Моят хранително- тренировъчен режим, на кратко:)

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.03.13
21:39

Започвам с първата си грешка- мерки нямам!
Знам само килограмите си и те са 59-60.
Малко предистория : Освен като дете (7-8 годиншна) през останалото време от живота си съм била в борба с килограмите, в тинейджерските си години  под 62 не съм падала варирах м-у 65-62, а спорта ми беше забранен поради заболяване.
предимно с гладуване , цигари и емоционалния състояния се регулираше теглото ми, по късно от 19до 23 имах два етапа на напълняване и отслабване със по 10-15 кг, врото беше с 20 и беше след безумната диета на Дюкан!( качах по половин кг на ден)
Последното ми топене започна 2010г и продължава и до днес. Започна отново погрешно - с почти гладуване. но беше под влиянието на емоции (прекрасни емоции) от които просто губех апетит и забравях да се храня.... по-късно апетитът се върна но започнах да се храня здравословно и да живея  здравословно отписах всички лоши храни в ежедневието си освен една и това е сладкото, конкретно бисквитките и шоколада.  За напитките не споменавам защото нямам вредните навици да пия газирано и алкохол ВСЕКИ ден, но когато излизам с приятели веднъж или няколко пъти в месеца не се ограничавам ...
Лятото на 2012 започнах активно да въртя велоергометъра в къщи и да правя упражнения в програма. По-късно ноември края 2012 приятели ме вкараха във фитнеса и от тогава до сега имам 15 дни пропуск. Редовна съм, когато мога ходя 4 пъти седмично но минимума ми е 3 посещения.
Не тренирам с треньор, чета за техники и програми тук, и всичко изпълнявам сама. Изборът ми се дължи на факта,че съм много педантична и за съжаление неща които сама не мога да направя знам как трябва друг да ги направи :D Дано ме разберете правилно.
Просто намирам грешки в работата на хората независимо че никога не съм се занимавала с нея...
Та моята цел е следната : Да стопя всичко онова което е ддруса докато вървя и което се вижда само когато сваля дрехите. Голямата ми мечта е да стопя мазнините около коляното които знам , че са най-трудната цел...  Бедрата , бричовете и долната част на корема са ми най-проблемите зони.
Какво правя Аз:  Вода- трудно ми е, старая се! Зимата не успявах да стигам всеки път до 2литра, но се старая да пия колкото може повече, когато тренирам изпивам по 2л на ден. Тренировките ми основно са: започвам с 20 мин кардио- пътека (рядко кростренажор)
след това в различните дни работя в-у различни зони, най-вече в-у горна част и корем като включвам нещичко и за крака и един от дните тренирам основно краката като включвам и нещо за горна част...ръце. Избягвам ,честото трениране на крака ,защото може би е самовнушение , но в началото тренирах доста за тях и имах чувството, че постигах обратния ефект, мускулите си ги усещах много натоварени и стегнати но и бедрата си ги усещах по- обемни, което много ме притесни и реших, че не това е начина да стопя мазнините по тях,а с повече кардио...Задължително приключвам с още 20 мин кардио (пътека или кростренажор) в началото тренировките ми продължаваха около 2 часа, но това беше защото бях бавна и се съсредоточавах в-у правилното изпълнение на упражненията , сега максмисума ми е час и 40 мин.  Когато мога тренирам сутрин но е 1,30 часа след като съм закусала, а закуската ми е овесени ядки,кис. мляко, мед , сусам и плод.  Ако тренирам на гладно с доста мъка изкарвам до края. СЛед тренировка избягвам въглехидрати, ям предимно салата (спанак, извана, маслини, домат с зехтин)
ям доста ядки .... и доста яйца като не изяждам повече от 4 жълтъка на ден, може би това е много..... сега ограничих яйцата .
Лошото е че избягвам и рядко ям месо( пиле, телешко) ям по-често риба тон, ям доста извара .Не следя грамажи, всичко ми е на око и седмица преди цикъл не мога да се ограничавам толкова и злоупотребявам по-често със лоши бързи въглехидрати....(сладки неща) Пия доста кафета 2-3 на ден. със сравнително ниско кръвно съм и преди тренировка винаги изпивам едно. (без захар но с мляко)
Мислех си, че нямам какво да кажа а като почнах....не мога да се спра...:) смятам, че всичката тази информация е излишна и на всичките си въпроси мога да открия сигурно отговори ако се разровя във форума но видях,че това е информацията която се предполага,че трябва да съдържа един ЖЕНСКИ дневник тук. :)

Като за инженер-архитект информацията е малко.. :D
Само едно ми се наби на очи и това е:седмица преди цикъл не мога да се ограничавам(а трябва) толкова и злоупотребявам по-често със лоши бързи въглехидрати....(сладки неща). Не си единствената,която злоупотребява със сладкото.Тежко изпитание е,а сладкото никак с нищо не помага.Само удължава времето,за което ще постигнеш желаните резултати.

Мнението беше редактирано от Александър Илиев на 20.03.13 02:00.

20.03.13
05:34

Проблемът със ,,сладкото’’ е не колко много инсулин ще образува панкреаса , а гадните трансмазнини , с които са пълни сладкишите и т.н . Но иначе тялото голяма разлика между хляб и сладолед няма да направи.
Успех с целите !

20.03.13
08:02

А за меда сутрин с овеса, какво ще кажете?

Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 21.03.13 01:41.

Не е проблем.

20.03.13
09:45

Нямам си работа, та успях да прочета целия ти пост. Карам направо:
1. Първата стъпка си я постигнала - редовно спортуваш. Друг е въпроса какво точно правиш в залата. Пишеш че правиш “нещичко” за краката...В такъв случай най-вероятно, ще получиш “нищичко”. Краката трябва да се тренират. Колкото повече мускули имаш, толкова повече енергия ще изразходваш - по-лесно ще стопиш излишните мазнини.
2. Яж си спокойно яйцата - ЦЕЛИ! Изписано е много по темата.
3. Пробвай да тренираш на гладно. Няма почти никаква разлика.
4. Чети! С течение на времето надграждай знанията си и открий кое действа най-добре за теб.

20.03.13
09:55

за това “нещичко”давам пример от вчерашната ми тренировка в която освен крака друго не правих защото отидох изморена и се ограничих в упражненията зада стигна и до вторите 20 минути кардио
та след 20 мин на пътеката направих : 3*12 напади с гири по 3кг. , 3*12 глутеус машина с 25кг.  , Абдуктор 4*20 с 25кг.  Пълна гръбна Екстензия 3*12 и приключих с 23 мин кростренажор....

20.03.13
10:01

а за  тренировките на гладно съм забелязала, че доста по-бързо се изморявам и освен това се будя доста гладна....
всъщност едно нещо не ми е много ясно, ако пропусна закуската и тренирам, при положение че след това не е добре да ям въглехидрат, това значи ли че в този ден пропускам дозата си овесени ядки...защото колкото съм чела са ОК само за закуска не и в късната част на деня...

20.03.13
10:05

Здравей,

Ако не можеш да ядеш месо, наблягай на целите яйца (както каза Sarfaa) и ги поувеличи малко.
Щом залагаш и на изварата като основен източник на белтъчини, опитай да си намериш кашкавалена (по-мазна, по хранителна).

Опитай да вместо часове кардио да си систематизираш кръгове за цяло тяло, т.е. 5-6-7 по възможност многоставни упражнения (колкото решиш) и ги изпълнявай със сравнително малко повторения (5-10) с повечко тежест и малки почивки (15-30 сек). Това ще ти вдигне пулса и е много по-ефективно.

Пробвай добавката хром . Вярвам , че ще ти реши проблема с сладкото .

20.03.13
18:33

не ми се иска да употребявам добавки... опитвам се нещата да се случват по естествен и здравословен начин...

20.03.13
18:59

Повечето добавки, които ще ти бъдат препоръчани тук са много далеч от неестественото или от нездравословното, но това е тема на друг разговор.
Sarfaa и Витан са ти дали много ценни съвети - послушай ги. С риск да дублирам част от техните мнения ще да се изкажа и аз.
1. Не се страхувай от тежестите - те са много по ефективни за целите ти отколкото 20-те минути кардио преди и след всяка тренировка.
2. Въглехидратите не са отровни след тренировка - напротив, имат си същите качества и по никакъв начин няма да навредят на тялото ти ако ги приемаш точно тогава.
3. Поправи грешката с мерките, моля те. Кантарът е най-лошия съветник и най-безполезния помощник - огледалото и сантиметрите не са така лоши като него :)
4. Чети, експериментирай и се вслушвай в съветите на хората. В този форум има достатъчен брой грамотни хора, от които можеш да научиш много.
5. Постарай се да си изградиш подходящ хранителен режим, който да ти позволява да преследваш целите си и да пазиш здравето си.
6. Тренирай краката си редовно - задължително е, особено за твоите цели.
Надявам се да съм бил полезен, въпреки че (малко в твой стил ;) ) наблегнах повечко на критиката, че е по-лесно :)

Мнението беше редактирано от Маданеца на 20.03.13 19:02.

20.03.13
23:36

Благодаря за критиката опредено  когато имам възможност - свободно време влизам и чета но понякога много се обърквам, защото не всичко правилно разбирам от прочетеното явно....
имам едни конкретни въпроси, по които до сега съм се съветвала с приятелка която е тренирала с инструктор и нейното мнение е коренно различно от прочетено тук в статии ... става въпрос за гърдите и тяхното безмилостно изчезване. Въпросното момиче по съвет на нейният треньор, ми каза да не тренирам категорично за гърди, защото именно затова се стопяват..........
моето синтезирано мнение (от четеното ми до сега ) е че човек много трудно може да контролира от къде точно да топи мазнини, може единствено да избира къде да развива мускулатура и къде не... а мазнините се топят от различни места при всеки и основно при жените от горе на долу, а при мъжете обратно. Това което аз забелязвам е, че когато правя кардио основно се потя около гърдите, но предполагам е нормално, едва ли има хора които започват да текат от към дупе и слабини... :D
Но има нещо друго, до преди месец доста активно тренирах гръдните си мускули и се получи нещо много непрятно....имайки предвид загубата на 20 кг, колкото и да не ми се иска да го призная пред маса непознати мъже трябва да призная, че гърдите ми вече не са там където трябва да са...(освен че от чашка Д са в чашк С) се получи един двоен релеф : тоест  точно в-у гръдните мускули нямам никакви мазнинки там мускулите изпъкнаха и стана нещо ужасно , поне за мен видимо, не и за други хора....но именно затова спрях, и вече не тренирам тази област. а имам доста отпуснато месце под мишниците което искам да прибера.... и в същото време искам да повлия някак обратно на гравитацията....

Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 21.03.13 00:17.

21.03.13
10:47

Мисленето на много хора, които не са чели достатъчно е коренно различно от това, което е написано в статиите - защо ли?
Не се плаши да тренираш гърдите си - това е единствения начин да се стягат и да влияеш на гравитацията. Отслабването неминуеммо води до такъв ефект, тъй като в голямата си част женската гърда е чисто и просто мастна тъкан, но ако поддържащите я мускули са силни и стегнати, то ефектът върху нея винаги е положителен - мое мнение. Препоръчвам ти да използваш специални поддържащи сутиени, когато тренираш - особено ако тичаш и скачаш. Почти всички спортни марки ги предлагат и съм чувал, че са много удобни ;)
Потенето и топенето на мазнини са два различни процеса - просто в някои случаи съвпадат по време :) Не се притеснявай от потенето в определена област - това означава, че там има повече потни жлези, а не че топиш мазнини точно от там.

21.03.13
20:52

Ще се възползвам от възможността да се разпиша в дневникът, защото един ден може и да се фукам пред приятели, как съм писал в дневникът на световно известена художничка или пък много известен и успял архитект и това нещо е повече от вероятно да се случи :). Но дори и сега, пак мога да го направя, утре като се появиш пак в някое ТВ предаване и даже на някой мога да му взема паричките на бас, ако не ми повярва. :D

По темата все пак, да не се отплесвам, по отношение на гърдите при тях е нормално с намаляване на общото теглото и загуба на мазнини, неминуемо и гърдите (мастната част) да намалеят, а с това и тяхната форма. При минус 20кг. няма как да няма промяна и в гърдите. Тук искам да кажа, че очаквах да пишат повече дами в дневникът ти, защото те имат повече опит, но възможно е заради големия брой дневници и да не намират нужното време, но все пак дневникът е съвсем от скоро и съм сигурен, че опитните момичета ще се включат. Едва ли би могло да има някаква женска завист или така си мисля само  (blush)

За упражненията за гърди при жените бих допълнил горният коментар само, че тренировките за гърди с тежести имат по скоро положителен ефект, а стопяването на мастната тъкан се получава от диетата, а не от локални упражнения, но при твоите цели не трябва да имаш притеснения, гърдите ти няма да изчезнат най много да станат по стегнати, няма как да се развали формата им от упражненията.

Само при свръх изчистване, което е най вече при професионалните състезатели може да се получи по голяма загуба в тази област ако е имало какво да се губи разбира се и за това всички състезатели по боди фитнес, бикини моделс са със силикновнови гърди, а културистките не ги споменавам,  мисля, всеки само може да си отговори защо. 

