07.09.05
23:36
Искам да ви питам добра идея ли е 1-2 месеца да тренирам само ръцете, и корема да кажем. Причината е че искам да натрупам малко маса по ръцете, трицепса ми доста трудно расте. И ако отговора е ‘ДА’ колко пъти седмично да го правя и по колко серии на упражнение. Мерси :)
ПС: Много пишете ве хора един ден да не вляза във форума и не мога да сваря да изчета всичко :)
07.09.05
23:55
Прави освен ръцете и клек и тяга !
примерно
понеделник
клек
3-4x10 пълен
прав бицепс
3x7 - читинг
3x7 - скот
2x10 - хамъри
сряда
трицепс
френско или лег тесен хват
3x5-6
натискане на скрипец
3x7
с дъмбели над глава
2x10 на ръка
петък
тяга
3x10
бицепс
седнал с дъмбели
3x8 на ръка
концентрирано
2x10
следваща седмица
пон
клек + трицепс
трицепс
кофички
2-3x8
седнал със щанга зад врат
3x8
кикове
2x10
сряда
бицепс
седнал свиване с щанга
3x6
скот
2x8
задно свиване за бедра
2x10
петък
трицепс
натискане на скрипец
3x6-7
разпъване на скрипец в подхват с една ръка
2x10
тяга
2x10
така въртиш 4 седмици и после започваш да си тренираш нормално :)
гарантирам поне 1-2см ,ако ядеш добре :)
PS - може да си правиш преси в почивните дни !
прав бицепс
3x7 - читинг
прав бицепс с чиитинг доколкото разбирам :)
08.09.05
00:13
^MaD^
изглежда още не са ти ясни много неща в BB :)
рамо и гърди - няма
читинг е тренировъчен принцип за средно напреднали !
програмата акцентира ръце и обща мускулна маса
прави се само 4 седмици !
нещо още да не е ясно :) ?
“хамъри”
би ли обяснил това какво означава.
http://www.bodybuilding.nl/usa/fotos/workouts/oefeningen/23.gif Toва ли е?
08.09.05
12:04
murdera - да това са !
много добро упражнение .
Може да се правят и като се свива ръката от страни - пред тялото ,свива се до върха на съседното рамо !
08.09.05
18:45
Супер система изпробвана от мен е:
в един ден рамо бицепс и трицепс,като за рамо базово упражнение и разтваряне в страни дъмпели.За ръце суперсерии бицепс скотово после трицепс разгъване зад врат дъмпел.Почивки между суперсериите 2 -3 минути макс.Така мускулите на ръцете се възтановяват по бързо и съкращаваш времето за тренировка.Добра диета,достатъчно сън за задължителни.
еми ти как си го написал 3х7 чиитинг то чиитинг има и на лежанката и на бицепсовото сгъване и почти на сички упр
и то е метод на изпълнение не упражнение :)
Сега изпробвам тази програма, насочена предимно за ръцете. Пробвай ако искаш. :)
1.гърди+бицепс
2.рамо+крака
3.почивка
4.гръб+трицепс
5.ръце
6.почивка
7.почивка
[quote author=“Mr_Muskul”]Сега изпробвам тази програма, насочена предимно за ръцете. Пробвай ако искаш. :)
1.гърди+бицепс
2.рамо+крака
3.почивка
4.гръб+трицепс
5.ръце
6.почивка
7.почивка
Извинявай, това да не е онази програма за която каза че си платил да ти я направят?
Аз съм против такива изпълнения като има хиляда начини да се даде приоритет на ръцете.
А и друго има според мен човека дето пусна темата иска да има 50 смръце на гръден кош 100 постни си другите размери за да видим дали има дисбаланс
Ръцете са малки мускули и растата покрай големите. djgorgio-ASTOR правилно е забелязал, че на малко тяло не може да имате големи ръце! Натрупайте достатъчно маса, станете големи, пък чак тогава, ако изостават ръцете, може да им направите някоя специализирана програма. А ако ги тренирате много в рамките на нормалната програма, най - много да ти претренирате. Примерно, в тоя горния сплит трицепса работи 4 пъти седмично, при това два дни подред, а бицепса три пъти, и отново има два дни подред натоварване върху него. Аз лично не бих очаквал резултат от това.
[quote author=”Петко К”] Примерно, в тоя долния сплит трицепса работи 4 пъти седмично, при това два дни подред, а бицепса три пъти, и отново има два дни подред натоварване върху него. Аз лично не бих очаквал резултат от това.
Какво говориш, това е страшен сплит за ръцете - буквално!! Не мисля че от него може да се очаква напредък на ръцете.. ужасна комбинация
09.09.05
00:15
Петко - нали затова съм му предложил моята програма :)
Ако я пробва почти съм сигурен в успеха му !
А горния сплит .... е нямам думи за него просто - сигурно е от” финтес инструктор “по залите :)
има истински инструктори ,а има и “разбирачи”
Петко К кой горен сплит ?
djgorgio-Astor не е точно така, не искам да съм несиметричен :).
Ето ви мерки: ръката е 32.5 на 62-3 кг съм в момента, китка - 16, аз и не съм тренирал от няколко седмици, прасеца е 36.5, гръдния кош е към 92 стегнат ама и не мога да го измеря много точно. В крайна сметка май имам нещо като тяло като на средностатистически нетрениращ а съм тренирал 2 години оле-мале.. смятам да почвам сериозен хранителен режим :))
ПС: Извинявайте че си изоставих така собствената тема но не съм влизал отдавна във форума.
ПоздравИ :)
Ами 32,5 ръка на 62 кг тегло е нормално! Ти колко искаш да е?
Затова казах, че на малко тяло не може да има големи ръце. За 40 см ръка ще трябва да станеш някъде към 80 кг. Качи 10 кила мускулна маса, и ръцете ти ще порастнат с 4 - 5 см без да правиш нищо специално. Като направиш 40 ръка, тогава мисли за специализирани програми.
Но засега си далеч от нивото, когато се налагат подобни неща. Трябва ти маса като цяло, не само на ръцете! Ти сам казваш, че имаш тяло на нетрениран човек, въпреки 2 годишния стаж.
Може би трябва да си прегледаш програмата и диетата?
[quote author=”Петко К”]Ами 32,5 ръка на 62 кг тегло е нормално! Ти колко искаш да е?
Затова казах, че на малко тяло не може да има големи ръце. За 40 см ръка ще трябва да станеш някъде към 80 кг. Качи 10 кила мускулна маса, и ръцете ти ще порастнат с 4 - 5 см без да правиш нищо специално. Като направиш 40 ръка, тогава мисли за специализирани програми.
Но засега си далеч от нивото, когато се налагат подобни неща. Трябва ти маса като цяло, не само на ръцете! Ти сам казваш, че имаш тяло на нетрениран човек, въпреки 2 годишния стаж.
Може би трябва да си прегледаш програмата и диетата?
Е аз като почнах бях ~50-52 кг :). А и не съм правил сериозни хр. режими. Иначе до сега тренирах вкъщи, но от днес почнах зала току-що се връщам и мисля да си изготвя някакъв хр. режим, като го направя ще ви питам дали е добър :D, затова за сега мисля да си продължа по стария сплит
Благодарско на всички за съветите.
[quote author=”Петко К”]Ами 32,5 ръка на 62 кг тегло е нормално! Ти колко искаш да е?
Няма какво да се добави повече