казано от Иван Митин на 29.03.13, 17:36:
жолите веднага след тренировка, стомаха ти така ще се свие[/color], че ще виеш като ранена в сърцето пантера.
.
Това означава ли че 30 мин след тренировката ако изям 1 пържола е вредно ?
Аз бих изчакал час.
Малко позацапахме дневника.
Христо, ако искаш пиши ми на лично или ела на Джонито да разлафим, ти си готин.
29.03.13
23:29
Явно исказът ти, си е по принцип заядлив :)
Много си буквален ... Това което исках да кажа е,че всеки от тези така наречени “специалисти” нещо променя от общоприетите принципи.( очевидно отново с цел иновативност и по-добра продаваемост)
Не съм била на индивидулани консултации при тях, а на кратко са споделили най-общо методиката си на работа. И моят отговор не беше опозиция на твоя,а беше пояснение на моите желания и очаквания.
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 29.03.13 23:32.
30.03.13
00:02
казано от slavko на 29.03.13, 16:12:
казано от Христо на 29.03.13, 04:16:
след тренировка пак бавни въглени и протеин
Напротив, трябват ти бързи въглехидрати, да ти вдигнат инсулина.
Протеина, непосредтсвено след тренировка, ако е пудра е ОК, ако се намахаш с пържолите веднага след тренировка, стомаха ти така ще се свие, че ще виеш като ранена в сърцето пантера.
Абе изобщо, за какво ли се занимавам.
Точно заради такива съвети, които дават 90% от съветниците, хората изглеждат по начина по който изглеждат. Болните са все повече, затлъстелите също, да не говорим за всезнаещите:)
p.s. Всъщност, размислих и съжалявам за тона. Няма как всички да четем, гледаме и осмисляме едни и същи неща. Ицо, ако искаш, ще ти шерна няколко видео линка(само да ги изнамеря), за да слушаш за секрецията на хормони след тренировка и как да ги манипулираш за максимално възстановяване.
Инсулин в период за понижаване на телесното тегло
За разлика от периода за покачаване, в периода за понижаване на телесното тегло търсеният ефект е разграждане. Разграждане обаче изключително на мастната тъкан и запазване на трудно изградените мускули. Поддържането на ниски инсулинови нива е задължително условие за редуциране на телесното тегло или за дефиниране на мускулатурата.
Високи инсулинови нива след физическо натоварване
Обезпечаването на високи инсулинови нива след тренировка би имало положителен ефект за всеки трениращ. Провокиране отделянето на инсулин след приключване на спортните занимания ще блокира всички катаболни процеси в тялото, а при наличие на достатъчно хранителни вещества и респективно на градивен материал ще активира процесите на изграждане. Така например инсулинът ще стимулира синтеза на изразходвания в хода на тренировката мускулен и чернодробен гликоген. Същевременно ще спре разграждането на мускулен белтък, а при наличието на достатъчно количество аминокиселини ще стимулира синтеза на протеин в мускулите, респективно на мускулна тъкан. В допълнение инсулинът ще блокира и процесите на разграждане в мастната тъкан, но след края на тренировката това не може да бъде считано за неблагоприятен ефект.
Източник: Инсулин, хранене и спорт http://www.bb-team.org/articles/3552_insulin-hranene-i-sport#ixzz2Oy7vRZW0
Follow us: @bbteam on Twitter | bbteam on Facebook
в Крайна сметка разбрах следното -тренировка по възможност на гладно при нисък инсулин.
след нея ако искам да запазя работата си в-у мускулите - висок инсулин, но за сметка на спиране процеса на топене на мазнини.
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 30.03.13 00:07.
30.03.13
10:35
казано от slavko на 29.03.13, 22:15:
казано от Gabi Slavova на 29.03.13, 21:11:
почти всички известни и доказани диетолози и хранителни експерти и такива които изготвят не само хранителни, но и тренировъчни режимиЛюбопитен съм за няколко имена...
казано от Gabi Slavova на 29.03.13, 21:11:
И всеки има своя, различна теория за организма, кога, как и с какво работи той.
Няма такъв филм, ясно е кое как работи. Намесата ни в определени процеси би могло да води до благоприятни или негатвини последици за телото.
Различни сме да, няма два еднакви оргнизъма, но не съм чувал за човек с панкреас в ухото или без панкреас, или да има два хипоталамуса.
Славко, нямаш си на оредстава колко много НЕ знаем за това как работи оргнизма!!!
Дали гориш мазнини , изграждаш мускулатура и т.н .... всичко е относително : )
30.03.13
12:12
казано от Христо на 29.03.13, 18:47:
Това да се тренира с тежести на гладно е грешно, да много хора правят кардио сутринна на гладно, някой взимат добавки, като аминокиселини да предпазват мускулите, но да идеш в залата да вдигаш тежести, като не си ял от вечерта на предния ден, това глупаво.
Колко е грешно не е ясно, защото си спомням една статия във ФЛЕКС от 1993-94 година, беше посочен като автор някой от тогавашната 6ица на Олимпия(не помня кой) и заглавието беше “Защо мускулите растат преди първото хранене за деня” или нещо от тоя сорт. Та ако не вярваш на апологетите на ЦХ, спокойно може да вярваш на топ културист ;)
p.s. Години наред най-добите силови тренировки съм ги правил на гладно, още не бях и чувал за ЦХ :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 30.03.13 12:13.
казано от инж. Марин Маринов на 30.03.13, 10:35:
Славко, нямаш си на оредстава колко много НЕ знаем за това как работи оргнизма!!!
Значи науката греши. Аз по-горе си мислех за стрес-кортизол-инсулин...
казано от Gabi Slavova на 30.03.13, 00:02:
Източник: Инсулин, хранене и спорт http://www.bb-team.org/articles/3552_insulin-hranene-i-sport#ixzz2Oy7vRZW0
Follow us: @bbteam on Twitter | bbteam on Facebook
в Крайна сметка разбрах следното -тренировка по възможност на гладно при нисък инсулин.
след нея ако искам да запазя работата си в-у мускулите - висок инсулин, но за сметка на спиране процеса на топене на мазнини.
(handshake)
Няма да скрия, че имам респект, към доста хора в този форум, едва ли някога, ще ви стигна по задълбочени познания по тези науки, но това никога не ми е било и цел. Аз дори и да имам експертни познания няма и за какво толкова да ги ползвам, все пак за любител спортист не виждам смисъл да се инвестира толкова време, но пък е интересна наука, също и медицината. Аз обаче ще ви оставя вие да четете и да трупате практически опит и ако нещо ми потрябва ще ви питам вас, както казваше един приятел - “авантата е чиста печалба” хаха :D
Нямам никакви съмнения обаче, че медицината крие още тайни, да не говоря че точно най голямата тайна свързана с човека все още е много непозната за науката и запомнете ми думите, разкриването на тази тайна или по точно казано загадка ще преобърне цялата медицина, но ще има огромна съпротива това да не се случи, защото едни корпорации ще загубят милиарди, които сега печелят и вече като гледам на всяка рекламна пауза да рекламират 10 вида лекарства и просто ми се гади (devil). Знам, че ви звучи, като фантасмагория и се чудите за какво говоря, но аз съм толкова убеден, че човешката психика е всъщност ключът към всичко, ключът за изцеление от най различни болести, постигането на успех в спорта и въобще във всичко към което се стремим.
Това заключение обаче въобще не е повлияно нито от филми като “Тайната” или други такива книги, а по скоро от истински случки, които знам от живота. Дори сега мога да ви кажа, че хитри хора правят милиони печалба благодарения на силата на човешката психика, и ви давам директен пример със Космодиск и наколенките на д-р Ливайн и как става номера се питате сигурно. Не случайно рекламите на тези продукти са по 5-10 минути, през цялото това време те обработват потенциалните клиенти, те успяват до такава степен да внушат на хората, че продукта помага и когато те си го купят, той наистина им облекчава болките, но това приятели е само и единствено благодарения на психиката. Чувал съм дори, че във обикновени реклами се използват методи от хипнозата и те го правят защото метода работи.
Това всичко го казвам, защото ние можем да го използваме и във спорта, но всеки сам трябва да открие начина, защото няма готова формула. Сигурен съм, че ако една жена примерно си внуши, че не може и не може да отслабне и постоянно си го повтаря и колко е дебела, то каквото и ще да прави, тя никога няма да отслабне, примери такива знам доста и това е доказателство за ключовата роля на психиката. Знаете ли коя е причината, някои хора да губят битката с тежки заболявания като раковите, а други да успяват да се преборят, да правилно се досетихте причината е пак психиката. Знам не един и два случая на хора, които само при научаване за болестта рак те просто рухват, буквално за дни и си отиват, а ако нещо не знаят могат да живеят много по дълго дори без да се лекуват. Разкриването на тази загадка е последното парче от пъзела за медицината и познанията ни за човека и ще най голямата крача в еволюцията на човечеството.
О нееее пак се олях, няма да крия, че има проблем с писането и понякога просто не мога да спра, не знам това дали е няква патология, но аз и във един друг форума на друга тема пиша едни от най дългите постове хаха, мисля, че понякога получавам свръх активност на мозъка и кат почна да пиша не мога да спра, ама тва между нас да си остане, да не вземат да ме бутнат в някой психодиспансер :D
казано от Христо на 31.03.13, 05:54:
Аз обаче ще ви оставя вие да четете и да трупате практически опит и ако нещо ми потрябва ще ви питам вас,
И ние така правим, спокич:)))
Въпрос на желание и късмет е да намериш професионалисти, които могат да си транслират знанията към твоите насоки на развитие-физически, ментални или различни симбиози:)
Аз лично искам да следвам медицина, да специлализрам ендокринология, да уча право-да практикувам АПК, да тренирам всеки ден с Поликин и Ник Туминело, да слушам всеки ден Гласман, да отида за две години до Индия...
Ама как да стане...нали...затова си крадем от тук, от там, мелим с наличния софтуер, ъпгрейдваме и изчистваме картинката.
Факт е, че с повечето знанич, картинакат става все по-мътна:)))
31.03.13
12:19
Христо, специално за теб потърсих някое интересно проучване и намерих една статийка.
Тридесет млади участника бяха разделени на три групи. Първата правеше умствени свивания на малките пръсти, т.е. представяха си, че се упражняват без всъщност да се движат. Беше избрана точно тази мускулна група, защото обикновено тя не се натоварва пряко в ежедневието. Втората група правеше мислени тренировки за бицепс отново без реално движение. Последната група не правеше нищо, а служеше като база за сравнение.
Всяко умствено свиване продължаваше 5 секунди и беше последвано от 5-секундна почивка като по този начин се правеха 50 „серии”. Участниците бяха обучени да си представят, че натоварват максимално малките пръсти или бицепсите, въпреки че всъщност не се движеха. Цялата тренировка се случваше само в съзнанието им. По този начин те тренираха пет пъти седмично по 15 минути.
Тези в групата на малките пръсти показаха 35% увеличение на силата, а тези в групата на бицепсите - средно 13.5%. За да могат изследователите да сравнят умствените с реалните тренировки, някои от участниците от първата група правеха и действителни тренировки за малките пръсти, които доведоха до 53% увеличаване на силата. Освен това действително упражняващите се отчетоха и някакъв мускулен растеж, въпреки че авторите не обясниха как са го определили.
Те обаче предположиха, че мислените тренировки са повишили нервното въвеждане в мускулите, което е довело до увеличаването на силата. Интересен аспект на това проучване беше, че силата не възвърна първоначалните си нива при участниците от първата и втората група повече от 10 седмици след края на проучването. Участниците от първата група запазиха новополучената си сила 18 седмици след края на изследването. Авторите казват, че нервите в мозъка са установили нови и дълготрайни мозъчни връзки. С други думи, тренирането, съчетано с мисловната образност, запечатва в съзнанието силна мускулна памет.
Същият ефект се получава и при много бодибилдъри, които си взимат дълги почивки и след като се завърнат към тренировките не само повтарят предишните си постижения, но добиват и нови, подобри резултати.
Разликите в придобитата сила, показани от първата и втората група, са се появили, защото мускулите на малките пръсти въобще не са свикнали да бъдат упражнявани и това ги прави по-податливи на успеха. Този ефект е подобен на често бързо постиганите резултати от начинаещите бодибилдъри, противопоставени на по-бавните успехи на по-напредналите спортисти.
Друг аспект на това научно изследване беше, че когато групата на малките пръсти правеше реални упражнения, те не само затвърдиха придобитата чрез мисловната образност сила, но също така отбелязаха допълнителни 8.3 процента в мускулната хипертрофия. Изводите за нормална бодибилдинг тренировка са ясни: ако искаш максимални резултати, трябва в тренировките си да включваш не само мускулите, но и мисълта си. Трябва да си представяш как искаш да изглежда мускула ти. Останалото зависи от мозъка и мускулите ти.