Аз ако си кажа мнението за женските гърди, дали ще има някакво значение, защото едни харесват едно, други друго, но гърдите лично аз ги слагам на последно място от цялата визия на жената. Но имам в предвид по скоро размерът им, винаги е по добре стегнато и изчистено тяло с по малки гърди от колкото големи гърди, но и много мазнини по тялото. Едно от най важните привличащи погледа части от тялото на жената това е дупето и, това го запомнете, гърдите са много много назад по важност (като размер).
Жените с малки гърди са по скоро късметлийки, знаете какво става с големите гърди, дори и стегнати такива с напредване на възрастта, какво става с тях и как се деформират !

Накрая искам да попитам, някъде прочетох нещо за цигари, а те са вече минало свършено време, нали така ? Ако обаче цигарите са и в сегашно време, значи ти имаш една много по важна война, която трябва да спечелиш, а тази с изчистването на излишните килограми е много по маловажна ! Това го казвам, като човек, който е направил тази грешка, но вече 11 години стои далеч от тази отрова, това беше най голямата ми грешка в живота !!!

22.03.13
00:24

не пуша вече :)  мерките ще ги измеря още уикенда, ще започна с кръговите тренировки и ще спра сладките неща категорично и,ще споделя какво е развитието.... за добавките и по конкретно хрома който ми беше препоръчан, за сега ще го пропусна...

Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 22.03.13 08:22.

22.03.13
20:15

Много добре, че вече си спряла с отровата, сега ще мога да спя спокойно :D
Току що отварям главната страница на сайта и отстрани видях точно една статия по въпроса, който те те вълнува. Ако я бях видял по рано щях да си спестя малко писане, прегледай със сигурност ще ти е от полза -

http://www.bb-team.org/articles/4200_byustat-i-fitnesat

Ето един цитат: “Ето защо свалянето на килограми трябва да става постепенно и плавно, за да не се отпуска кожата и да не увисват гърдите.”

Във този сайт има толкова много статии, че не е истина, със сигурност няма друг такъв БГ сайт с толкова информация.

23.03.13
16:37

днес направих следната тренировка:
3мин. ходен 6km/h,  7 мин тичане 9км/ч
клекове с изнасяне на гири(2*3кг) напред- 14
хипер екстензия -14
придърпване горен скрипец пред гърди( 20кг )12 повторения
гребане с дъмбел( 4кг) 14
раменна преса (3kg) 12
повдигане,крака от лег *20
странични коремни преси 20. 

направих го 3 пъти в кръгова,тренировка без почивки почти
приключих със пътека 15 мин тичане на 8 км/ч и ходене 5 мин
общото време за цялата тренировка ми беше точно час... което на мен лично ми се струва кратко въпреки интензивността и въпкреки че нямах много сили за финала с кардио, но го дължа по-скоро на преумора от предишния ден и вечер в които имах много дълъг и тежък ден , който приключи с няколко чаши бяло вино....
Но нещо много важно забелязах което вие можете да ми ообясните. след тренировката отидох на работа и усетих  (може би за пръв път от както изобщо тренирам )онова чувство за което само чета..ТОНИЗИРАНА :)
До сега винаги след тренировка се чувствах много изморена в началото лягах и да спя след това......
но ми липсваше усещането за напрегнатост в мускулите...

Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 24.03.13 12:36.

24.03.13
13:05

Добре си се спряла на кръгови тренировки. Обърни внимани е на базовите многоставни упражнения. Постепенно увеличавай тежестите и намали повторенията.
Изгубила си 30 минути в безполезно кардио. Ако го правиш, нека е след силовата част, а ако е на машини направо го махни и си направи още 2-3 кръга силова или малко интервално кардио със спринтове за 10 минути.

24.03.13
14:08

когато има много хора и особенно повече жени и хлапета ми е много трудно да си направя максимално добра и то кръгова тренировка.... днес също доста ми попречиха но като цяло успях:
Загрях 5 мин на колело( понеже пътеката беше заета)
Български клек 12
Пек-дек 10
Планонински катерач 20
Повдигане на колене от стенд 12
придърпване горен скрипец 12
Адуктор машина 12*30кг
Кик- бек с дъмбели по 3кг
Руско извиване с топка това
3 кръга направих после почивах около две три минути, за 4тия смених клековете със Глутеус машина 12*30kg (защото вече ми беше много труден този клек)
и все пак приключих с 10 мин кростренажор ...с 23 скорост....
всичко отново приключи за час :D

Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 24.03.13 19:48.

