казано от James Hinks на 01.04.13, 13:09:
А и мисля, че специализация за бицепс при 19 годишен сама по себе си е аргумент против автора и ;) Както и изключването на раменете от тренировъчна програма с два дни седмично. Щото уж натуралния културизъм се гради върху идеята за дълго, безтравмено и силово трениране, което да доведе до хипертрофия ;)
Специализация за бицепси може да се прави и от 17 годишен даже! Лии Прийст знаеш ли на колко години е започнал да тренира и е печелил конкурси? Вземи прочети малко преди да се изказваш така, че става смешно, поне за мен, а и хората, които наистина разбират от материята.
Ако един човек тренира културизъм за 2-3 години достига до ниво, което позволява да се прави специализация.казано от James Hinks на 01.04.13, 13:09:
казано от Arkan на 01.04.13, 12:24:
Кой говори за стероиди и цикли? Май вие започнахте, а това само показва, колко не сте запознати с натуралния културизъм. Не фитнес, не фитнесче, не кросфит, ами натурален културизъм!
Да де, за натурален културизъм говорех и аз, че и примери с програми и конкретни хора ти дадох. Що си мислиш, че Менцер са натурални или пък, че покрай Уидър има такива...
Менцер не са натурални, в десетки интервюта и статии го казват. Но важното е това, че Менцер е тренирал хиляди хора натурално и на тази основа гради теорията си и книгите си. Опит. Практика.
казано от FaceOff на 01.04.13, 14:57:
Аркан, баце, нека г-н Рангелов ми запуши устата с някоя друга снимка, защото на тази ама хич не ми изглеждат горните мерки да се отнасят за този човек, за бедро 72 да не говорим..
п.п. Издател си, викаш....
Защо някой трябва да ти обръща внимание пък на теб. Потренирай 10 години, постигни сходни размери и тогава се изказвай за тела, размери и постижения.
Не съм издател, в бързината всеки допуска грешки.
Спирам с участието по темата. Пролича си кой какъв е. Дано настроението да е по-различно след време и да има нормални хора готови да научат нещо, с отворено съзнание, култура, възпитание, търпение, сдържаност, да знаят кога да мълчат и кога да говорят.
казано от Arkan на 01.04.13, 19:03:
Защо някой трябва да ти обръща внимание пък на теб. Потренирай 10 години, постигни сходни размери и тогава се изказвай за тела, размери и постижения.
Не съм издател, в бързината всеки допуска грешки.
Да ме прости Господ, но... обърнаха ми. Съжалявам обаче (не разбрах причината), поради която администрацията изтри въпросните снимки, които трябваше ‘да ми затворят устата’. Който ги е видял, е разбрал кой е прав и кой крив, кой е с въпросните мерки, и г-н Рангелов някога бил ли е с тях...
п.п. Въпросително изречение завършва с въпросителен знак.
02.04.13
11:23
казано от Arkan на 01.04.13, 19:03:
казано от James Hinks на 01.04.13, 13:09:
А и мисля, че специализация за бицепс при 19 годишен сама по себе си е аргумент против автора и ;) Както и изключването на раменете от тренировъчна програма с два дни седмично. Щото уж натуралния културизъм се гради върху идеята за дълго, безтравмено и силово трениране, което да доведе до хипертрофия ;)
Специализация за бицепси може да се прави и от 17 годишен даже! Лии Прийст знаеш ли на колко години е започнал да тренира и е печелил конкурси? Вземи прочети малко преди да се изказваш така, че става смешно, поне за мен, а и хората, които наистина разбират от материята.
Ако един човек тренира културизъм за 2-3 години достига до ниво, което позволява да се прави специализация.
Лии Прийст знаеш ли колко е бил натурален тогава ? ;)
Ти си от най-разбиращите явно, щом се вързаваш на приказките на “натурален културист” с рамене на десетокласник :)
Чел съм в пъти повече от тебе, включително и на Еню Рангелов глупостите, и на други подобни автори писаниците.
казано от slavko на 02.04.13, 11:39:
Пак го обърнахме на кой натурален, кой малко натурален и кой ненатурален:)
Че на растежния хормон какво му е ненатуралното? :) У всеки жлезите са го секретирали в един или друг период. :D
02.04.13
11:47
Къде повече, къде по-малко...:D
казано от James Hinks на 02.04.13, 11:47:
Къде повече, къде по-малко...:D
Аз примерно,не се оплаквам ;)
Мнението беше редактирано от Jikata на 02.04.13 21:30.
