11.03.13
19:44
Възнамерявам да вкарам едно или две периодични гладувания седмично /24-36часа/ и се питам колко левцин ще ми свърши работа и как да ги разпределя на порции. Идеята е нито косъм да не падне от мускулната ми маса, докато изчиствам тоновете мазнини. Засега схемата е 3-4x5грама левцин през 8 часа. Идеи, съвети и пиене са добре дошли :)
Темата беше редактирана от Lachezar Tomov на 11.03.13 19:45.
казано от Lachezar Tomov на 11.03.13, 19:44:
Идеята е нито косъм да не падне от мускулната ми маса
Toва ми се вижда малко невъзможно при нулев калориен прием в рамките на повече от ден! Да не си цвете, че да фотосинтезираш!
Ако ще се подлагам на подобно мъчение и имам волята да не ям (и по-важното да не омета 3-4 кила храна след подобен фаст) бих увеличил количеството левцин и се пренасочил към 3-те верижно разклонени! И все пак, подобно катаболно безумие със сигурност има далеч по-добри аналози, ала ще се радвам след, няколко курса да споделиш мнението си!
Аз пък не виждам логика, ако разчиташ на ендогенно хранене по време на фастовете, да приемаш левцин.
12.03.13
10:39
казано от Strelok91 на 11.03.13, 20:52:
казано от Lachezar Tomov на 11.03.13, 19:44:
Идеята е нито косъм да не падне от мускулната ми маса
Toва ми се вижда малко невъзможно при нулев калориен прием в рамките на повече от ден! Да не си цвете, че да фотосинтезираш!
Ако ще се подлагам на подобно мъчение и имам волята да не ям (и по-важното да не омета 3-4 кила храна след подобен фаст) бих увеличил количеството левцин и се пренасочил към 3-те верижно разклонени! И все пак, подобно катаболно безумие със сигурност има далеч по-добри аналози, ала ще се радвам след, няколко курса да споделиш мнението си!
идеолозите на интермитмент фастинг - тук-таме-яденето /мой термин/ показват изследвания в които и по три дни гладуване не смъкват мускулна маса. Ако се добави левцин, би трябвало да проработи, в нетренировъчен и мързелив ден, в който протеините не са толкова нужни на тялото, защо да не стане?
12.03.13
10:43
Защо си мислиш, че ще загубиш мускулна маса и защо ще разваляш чистия глад с левцин ?
12.03.13
21:32
казано от James Hinks на 12.03.13, 10:43:
Защо си мислиш, че ще загубиш мускулна маса и защо ще разваляш чистия глад с левцин ?
Не мисля, опасявам се :)
12.03.13
22:21
А бе Лъчо, хубаво си се налапал с теория, ама вземи малко в парктиката да натрупаш опит ;)
То ако беше толкова лесно да губиш мускулна маса с глад, в концлагерите нямаше да има газови камери...
12.03.13
22:34
Съдейки по въздействието на левцина върху инсулина, на въпросът дали левцинът е подходящ по време на фастинг, отговорът е не :)
12.03.13
23:16
казано от James Hinks на 12.03.13, 22:21:
А бе Лъчо, хубаво си се налапал с теория, ама вземи малко в парктиката да натрупаш опит ;)
То ако беше толкова лесно да губиш мускулна маса с глад, в концлагерите нямаше да има газови камери...
Аз съм губил при първото си отслабване - тренировки с много малко белтъчини и много кардио и стопих точно мускулите
13.03.13
08:57
казано от Lachezar Tomov на 12.03.13, 23:16:
То ако беше толкова лесно да губиш мускулна маса с глад, в концлагерите нямаше да има газови камери...Аз съм губил при първото си отслабване - тренировки с много малко белтъчини и много кардио и стопих точно мускулите
И ?
Кое му е общото с глада ?
казано от Lachezar Tomov на 12.03.13, 23:16:
То ако беше толкова лесно да губиш мускулна маса с глад, в концлагерите нямаше да има газови камери...Аз съм губил при първото си отслабване - тренировки с много малко белтъчини и много кардио и стопих точно мускулите
Аз пък съм се убедила, че тялото не се разделя с тъканите, които използва най-много, т.е. ако използваш мускулите си достатъчно често и ефективно, те ще са последното, към което ще посегне тялото при липса на градивен материал. Ако тренировките са вяли и неефективни - тялото си си изразходва мускулите, защото не са от жизнена необходимост за поддържане не ежедневните му дейности.
