16.09.05
14:27
В миналата тема ви питам обаче явно не сте я видяли така че сега искам да попитам освен НВД и кардиото по колко серий и повторения трябва да правя на различните упражнения за по - добър ефект при намаляването на размера им??? Смятам да правя бедрено сгъване и разгъване обаче ако може да ми помогнете малко ..................благодаря !!!
Не знам до колко бихте зачели моето мнение като компетентно..но моята основна цел беше отслабване и
относно краката най-доволна останах от клековете ,малки тежести хупер серии и след това бедрено сгъване и разгъване..абе с две думи пълна програма... 8)
Само един недостатък има ....размера на пръсците и понеже виждам за намаляване някакъв съвет за намаляван размера на прасците специално....защото от упражнията на калфмашината ...за съжаление нито се смаляват но и за щастие не се и уголемяват..по скоро само си се стягат... :wink:
супверсерии с по 20-30 повторения
а за прасците самия мускул не може да се намали може само да го орелефиш но не сам сигурен имаше тема по точно този въпрос
да знаете много от женски фитнес не разбирам така че може и да греша !
Мен ако питаш лично такова животно “женски фитнес” няма :?
но за краката сериите ми са по 35 повторения защото до 30 уж расте...с по 20 кг на калф машината и отделно други упражнения обаче...май ще карам на релеф само.. :(
растежа на мускула не се определя от повторенията а от савсем други неща въпреки че и те играят роля но малка ... по точно зависи
еми значи ти като си на НВД предполагам не взимаш тестостерон как да растат? тренираш в суперсерии с малки почивки
1 кафенце преди трен след трен 30 мин тичане преди лягане л-карнитин и си топ моделка оп или ти си мъж ?
ми май само л-карнитина липсва..и кафенцето но има и нещо друго мисля че май е и въпрос на структура..
тестостерон не пия и ...съм момиче но фотомоделка ...има време :P
[quote author=“drbrd_f”]ми май само л-карнитина липсва..и кафенцето но има и нещо друго мисля че май е и въпрос на структура..
всъщност тва маи го написах на ванката но както и да е :)
а това за л-карнитина мисля че е голям пропуск ! и фат бърнер сигурно върши работа само че с него нямам опит :)
[quote author=”^MaD^”][quote author=“drbrd_f”]ми май само л-карнитина липсва..и кафенцето но има и нещо друго мисля че май е и въпрос на структура..
всъщност тва маи го написах на ванката но както и да е :)
а това за л-карнитина мисля че е голям пропуск ! и фат бърнер сигурно върши работа само че с него нямам опит :)
Мерси за помоща и съветите от понеделник започвам редовно в залата и на стадиона а доколкото за L- carnitina при мен като че ли не действа :roll: Поне имам воля и НВД-то вече 3 седмица го спазвам стриктно......надявам се и резултата да дойде скоро :D
Ако някой друг иска да се изкаже ще му бъда благодарен!!!
17.09.05
19:08
drbdr, прасеца по принцип не можеш да намалиш, защото се натоварва постоянно в ежедневието. Много е добре, че си намерила начин да го тренираш без да нараства повече. Eдни добре оформени женски крака, когато са събрани и пръстите на ходилата гледат напред трябва да се допират в четири точки: глезените, прасците, колената и средната част на бедрата. Твоите прасци допират ли се? Някои от момичетата, които съм тренирал имат чувството, че прасеца им е голям, защото и им е слабо бедрото и по-точно вътрешната му част! А по-развит прасец така може и да се скрие оптично. Така че застани пак пред огледалото и помисли пак. Не знам мнението на другите, но за мен нищо не разваля повече едни хубави женски крака от слаб, неоформен прасец!
Мерси за съвета..значи да допират се,но това което не ми харесва на мен лично на прасеца е че е 36 см...не мисля че причината е в слабо бедро тъй като клековете ми са редовни и при това два пъти седмично ...като единствената група която повтарям в седмичната ми програма
а що се отнася до прасеца...ми не бих казала че е недоразвит но просто разметър му ме притеснява..винаги съм тренирал с по 25 кг като в един период бях решила че ми е прекалено леко и стигнах до 30кг но после понеже увеличих повторенията отново се върнах на 25кг на калфмашината а и нека не забравяме че там се прибавя и личното тегло...Благодаря все пак за помощта! :)
19.09.05
21:21
drbrd_f,
това че правиш клек не е гаранция, че имаш добре развито вътрешно бедро, тъй като клека само индиректно натоварва вътрешната част на бедрото (шивашкия мускул), защото е упражнение за квадрицепса.
Вътрешната част е най-проблемната част от бедрото по принцип и се натоварва най-добре на аддуктор-машината. Ако няма такава може и със сумо-клек.
Ами за вътрешноот бедро съм сигурна и не само от клека защото правя и лег преса с специални упражнения за вътрешна част с широк разкрач по 30кг+20пресата...по 15 поторение 3 серии..това ми е в тренировката за крака отделно адуктори отделно клекове отделно екстензиите...около 50 мин ми отива само крака тренировка...всички упражнения да си изпълня....и пак прасеца си ми стои 36….
19.09.05
22:45
drbrd_f,
kak да ти обясня другояч моята идея? Да вземем моя проблем, когато започвах. Бях “обратна кофа”, тоест имах гръдна обиколка 90 см и ханш 93 см. Ханша не можех да го намаля, просто си е широк - генетика! Това, което можех да направя беше, че след като не мога да намаля ханша ще увелича гръдната обиколка! В момента ханшът ми е 103 см, но пък гръдния кош ми е 131 см. Вече не съм “обратна кофа”, а нормална! И ханшът ми се губи на фона на рамената ми. Скоро ще вкарам снимки и ще се убедиш и сама. Абе той не беше и толкова голям, просто гърдите ми бяха “пилешки”!
Значи в твоя случай, тъй като не можеш да намалиш обема на прасеца, увеличи малко обема на бедрото си (по-точно вътрешната му част)!
Прави само за вътрешната част по 8-10 повторения, в останалите упражнения продължи както досега. Това е, което имах да кажа по въпроса.
P.S. Наистина тренираш доста здраво краката! Все така!
Мерси за съвета и изчерпателния отговор...Наиситна явно не бях те разбрала напълно..ами ще опитам..аз прилагам или по-точно приложих същия ефект при моя ханш..увеличих с 2 см гръдната обиколка с упражнения и малко гърба и сега ханша ми визиално изглежда по-малък...ще опитам и с краката макар че не ми се иска много да си увеличавам защото имам по скоро да чистя..но естествено не само там..а иначе краката сами любимата група и наистина ги тренирам доста здраво и волейбол тренирам и там също ми трябват краката особено прасеца за отскока..така че краката не ги оставям :lol: