06.08.12
21:36
Здравейте. От доста дълго време тренирам в домашни условия и правя кардио,с цел сваляне на излишни килограми. До тук се получава всичко перфектно , обаче имам проблем с краката. По принцип бедрата са ми добре развити и аз искам да отслабна точно там най-много, но не се получава. Тичам всяко сутрин по около 30 минути със средно темпо и след обяд правя 5 серии по 30 клекове, но няма напредък. От няколко дена започвах и бедрено разгъване на гладиатор 5*25. Единствения плюс може би е, че ми се оформят мускулите. И тъй като успях със свалянето в горната част , сега от ханша до колената съм доста по-широк, и приличам на делва... Та въпроса ми е какво трябва да правя или да не правя, за да стопя максимално бедрата ?
П.С. Извинявам се ако темата е малко дълга, но реших да ви запозная с “проблема” ми малко повече, за да е максимално ясно какъв е проблема. Благодаря ! :)
Ако желаете мога и снимка да кача
06.08.12
22:26
Генерално бедрата ти може да изглеждат големи поради 2 прости причини.
1. Много мускул.
2. Много мазнини.
До колкото чета съм по склонен да мисля, че става въпрос за големи мускули, което няма да оправиш с клекове и тренировки за бедра ...
Според мен увеличи кардиото, спри клековете и бедрените разгъваня, наблегни на някоя режим за намаляване на тегло и следи резултатите.
Но едва ли ще успееш да свалиш само от краката ... Каквото и да сваляш, сваляш навсякъде !
Имам много познати в твойто положение, бивши футболисти и фитнесджий дето са тичали и клякали като гламави са са с големи задници, ама като спреш да тренираш и започнеш да ядеш организма лепи на най-удобните места и на тези с най-добре развито кръвообращение.
Мазнините са по-малко в сравнение с преди, но заради мускула изглеждат големи. Значи да продължавам да тичам и да спра с упражненията за крака ? Клековете ,между другото ги правя без тежести и от тях няма голямо натоварване до средата на 3тата серия...
06.08.12
22:54
Дай една снимка. Имам чувството, че си внушаваш.
По принцип ако тренираш и се храниш балансирано (чувстваш се добре, жизнен и енергичен, нямаш здравословни проблеми, тялото ти се развива и функционира нормално), следва да изглеждаш хармонично. Така, както природата те е създала - с твоите си особености. Как ние определяме вида си (”красив”, “съразмерен”, “идеален” или обратното) зависи до голяма степен за съжаление от наложената представа за красиво. Така вече хората приемат, че е красиво тяло с неестествено нисък процент подкожни мазнини и ясно очертани мускули например. Ако започнем да приемаме идеята, че всички сме различни и всички имаме различен вид красота, самата тя като идея ще стане доста по-дълбока, разнолика и интересна, а много проблеми с ниската самооценка ще изчезнат.
06.08.12
23:10
Ти си луд.Поработи върху горната част,намери диета от форума,от която ще трупаш единствено и само мускулна маса.За мен краката ти са екстра да не кажа дори слаби.Горната ти част изостава.Работи по интензивно над нея и след време изобщо няма да си набиваш несъществуващи комплекси.Носи дънки и къси панталони,които не са ти впити по краката,защото много хора си внушават,че краката им са дебели поради факта,че не им стават панталони отпреди половин година.
06.08.12
23:11
Както си и мислех - супер са си. Тренирай си балансирано цялото тяло и не се вталясвай.
казано от Никола Фингаров на 06.08.12, 23:10:
.Носи дънки и къси панталони,които не са ти впити по краката,защото много хора си внушават,че краката им са дебели поради факта,че не им стават панталони отпреди половин година.
Тук е проблема. Не обичам да нося широки дрехи, още повече пък широки панталони. :Д
Благодаря на всички за бързите отговори :)
Хе-хе, да ти имам “добре развитите” бедра. Как ги мислите такива?
Ето това са добре развити бедра:
Мнението беше редактирано от Old Timer на 06.08.12 23:19.
казано от Old Timer на 06.08.12, 23:18:
Хе-хе, да ти имам “добре развитите” бедра. Как ги мислите такива?
Ето това са добре развити бедра:
На снимката не си личи, обаче когато си стегна крака мускулите доста изпъкват, въпреки краткото време, за което ги направих.
Мнението беше редактирано от breezybg на 06.08.12 23:21.
