Гладуване с Левцин

11.03.13
19:44

Възнамерявам да вкарам едно или две периодични гладувания седмично /24-36часа/ и се питам колко левцин ще ми свърши работа и как да ги разпределя на порции. Идеята е нито косъм да не падне от мускулната ми маса, докато изчиствам тоновете мазнини. Засега схемата е 3-4x5грама левцин през 8 часа. Идеи, съвети и пиене са добре дошли :)

Темата беше редактирана от Lachezar Tomov на 11.03.13 19:45.

11.03.13
20:52

казано от Lachezar Tomov на 11.03.13, 19:44:

Идеята е нито косъм да не падне от мускулната ми маса

Toва ми се вижда малко невъзможно при нулев калориен прием в рамките на повече от ден! Да не си цвете, че да фотосинтезираш!
Ако ще се подлагам на подобно мъчение и имам волята да не ям (и по-важното да не омета 3-4 кила храна след подобен фаст) бих увеличил количеството левцин и се пренасочил към 3-те верижно разклонени! И все пак, подобно катаболно безумие със сигурност има далеч по-добри аналози, ала ще се радвам след, няколко курса да споделиш мнението си!

11.03.13
20:58

Аз пък не виждам логика, ако разчиташ на ендогенно хранене по време на фастовете, да приемаш левцин.

12.03.13
10:39

казано от Strelok91 на 11.03.13, 20:52:

казано от Lachezar Tomov на 11.03.13, 19:44:

Идеята е нито косъм да не падне от мускулната ми маса

Toва ми се вижда малко невъзможно при нулев калориен прием в рамките на повече от ден! Да не си цвете, че да фотосинтезираш!
Ако ще се подлагам на подобно мъчение и имам волята да не ям (и по-важното да не омета 3-4 кила храна след подобен фаст) бих увеличил количеството левцин и се пренасочил към 3-те верижно разклонени! И все пак, подобно катаболно безумие със сигурност има далеч по-добри аналози, ала ще се радвам след, няколко курса да споделиш мнението си!

идеолозите на интермитмент фастинг - тук-таме-яденето /мой термин/ показват изследвания в които и по три дни гладуване не смъкват мускулна маса. Ако се добави левцин, би трябвало да проработи, в нетренировъчен и мързелив ден, в който протеините не са толкова нужни на тялото, защо да не стане?

12.03.13
10:43

Защо си мислиш, че ще загубиш мускулна маса и защо ще разваляш чистия глад с левцин ?

12.03.13
21:32

казано от James Hinks на 12.03.13, 10:43:

Защо си мислиш, че ще загубиш мускулна маса и защо ще разваляш чистия глад с левцин ?

Не мисля, опасявам се :)

12.03.13
22:21

А бе Лъчо, хубаво си се налапал с теория, ама вземи малко в парктиката да натрупаш опит ;)
То ако беше толкова лесно да губиш мускулна маса с глад, в концлагерите нямаше да има газови камери...

Съдейки по въздействието на левцина върху инсулина, на въпросът дали левцинът е подходящ по време на фастинг, отговорът е не :)

12.03.13
23:16

казано от James Hinks на 12.03.13, 22:21:

А бе Лъчо, хубаво си се налапал с теория, ама вземи малко в парктиката да натрупаш опит ;)
То ако беше толкова лесно да губиш мускулна маса с глад, в концлагерите нямаше да има газови камери...

Аз съм губил при първото си отслабване - тренировки с много малко белтъчини и много кардио и стопих точно мускулите

13.03.13
08:57

казано от Lachezar Tomov на 12.03.13, 23:16:

Аз съм губил при първото си отслабване - тренировки с много малко белтъчини и много кардио и стопих точно мускулите

И ?
Кое му е общото с глада ?

13.03.13
09:05

казано от Lachezar Tomov на 12.03.13, 23:16:

Аз пък съм се убедила, че тялото не се разделя с тъканите, които използва най-много, т.е. ако използваш мускулите си достатъчно често и ефективно, те ще са последното, към което ще посегне тялото при липса на градивен материал. Ако тренировките са вяли и неефективни - тялото си си изразходва мускулите, защото не са от жизнена необходимост за поддържане не ежедневните му дейности.

13.03.13
09:21

За горното мисля, че съм чел и изследвания.