25.03.13
19:35

В къщи си имам велоергометър, в  останалите дни в които не съм във фитнеса а разполагам с време да направя тренировка в къщи наприер или в парка, кое бихте ме посъветвали да направя кардио на велоергометъра, тичане в парка( на стадиона) или някакъв вариант на кръгова домашна тренирока със упражнения със собствено тегло, или и двете? :)

26.03.13
02:08

Във кой парк тичащ ?
Това беше майтап разбира се (по добре да си напиша, че е майтап щото не всички ми разбират хумора :D
По темата, парка по принцип е едно много приятно място (това е сериозно :D ) и във хубаво време тичане в парка не е само фитнес за тялото, а и душевно блаженство, разбира ако парковете в България бяха на нивото на други паркове в по развитите страни и хора с различен манталитет от нашия, тогава удоволствието щеше да е максимално. :)
Има доста различни комплекси кръгови тренировки със собствено тегло, аз открих в един сайт една кръгова, която е като за твоето ниво според мен и ако се изпълнява, както пише няма да имаш нужда от велоергометъра !
_____________________________________________________________________________________________________________

Тренировка “зигзаг” от Рафаел Верела -

В нея той подбира 8 упражнения, които се изпълняват последователно в интервали от по 60 секунди. След първия кръг се почива 3 до 6 минути и се изпълнява втори. А ако имате сили, може да “завъртите” още веднъж.

Варела препоръчва да не се отдъхва между самите упражнения. Обаче, ако решите, че имате нужда, спокойно може да си позволите пауза от 20-30 секунди между отделните движения. Защото те всъщност никак не са леки.

1.Напад
2.Клек с подскок
3.Лицева опора
4.Бърпи без подскок
5.Плие - Представлява клек с широк разкрач, при което пръстите на стъпалата сочат навън, а петите са обърнати максимално една към друга.
6.Следват подскоци Jumping Jacks
7.Т-стабилизация
8.Усукване от седеж

(Не съм описал упражненията, защото ще ги видиш нагледно от видеото)

След като изпълните всички осем упражнения, направете кратка почивка и ги повторете в същата последователност, всяко – отново за 60 секунди. Ако не сте на ръба на силите си, може да направите още един кръг, по желание.

Пробвай ако искаш и пиши после как е !

27.03.13
21:27

Ще я пробвам скоро тази треноровка в къщи.
Днес направих една във фитнеса само кръгове, със кардио в началото 4 мин ходене и 6 тичане, след това направих следното:
Напади *12
Изнасяне дъмбели напред 10
Хиперекстензия 12
Бедрено сгъване на машина 10
Кофички на пейка 12
Къси коремни преси 30
Дъмбели настрани 10
Вертикално повдигане на крака от стенд 12
Придърпване вертиканел скрипец 12
след 3-тия кръг направих още 3 като промених някой от упражненията
Глутеус машина *10
Придърване на ластик напред 12
Коремни преси *30
Адуктор 12
Кофички на пейка 12
Вертикално повдигане на крака от стенд 12
Придърпване ластик в страни 12
Плие с дъмбел
Вертикален скрипец 10
Вепреки вашите съвети, имам гузно чувство когато не правя кардио, и усещане че без него ще забавя доста топенето на мазнините...
Иначе тази тренировка ми отне час и половина и след това се чувствах уморена  колкото и след тренировките които преди правех - кардио и силова част, по час и половна два.
Понеже станах късно и реших да отида да тренирам на гладно и си мисля ,че ако бях закусала и след това тренирала щях да имам повече сили.

28.03.13
16:57

това направих днес

+10 мин в началото на пътека с дъмбели по 1кг.
направих 3 кръга.....определено не са леки, изпотих се като след 30мин кардио. Почувствах напрегнатост и начална фаза на мускулна треска още с излизането от залата....доволна съм! мисля да редуман в залата тези три варианта на кръгове. и след две три седмици да променя. и когато мога да правя в къщи 4-ти ден.

Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 28.03.13 17:32.

29.03.13
04:16

Така няма да стане, вече получи първият си жълт картон, за неспазване на правилата ! :@ Най важното хранене е закуската, не прави повече така, защото нищо няма да постигнеш. Не закусваш = забавен метаболизъм, по трудно горене на калории, нямаш енергия да тренираш, повишен апетит по късно през деня. Може да правиш кардио след тренировката с тежести, но ако правиш кратки почивки между сериите, ще изгориш доста повече калории от бягането или въртене на педали и за това, според колко дълга ти е силова тренировка с колко серии и натоварване може да не правиш кардио.

Ако имаш енергия, ако не се усещаш парцал, може да удариш едни педали за 15 минути, може кростренажорче или пътечка. Много е важно обаче какъв пулс ще държиш, защото може да си въртиш за нищо ако не е оптимален. Трябва да държиш пулса в границите между 60-80% от максималният ти, който е (220 - годините ти), около 130 пулс би трябвало да свърши работа. Обаче не ми харесва, че нищо не казваш за храната, а от нея зависи ще постигнеш ли целите си или не.