Такива проучвания има доста и те са факт, дори още от много отдавана съм запомнил от професионалните бодибилдери, колко е важно връзката между мускул и мозък, самото усещена на контракция и рабата на мускула трябва да бъде осъзнато и усетено максимално силно, за да се получи най добър резултат. Наскоро се сетих, нещо което някога съм чел примерно на някои упражнения при конракцията на мускулите да се докосват с пръст и когато това го правя на лег екстезии и когато докосна латералиса или медиалиса или и двата едновременно с показалеца и средния пръст разликата в усещането е огромна. Това само потвърждава колко е осезаема и важна тази връзката мозък-мускул, просто да размяташ тежестите от точка А до точка Б, без да усещаш максимално работата на мускула е ниско ефектива тренировка. Това е ясно за повечето разбира се, но не всеки му обръща голямо внимание.
Инак за огромната сила на човешкия мозък, ми се щеше да ви покажа един случай но няма как да го намеря, не помня по Дискавъри ли го гледах, но беше потресаващ, там разказваха за различни случаи точно на излекувани хора, за които медицината използва думата чудо. Този случай няма как да го забравя, един човек след една катастрофа беше просто размазан, изрязаха му почти всички мускули от прасците имаше размазана диафрагма, дишаше с тръбичка на апарат, и освен, че за лекарите няма никакво съмнение, че този човек никога няма да ходи повече, но никога няма и да диша самостоятелно заради диафрагмата от която дори липсва част.
Тоя човек е беше неподвижен, но не в кома и постоянно си е повтарял и го е вярвал, че на еди коя си дата, той ще излезне от болницата ходейки и ще започне да диша, първоначално постоянно е мислел за това как ще започне да диша и как диафрагмата му се самовъзстановява, мислите са му били изцяло насочени върху това, след колко време той е започнал да диша сам, лекарите не могат да повярват, те няма как да си обяснят случилото се.
Със краката също беше толкова зле, че нямаше изгледи да ходи въобще, но в неговите мисли не е имало такъв сценарии да не може да ходи повече и точно на датата на която си беше казал, че ще излезе от болницата на краката си той го направи с малки крачки, много малки но успява. За съжаление не мога да ви преразкажа такава добре случая както от филма и така може да не се впечатлите, това го гледах доста отдавна, но съм гледал и други такива, но този случай беше, най покъртителен. Имаше снимки не беше само разказа това, гледката на пострадалия беше потресаваща и за мен няма никакви съмнения, за невероятната сила на човешката мисъл. (muscle)
Може да не сме първи, но не сме и последни, а колко други дневници започнаха и свършиха в една страница, докато този стигна втора , а 2 винаги е повече от 1 :D
Аз разбирам каква е причината в 90% от случаите, жените да спират да водят дневникът си, и аз също бих постъпил така :)
Дано само, да не са ти дошли в повече нашите съвети и за това - дим да ме няма :D
09.04.13
00:45
не, няма да го прекъсна , но последната седмица съм имала само една тренировка , пътувах, и затова не съм писала.Тази седмица се активизирам със 4 тренировки седмично и ще пиша редовно какво става ;)
13.04.13
12:44
Така, вторник ми беше първата треноровка след 7 дни почивка, и се чувствах сякаш 1 месец съм почивала :( , сряда пак направих една и петък още една, днес не успях да стигна до фитнеса но съм замислила да потичам след работа в парка. Мислех си вместо да пътувам час и половина с градски транспорт да пробвам да отида пеша до работа, което е 14км, но от друга страна това което не дразни при такива преходи е че след това болките които имам в стави , прасци и ходила е много повече от колкото при тичане а изразходването на енергия е много по-малко .
Взех си Л-карнитин, в съчетание с повече тренировки седмично надявам се че и по-добри резултати ще имам.
Треноровките от тази седмица не ги описвам, защото правя 3-те варианта кръгови които описах по-горе, само дето в последната тренировка преди седмица направих 6 кръга а в тази вчера едва 3….
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 13.04.13 12:52.
Това не е много добра идея да ходиш това разстояние до работата пеша, най малкото като знам какво представлява “въздухът” в София и особено по натоварените улици. По добре това време да го използваш да тичаш в парка, където въздухът би трябвало да е по добре и дори за същото време, за което ще изминеш до работата, за това време във тичане ще изгориш повече калории, по ефективно ще е.
А ве къде ще ходиш 14км по тротоари и бълващи газове гадни коли, ти тва знаеш ли колко път е да не обърка нещо цифрите (wasntme)
Инак за малко и се бях вързал на историята с многото обикаляни и липса на време, за второто съм съгласен, ама няма как да ни излъжеш, гаранция някой млад жребец ти е завъртял главата или май по скоро обратно :D Това са си все хубави неща, а нали знаеш, че фитнеса винаги може да се замести с едни други тренировки и то доста ефективни :D
14.04.13
10:53
Христо, по принцип си прав, за тичането в парка. Обаче аз подкрепям идеята за ходенето пеша до работа, защото и аз ходя пеша до университета. С градски транспорт от нас до ТУ ми е 20-30 мин (с чакането по спирки), а аз за същото време стигам и пеша. По този начин се раздвижвам добре, изразходвам някаква енергия. Ако авторката е със собствен транспорт.. или пътуването и пести време ок, ако ли не и 1-3 пъти седмично да взема разстоянието сама няма да е никак зле :)
ПП: не искам да прозвучи като заяждане, или желание за спор ::)
Мнението беше редактирано от By the way на 14.04.13 10:54.
Няма нужда да подчертаваш, аз не съм от тези, при които ако някой каже нещо различно от тяхното мнение го приема за заяждане.
Но от това което съм видял хич не е лоша идея хората да го отбелязват, защото повечето наистина много се превъзбуждат, ако някой не е съгласен с тяхното мнение. Аз подкрепям да се ходи пеша, стига да не го правите с някви токчета (giggle) винаги съм ви се възхищавал за това как се подлагате на такива неудобства с тези токчета и това всичко заради мъжете. (nod)
Аз си казах защо най вече не ми харесва идеята, ходенето колко и да си ускорява дишането и точно мръсният градски въздух не ми харесва. А тука говорим за 14 километра, което все си мисля, че е някаква грешка и със сигурност става въпрос за 4 километра. което е горе долу 1 час ходене. Ако имате толкова излишно време, всеки сам трябва да си прецени, то дори няма да споменавам, че ако имаш толкова време, то само за половин час кардио тренировка ще изгори в пъти повече калории.
Все пак ако човек си тренира сериозно може и да си спести ценното време от ходене, но за хората, които не спортуват при тях е много добра идея, както и вместо асансьор да ползват стълбите и т.н.
14.04.13
19:46
Сега да разясня :) става въпрос за точно 14 км точка А е квартал Борово(СОфия) точка Б е квартал Левски Г :)
Следващото разяснение: трябва да съм доста болен мозък зада си го причиня това с токчета по нашите невероятни улици :)))
Имам много добри маратонки за тичане с тях и ходенето е максимално приятно :)
Идеята за ходенето е заради факта че вече времето става все по приятно. а висенето по спирки ( имам 2 спирки на които чакам) и стоенето в градския транспорт в продължение на 40 мин прав не е почивка, нито е приятно ,не води до нищо хубаво а до разширени вени ....... въздуха който вдишвам там също не е от най-полезните :)))
В крайна сметка всичко е само идея и може би няма и да се осмеля да го направя, защото така или иначе, ще ми трябва много повече време, а не само час и половина за 14 км...:)
Иначе, да се отчета, днес бях доста примерна, дори още снощи. Легнах рано за да стана рано и да изляза да тичам в парка, и за мой ужас, незнам на какво се дължи, но изкарах едва 15 мин в тичане и то с прекъсвания, а миналото лято тичах по 25 мин без почивка и то без този спортен опит който вече натрупах във фитнеса..............не разбирам какво се обърка....може и да съм се поизхвърлила сега с темпото заради навика който си имам на пътечка ....
Но не се дадох така лесно, след това правих малко упражнения за трицепс и 120 напади и на стълби се поизпотих, постарах се с отиването до парка, тичането и упражненията да направя общо час .
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 14.04.13 19:52.
Оле по зле е от колкото си мислех, а пък това за висенето прав в градският транспорт не мога и не искам да го повярвам, ако се возите само жени да го разбере човек, ама не мога да повярвам, че някой мъж/момче ще седи седнал и ще гледа една дама, как стои права WTF. Не знам или аз не съм нормален, че разсъждавам така или живея в друг свят.
А това, че губиш по 2 часа на ден в път е много неприятно. Представи си за цял месец губиш 40 часа, почти 2 денонощия, нали уж метро имало в София, но явно покритието не е много голямо. Аз пък си мислих, че да работиш от вкъщи на компа е скучно, но като гледам май си има доста предимства, не че не ми се ще сутрин да хода, като вас на работа и в офиса да си разменям лафове, после личната ми секретарка да ми направи кафе, аз пък вечерта да и върна жеста :D и разбира се аз да съм баш шефа, да няма други над мен е тва е работа мечта :D Но понякога и мечтите се сбъдват, защо не ;) .