Машинката не е глупава никак, колкото и да пречим и да я тормозим, тя си се самосъхранява:)

Тренировките с големи тежсти, близки до макса са отличен антикатаболен стимул за мускулите, ефекта на който продължава с дни.
Може да изгубиш мускули при такъв глад ако не тренираш или тренираш про-кортизолно (кардио, много повторения с малки тежести, много продължителни тренировки).
Тренрай тежко и малообемно и няма да свалиш мукули ;)

13.03.13
10:02

казано от инж. Марин Маринов на 13.03.13, 09:46:

Каза тежката си дума инженера. :D
Принципно си прав, но не в смисъла, който ти влагаш. ;)

казано от Маргарита Манева на 13.03.13, 10:02:

Поясно какво точно имаш в предвид, защото не те разбирам.

13.03.13
12:47

казано от инж. Марин Маринов на 13.03.13, 12:43:

казано от Маргарита Манева на 13.03.13, 10:02:

Поясно какво точно имаш в предвид, защото не те разбирам.

Темата ще се измести много от заглавието, ако започна да обяснявам. :)
На някое от обедните кафета ще го мъдрим. :)

13.03.13
13:18

Моя съвет - просто вкарай мощна доза БЦАА или леуцин преди тренировка. Ще предотвратиш протеолизата, а по-голямата част ще отиде за енергия, което пак е плюс. Освен ако не се занимаваш ежедневно с тежък физически труд, няма как да изчезнат мускулите.

13.03.13
15:43

Тренировките с големи тежсти, близки до макса са отличен антикатаболен стимул за мускулите, ефекта на който продължава с дни.
Може да изгубиш мускули при такъв глад ако не тренираш или тренираш про-кортизолно (кардио, много повторения с малки тежести, много продължителни тренировки).
Тренирай тежко и малообемно и няма да свалиш мукули ;)

Точно про-кортизолна ми беше тренировката, когато свалях мускулите. Кръгови с много повторения без особени почивки и после 30-40 минути високо интензивно въртене на педалите. Аз може да съм мързелив по природа, но не правя вяли тренировки /вчера правих суперсерии клек - обръщане-изтласкване от земя без почивки и после бая размятане на щанги за гръб и други неща/ Щом стриктно премерена и неизлигавена табата съм правил няколко пъти, вялостта не ми е най - големият проблем. По - скоро ми е от едно лекарство проблемът с мастната обмяна, поради което тялото ми не е особено склонно да изгаря мазнините, но и това ще се оправи с л-карнитин /той оправя щетите, причинени от това лекарство/

За кое лекарство става въпрос?

13.03.13
20:36

казано от инж. Марин Маринов на 13.03.13, 16:25:

И защо се е стигнало до него? Нещо много назад по веригата не ти е наред.

13.03.13
21:25

казано от Маргарита Манева на 13.03.13, 20:36:

казано от инж. Марин Маринов на 13.03.13, 16:25:

И защо се е стигнало до него? Нещо много назад по веригата не ти е наред.

Имах припадък навремето от много учене, купони, алкохол, жени и никакъв сън. Наложи се да взимам валпроева киселина няколко месеца.

13.03.13
23:40

А за какво са ти тези гладувания?

16.03.13
16:07

казано от Petq Pavlova на 13.03.13, 23:40:

А за какво са ти тези гладувания?

Имам да свалям 15кг мазнина още /оптимистично погледнато/. Свалих досега 30, но след това процесът спря, тъй като не издържах психически на 1200 калории на ден всеки ден. Качих също и около 10кг мускули с тази диета. Сега ям 1800-3600 на ден, като повечето дни е около 2000, но това е твърде много за мен, а при моето активно тегло и обемите на тренировките, това не е нормално. Не е от щитовидната жлеза, не е и от инсулина, остават ефектите на валпроата. Навремето от него си върнах ударно теглото, че и отгоре /117-кг до 86 и после от 93-132кг/

16.03.13
16:20

Моето мнение е - гладувай на зелен чай, убива апетита и дава енергия, можеш да изкараш по 2 дни без проблем.
Не се притеснявай за скъпоценната си мускулна маса аз съм правил 80 часа на вода и отслабнах само на мазнини.И без тва гз и бедрата са ти големи, а тягата и клека не вярвам да ти паднат с повече от 5-10кг.

28.03.13
12:12

Как върви ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1