Преди тренировка, която трябва да е не по рано от час и половина - два от последното ядене, като ще ядеш бавни въглехидрати и протеин в съотношение 1:1 и след тренировка пак бавни въглени и протеин, като протеина да е доминиращ.
Тези 1:30-2 часа тренировка е прекалено и това сигурно е защото имаш прекалено дълги паузи между сериите и упражненията.
Не прави пак грешката да не закусваш и колкото и да не ми се ще, трябва да ти покажа втори жълт и съответно червен картон (rock)
Усещам голямата ти мотивация, само трябва да не правиш грешки и ще се получи нещо много добро, но хубавите неща стават бавно ;)

29.03.13
07:26

Е нали било хубаво тренировка на гладно????
ИНаче на мен ми е много трудно защото аз се събуждам МНОГО гладна!
А протеин в закуската ми е само киселото мляко ако изобщо има протейн в него все още...... това със грамажите протеин много ме мъчи и май ще трябва да си го взема като добавка :( Ако правилно съм чела и разбрала на килограм собствено тегло трябва да изяждам по 1.5гр белтъчини. което е 90 гр на ден. 7 яйца би трябвало да са достатъчни? А освен това ям и извара, това не става ли дори повече ?
А не съм писала с какво се храня първо защото като отида някъде на гости си нарушавам режима, и второ защото принципно вече получих съвети за храна тук, и се предполага ,че трябва тях да следвам :) и освен меда други сладки неща не включвам ( във режимните дни)

Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 29.03.13 07:33.

29.03.13
15:52

Габи,  1.5 - 2 гр белтък, но на АКТИВНО тегло - т. е. ако в момента си 60кг и имаш да кажем 20% мазнини - 60кг-12кг(мазнини)=48кг - Това е активното тегло по което трябва да смяташ. Но не се вманиачавай в сметките. Ако се храниш с хубава храна и избягваш въглехидратите, няма да прехвърляш нужните ти калории за деня. Просто протеина и мазнините засищат много повече от въглените.
Няма нужда да си купуваш допълнително протеин като добавка. Тези пари можеш да ги дадеш за храна - хубава риба, качествено сирене и т. н. или за здравословни добавки - омега3, витамин С, Б, минерали, билки.
Написаното от Христо за тренировката на гладно няма да го коментирам. Разрови се из дневниците на повечето сериозно трениращи и открий истината за себе си.

Мнението беше редактирано от adutev на 30.03.13 21:58.

29.03.13
16:00

казано от Христо на 29.03.13, 04:16:

Не закусваш = забавен метаболизъм, по трудно горене на калории, нямаш енергия да тренираш

Дрън, дрън, всъщност е точно обратното, но кой да вземе да се поинтересува от пикови нива на хормони в зависимост от хранене, натоварване и сън ;)

29.03.13
16:08

Така няма да стане, вече получи първият си жълт картон, за неспазване на правилата ! :@ Най важното хранене е закуската, не прави повече така, защото нищо няма да постигнеш.

Та...я се обоснови.

29.03.13
16:12

след тренировка пак бавни въглени и протеин

Напротив, трябват ти бързи въглехидрати, да ти вдигнат инсулина.

Протеина, непосредтсвено след тренировка, ако е пудра е ОК, ако се намахаш с пържолите веднага след тренировка, стомаха ти така ще се свие, че ще виеш като ранена в сърцето пантера.

Абе изобщо, за какво ли се занимавам.

Точно заради такива съвети, които дават 90% от съветниците, хората изглеждат по начина по който изглеждат. Болните са все повече, затлъстелите също, да не говорим за всезнаещите:)

p.s. Всъщност, размислих и съжалявам за тона. Няма как всички да четем, гледаме и осмисляме едни и същи неща. Ицо, ако искаш, ще ти шерна няколко видео линка(само да ги изнамеря), за да слушаш за секрецията на хормони след тренировка и как да ги манипулираш за максимално възстановяване.

Мнението беше редактирано от slavko на 29.03.13 16:40.

29.03.13
16:52

http://chadwaterbury.com/the-truth-about-post-workout-nutrition/

А тук Ори оборва всички ни, и дава съвет който няма да чуеш НИКОГА по залите, от батките:)

29.03.13
16:57

може ли да ги “шернеш” и на мен тези лекции, моля те? не, че ще успея да се съобразя с тях :)

29.03.13
17:08

Те са няколко прости синтезирани обяснения от хора(екипа на WellnessFX), с медицинско образование, специaлизирали в областта на високите спортни постижения.
Може да ги сърчнеш, аз тези дни ще седна да издиря точно момента за пост-тренировъчното хранене и инсулина.

