21.09.05
19:57
В фитнеса има един приятел които не прави никакви загрявки освен при клякането. На лежанката слага 120 и си почве директно от тях. Аз права по 2 загряващи на лег, чукчета, клякане. Има ли смисъл от загрявката или само ме изтощава излишно.
21.09.05
20:03
Много ясно че има !Кажи му да загрява на твоя приятел щото след време много ще съжалява ще му отидат ставите много бързо...
Става въпрос че тои ходи от 8 год и ми расправа че нама смисъл. Ама искам да го чуя и друго мнение.
за сега 1 на 0 за загрявка :)
2 на нула :) загрявката според мен е супер важна и предпазва от контузии.аз лично загрявам преди тренировка към 5 мин и постоянно махам с тежести в ръцете че да загрея ставите и китките.
3 на нула. :D Аз изцяло подкрепям ridddick само дето моята загрявка не е 5 а 10 минути. :wink:
е аз ако не загрея нищо няма да мога да дигна. загрявката вкарва крув в мускулите и те работят по-добре. за мен е пълна глупост да вдигаш тежко без да си загрял.
При мен загрявката е не само заради предпазването от травми, а и за да ме подготви за тежките серии. Ако почна директно с работната тежест, без да съм загрял, няма да мога да вдигна толкова, колкото след загрявката. Загрявката не трябва да уморява, а да подготвя мускулите и нервната система за тежките серии.
тоя твоя прятел нормален ли е ... естествено че всички ще пишат че трябва загрявка ... то няма спорт който в началото на тренировката загрявката е задължителна ...
Ако е на зоб само ставите ще го отнесат макар че няма да го боли преди а след цикъла, по време на зоб организма респ. мускулите са в постоянна бойна готовност затова няма смисъл при него според мен
24.09.05
13:39
След време ще реве това момче. :D