Точка, точка, запетайка..

Темата е заключена.
SC

22.03.13
00:14

.. винаги съм била скелет, костите ми стърчат отвсякъде, като модел от Аушвиц.
Също така имам нервен стомах, повръщам често, особено денем, когато е невъзможно да сложа и залък в устата си докъм 4 - 5 - 6, а след това и по - късна вечеря към 9 - 10 - 11 евентуално от каквото си поискам, като има периоди, когато просто не ми е до никакво ядене; през деня пия доста течности.
Така съм от малка, проблемът обаче се задълбочи след сравнително тежка и агонична смърт на близък.
От 49 станах 42 килограма(засега успях да задържа на 46 - 47, но повече, уви - не става); в продължение на около месец повръщах буквално всеки божи ден. Не, че не съм свикнала, но реакциите на околните ме кара силно да се нервирам, а жегата да не спира бученето си (януарска сутрин + тениска, например, не мога да спра да се потя), притежавам и огромно безсъние, което се опитвам да лекувам с недотам легални средства.
Пропуснах да отбележа, че съм почти на 17 и много бих се радвала, ако помогнете със съвети, насоки за покачване на килограми и т.н.

Темата беше редактирана от scavenger на 22.03.13 00:25.

22.03.13
06:30

Здравей,
По това, което описваш, според мен се нуждаеш от психолог по-скоро, а не от форумна помощ. Ние можем да ти кажем какво да ядеш, но щом имаш тези психологически проблеми с повръщането, липсата на апетит и безсънието, първо трябва да се справиш с тях.
Явно не ти е лесно (hug)

SC

22.03.13
06:39

Ходих къде ли не, правиха ми и изследвание на щит. жлеза - отрицателно, всичко било от нерви.
Та затова все си мисля, че нервите все някак се контролират от храненето, може и да греша.

Мерси, все пак.

Мнението беше редактирано от scavenger на 22.03.13 06:40.

22.03.13
06:43

А на психолог ходила ли си?

SC

22.03.13
07:02

казано от Anelia на 22.03.13, 06:43:

А на психолог ходила ли си?

Да, напълно наред съм - леко интровертна личност, която даже е прекалено спокойна, което пък (било) само маска... оттам и на ендокринолог, излишно разкарване според мен.. не обичам лекари, а психолози още повече.

22.03.13
10:30

Психолог и психиатър (лекар) не е едно и също.

SC

22.03.13
14:42

Знам, именно затова психолозите са на второ място.

Та, благодаря за съветите на всички, макар и да не смятам нужна психологическа намеса, защотото както написах - от как се помня съм така, а с първопричината свикнах отдавна, просто над половин година се опитвам да наддам, а щекотливата ми система се боксува.

Можете да я изтриете темата, мисля и благодаря още веднъж.

23.03.13
01:05

Ами да почваме да оправяме храненето. Ще похдодим нормално, сякаш няма проблем, докато не срещнем ответната реакция. Вече там ще преценим как да се процедира нататък. Кажи колко си висока, и имаш ли любими храни ?
едит: сега видях, че си 1,75 Спрямо ръст, килограми, години ще ти намерим калорийните нужди за деня.
47кг 17год 175
655 + 9,6*47 + 1,8*175 - 4,7*17

1342ккал по формула на Х.Б. с нисък индекс на натоварване 1,4 =  1878ккал на ден за покачване

Остава само въпросът: Какво обичаш да похапваш ? :)

Мнението беше редактирано от NRG на 23.03.13 01:23.

SC

23.03.13
13:10

От всичко ям, каквото има.. най вече риба, пилешко, домашна лютеница, домати, свинско, агнешко, чупещ се хляб с масло и мед, яйца, мляко всякакво, кашкавали.. май само сирене не ям много.
Купешки неща рядко ям.. не ми се услаждат.

Примерно меню от снощи:
До 16 и 30 някъде - черен чай с мед, 1/4 буркан с разбъркан компот от кайсии и 1 капучино;
След това препечен хляб с масло и мед/мерудия.
Към 22 и 30 три парчета бяла риба и макарони с масло и риба тон.

Общо взето такива неща ям, като това е нещо като максимумът, който мога да изям, че и да се натъпквам мразя. Иначе съм пробвала многократно да мина на 5 - 6 пъти на ден, но не става и туй то.. свършвам надвесена в тоалетната, а училищните такива не са много удобни.

Мнението беше редактирано от scavenger на 23.03.13 13:11.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1