Тромав си, бавен, глезените ти бавно отлепят.
Не всичко е сила...сигурен съм че и ти, и Ивчето сте го разбрали.
Може би закъсня за кондициите, може би възстановяването не е на оптимално ниво.
Така или иначе е трудно от първия път. Взимай си бележките и догодина, заедно:)
19.03.13
10:22
Е чак пък “тормав, бавен”...не е ;)
19.03.13
10:36
От мойта виждам, че се е “издухал” (wasntme)
казано от Intolerante на 17.03.13, 21:01:
...Ето видеото,но няма нищо интересно...
...
Определено личи, че нещо не е наред.
И малко критика - нито едно повторение от пуш пресите не беше заключено. Сигурен съм, че няма да ти ги признаят, аз поне не бих. Не вярвам да е от липса на мобилност, по-скоро в желанието ти да си бърз не завършваш движението.
19.03.13
11:02
казано от Vasil Stoianov на 19.03.13, 10:36:
Какво пък значи това? Ако е за килограмите - казал съм го и в предния пост.Eдва ли са много хората във форума,които ядат повече и по-качествена храна и се стремят да не пропускат хранене.Отвъд това вече нищо не зависи от мен - аз каквото мога правя.
Относно пресите - да, и аз видях впоследствие на клипа,че не заключвам,което изобщо не ме и интересува де.Тогава на момента изобщо не го усещах,пък и не мислих за това,а само и единствено за скоковете.
19.03.13
11:11
систематично недовъзстановяване..., разбира се не го твърда категорично)))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 19.03.13 11:12.
19.03.13
11:14
казано от slavko на 19.03.13, 10:11:
Тромав си, бавен, глезените ти бавно отлепят.
Не всичко е сила...сигурен съм че и ти, и Ивчето сте го разбрали.Може би закъсня за кондициите, може би възстановяването не е на оптимално ниво.
Така или иначе е трудно от първия път. Взимай си бележките и догодина, заедно:)
Ясно е,че не всичко е сила,но все пак има още 3 комплекса,не се знае какво ще пуснат.Да пуснат 100 суинга с 32,тръстъри на 80 или обръщане на 90 и ще видиме колко 1-ци като резултат ще има.Възстановяването е на добро ниво,на каквото е било и през годината.С кондициите може и да съм закъснял малко,прав си,но не е там проблема със сигурност.Знам,че при мен абсолютно всичко е лишено от логика,но все пак да правиш кондиции и да имаш все по-малко въздух е малко прекалено,не мислиш ли ?
19.03.13
11:16
казано от Vasil Stoianov на 19.03.13, 11:11:
Със сигурност не е това.
казано от Intolerante на 19.03.13, 11:02:
...
Относно пресите - да, и аз видях впоследствие на клипа,че не заключвам,което изобщо не ме и интересува де.Тогава на момента изобщо не го усещах,пък и не мислих за това,а само и единствено за скоковете.
Ех, момче... Трябваше да е леко и с мерак. Сиреч да го правиш като за забавление, без да прегаряш. Нищо, все пак е първи опит. Догодина ще си по-спокоен и по-подготвен. (y)
Между другото, сега като се успокоиш и на следващите комплекси вероятно ще имаш по-добри резултати.
19.03.13
11:18
казано от Intolerante на 19.03.13, 11:16:
Със сигурност не е това.
на миналата страница имаш поне 2 пъти, където си употребил тази дума + болест+ тренировка по време на такава+ симптомите когато се проявят, вече си функционално отпаднал поне от 4 дена вече...
19.03.13
11:20
казано от Vic на 19.03.13, 11:16:
казано от Intolerante на 19.03.13, 11:02:
...
Относно пресите - да, и аз видях впоследствие на клипа,че не заключвам,което изобщо не ме и интересува де.Тогава на момента изобщо не го усещах,пък и не мислих за това,а само и единствено за скоковете.Ех, момче... Трябваше да е леко и с мерак. Сиреч да го правиш като за забавление, без да прегаряш. Нищо, все пак е първи опит. Догодина ще си по-спокоен и по-подготвен. (y)
Между другото, сега като се успокоиш и на следващите комплекси вероятно ще имаш по-добри резултати.