За горното мисля, че съм чел и изследвания.
Машинката не е глупава никак, колкото и да пречим и да я тормозим, тя си се самосъхранява:)
13.03.13
09:46
Тренировките с големи тежсти, близки до макса са отличен антикатаболен стимул за мускулите, ефекта на който продължава с дни.
Може да изгубиш мускули при такъв глад ако не тренираш или тренираш про-кортизолно (кардио, много повторения с малки тежести, много продължителни тренировки).
Тренрай тежко и малообемно и няма да свалиш мукули ;)
казано от инж. Марин Маринов на 13.03.13, 09:46:
Каза тежката си дума инженера. :D
Принципно си прав, но не в смисъла, който ти влагаш. ;)
13.03.13
12:43
казано от Маргарита Манева на 13.03.13, 10:02:
Принципно си прав, но не в смисъла, който ти влагаш. ;)
Поясно какво точно имаш в предвид, защото не те разбирам.
казано от инж. Марин Маринов на 13.03.13, 12:43:
казано от Маргарита Манева на 13.03.13, 10:02:
Принципно си прав, но не в смисъла, който ти влагаш. ;)Поясно какво точно имаш в предвид, защото не те разбирам.
Темата ще се измести много от заглавието, ако започна да обяснявам. :)
На някое от обедните кафета ще го мъдрим. :)
13.03.13
13:18
Моя съвет - просто вкарай мощна доза БЦАА или леуцин преди тренировка. Ще предотвратиш протеолизата, а по-голямата част ще отиде за енергия, което пак е плюс. Освен ако не се занимаваш ежедневно с тежък физически труд, няма как да изчезнат мускулите.
13.03.13
15:43
Тренировките с големи тежсти, близки до макса са отличен антикатаболен стимул за мускулите, ефекта на който продължава с дни.
Може да изгубиш мускули при такъв глад ако не тренираш или тренираш про-кортизолно (кардио, много повторения с малки тежести, много продължителни тренировки).
Тренирай тежко и малообемно и няма да свалиш мукули ;)
Точно про-кортизолна ми беше тренировката, когато свалях мускулите. Кръгови с много повторения без особени почивки и после 30-40 минути високо интензивно въртене на педалите. Аз може да съм мързелив по природа, но не правя вяли тренировки /вчера правих суперсерии клек - обръщане-изтласкване от земя без почивки и после бая размятане на щанги за гръб и други неща/ Щом стриктно премерена и неизлигавена табата съм правил няколко пъти, вялостта не ми е най - големият проблем. По - скоро ми е от едно лекарство проблемът с мастната обмяна, поради което тялото ми не е особено склонно да изгаря мазнините, но и това ще се оправи с л-карнитин /той оправя щетите, причинени от това лекарство/
13.03.13
16:25
За кое лекарство става въпрос?
казано от инж. Марин Маринов на 13.03.13, 16:25:
И защо се е стигнало до него? Нещо много назад по веригата не ти е наред.
13.03.13
21:25
казано от Маргарита Манева на 13.03.13, 20:36:
казано от инж. Марин Маринов на 13.03.13, 16:25:
И защо се е стигнало до него? Нещо много назад по веригата не ти е наред.
Имах припадък навремето от много учене, купони, алкохол, жени и никакъв сън. Наложи се да взимам валпроева киселина няколко месеца.
13.03.13
23:40
А за какво са ти тези гладувания?
16.03.13
16:07
казано от Petq Pavlova на 13.03.13, 23:40:
А за какво са ти тези гладувания?
Имам да свалям 15кг мазнина още /оптимистично погледнато/. Свалих досега 30, но след това процесът спря, тъй като не издържах психически на 1200 калории на ден всеки ден. Качих също и около 10кг мускули с тази диета. Сега ям 1800-3600 на ден, като повечето дни е около 2000, но това е твърде много за мен, а при моето активно тегло и обемите на тренировките, това не е нормално. Не е от щитовидната жлеза, не е и от инсулина, остават ефектите на валпроата. Навремето от него си върнах ударно теглото, че и отгоре /117-кг до 86 и после от 93-132кг/
16.03.13
16:20
Моето мнение е - гладувай на зелен чай, убива апетита и дава енергия, можеш да изкараш по 2 дни без проблем.
Не се притеснявай за скъпоценната си мускулна маса аз съм правил 80 часа на вода и отслабнах само на мазнини.И без тва гз и бедрата са ти големи, а тягата и клека не вярвам да ти паднат с повече от 5-10кг.