Обаче вече ще ти викам Габи машината 8-) не мога да повярвам, че даже и ти е минало през акъла да ходиш пешачката 14км. (tmi)
Много си мотивирана усещам го, това да продължаваш тренировката въпреки, че усещат как силите ти привършват, означава голяма мотивация. Само това с изгубеното време в път не ми харесва, дано ви направят метрото с пълно покритие, че кат гледам то София си стана голямо село, бая народ се събра в него и всеки път, като хода в столицата не мога да разбера, кое му европейското и красивото, но то няма и смисъл да се влагат толкова средства при положение, че след стотина години това вече ще е държавата на циганите :x сега процеса по подмяната е започнал и след няколко десетилетия ще завърши напълно.
Нямах намерение да се отплесвам от темата, ама това нещо за да се случи трябва да положа някви огромни усилия, но следващите седмици ще съм толкова натоварен, че ще имам много малко време, за да ви драскам по дневниците :D, ще ви дам да си поемете малко въздух хаха !
16.04.13
19:05
Ти кога ще спреш да пишеш ТЪПИТЕ си ТЪПОТИИ под снимките на момичетата и в дневниците им, бе
Ясно няма какво повече да кажеш, това беше максимума ти, но аз ще ти покажа грешките, за да си извадиш поука и да опиташ да се пребориш с проблема, който имаш. В момента единственото, което постигна е да си покажеш дребната и злобна душичка, дори аватара ти олицетворява душата ти, просто едно тъмно петно и нищо повече. Тук май нямаш много приятели, но най лошото е, че и в реалният живот няма да имаш !
Това, което те е обсебило трябва да го пребориш, дано да има хора около теб, които да ти помогнат. Повярвай със тази злоба ще си погубиш живота, а той е само един ! Повярвай това беше голяма тоя грешка, но може пък и да е за добре, ако се вслушаш в това което ти казвам. Отиди на църква и нека Отеца да ти пее молитва, има някой които имат голяма сила и помагат много. Това го казвам съвсем сериозно и може да ти помогне.
Ако си очаквал да ти отвърна със същото, ще трябва да те разочаровам, не е проблем да направя така, че да си счупиш клавиатурата от яд, но защо, какво ще спечеля от това. Човек ти въобще не се вписваш в обстановката в този форум, тук е като енергийна централа за положителна енергия, тук хората са позитивни и готини, ти просто не се вписваш и това може би само ти не го виждаш. Бих искал да ти помогна, но ти никога няма да приемеш помощ от който и да е !
Просто ще се помоля на Бог да ти помогне да изгониш злото от себе си, най искрено ти го желая !
:D
Аз си зададох въпроса за вероятната причината, защото за всяко действие има причина и може би нямаше и да я разбера, но вие просто си свалихте картите сами ;)
Ако бяхте малко по умни, щяхте да изпратите съобщения до ваши хора, които едновременно да дадат положителният си глас за този хейт и тогава, може би нямаше да мога да се усетя (nod)
Сега обаче е кристално ясно, за какво става на въпрос и че дори си имаме и поръчител :). Много интересно, че аз се извиних най искрено на момичето и със ЛС, което ми е в пощата и всеки може да го види ако реша, постовете бяха изтрити и всичко си е както преди, но явно човешката злоба е нещо доста силно. Все пак разбирам, че вие сте още в началото на житейският си път, още сте много зелени и много имате да учите от живота. Признавам, че съм доста изненадан, от това момиче, на външен вид всеки ще каже, че е Ангел и дано тези реакции, да са плод на чисто емоционално действие.
Искам да ви кажа, че много надценявате възможностите си, много други като вас са правили тази грешка на други места и после са изчезвали с подвита опашка, те просто спираха да пишат, защото не разполагат с необходимият умствен потенциал и може би го осъзнават, но чак когато са допуснали грешката. Искам да ви кажа, че по никакъв начин не може да ме засегнете и грам, Христо има много приятели и в реалният живот, дано и вие имате, хората имат положително мнение за мен и това ме прави щастлив ! :)
Дори тук от форума са ми писалия няколко човека (жени), на които никога не съм им коментирал снимки, нито съм им писал в дневниците и те ми казват, че ме разбират и да си остана такъв положително настроен и весел. И забележете, всичките те са вече са на една по зряла възраст по на 27-38г и дори семейна жена със деца и аз искам да им благодаря още веднъж за добрите думи. Дори не мога да повярвам, че отделям това време да давам уроци на тинейджъри, преди години никога нямаше да го направя, но сега бих помогнал на всеки ако мога !
