Тяга + подобряване на хвата

01.04.13
01:22

Здрасти!

Оня ден в залата едно момче ми каза, че за да си подобря техниката на клека, мога под петите да си слагам една тънка дървена дъска. Това дали става и за тягата?

Също, гледах едни клипове, където се говореше доста подробно за тягата. Там казаха, че е много важно да се стяга добре корема. Говореха за вътре-коремните мускули и налягането (pelvic muscles). С кои упражнения мога да заздравя тези мускули? Също така: корема трябва да го глътна и стегна хубаво, нали?

И последно: С кои упражнения мога да си подобря силата на хвата?

1. За тягата не важи това за дъската под петите. Тя помага за клек (всъщност повдигането на петите като цяло), защото обикновено хората нямат достатъчно мобилност в глезените и не могат да клякат дълбоко заради нея. Затова и щангистите носят обувки с по-висок “ток” - щангети.

2. Планк, планк с тежест, ренегатско гребане, както и като цяло тежки многоставни - тяга, клек, военна преса. Нужно е да го стегнеш, не толкова да го гълташ.

3. Тяга.

01.04.13
10:38

2. 50 на 50. Някой казват гълтай, други изпъчи го, трети голяма дъга в кръста. Аз първо го гълтам и после поемам дълбоко дъх

3. Тягата + набирания + сравнително тежки, но доста дълги фермерски разходки

01.04.13
10:49

3. Hook grip, т.нар. ключов хват. Докато палците влезнат в тонус малко боли, но свикнеш ли няма изтърване.

02.04.13
13:56

За клека ако не си с подходящи обувки слагай летвичка или по малък диск под петите. За тягата няма смисъл да слагаш нищо под петите. За изпълнението на клека и тягата се поема дълбоко въздух и се изпуска когато упражнението свърши. Според мен клека и тягата достатъчно товарят коремните мускули затова няма смисъл от такива упражнения за заздравяване на тези мускули.

03.04.13
10:16

Без колан, без фитили, без обувки. Само магнезий. Корема не се гълта, а се вкарва въздуха в диафрагмата, за да има налягане.

Мнението беше редактирано от f45gter dtheg на 03.04.13 10:17.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1