Hugger-mugger

Прескочи до:

27.02.13
19:59

27/02 - Денят, в който изядох цяло пиле на грил за вечеря (rock) ... Откакто “нямат вода” са някак по-малки :D
Последният месец тренировките се състоят в 3 или 4 суперсерии от по 2 упражнения всяка, 3 или 4 кръгчета в суперсерията + корем накрая. Под упражнения да се бори - клек; тяга - suitcase, с прави крака; гребане; раменни преси; лицеви опори, кофички на пейка... Всичко с пудовките, защото не ми се ходи на зала (dull)

Намалила съм интензивността в сравнение с преди (защото цялостно ми е едно такова изморено и вяло), но това е временно ...

Сашо ми обеща нова програма, само трябва да се наканя да ида на фитнес (wasntme)

Цял ден ми беше едно такова смотано, но като гледам е масово явление... После като се прибрах съседът за пореден път ме изнерви със съществуването си, ремонтите си и простотията си... Специално го поздравявам И с тази песен (защото имаше и много други) :*

DO

27.02.13
20:09

казано от Atom на 27.02.13, 19:59:

... Откакто “нямат вода” са някак по-малки :D

Нали.Или пък пробутват други птици ... от градския контингент. ;д

Мнението беше редактирано от donsir на 27.02.13 20:12.

27.02.13
20:23

Гадост :D

27.02.13
20:26

Как “гадост”, напротив, гарга, врана, гугутка, гълъб, врабче - всичко се яде. Врабче съм ял сурово, кутеник в масло на фурна е адската вкусотия :D

27.02.13
20:29

Всичките бих ги яла, ама в био-еко-вариант, ако може :D т.е такива, които не са ровили по софийските кофи за боклук :D

27.02.13
20:33

Тия дето са ровили в кофите са най-вкусните :)
В казармата кутениците влизаха в помиярното да ядат от казаните с остатъците от маждата и като паднат вътре и се омазнят хубаво не можеха да летят по месец - само ходеха като кокошки по плаца и до помиярното да плюскат...затлястяваха добре, става крехки и после ги чакаше трепане с камъни и във фурната с масло...

27.02.13
20:36

От момента с трепането с камъни ме загубихте за каузата :)
Явно сте били доста гладни (giggle)

IS

27.02.13
20:40

За войник,на който не му се спи и не е гладен да си чувала? :)

27.02.13
20:43

Е, не всички са убивани с камъни(пък и това беше хуманния начин) - на някои им късахме главите :)
Друго си е да идеш на ТСП с противогаз пълен с гълъби...:D

27.02.13
20:45

казано от James Hinks на 27.02.13, 20:26:

Как “гадост”, напротив, гарга, врана, гугутка, гълъб, врабче - всичко се яде. Врабче съм ял сурово, кутеник в масло на фурна е адската вкусотия :D

03.03.13
19:58

Днес си снимах пистолетите (преди време си говорихме във форума, и май малко прибързано се изказах тогава - то аз самата имам нужда от корекция на стойката)
До долу са.. ама гърбът ми е един извит... Като се опитвам коляното ми да не минава много напред, така става.

И все пак, трябва да отбележа, че изобщо не ме мъчиха така, както преди време :)

P.P Тъй като е малко тъмно и не става много ясно ...и ъгълът на снимане е гаден :D - да уточня: 5 повт с десен крак

03.03.13
20:04

казано от Atom на 03.03.13, 19:58:

До долу са.. ама гърбът ми е един извит...

Според мен гърбът ти е супер...на равна повтрхност няма как да се получи по-добре.
ПП: не-тайно завиждам за хубавите пистолети... (wasntme)

06.03.13
20:31

Благодаря ви (blush) Оценявам подкрепата! :)

Но като цяло мисля да заложа на други упражнения :D

За жалост направих коронния си номер - реших че е неоспорима пролет и в понеделник се облякох неадекватно леко... Та сега съм с доста висока температура и без апетит (dull) Хрупам едно цвекло с моркови и зехтин...

Имунитетът ми не е много добър, и това адски ме ядосва, и изнервя, и обижда :D
Работя по качване на кг, но нещо не ми се получава.