05.04.13
21:39
казано от Ivaylo Stefanov на 27.03.13, 11:51:
За две години стаж в залата ще стигнеш генетичния си потенциал......ама друг път! Не твърдя да съм прав,но генет.потенциал се достига за около 10-на год. постоянни тренировки,може и повече.
Ако съдя по себе си,продължавам да качвам кила и сила,макар и бавно,а имам непрекъснат стаж 16год. и общо над 20г..Тренирам без никакви добавки! Така че,може и да няма такова нещо като генетичен потенциал(поне за мен).
..излъга за добавките ,знам те че приемаш от най- силните .... малц, хмел и всякакви превъплъщения на гроздовия сок...
06.04.13
10:04
Хахаха......Дони ме разкри и то пред форума (y)
На мен лично ми е интересна темата за Еню Рангелов. Е за някои неща не съм съгласен и ми звучат несериозни, но е доста информативна, човекът отговаря. А във форумите е ясно, че публични личности не пишат дълго - просто обидите винаги надделяват.
28.08.16
22:29
Някак си Еню Рангелов персонално беше основният автор в моя случай. Не че експерт се явява, една друга българска книга - извън “Енциклопедия на културизма” - беше завършена, но за начинаещ съвсем валидно снася не “жълтъци”, ами ентусиазъм. Веднъж определих, че яйцето е преди кокошката...
Притежавах само “Форсирано мускулно изграждане”, но четох още “Правете мускули!”, “Маса+” - която заех от библиотека - и като че ли още една, нея не съм държал у дома де. Списание издаваше, как ли му беше заглавието... Спомням си “Олимп” и “Мускули и фитнес”, от което хей сега си взех един брой. От списанието - докато не изчезна, само изпуснах началото.
М-р Рангелов най ми даде рамо през първата година, не с друго, ами като се надигах от нас до лостовете. Сега го няма, как ли ще се справят ранните юноши?
Попадала съм на книга, адресирана до жените. Два бегли погледа върху примерните менюта как трябва да се хранят, ме накараха да я оставя на мига.
Няма да взема отново нито нея, нито която и да било друга подобна.
Въобще не съм чел темата или коментарите но скролвайки надолу попаднах на това и реших да се “обадя”.
Всички издадени книги свързани с културизма в България са откраднати от чужди автори.Като почнем от Атанас Джананов минем през “феномена” Еню Ангелов,Владо Боянов,Юлиан Карабиберов,Светомир Хубенов и в по-нови времена всички млади автори.Докато другите преписваха/преписват дословно Еню се изживяваше като българският Робърт Кенеди/издателят на MUSCLEMAG INTERNATIONAL - RIP/.Когато започнаха да излизат “неговите” книги аз нямах търпение да ги прочета само и само да разбера че са писани от лунатик, който си няма никакво понятие от това което пише.Най-възмутен бях точно от “рецептите” му за различните видове хранене.И до ден днешен не мога да си обясня този култ към личността му който възникна и на който даже най-върлите поддръжници на Тодор Живков/Вълко Червенков биха завидяли. Въпреки навлизането на интернета у нас и достъпа на всякаква информация в последните 15 години аз виждам как хората продължават да се кълнат в неговите книги и методи и да му благодарят за това как благодарение на него са постигнали тези имагинерни резултати.Както и да е за тези които са умни и са свалили розовите очила отдавна са разбрали,че всичко което той бе написал/преписал противоречи на всякаква здрава логика и фундаменталните принципи на хранене и тренировка.
P.S. Преди да почнете да ме плюете искам да Ви кажа,че с Еню сме/бяхме много добри приятели.В никакъв случай не искам да го обидя или унижа по накакъв начин/думата лунатик пасва най-идеално на изречението/.Той беше един ентусиаст и маниак който беше използван от всички около него.Даже не знам дали е взел и някакви пари от тези книги или ако е взел ще са за не повече от няколко кафета.Накратко съвета ми към всички вас е:KNOWLEDGE IS POWER! KEEP EDUCATING YOURSELF!