Прав си,Вик,може би така щеше да е по-добре,но можех да подходя така,ако бях започнал да се готвя 1 месец преди това.Тогава си спокоен,знаеш че нищо и почти никакви усилия не си хвърлил и спокойно можеш да излезнеш за да си правиш кеф.
19.03.13
11:25
казано от Vasil Stoianov на 19.03.13, 11:18:
казано от Intolerante на 19.03.13, 11:16:
Със сигурност не е това.
на миналата страница имаш поне 2 пъти, където си употребил тази дума + болест+ тренировка по време на такава+ симптомите когато се проявят, вече си функционално отпаднал поне от 4 дена вече...
Да,сега видях къде съм го споменавал това.Имах предвид трудно възстановяване по време на тренировката тогава,но тези неща са свързани.За тренировката по време на болест - нямах избор,не можеше да не го направя или поне да пробвам да го направя комплекса.За това,че съм отпаднал също си прав,но хубавото,както Вик каза е ,че вече не ми дреме чак толкова много :)
Ако позволиш, да добавя към критиката на Вик :)
Както ти каза Слави - доста си тромав на подскоците, и това се получи (поне според мен) защото твърде форсира пресите и тягите, т.е темпото ти не е добро. Тежестите са леки, не ти трябва такава ескорост в началото, трябва ти темпо, което да ти съхрани въздуха за 10 мин, експлозията трябваше да я пазиш за подскоците...
19.03.13
12:25
Ами така е,отстрани като се гледа изглежда лесно...и аз сега си виждам грешките,но като застанеш пред щангата е съвсем друго ;) Аз вече го бях правил комплекса в петък и знаех какво да очаквам горе-долу,затова се хвърлих в началото,трябваше да подобря резултата на всяка цена,а с по-леко темпо това много трудно щеше да стане.Реших да рискувам просто,не се получи...
Еми, да ама кросфит не е само блъскане, пък каквото стане....доста мисъл трябва да вложиш, заедно с усилията, за да имаш едновременно и силата и скоростта, и въздуха, и мобилността, и да си запазиш техниката, и здравето. Както сам казваш, не е толкова лесно, колкото изглежда...както казва Вик, ако беше, всеки щеше да го прави. :)
19.03.13
13:29
Та кво толкова скочихте да го храните и съветвате, като Мартин е на 20 години, схемата за трениране я е захапал преди 10 месеца(че и по-малко даже). То всичко е пред него и с оглед на възрастта му - има супер потенциал ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.03.13 13:33.
Не се опитвам да го храня, просто споменавам очевидни за мен пропуски в подготовката му, които евентуално могат да му се окажат от полза на по-късен етап. Никъде не съм споменавала, че няма потенциал, просто на този етап нещо му пречи да го показва.
19.03.13
13:37
Тя “подготовката му” е процес, който е още в самото си начало ;) Специално за него важат други принципи и той самия може да каже какво съм му писал на л.с. още миналата година като започваше програмата с чуковете.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.03.13 15:14.
казано от James Hinks на 19.03.13, 13:29:
То всичко е пред него и с оглед на възрастта му - има супер потенциал ;)
Ние сме С него бре, не против. Храненето е градивно:)
19.03.13
13:46
Храненето е градивно ако е балансирано, а тук не е такова ;)
Да, сигурно с Марги сме се хванали за ръце и стискаме палци Марти се спъне на всеки скок:)))
Стига бе човек.
Много ясно, че сме с него.
19.03.13
14:14
Да, сигурно и аз това си представях :)
Просто наведнъж му сипвате и ще “преяде’ ;)
казано от James Hinks на 19.03.13, 14:14:
Просто наведнъж му сипвате и ще “преяде’ ;)
Извинявай, забравих, че това е твоя привилегия. ;)
От тук нанатък ще запазвам градивната си критика за хора, които я търсят.
19.03.13
16:23
Благодаря за разбирането :)
Ще те черпя един соларуим ;)
19.03.13
16:42
:D ( а това е усмихнато човече, да не си помисли някой че е знак за претрениране ))).)
19.03.13
16:45
Стига сега,не се сърдя на никой,вярно че съм малък,ама 1-ви клас го завърших преди 13 години някъде :) Още повече,че всякаква критика е заслужена.Наистина отстрани изглежда много различно,не мисля,че скоковете изобщо са ми някакъв проблем,все пак пипам 325см. при разтег 237см. Може и да са натежали краката малко на скоковете,но 60см. не виждам как няма да ги скоча. ВЪЗДУХ,ВЪЗДУХ,ВЪЗДУХ - това е проблема. Ще хода да бягам на Витоша с Ванката май :D
19.03.13
16:47
А бе и ти не слушаш, та освен критика трябва и тояга ;)
19.03.13
16:55
казано от James Hinks на 19.03.13, 16:47:
Мислиш,че проблема е в това,за което не те слушах ли? Щото като се замисля и аз не намирам друга причина... :) Тогава не тояга,а секира ми трябва..
Бях и на двата му опита за комплекса.
Факт е, че му гръмнаха бедрата, НО поне скачаше, аз и му казах тогава, един по един да си слагаш краката по-бърз няма да станеш.
Откъде идват тези симптоми, аз не мога да кажа, не ми достигат знания в областта.
Но се гордея и с него и с чичо Иво, че поне извхърлят като хората, защото се нагледах на такива криваци, дето не знам къде ми се искаш да си заровя главата. Ти остави, че е грозно, ами и е и опасно - раменна преса с широк хват ( TRIPLE facepalm)
И въпреки всичко тези хора се пускат на онлайн кфалификации, и не само това, ами и няма И условие да изпълняваш правилно упражнението ‘изхвърляне’ - викат му snatch - еми да го бяха кръстили по друг начин, или поне да не се признаваха опитите на тези selfkiller-и по Оупъна.
В тоя ред на мисли, обаче иначе имат изискване при тяга, щангата да не бъде пускана толкова силно на земята, че да се възползваш от евентуалния бъмп, който може да направи като се тресне долу. За някои неща - да си стриктен, за други - квото направиш.
Както и скоковете - откъде накъде ще може да се качваш крак по крак, обаче на стриктна раменна, тряя за заключени лактите, ама на ‘изхвърляне’ може да добутваш - нема проблеми.
Смях в залата е цялото положение с тоя кросфит.
Лично пожелавам на Марти да продължава да гради в тоя дух и времето ще даде нужните резултати (y)
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.03.13 17:47.
19.03.13
22:05
казано от Intolerante на 19.03.13, 16:55:
казано от James Hinks на 19.03.13, 16:47:
Мислиш,че проблема е в това,за което не те слушах ли? Щото като се замисля и аз не намирам друга причина... :) Тогава не тояга,а секира ми трябва..
Аз не мисля, аз знам ;)
Ако зависеше от мен, ти Оупън щеше да видиш след 3 години...но не зависи от мен и като ме питаш нещо и аз ти кажа какво и как, ти вземеш та направиш обратното...
Акъл ти трябва, акъл и спокойствие.
казано от Наталья Заболотная на 19.03.13, 17:42:
...
Но се гордея и с него и с чичо Иво, че поне извхърлят като хората, защото се нагледах на такива криваци, дето не знам къде ми се искаш да си заровя главата. Ти остави, че е грозно, ами и е и опасно - раменна преса с широк хват ( TRIPLE facepalm)
И въпреки всичко тези хора се пускат на онлайн кфалификации, и не само това, ами и няма И условие да изпълняваш правилно упражнението ‘изхвърляне’ - викат му snatch - еми да го бяха кръстили по друг начин, или поне да не се признаваха опитите на тези selfkiller-и по Оупъна.
В тоя ред на мисли, обаче иначе имат изискване при тяга, щангата да не бъде пускана толкова силно на земята, че да се възползваш от евентуалния бъмп, който може да направи като се тресне долу. За някои неща - да си стриктен, за други - квото направиш.
Както и скоковете - откъде накъде ще може да се качваш крак по крак, обаче на стриктна раменна, тряя за заключени лактите, ама на ‘изхвърляне’ може да добутваш - нема проблеми.