Ех... и аз да помрънкам малко :)

Честит 8 март, Атомче :) )

08.03.13
08:13

(sun) (sun) (sun) Много благодаря, Херцоже :)

08.03.13
18:12

Намерих си едни течни немски витамини - 500мл (принципно са за деца, но стават и за възрастни) (sun) Много ми стана мило и носталгично, защото като бях малка майка ми ми даваше от тях - ставах малко гладно зверче - опустошител на храна :) Това е търсеният ефект и сега :)

Допълних полезните покупки и с годжи бери (за пръв път си взимам).
Олег каза, че са “гадни дарадонки” (giggle) ама на мен ми харесват :)

Изтормозих се тази седмица, НО вече е петък (party)

Утре вече очаквам да съм здрава и да тренирам (muscle)

Мнението беше редактирано от Atom на 08.03.13 18:13.

09.03.13
10:51

И преди съм чела статии с такива заглавия - то не беше месото, то не бяха зърнените, то не бяха млечните...
Ама това вече ме впечатли :D -> Why baby carrots are killing you

(tmi)

09.03.13
14:59

казано от Atom на 08.03.13, 18:12:

Допълних полезните покупки и с годжи бери (за пръв път си взимам).
Олег каза, че са “гадни дарадонки” (giggle) ама на мен ми харесват :)

Ми прав е, пари за глупости са най-малкото :)

18.03.13
19:02

Те дарадонките бяха малко като грамаж, само за проба (giggle) Набутах си в едни бухтички, но даже и така не мина номерът и не се изядоха :D ;(

Както и да е; човек каквото сам си направи - и най-добрата суперхрана не може да оправи. Не знам къде сбърках...и всъщност дали аз сбърках, или нещо тялото ми ме предава, обаче вече доста време не се чувствам добре - в четвъртък съм на изследвания, в петък на ендокринолог.
!!!По принцип едни от най-неприятните за мен хора са хипохондриците и тия, дето се взират постоянно и в най-малкото симптомче и го афишират подчертано и постоянно (puke)
Та за да не съм като тях, съвсем не обръщах внимание на случващото се отслабване (в момента 45,5 кг (dull)) и други симптоми, в петък ми стана лошо и колабирах... от повече от месец-два-три ми е зле. А за 2 години съм качила 12 кг и после съм свалила 15 :D Има нещо гнило в Дания.

В най-лошия случай услужливо съм наследила на баба проблемите със щитовидната жлеза... дано има яснота след изследванията.

Вчера тренирах със собствено тегло и с леките гири.
Храната е добре:
- Ръжен хляб със сирене
- 1 баничка с шунка, кисело мляко
- Банан
- Пил пържола от бут с гъби и картофи
- Ориз със зеле и пуешко, краставици

В смисъл, който ме познава, знае че имам достатъчно мозък да се храня правилно (или най-малкото достатъчно, с малки изключения) и да не се превземам за глупости.

Криво, ама ... ще се справяме с всичко.
Айде, край на мелодрамата... ама ми олекна малко :)

18.03.13
19:42

Уф ...аз нали ти казах как те сънувах, че си станала 40кг. (dull)
Стискам палци всичко да се оправи в най-бързо време!!! :*

Мнението беше редактирано от Miyu на 18.03.13 19:42.

Atom, ще постнеш ли изследванията тук, да ги разнищим? :)

18.03.13
20:08

Маринче, най-учтиво ще те замоля другият път да ме сънуваш на лежанката - 3@60 кг минимум : )))) :*

Инженере,  може и да ти пиша на лично, за да не стане тука болнична атмосферата (dull)

21.03.13
09:47

Вече знам какво може да докара най-жестоката мускулна треска в долната част на корема (под пъпа) - Л-сит на много ниски стойки на земята (inlove)

22.03.13
16:03

Изследванията са готови, като цяло съм много доволна от резултата! (party) Триглицеридите ми са много ниски (0,24 от норма 0,6 -1,7), лошият холестерол също - но това е тендеция от десетина години. Не мисля, че е лошо... даже по-скоро е хубаво. А пък не е като да не ям свински вратни и жълтъци ;)

Калцият продължава да е нисък, ама аз даже “хоросанът” (giggle) (калциевият карбонат) спрях да го пия още преди месеци (wasntme) Така че - отсега ще се наложи да съм малко по-отговорна със суплементацията откъм калций: вероятно ще заложа на вит Д+калциев цитрат тоз път + разни лапади и спанаци.

