15.03.13
20:48
Здравейте!
При изпълнението на тежка мъртва тяга усещам нетипична болка ниско в кръста, в областта на опашката и малко по надолу. Не е особено силна болката, но се получи днес за първи път и ми е любопитно. Знаете ли дали това се дължи грешна техника и къде може да проблемът? Знам, че за по точен отговор ще ви трябва клипче, но все пак от свой или чужд опит, ако имате предположения, ще съм благодарен да споделите. :)
15.03.13
21:00
Тягата първо упражнение ли ти е ? Разгряваш ли добре кръста ?
Да, първо е, защото ми е и приоритет. Гледам да загрея хубаво кръста, краката, ръцете, а и не се хвърлям веднага на тежкото. Мисля, че не е от това, но ще пробвам занапред да згравям още повече и по-добре, пък да видим.
Други предложения? :)
15.03.13
21:19
Кофти техника?
Крив гръбнак?
Или и двете?
15.03.13
21:41
казано от Penev на 15.03.13, 21:30:
Ако продължава да боли по-добре я спираи! Кръста замине ли всичко заминава..
Като не разбираш, защо пишеш глупости?
Автора - пусни клипче, болка там не мисля, че е типична. Иначе само гадаем.
15.03.13
22:49
Към мнението на “megabolic x” бих добавил още,трупане на много килограми в/у щангата.
Възможно е от там да ти идва болката.
Здрасти. Като кача много килограмите и при мен се усеща тази болка. В залата тренира трибоец, които специално питах дали техниката ми е добра, защото и при мен се проявява. Той ми каза, че е добра и той също, при големите килограми, я усеща.
казано от Херцог Трън на 15.03.13, 21:41:
Защо да са глупости ?
16.03.13
12:58
казано от Херцог Трън на 15.03.13, 21:41:
Напълно съм съгласна!Без клипче най-малко,а да не говорим,че има и други фактори,като-натренираност,последователност на тренировката,правилно изпълнение,елементарна спортна култура............ще се изпишат едни фермани за евентуалните причини за твоя проблем.
Мнението беше редактирано от Todorka Ivanova на 16.03.13 12:59.