Смях в залата е цялото положение с тоя кросфит.
...
Кога стана калайджия, кога ти почерня... (tmi) :D :D :D
1. Изхвърляне.
Добрата техника на изхвърляне какво прави? Правилно - помага ти да вдигнеш повече с по-малко усилие. Ето ти отговор на въпроса защо изискванията са опростени - защото по-лошата техника по никакъв начин няма да ти помогне и просто ще вдигаш по-малко. Да не говорим, че има и техника на изхвърляне с добутване, така наречения Muscle Snatch (който не се признава във Вдигането на Тежести)
2. Тяга.
От друга страна, ако блъскаш щангата зверски в земята при тяга, ще можеш да използваш бъмпа - лоша техника, която помага. Ето защо тук има специално изискване да не блъскаш.
3. Box Jump.
Определението за свършената работа е преместена тежест на определено разстояния. Дали ще се качваш крак по крак или със скок, това не променя нещата. Ако приемем, че качването крак по крак е ”лоша” техника, то тя не помага на атлета, защото е значително по-бавна.
4. Раменна преса и изхвърляне (със или без добутване) - и в двата случая трябва да си заключил накрая, за да ти признаят повторението.
Марто, извинявай за спама...
Вик, на мен ми е ясно, че ще защитаваш кросфита, всеки има право на мнение, хубаво е да вярвате в този спорт (цирк), защото идеята е яка като цяло, за създаване на универсални атлети.
И нека да не говорим за техника, че тя в кросфита липсва изцяло. Освен на ниво Рич фронинг, Ани Торисдотир + още 100 човека.
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.03.13 09:14.
казано от Vic на 20.03.13, 09:01:
...
Нещо подобно щях да напиша и аз, обаче по-горе ми беше обещан солариум, та реших да не си пропилявам почерпката с изказването на лично мнение... :D :P
казано от Наталья Заболотная на 20.03.13, 09:13:
И нека да не говорим за техника, че тя в кросфита липсва изцяло.
Липсва при тези, които не тренират разумно, а само са чули това-онова и са тръглали към кросфит игрите. :)
Аз лично съм гледала десетки (кросфит) семинари на тема техника, мобилност, рехабилитация, превенция на травми и т.н.
Мнението беше редактирано от Margi на 20.03.13 09:16.
казано от Маргарита Манева на 20.03.13, 09:15:
И нека да не говорим за техника, че тя в кросфита липсва изцяло.
Липсва при тези, които не тренират разумно, а само са чули това-онова и са тръглали към кросфит игрите. :)
Аз лично съм гледала десетки (кросфит) семинари на тема техника, мобилност, рехабилитация, превенция на травми и т.н.
Аз гледах клип на едно момче, което тренира корсфит от около 3 години в България, от този клип останах потресена, но няма да споменавам кой е, защото сам е избрал да не го пуска във форума и по -добре.
Това, че се занимаваш от дълго време с нещо, не те прави автоматично добър. Както казва Кели Старет: Practice doesn’t make perfect…practice makes permanent. :)
Вик, на мен ми е ясно, че ще защитаваш кросфита, всеки има право на мнение, хубаво е да вярвате в този спорт (цирк), защото идеята е яка като цяло, за създаване на универсални атлети.
И нека да не говорим за техника, че тя в кросфита липсва изцяло. Освен на ниво Рич фронинг, Ани Торисдотир + още 100 човека.
Ех, момиче... Теб съм те защитавал повече и от кросфита... И пак ще го правя, но когато смятам, че не си права, не си го премълчавам, само защото си ми симпатична.
За техниката - това ще го повторя за хиляден път. Техниката е лична отговорност на всеки атлет, независимо от спорта или тренировъчната методика.
П.П.
Марто, спирам вече.
На мен това ми е ясно, аз само исках да ти отговоря на първото изрчение, че може да тренираш от дълго време, ама като няма кой да ти покаже как стават нещата... да тръгнеш да се пънеш за кросфит игрите ми се струва загуба на време.
За мен до там се стига с няколко треньора - тежка, лека атлетика и гимнастика и още едно лице, което да разбира от структуриране.