Всичко друго от кръвната картина е ток и жици :)

От хормоните - щитовидните са ок (party) Най-голямото ми притеснение се оказа безпочвено :) Жлезата е със някаква нееднородна структура, но иначе е добре. Пролактинът - висок, както винаги - явно все пак заради него ми е зле (dull)

Нещата са комплексни. Като в кросфит :D Работна среда, стрес, социална среда, аз в цялата тази обстановка, особености на личността, липса на време, често - липса на свобода (вътрешна), грип, известни здравословни проблеми, зима, мрак, нямам котка :D, умора, умора, умора, липса на апетит и т.н.

Има и хубави неща де, но те са лични :)

Възползвах се от деня (отпускарски) и се наградих с две клинчета за щанги (късо и дълго), както и с пънкарска рокля на карета - тя не става за щанги :Д Нито за лостове :Д
А сега отивам да ям и да пия бира (makeup)

24.03.13
17:22

Днес се мотах в една доста добре екипирана домашна зала (докато сериозните хора тренираха (giggle) )

5 кръга от тяга/набиране на халки
После
Лежанка с раменен хват
Обръщане от вис + пуш преси
Половинчати кофички на успоредка

Ето един хубав гръб с едни хубави набирания (ще бъда линчувана, че публикувам това... така че ако спра да пиша - останете си със здраве :D )

27.03.13
20:50

3 дни без тренировки :(
Днес трябваше да избера между тренировка и супер-анаболна салатка, и тъй като бях ГЛАДНА се хвърлих на салатата.
Понеже съм изморена, мисля в последствие (след мнооого малко :D) да си легна и да се наспя |-).

А салатката е следната (inlove) - марулки, репички, зелен лук, пъдпъдичи яйца, много зехтин, оцет и 200 гр печено свинско за гарнитура (giggle)
Зелената салата ми оправя настроението дори и в най-сивите дни :) Както и шоколадовото суфле впрочем :)

Билдърският режим е на ниво - свинско, банани, сирене и салати (цвекло, моркови, марули)
Имам нужда от една хубава тренировка с тяга и обръщания, но просто не мога да преборя желанието за сън |-)

31.03.13
09:04

Имам си вече бб-тиймски фоуролер и аз :) Потъркалях се, абсолютно никъде не ме боли, което предполагам е добре - като се има предвид, че на работа съм по 8 часа и нещо на стол (dull)
И калциевият цитрат дойде, много големи таблетки ... Тия от Нау фуддс трябва да си преосмислят грамажите, тва няма преглъщане ...

Иначеее, вчера правих френски яйчен сладкиш с плодове - клафути (sun) Стана добре, но другият път ще е още по-добре :)

Сега тренировка (muscle)

Хубава неделя на всички!

31.03.13
14:16

Атомче, десерта изглежда страхотен! Може ли рецептата ?

31.03.13
17:31

Разбира се :)

За тавичка с диаметър ок. 25-26 см, с немного високи стени:

4 яйца
400 мл прясно мляко
15 - 17 с.л. брашно (може да се използва бяло, пълнозърнесто, оризово, бадемово и тн; вкл и в комбинация)
5-6 с.л. захар (може да се използва светла кафява захар; или 3-4 с.л. захар + 2-3 таблетки стевия)
есенция ванилия (може и +малко есенция ром)
400 гр плодове (най-добре вишни; в случая ползвах замразени ягоди)

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното, после есенцията. Получава се малко по-гъсто отколкото за палачинки тесто.
1/2 от него за изсипва в тавичката (аз го пекох върху хартия за печене, не съм ползвала масло за тавичката - но може да се сложи принципно) и се пече в предварително загрята на 170 гр фурна (долу) за десетина минути.
Вади се, нареждат се замразените ягоди (както са си замразени) и се залива с остатъка от сместа.
Пече се още (не съм много сигурна) около 25-30 мин по средата на фурната, все така на 170 гр.

