21.09.05
00:57
Здравейте моля по-запознатиите за помощ. Тренирам от 10 месеца последно бях на 3 дневен сплит:
ден 1: гърди бицепс
ден 2: гръб трицепс
ден 3: рамо крака
правя по 4 упражнения на големите мускули и по 3 на малките, по 4 серии. повторения 10, 8, 6 ,10.
Сега се колебая дали да запо4на 3-дневен сплит:
ден 1: гърди, рамо
ден 2: гръб крака
ден 3 : трицепс бицепс
Мисля да тренирам 3 дена 1 да почивам и отново 1,2,3, досега съм тренирал през ден. Причината е че ще правя цикъл с Stanabol na “british Dragon”/стромба/-ще ми бъде 1-и цикъл. Другият вариант който обмислям е 5 дена сплит:
1-Гърди + предмишница+ корем
2-Гръб + трапец
3-тицепс+бицепс
4-рамо+ морем
5-крака
Дайте съвет кой вариант е по-добър, за да мога да извлека максимум от зобта, ще се радвам и на поправки от ваша страна. Или пък да си карам по старата програмка с която се чувствах добре но да зачестя тренировките/искам да я сменя наи-вече за да събера ръцете заедно за да дръпнат яко/.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 17.04.11 19:47.
Тренирай три дневен сплит ето така:
гръб рамо
гърди трицепс
крака бицепс :wink:
тренираи по твоя 3дневен сплит но гледаи след 1вата тренировка да почиваш поне 2 дни
И аз така ги виждам нещата май по моята да тернирам, отразяваше ми се добре в последно време. Но ако почивам 2 дни не е ли много? При все че ще вземам зоб. Не трябва ли да тренирам много по-често аз мисля ако ше е по моята да тренирам 3 дена /извъртам цялата програма почивам 1 ден и пак отново.
Щом ша зобиш ти предлагам един профи вариант,макар че лично смятам че ще тие тежичък за 10 те месеца
1.Гърди,рамо,трицепс/бутащи/
2.Гръб,бицепс/дърпащи/
3.Крака
4.почивка
После повтаряш.За всяка група 4 упр по 4 серии
Е не е леко но със зоб...нямаш проблем
не сам видял че ще се зобиш сорри за грения ми съвет :( :oops:
ама преди да направиш ПОНЕ 2 години стаж няма смисал да прибягваш до зоб !
Значи, това за зоба няма да го коментирам, понеже е голяма грешка според мен. Доста си далеч все още от това, което можеш да постигвеш без химия, все още не си постигнал естествения си потенциал. Даже за 10 месеца не знам дали си научил всичко за тялото си и как реагира на различните натоварвания.
Но за програмата, това, което ти е дал Миле е най - подходящо като сплит, понеже няма припокриване на натоварването върху отделните мускули и възстановяването е оптимално. Според мен, дори и на химия възможността за претрениране е съвсем реална, а със предишните сплитове още повече.
Може още да разредиш сплита на Миле, като вмъкнеш след гърба още един почивен ден, тоест, пада ти се веднъж на 5 дена мускулна група, или от 5 дена имаш три тренировъчни и два почивни.
1.Гърди,рамо,трицепс/бутащи/
2.Гръб,бицепс/дърпащи/
3.Почивка
4.Крака
5.почивка
После почваш отново.
Или просто си давай допълнителен почивен ден, когато чувстваш, че имаш нужда.
Ако искаш да събереш ръцете заедно, то ще им трябва отделна тренировка и то отдалечена от тренировката на големите мускулни групи, за да могат да се възстановят. Примерно:
1. Гръб, рамене
2. Гърди, крака
3. Почивка
4. ръце
5. Почивка
Или си караш на 3+1 с допълнителна почивка когато имаш нужда. Би трябвало да чувстваш кога мускулите ти са готови за нова тренировка, не знам ти дали можеш да чувстваш кога ти се възстановяват мускулите, със стажа който имаш.
Може да смениш раменете с гърдите, ако не ти е проблем да правиш гърди и гръб в една тренировка. Ама като гледам, в един от твойте сплитове най - горе си комбинирал гръб с крака, така че моят вариант изглежа по - добър.
И между другото, на колко си години? Ако си на по - малко от 20, по - добре забрави за химията.