “експлозивни” лицеви (с лек отскок при разгъване на ръцете), започнах да ги правя на юмруци и не усещах никаква болка. Тоест болката се усещаше САМО ако изкривя китката. Но ти говориш за СИЛНИ болки... може би не си спрял на време. Пробвай да изчакаш седмица, за да провериш дали няма да отшуми болката поне когато ги правиш на юмруци.
Казваш че се занимаваш с уличен фитнес и предполагам че използваш много лостове... там при движенията няма ли болка?