Яде се охладено, с малко заквасена сметана (sun)

Ще стане много хубаво, ако плодовете се фламбират с някакъв алкохол, но замразените ми ягоди щяха да се разпльокат при такава обработка..за това я пропуснах :)

Мила

31.03.13
18:53

казано от Atom на 31.03.13, 17:31:

Ще стане много хубаво, ако плодовете се фламбират с някакъв алкохол, но замразените ми ягоди щяха да се разпльокат при такава обработка..за това я пропуснах :)

Атомче, в твоя случай просто поднеси плодовете с алкохол (sun)
Фламбирани или не, градусите трябва да са там (F)

Мнението беше редактирано от Мила на 31.03.13 18:53.

31.03.13
20:56

казано от Мила на 31.03.13, 18:53:

Фламбирани или не, градусите трябва да са там (F)

Мила, ей това е приказка! :) Ето още нещо, перфектно за градуси!

Затворена баница с лук и пилешко (лучник) (sun) (sun) (sun) (на едната снимка е преди да я покрия с тесто)

Много продуктивен уикенд :D

Мнението беше редактирано от Atom на 31.03.13 20:56.

31.03.13
21:59

Здравей! Би ли споделила рецептата за затворената баница с пилешко и лук? Изглежда много апетитно.. :))

01.04.13
08:04

Ами то е по-скоро импровизация (и не е много фитнес-рецепта), но е вкусно :)

Към 600 гр тесто

За плънката:
400 гр пилешко
5 глави лук (нарязани на едро)
Връзка магданоз
3-4 стръка пресен лук
Доматено пюре
Подправки - сол, черен пипер, риган, кимион

На слаб огън в масло се задушават главите лук и пилешкото на кубчета + подправките.
Когато са готови, се добавят нарязания магданоз и пресен лук.
В намаслена тава се слага половината тесто, отгоре се намазва с доматено пюре, добавя се плънката и отгоре се покрива с другото тесто (то се подпъхва под първия блат)
Пече се на 180 гр за около 40-60 мин.

:)

01.04.13
09:47

Рецептите ти са страхотни.Определено тази седмица ще пробвам и двете рецепти и после ще споделя крайния ефект :)
П.П. Още не съм закусила и лигите ми потекоха от тия апетитни снимки :)

01.04.13
20:23

Радвам се, Цвети :) Пробвай най-напред клафутито - хем е лесно, хем цветно :) Другото все пак си е по-скоро някаква баница, не е интересно :D

01.04.13
20:45

Атомче, благодарим за рецептите! ^^

03.04.13
20:51

И ние благодарим за интереса :)

Мога цял ден да си бъркам пайове, да си ги украсям и снимам...но за жалост няма как да се случи това :)
Пореден гаден работен ден, че и мрачен... поне похапнах достойно :Д

- Яйце, кашкавал и 4 еклера (бяха малки!)
- Филийка с яйце и сирене
- Пилешко бутче с броколи и карфиол
- Банан, портокал
- Дробчета по селски, 50 гр сурово кашу, десертче ...

Имам мускулна треска от едни напади ония ден, сега ще я боря с ролер и още напади... Преди това трябва да изчистя и да оправя всичко. И за своя външен вид да се погрижа...
А вече ми се спи... Чудесно :)

Между другото - 3 седмици без кафе :) Стомахът ми и целият ми храносмилателен тракт се чувстват отлично :) Не съм вярвала, че пустото му кафе толкова ме е прецаквало ;)
И бира/вино не ми се пиеха напоследък, само чат-пат навън като съм да ми се събират 1,5 литра винце и максимум 2 литра бира.

Голям разказ, голямо чудо.. Отивам да чистя и тн :)

03.04.13
20:59

казано от Atom на 03.04.13, 20:51:

Между другото - 3 седмици без кафе :) Стомахът ми и целият ми храносмилателен тракт се чувстват отлично :) Не съм вярвала, че пустото му кафе толкова ме е прецаквало ;)
И бира/вино не ми се пиеха напоследък, само чат-пат навън като съм да ми се събират 1,5 литра винце и максимум 2 литра бира.

Идвам на Атом Детоксикейт курс!!!

03.04.13
21:20

Стомахът ми и целият ми храносмилателен тракт се чувстват отлично :) Не съм вярвала, че пустото му кафе толкова ме е прецаквало ;)

(y)

03.04.13
21:21

Мога цял ден да си бъркам пайове

Олег колко кила е:)))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1