казано от slavko на 29.03.13, 16:52:

А тук Ори оборва всички ни, и дава съвет който няма да чуеш НИКОГА по залите, от батките:)

казано от slavko на 29.03.13, 16:52:

Аз това съм ви го казвал поне няколко пъти ;) И не е само заради  инсулиновата чувствителност и други неща играят там

29.03.13
17:36

казано от slavko на 29.03.13, 16:12:

след тренировка пак бавни въглени и протеин

Напротив, трябват ти бързи въглехидрати, да ти вдигнат инсулина.

Протеина, непосредтсвено след тренировка, ако е пудра е ОК, ако се намахаш с пържолите веднага след тренировка, стомаха ти така ще се свие, че ще виеш като ранена в сърцето пантера.
.

Това означава ли че 30 мин след тренировката ако изям 1 пържола е вредно ?

Мнението беше редактирано от Castilo на 29.03.13 17:37.

29.03.13
18:47

Съжалявам от недоглеждане съм допуснал грешка за въглените след тренировка, не знам май трябва да пиша в раните часове, но и да не са прости въглените, няма да е фатално според целите, които има, но наистина съм объркал, така е кат пиша по никое време. За закуската това го знам и съм го чувал от много места, че когато организмът е свикнал с един режим и човек си закусва редовно, ако в даден момент един път пропусне закуска/хранене организмът реагира и забавя метаболизмът си и абсолютно е доказано, че при липса на храна и колкото е по дълго и по оскъдна храната, обмяната се забавя с цел да се съхрани за по дълго организмът, така е при животните, разбира се най голямо забавяне се получава при по продължително гладуване.

Винаги съм знаел, че закуската е много важно хранене, това сигурно е най често срещаният съвет. Сега сигурно ще кажете, че организмът не изпада в катаболизъм при липса на храна, защото като не закусваш какво става, по добре ли става, щото ако нещо да спра да закусвам. Може по най новите изследвания да е така, а пък аз да не го знам. (wasntme)
Това да се тренира с тежести на гладно е грешно, да много хора правят кардио сутринна на гладно, някой взимат добавки, като аминокиселини да предпазват мускулите, но да идеш в залата да вдигаш тежести, като не си ял от вечерта на предния ден, това глупаво.

Добре стана, че разбуних духовете :D, помислих, че сам ще си пиша в темата. Вие сте много знаещи и четете най новите научни изследвания, хубаво е да се включвате, момичето е много талантливо и заслужава най доброто. :)

Интересно как най често срещания съвет тук във форума е яж, не гладувай, а тука е точно обраното, ако не ти пука за мускулите то тогава недей яж въобще от предната вечер до тренировката.

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 29.03.13 18:53.

29.03.13
19:16

LOL тука чета чета си си викам еми щом тоя е такъв гуру, аз кой съм да не се съглася, викам ОК даже, ще взема да го послушам, доза протеин без въглени, след трнировка после още една доза протеин, щото така е най голям ефекта и накрая хоп, кво да видя в тази статия ( http://chadwaterbury.com/the-truth-about-post-workout-nutrition/ ) -

“Ori’s Warrior Whey is the best protein powder I’ve ever used ...”

“For only $24, you can try Ori’s Warrior Whey. I bet you’ll never use another whey again. You can find out more about Warrior Whey at this link.”

Славко, аз може да не съм голям маркетингов специалист, но пак малко го разбирам и тука може ли да кажеш, че тази статия няма нищо общо с маркетинга. Просто ако го нямаше тоя протеин накрая по друг начин щях да погледна на статията, то може и да е така, ама с тая реклама накрая (wasntme)

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 29.03.13 19:18.

29.03.13
19:46

Аз искам да повдигна един въпрос, ще го направя тук. Аз съм любител спортист и сега все повече започвам да си задавам въпроса, как мога да разбера, коя информация е достоверна, на кой може да вярваш, защото през последни години има толкова много противоречия и то по толкова много въпроси, като някои дори се водят основни принципи в хранене, тренировки и всичко останало. И тези разминавания се получават именно от научните среди от специалисти и човек не знае, на кое да вярва, а принципът на филтрация на информацията според актуалността е не акуратен, тъй като не може да се подбира на принципа, щом това е най ново проучване, значи то е вярното.

