Програма

18.09.05
23:39

Здравейте четох доста,какви ли програми не видях,но нещо така и не можах да видя нещо като за мене. Аз съм на 17 години около 62 кг. съм, 176 см. Искам да ми кажете някаква програма,която да вклучва всичко,искам най-много да наблягам на гърди,че имам малък проблем с тях написан в една друга тема :) , също така не отказвам и съвет за някоя хранителна добавка, която би ми била в полза. Благодаря предварително :D

ПС - по-възможност повечето упражнения да са като за домашни условрия (имам и дъмбели,които от 5 кила стават и на по 10 кила),защото нямам почти никакво време за ходене на фитнес,а и на този етап мисля ,че няма нужда, тъи като още ми е рано,но по натама със сигурност :)

Става и въпрос за програма за начинаещ :)

19.09.05
15:34

тази програма е за качване на маса в домашни условия и е точно за теб: http://www.bb-team.org/training/000272.php :wink: .

19.09.05
20:11

а искам да питам дали ако правя преди тренировка, 30 минутното тае-бо на БИли Бланкс като вид загрявка и като аеробика попринцип и след това упражненията,ще бъде ли правилно или .. ? или да кажеме аеробиката да я права когато са почивките ?,а искам и да попитам като гледах из готовите програми и видях рази програма http://www.bb-team.org/training/000157.php и мисля,че тази програма всичките упражнения мога да ги правя едни с дъмбели други малко да ги по-променя и пак мога да ги правя.. ще бъде ли грешно или .. ?
Благодаря предварително :D

19.09.05
22:01

никой ли няма някакво мение .... :?:  :roll:

20.09.05
17:10

Ми екстра е много ясно само че 30 мин е множко да ти кажа иначе идеята за загряване е супер

20.09.05
20:31

а ако го правя и в дните на почивка ще има ли някакъв проблем,защото специално това на Били Бланкс натоварва доста всички видове мускулни групи :roll:

21.09.05
17:05

[quote author=“TiKi-TaKa”]а ако го правя и в дните на почивка ще има ли някакъв проблем,защото специално това на Били Бланкс натоварва доста всички видове мускулни групи :roll:

Става но без да прекаляваш (не се увличай много време)

22.09.05
00:27

еми начи от понеделника ще я започна програмата от понеделник до петък ще си правя на били Бланкс ония неща,а събота и неделя ще си почивам от всичко, ако някой има още какво да казва.... не отказвам още съвети :)

29.09.05
17:13

така накратко, отказах се от домашните простотии и ходя на фитнес  :D
понеже наблягам главно да гърди и корем,че са ми малко проблемни те, искам да попитам за корема дали ще го претоваря ако и в 3те дена го тренирам него и правя 6х30 коремни под наклон,3х10 повдигане на крака от вис с  изпънати крака и правя 3х15 на един уред,които не зная как се казва, но ще се опитам да го обясня. Сядам вертикално хващам се отгоре за 2 дръжки иотдоло захващам краката и се свивам
:)  (не знам дали ме разбрахте точно). Също така искам да питам в понеделника какви още упражнения да правя за да наблегна на гърдите както казах, да правя кофички или пек-дек или нещо друго :roll: . Благодаря преварително :D

29.09.05
17:18

6х30 коремни е малко множко.Прави примерно 3 или 4 серии максимум по 20 повторения.

ето ти една примерна програмка:

гърди
1.повдигане от лег 3х8
2.повдигане на дъмпел от полулег 3х8
гръб
1.набирания 3х8
2.чукчета(гребане с щанга) 3х8
рамо
1.раменни преси 3х8
бицепс
1.сгъване с щанга от стоеж 3х8
трицепс
1.френско разгъване 3х8

тва го правиш в понеделник сряда и петък :D

29.09.05
22:09

ма аз не искам да сменям програмата, само исках да питам за корема дали прекалявам с него и за гърдите да допълня още някое упражнение

29.09.05
22:13

За корема ти казах вече че е много,а за гърдите добави повдигане на дъмпели от лег :wink:

29.09.05
23:56

колко прави корем че не виждам ?
Тренирайте корема като всяка МГ 1-2 седмично това си е мускул като всички останали , изключение прави периода на чистене когато е позволено и повече

30.09.05
18:58

djgorgio-ASTOR за корем прави това:
цитат-

искам да попитам за корема дали ще го претоваря ако и в 3те дена го тренирам него и правя 6х30 коремни под наклон,3х10 повдигане на крака от вис с изпънати крака и правя 3х15 на един уред,които не зная как се казва, но ще се опитам да го обясня. Сядам вертикално хващам се отгоре за 2 дръжки иотдоло захващам краката и се свивам

на мен ми се вижда много :wink:

30.09.05
19:18

6х30 коремни не са чак толкова много :)
както тои си прецени

01.10.05
17:33

реших малко да по променя програмата,така че да бъде по - близо до моите нужди, приемам всякъкви коментари :D
# първи ден - гърди, бицепс, корем
# трети ден - гръб, трицепс, трапец, предмишница
# пети ден - рамо, крака, корем
През дните на почивка вечер ходя да тичам с приятели навънка

първи ден

# повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
# повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
# повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
# бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
# бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
# кофички - 3х5 (повече и да искам не мога да направя  :oops: )
# кросоувер - 3х8
# кoремни преси - 4 серии по 30 повторения
# повдигане на краката от вис - 3 серии по 10 повторения (не знам защо, но това упражнение ми е трудно и не мога да направя тези 30 повторения )
# 3х15 на една машина където се сгъвам така и не разбрах как се казва :oops:  , в по-горното ми мнение я бях написал
                    трети ден

# придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 8 повторения
# придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
# гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
# набиране - 3х8
# повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
# изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
# ‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
# сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения

пети ден

# раменна преса зад врат - 3 серии по 8 повторения
# раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
# клякане с щанга - 3 серии по 15 повторения
# бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
# бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
# повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
# кoремни преси - 4 серии по 30 повторения
# повдигане на краката от вис - 3 серии по 10 повторения
# 3х15 на една машина където се сгъвам така и не разбрах как се казва :oops:  , в по-горното ми мнение я бях написал

еми това е мисля, приемам всякакви коментари :D

01.10.05
18:24

според мен е хубава програмата като цяло. :wink:

01.10.05
21:23

Така, на мен пък не ми харесва чак толкова.
Първи ден - 5 упражнения за гърди са много. Махаш щангата от полулег, третото упражнение става второ, а като трето слагаш кофички. Това е! Бицепса е добре.

Трети ден - набирането първо (набирай се до гърдите), ако ти е леко, слагаш си тежест. После - гребане с щанга или дъмбел (едно от двете). Трето - един скрипец по избор (вертикален или хоризонтален), но ако е вертикален, хвата да не се дублира с набирането. Другото си остава така, засега. По нататък може да добавиш мъртва тяга :)

Пети ден - раменните преси ги прави отпред, а не зад врата! Другото си остава така, освен че според мен упражненията ти за корем са много. Прави по две, но да са различни на двете тренировки.

02.10.05
18:43

Петко К балгодаря  :D :D

а за трицепса последния път като бях на фитнес, един ни препоръча да правя и разгъване на горен скрипец, та въпроса ми е да го заменя ли за някое упражнение или направо да го добавя ?

А искам и да питам как така да правя набирания до гърдите. (извинявам се ако са ми тъпи въпросите,но още не ги разбирам много нещата)

02.10.05
23:51

[quote author=“TiKi-TaKa”]А искам и да питам как така да правя набирания до гърдите. (извинявам се ако са ми тъпи въпросите,но още не ги разбирам много нещата)

Ами хващаш се на лоста и се набираш докато лоста опре в гърдите със съответната извивка на кръста

04.10.05
19:05

а за упражнението за трицепс някой да каже нещо ... ? :roll:  :roll:

04.10.05
22:41

[quote author=“TiKi-TaKa”]а за упражнението за трицепс някой да каже нещо ... ? :roll:  :roll:

Остави я както си е след известно време може да смениш програмата и тогава го включи

05.10.05
13:26

в понеделника като бях в залата се заговорих с 1 и той ми каза,че и на него както на мене са му проблем гърдите и на него в програмата си е добавил 2 пъти в седмицата гърди понеделник и петък, грешно ли е ? Ако го правя и аз така ще претоваря ли мускулите ?

05.10.05
13:37

Индивидуално е при един е добре при друг зле можеш да пробваш и сам ще си отговориш на въпроса

06.10.05
16:36

[quote author=“TiKi-TaKa”]Здравейте четох доста,какви ли програми не видях,но нещо така и не можах да видя нещо като за мене. Аз съм на 17 години около 62 кг. съм, 176 см. Искам да ми кажете някаква програма,която да вклучва всичко,искам най-много да наблягам на гърди,че имам малък проблем с тях написан в една друга тема :) , също така не отказвам и съвет за някоя хранителна добавка, която би ми била в полза. Благодаря предварително :D

ПС - по-възможност повечето упражнения да са като за домашни условрия (имам и дъмбели,които от 5 кила стават и на по 10 кила),защото нямам почти никакво време за ходене на фитнес,а и на този етап мисля ,че няма нужда, тъи като още ми е рано,но по натама със сигурност :)

Става и въпрос за програма за начинаещ :)

когато тренирасх с 1 и съща тежест ти не можеш да увеличиш интензивостта на тренировката.а това е първия фактор за растеж.ходи на зала!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1