06.08.12
23:22
Най - много за този твой “проблем” ще ти помогнат упражненията за гръб и рамо.Наблегни над тях..Набирания , гребане можеш да правиш в домашни условия.Прави и разтваряния за предно , средно и задно рамо.Скачането на въже също е вариант за стегнати крака,защото с това упражнение няма да натрупаш толкова маса по тях.Ако увеличиш натоварването на гърба и рамото ще създадеш този V Shape и съответно ще изглеждаш по широк,въпреки,че за мен е пълна глупост това да не правиш крака.Насочи вниманието си към горната част,но не спирай в никакъв случай упражненията за крака,ако това означава да правиш дори само такива със собствена тежест - клекове , напъди.Прави ИНТЕРВАЛНО КАРДИО.Например започваш с 3 мин. умерено темпо за загрявка и след това започваш 30 секунди спринт,90 секунди бавно темпо или направо ходене и това го повтаряш 10 пъти - (30,90х10 ) . За мен това е най - ефективното кардио , защото с него топиш доста повече мазни отколкото мускулна маса.Бодобилдърите се кълнат в него.
казано от Никола Фингаров на 06.08.12, 23:22:
Най - много за този твой “проблем” ще ти помогнат упражненията за гръб и рамо.Наблегни над тях..Набирания , гребане можеш да правиш в домашни условия.Прави и разтваряния за предно , средно и задно рамо.Скачането на въже също е вариант за стегнати крака,защото с това упражнение няма да натрупаш толкова маса по тях.Ако увеличиш натоварването на гърба и рамото ще създадеш този V Shape и съответно ще изглеждаш по широк,въпреки,че за мен е пълна глупост това да не правиш крака.Насочи вниманието си към горната част,но не спирай в никакъв случай упражненията за крака,ако това означава да правиш дори само такива със собствена тежест - клекове , напъди.Прави ИНТЕРВАЛНО КАРДИО.Например започваш с 3 мин. умерено темпо за загрявка и след това започваш 30 секунди спринт,90 секунди бавно темпо или направо ходене и това го повтаряш 10 пъти - (30,90х10 ) . За мен това е най - ефективното кардио , защото с него топиш доста повече мазни отколкото мускулна маса.Бодобилдърите се кълнат в него.
Благодаря за изчерпателния отговор, обаче не ми харесва V shape и не искам да изглеждам по-широк в раменете. Точно затова попитах за нещо само за краката. :)
06.08.12
23:34
Няма как да искаш да изглеждаш добре и да не се храниш правилно.Ако гладуваш и правиш само кардио ще станеш клечка.Всеки който попиташ ще ти каже,че няма начин да отслабнеш само на едно място,което си избереш ти.Този дисбаланс се е получил,защото си се хранил неправилно досега и съответно сега трябва да започнеш да приемаш храни богати на протеин и въглехидрати,които са с ниско съдържание на мазнини.Мляко,яйца,риба,МЕСО по - точно пилешко.Създадеш ли си режим с тези храни,както и много зеленчуци и плодове,правиш ли интервално кардио,както и упражнения за тонус поне - лицеви опори , набирания , коремни преси ,клекове , напъди - смятай ,че краката и горната ти част ако не друго ще са стегнати и оформени.Какво по хубаво от това за човек,който не се занимава с фитнес и иска да носи впити дрехи.
Ма вечерно време напоследък все някви такива изкукутряскали теми се пръкват...що не лягате бе хора? Явно сте уморени ;) ...
ОК, ще прочета пак за храненето. Благодаря на всички за отговорите.
Относно последния коментар: какво и е на темата ?
казано от Martin Paskalev на 06.08.12, 23:26:
Благодаря за изчерпателния отговор, обаче не ми харесва V shape и не искам да изглеждам по-широк в раменете. Точно затова попитах за нещо само за краката. :)
Извинявай,ама да не си гей?Смисъл и да съм прав не те съдя,просто се чудя за какво мъж би искал да сваля от и без това слабите си крака и не желае да е широк в раменете.
казано от anton balabanov на 07.08.12, 10:04:
Извинявай,ама да не си гей?Смисъл и да съм прав не те съдя,просто се чудя за какво мъж би искал да сваля от и без това слабите си крака и не желае да е широк в раменете.
Е, те това е коментарът на сутринта ... просто искам да те поздравя за невероятно ограничената логика, която си приложил в него!
Те това е ... а аз от толкова много време се чудя, защо има толкова мъже със слаби крака и нормални рамене. Ми, елементарно Уотсън - те били гейове, баси толкова близко било до акъла ... ама явно съм прост, не ги разбирам аз тези неща.
Не, не съм гей, не харесвам нацепените тела , не искам широки рамене и едри крака, и да нося дрехи с 3 размера по-големи :)
Не,не нямаш място за притеснения в бедрата наистина :) Като искаш толкова много,започни да бягаш,намали малко въглехидратите и ще изчистиш малко,ама на горе ще изсъхнеш като тревичка,когато я пече слънцето ;)
evala na choveka :)
Мнението беше редактирано от venci . на 25.03.13 22:20.
26.03.13
21:34
Хах точно ако качиш малко маса в квадрицепсите ще излгеждат мн добре краката, сега са вехти :D