Колкото и злоба да излеете по никакъв начин не може да ми развалите настроението, съжалявам, че не ви се получи ! :)
Днеска едно дете не един приятел ми озари целият ден, приятел, който си дойде за малко в България от чужбина, това негово дете на 3 години ми напълни душата, такова усмихнато дете просто не бях виждал и то така ме зареди, че целият ден ми е просто чудесен.
Преценявайте си възможностите, когато искате да кажете нещо сериозно, добре помислете какво искате да постигнете и дали това е възможно, защото в противен случай се получава обратен ефект. ;)
Съжалявам Габи беше неизбежно, надявам се не се сърдиш за, че май изписах повече от теб в собственият ти дневник :D !
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 18.04.13 00:34.
Христо, психопат такъв... не бих се учудила ако като истински маниак вече знаеш къде живее Габи и я следиш...Погледни се, бе, човек, виж се какви ги пишеш..Спри се!
18.04.13
09:07
Ако бях на нейно място, определено щях да поискам масово прочистване на дневника. А това че съответният индивид се нуждае от специализирана медицинска помощ, вече и мен не ме съмнява..
Не усещате ли, че изпадате в много конфузна ситуация и това ,че сте заслепени от собствената си злоба е много лошо !
Хора, които са съвсем от скоро във форума с по 4-5 мнения се опитват да ми слагат етикет :D
Такива коментари мога единствено да ги посрещна с усмивка :) , вие говорите какво бихте направили ако бяхте на мястото на Габи, аз само мога да ви кажа, че тя е класи на вас и във нея няма грам злоба, за разлика новите ни герои, които дори никога не съм и коментирал.
Но явно хората обичат да си пренасят негативната енергия от живота и да си я изливат във някой форум и към определени хора.
Просто се погледнете отстрани и ще видите как изглеждате, гледката е доста тъжна повярвайте !
Само ще ви покажа един коментар на една жена от форума с която съм си писал съвсем приятелски и вярвайте ми макар и да не ви познавам и не мога да си правя някакви генерални заключения, мога да ви кажа, че е много над вас във мисленето, гарантирам ви !
За “Нона” дори съм почти убеден, че най вероятно защото в нейният дневник не пише никой и тази завист, примесена със злобата, която някой хора носят в душата си е довело до това да напише тези неща тук !
Цитирам: “Далеч съм от мисълта, да си правя заключения от няколко поста, които са отявлено шеговити. Едва ли някой от форума си е изградил конкретна представа за теб, та споко ;) За тези, които нямат 20 години не мога да съм сигурна... :D”
“Христо, няма да ти препоръчвам психотерапевт, защото не им вярвам :D, а и си далеч от ментално болен.”
(Това беше след като написах ако може някой да ми каже къде да се лекувам :D )
Някой ден повярвайте този същият психопат ще ви приема в кабинета си и ще се опитам да помагам на хора точно, като вас обсебени от това зло, което виждам постоянно !
Понякога с цел да опитате да оплюете някой се получава точно обратният ефект, след което просто ще трябва да се позабършете малко. Съберете се повече виждам хора от Пловдив, дали е случайно не знам, може да си направите една групичка да обмените идеи и пак заповядайте. Единственият ефект, който може да постигнете е да ми разведрите деня ;)
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 18.04.13 17:18.
10.06.13
21:38
трябва да споделя....чувствам голяма вина и гузна съвест, дори картата си за 12 тренировки не успях да попълня за изминалия месец...а за яденето да не говорим....пълна трагедия, липсва ми воля и сили.... |-)|-) ;(
12.06.13
20:03
Завърнах се успешно !:), вчера и днес бях в залата :),с храната още се борим, но до два дни и с нея ще овладея положението :)
20.06.13
07:48
Ами явно ще да е доста слаба волята, щом едн дневник не може да попълваме. Но не се притеснявай колкото по малко тренираш, толкова по малко ти се тренира. Колкото повече не тренираш, толкова повече започваш да не обръщаш внимание на храната и колкото повече не обръщаш внимание на храната толкова повече мускулите стават мазнини. Колкото повече мазнини, толкова по малко тонус и по малко желание за каквото и да е било (на това му се казва “липса на време”) и повече време пред телевизора в хоризонтално положение.
21.06.13
13:18
Прав си!!! Затова си плеснах два шамара , станах рано и отидох директно в залата. Направих си добра кардио тренировка със 50 мин на пътеката като 35 от тях тичане, и 15 ходене под наклон. След това направих по 4 серии : двигане дъмбели напред, встрани, и къстосано чуково сгъване и разстягане на абдуктор машина.
