01.04.13
01:22
Здрасти!
Оня ден в залата едно момче ми каза, че за да си подобря техниката на клека, мога под петите да си слагам една тънка дървена дъска. Това дали става и за тягата?
Също, гледах едни клипове, където се говореше доста подробно за тягата. Там казаха, че е много важно да се стяга добре корема. Говореха за вътре-коремните мускули и налягането (pelvic muscles). С кои упражнения мога да заздравя тези мускули? Също така: корема трябва да го глътна и стегна хубаво, нали?
И последно: С кои упражнения мога да си подобря силата на хвата?
01.04.13
01:29
1. За тягата не важи това за дъската под петите. Тя помага за клек (всъщност повдигането на петите като цяло), защото обикновено хората нямат достатъчно мобилност в глезените и не могат да клякат дълбоко заради нея. Затова и щангистите носят обувки с по-висок “ток” - щангети.
2. Планк, планк с тежест, ренегатско гребане, както и като цяло тежки многоставни - тяга, клек, военна преса. Нужно е да го стегнеш, не толкова да го гълташ.
3. Тяга.
2. 50 на 50. Някой казват гълтай, други изпъчи го, трети голяма дъга в кръста. Аз първо го гълтам и после поемам дълбоко дъх
3. Тягата + набирания + сравнително тежки, но доста дълги фермерски разходки
3. Hook grip, т.нар. ключов хват. Докато палците влезнат в тонус малко боли, но свикнеш ли няма изтърване.
02.04.13
13:56
За клека ако не си с подходящи обувки слагай летвичка или по малък диск под петите. За тягата няма смисъл да слагаш нищо под петите. За изпълнението на клека и тягата се поема дълбоко въздух и се изпуска когато упражнението свърши. Според мен клека и тягата достатъчно товарят коремните мускули затова няма смисъл от такива упражнения за заздравяване на тези мускули.
03.04.13
10:16
Без колан, без фитили, без обувки. Само магнезий. Корема не се гълта, а се вкарва въздуха в диафрагмата, за да има налягане.
Мнението беше редактирано от f45gter dtheg на 03.04.13 10:17.