24.03.13
21:36
Здравейте!Искам да си правя печени кюфтенца, обаче тая кайма по магазините е пълна с боклуци.Като отида в месарския магазин от какъв вид месо да искам да ми смелят каймата (бут,плешка гърди)?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 24.03.13 22:35.
24.03.13
22:24
http://www.bb-team.org/articles/3467_kakva-kayma-da-kupim
24.03.13
22:42
Вземаш пържоли и казваш да ги направят на кайма. Така не става ли?
Осмянка + телешко 70/30 е перфектна комбинация за кюфтета на скара - подправките играят важна роля, разбира се ;)
Ако имаш възможност пробвай с кайма от дивеч(глиган),богато на протеин бедно на мазнини.
В режим за чистене съм в момента и вчера за деня си направих кюфтета от телешко месо. От 600гр. кайма от телешки шол направих 9 броя средно големи кюфтета, които стигнаха за 3 хранения. Не бяха сухи, но както каза колегата по-горе, подправките играят важна роля.
Най-добре отиваш в месарския магазин и там пред теб да смелят месото, което ти избереше.
Мнението беше редактирано от Randy на 29.03.13 14:48.
свински бут вземам аз-по принцип е чист,но ако има тук таме изрязвам мазното.Понякога се смесвам с телешка,но и и без нея пак стават супер кюфтета-много лук,много магданоз и чубрица слагам аз,за да станат ароматни
казано от JulsaVena на 28.03.13, 09:02:
свински бут вземам аз-по принцип е чист,но ако има тук таме изрязвам мазното.Понякога се смесвам с телешка,но и и без нея пак стават супер кюфтета-много лук,много магданоз и чубрица слагам аз,за да станат ароматни
Правилно, иначе ще омазнишшш ;)
По принцип ям мазното,даже предпочитам от плешка.Но понеже с вм-нвд бях много дълго време и спрях да свалям,смених стратегията и сега съм на по-високи въглехидрати и по-малко мазнини.
казано от JulsaVena на 28.03.13, 16:37:
По принцип ям мазното,даже предпочитам от плешка.Но понеже с вм-нвд бях много дълго време и спрях да свалям,смених стратегията и сега съм на по-високи въглехидрати и по-малко мазнини.
Е да де, и все пак приемаш някакви мазнини, и като са даденост в месото, което си купила, защо трябва да ги изрязваш, а пък да си набавяш мазнините от нещо друго?
07.04.13
15:07
казано от FaceOff на 07.04.13, 14:47:
казано от JulsaVena на 28.03.13, 16:37:
Е да де, и все пак приемаш някакви мазнини, и като са даденост в месото, което си купила, защо трябва да ги изрязваш, а пък да си набавяш мазнините от нещо друго?
Аз ще ти дам една - защото може да повърна :))
Тийне, първо става въпрос за месо за кайма. Ти кифтета не ядеш ли, викаш няма нищо мазно в тях и не повръщаш? Та дори и да не е за кайма, пак няма нищо по-хубаво от една тава мазничък врат, седял два часа във фурната и мазнината да ти се топи в устата.
Да,и аз обичам такива мазнотии.Времето,когато писах коментара,бях на такъв режим-високи въглехидрати и ниски мазнини и ми се налагаше да обрязвам някои меса,за да не надвишвавам опр.грамове мазнини
08.04.13
22:14
Нов пост
към темата “Кайма - от какво месо?”
От истинско. :)
Какво е всъщност истинско месо? Отгледано в домашни условия,незобано с препарати,разхождано,къпано редовно :D С две думи-щастливо прасе.
Аз предлагам да се организираме и да си направим ферми-един ще гледа прасета,друг ориз,трети ще дои крави и т.н. И ще разменяме овес за яйца,пиле за мляко и ще бъдем доволни!
10.04.13
04:31
Няма нужда да се организираме, аз сам бих го направил това (да отглеждам прасета, да доя крави, да сея зеленчуци) за красавица като теб.
10.04.13
04:33
Имам предвид за красавица КАТО теб,а не за теб. Считай го за комплимент.