Тренировка за максимална маса

29.08.05
10:19

Този въпрос е към хора със опит. Ако е възможно и да е стаж без употреба на стероиди.
Мисля да тренирам по следната програма
ден 1
гърди, предно рамо, трицепс
ден 2
гръб, задно/средно рамо, бицепс
ден 3
крака, корем (без прасец)

няма да описвам броя на повторенията Особенното е
че обема на сериите намалява в посока голям - малък мускул
броя на упражненията също като са основни упражнения
повечето.
например ден 1 и ден 2 за бицепс и трицепс правя 1 упражнение
4 серии или 2 упражнения по 2 серии

идеята е да се съсредоточи натоварването равномерно през цялата тренировка върху определени мускулни групи (тоест максимален ефект)
И максимално възстановяване (мускула участва минимално в упражнения разпиляни в тренировъчния цикъл) - основен проблем
който имах в предишните програми които съм ползвал

тренирам през ден без паузи.
Някой пробвал ли е подобен вид програма.

19.09.05
21:28

Няма ли никой да изкаже мнение по програмата ?

19.09.05
21:33

[quote author=“Unruly”]Няма ли никой да изкаже мнение по програмата ?

чакай малко де :wink: http://www.bb-team.org/training/000597.php това е цикъл за сила и там си пише всичко.даже смятам и аз да го направя към декември.

19.09.05
21:36

[quote author=“bolkers”]какъв ти е стажа ако си начинаещ ето ти една програма: http://www.bb-team.org/training/000156.php :wink:

мисля че пита  за цикъл за сила

19.09.05
21:37

явно не съм разбрал :oops:  тва дето ти си му го дал е добро :wink:

19.09.05
21:46

ridddick, bolkers мненията ви не се връзват с темата.

19.09.05
21:59

[quote author=“Unruly”]ridddick, bolkers мненията ви не се връзват с темата.

и кое те кара да мислиш така?

19.09.05
22:01

Що пък да не се връзва.А кво ще кажеш за собственото си мнение а то дали се връзва?Ние с ridddick се опитваме да помогнем за разлика от теб. :wink:

20.09.05
00:32

[quote author=“TheChaos”]Този въпрос е към хора със опит. Ако е възможно и да е стаж без употреба на стероиди.
Мисля да тренирам по следната програма
ден 1
гърди, предно рамо, трицепс
ден 2
гръб, задно/средно рамо, бицепс
ден 3
крака, корем (без прасец)

Някой пробвал ли е подобен вид програма.

В момента почнах точно такъв сплит (бутащи - дърпащи мускули), само че краката не са ми отделно, защото не наблягам на тях, а са разделени в другите тренировки (правя само клек и прасец по 1 упр.). Засега съм направил само 4 тренировки, но се чувствам много добре така.
Според мен няма да имаш проблеми с възстановяването, понеже, както си забелязал, едни и същи мускули не работят в различните тренировки и имат достатъчно време за възстановяване. При другите сплитове, които съм пробвал, точно това ми беше проблем - дублирането на натоварването на мускулните групи в различните тренировки и съответно недостатъчното време за възстановяване.
Единственият проблем при този сплит ще е лекото спадане на тренировъчните тежести за малките мускулни групи (трицепс, бицепс). Но поне при мен не е голяма разликата, а и абсолютните тежести в случая за ръцете не са най - важното нещо.
Само бих ти препоръчал средното рамо да си отиде при гърдите и предното рамо - то се товари при бутащите мускули, докато задното рамо работи предимно с гърба. На практика за предно рамо може и да не правиш допълнителни упаржнения, понеже при гърдите се товари достатъчно. Прави само раменни преси и средно рамо след това, а задното рамо си остава при гърба.

20.09.05
10:53

Благодаря за съветите. Точно затова се насочих към подобна система.
Заради недостатъчното възстановяване. Особенно на ръцете.
Иначе ефекта е добър по мое мнение. И преодолявам основния проблем
- претренирането, което при мен става лесно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1