Само, че има много примери за точно обратното и по късно излиза друго проучване, което оборва предишното.
Има и прекалено много, комерсиални проучвания и като чета по списания и статии, постоянно излизат прочувания от типа - един кой си университет направи проучване на група от 10 атлети, като половината приемаха плацебо, а другите еди какво си и след 3 седмици първата група така, втората група онака и такива излизат ежедневно. Не може човек да се хваща за всичко което прочете.
Аз не случайно влизам в този за да научавам, е вярно ако ги нямаше хубавите жени, може бииии щях да влизам по рядко (blush), но добре, че ги има инак всичко тук щеше да е скучно и сиво (nod)

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 29.03.13 19:47.

29.03.13
21:11

Извинявам се ,че се намесвам в спора момчета, но се осмелих тъй като се сетих ,че все пак това е моят дневник :D :D :D
Та искам да ви кажа, че работата ми, ме среща със почти всички известни и доказани диетолози и хранителни експерти и такива които изготвят не само хранителни, но и тренировъчни режими. И всеки има своя, различна теория за организма, кога, как и с какво работи той. Аз си признавам ,че трудно разбирам биологичните процеси обяснени по научния начин. Може  би нямам търпението да се вглъбявам в темата и да я разбера в основи.  И когато съм се опитвала да приложа върху себе си строг режим с който да задействам правилните процеси в тялото си в комбинация с тренировки, се оказва ,че и една дума да не съм разбрала  правилно може да има обратния ефект....Освен това разбрах , че ВЕГА тестовете не са просто поредният начин за изкарване на пари ,а наистина различните хора разграждат по различен начин храната и още куп други неща които имат значение за това как работи тялото ни. Затова стигнах до извода за себе си - здравословно балансирано  и РАЗНООБРАЗНО хранане. Затова и във началото не съм упоменавала конкретно дневно меню и стриктно как се храня ден по ден. Дневник дори не мислех, че има смисъл да си правя, след като тук е пълно с всичката тази информация която сега чакам на готово да прочета  тук. Но го направих защото реших че може да получа наистина различни съвети за тренировките си и да разбера какво мога да подобря в тях, защото както казах тренирам сама и понякога се чувствам, че тъпча на едно място и има неща които нямам с кого да споделя и да разбера защо са така.....
А хранането...да искам много добри резултати наистина! Но искам и да спра да правя дръстични и резки хранителни промени защото вече съм си изпатила достатъчно, защото искам когато дойде момента да ставам майка да мога да продължа да се храня по същият начин който до сега....
(А иначе за храната може би просто очаквам по най-простичък начин да ми бъде потвърдено че до обяд са въглехидратите после е тренировката след нея е бързият протеин- яйца, риба, а вечер бавният- например извара.... а между тях някъде 50-то грама сурови ядки.... )

29.03.13
22:15

казано от Gabi Slavova на 29.03.13, 21:11:

почти всички известни и доказани диетолози и хранителни експерти и такива които изготвят не само хранителни, но и тренировъчни режими

Любопитен съм за няколко имена...

казано от Gabi Slavova на 29.03.13, 21:11:

И всеки има своя, различна теория за организма, кога, как и с какво работи той.

Няма такъв филм, ясно е кое как работи. Намесата ни в определени процеси би могло да води до благоприятни или негатвини последици за телото.
Различни сме да, няма два еднакви оргнизъма, но не съм чувал за човек с панкреас в ухото или без панкреас, или да има два хипоталамуса.

29.03.13
22:20

казано от Христо на 29.03.13, 19:16:

LOL тука чета чета си си викам еми щом тоя е такъв гуру, аз кой съм да не се съглася, викам ОК даже, ще взема да го послушам, доза протеин без въглени, след трнировка после още една доза протеин, щото така е най голям ефекта и накрая хоп, кво да видя в тази статия ( http://chadwaterbury.com/the-truth-about-post-workout-nutrition/ ) -

“Ori’s Warrior Whey is the best protein powder I’ve ever used ...”

“For only $24, you can try Ori’s Warrior Whey. I bet you’ll never use another whey again. You can find out more about Warrior Whey at this link.”

Славко, аз може да не съм голям маркетингов специалист, но пак малко го разбирам и тука може ли да кажеш, че тази статия няма нищо общо с маркетинга. Просто ако го нямаше тоя протеин накрая по друг начин щях да погледна на статията, то може и да е така, ама с тая реклама накрая (wasntme)

Всеки гледа да си пробута нещицата де, не се втелявай, чети важното, остави плявата.
Никой не казва да се съгласяваш!!! Чети, сравнявай, опитвай, сменяй...
Аз не споря с теб, искам да мислиш.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1