На тръгване от фитнеса минах през пазара на красно село на които не бях ходила от много време....ударих си още един шамар като видях какви изобилие от вкусни плодове и зеленчуци има а се изкушавам с канцерогени и всякакви други боклуци. Купих си дори домашно сирене, за което сигурно ще намеря и противници :) но крайният резултат за мен е важен , прибрах се изядох шепа малини, изкъпах се, изядох една страхотна зелена салата, направих си още два вида салати за работа и съм твърдо решена до 19-ти юли да съм стриктна, без слабости без пропускане на тренировки!
Все пак Калояне, мисля ,че не е страшно ако се отклониш от правият път а ако не успееш да се върнеш навреме...
Не се чувствам напълняла,( а не се и тегля защото вече знам ,че не кантара ми е приятел когато тренирам а сантиметъра) във залата общата ми издръжливост може би е наистина по-ниска, но силовата не. Смятам дори, че при дълго продължително топене (вече 3 години и половина) и промяна,в която не съм имала покачване на кг повече от два са дори полезни подобни паузи, в които все пак да адаптирам организма си да работи и в други условия...когато нямам зала, маратонки или възможност за по-сериозна физическа активност, а в такива ситуации всеки изпада, рано или късно.
А и още нещо да споделя (blush)историята не е толкова за гордост колкото забавна.
Във залата вече има упражнение с моето име :D разбира се, не защото е гениално упражнение, а защото момичета в залата са ме видяли да го правя и очевидно го правя доста уверено зада решат да го приложат в-у себе си :D
а упражнението е клек с изнасяне на дъмбели напред което започнах да го правя в началото защото не можех да пазя баланс дълго време,но продължих да го правя по този начин като бях дори забравила защо го правя така (dull)
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 21.06.13 14:03.
21.06.13
14:15
Хаха, тоя последния абзац беше добър ^_^
21.06.13
19:38
“Габи стайл” е и името на клека, ако скоро го срещнете някъде...да си знаете,че бързо се разпространява: D
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 22.06.13 12:09.
22.06.13
12:09
Днес съм изключително режимна и здравословна (nsurprise) имайки предвид, че денят ми започна в 5:30 вече ми предстои трета закуска и 3-то кафе .
първата ми закуска беше в 7ч каша от овес,ръж,сусам, ленени семе, малко мед и малини.
втората в 10 :сандвич от 2 филийки “воденичарски хляб”с домат и плочка домашно сирене. +2 нектарини.
следващата ще е 300гр ягоди :)
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 22.06.13 12:20.
23.06.13
23:06
Продължавам успешно да се движа по програма въпреки изникващите предизвикателства :)
днес тренирах, и съм прегрешила с нищо в менюто си (rock)
24.06.13
22:16
Днес усетих защо е нужно човек да си попълва дневника редовно и подробно. Мислех си ,че денят ми е отново успешен докато не се замислих, какво ще напиша относно менюто и физическата си активност днес (която е нулева). Почивен ден прекаран в къщи в чистене и в грижи за себе си....
Сутринка изядох 2 филийки и половина (”воденичарски хляб”) намазани с домашният ми шоколад от мед и какао ,
2 кафета, една ябълка, две хранения по 1/4 зеле с 2 моркова на салата, гювече от тиквичка домат и сирене( с 4 капки мазнина)
тиквички на скара с домат и сирене на салата, една краставица......... и приключих с няколко парчета диня ....
нещо прекалих с въглехидрата като за неактивен ден :(
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 24.06.13 22:19.
И не си хапнала никакъв протеин,освен пренебрежимо малкото количество от сиренето.
24.06.13
22:43
така е ... :(
И ето сега ще кажа защо започнах да избягвам животинските продукти и най-вече яйца , месо и мляко.
Когато започнах да тренирам ноември месец започнах и консумацията на яйца и месо ежедневно, като след всички статии относно жълтъците и митовете че е вреден, ядях яйцата най-често цели. Е това не ми се отразяваше добре , никога не съм имала проблеми и миризми при изпотяване, но ми се случи. Прочетох малко и тук и по др форуми ,че може да се дължи на много неща, аз пробвах за месец да огранича максимално количството животински продукти и само след първата седмица вече такъв проблем нямах.......... затова в момента се стремя да си набавям протеин от зърнести култури , зеленчуци и ядки и РИБА. Но днес нямах такъв наистина .....затова пък от сега се зареждам за утре и кутиите с храна за работа :) яйца, нахут, маслини :)
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 24.06.13 22:43.