Once you control your mind,you can conquer your body.

Темата е заключена.
Прескочи до:

Едитвам си началото на дневника.Сменям му и заглавието. :)
Към днешна дата равносметка - 65 кг.
Цел - сваляне на още поне 6-7 килограма.Стягане и оформяне след свалянето на килограми.

Темата беше редактирана от Станимира Алексиева на 20.08.13 12:38.

Като за начало на пролетната ми ваканция,която е доста мързелива започнах деня си така :
1 чаша топла вода
после хапнах малко попара ( не съм прекалявала с количестово хляб) - и това ми беше за закуска
Обяд : парче мусака + кисело мляко

Вечерта ще редактирам поста,като добавя вечерята и какви упражнения съм правила. :)

Вечеря : таратор,панирани чушки,зелена салата + малко сиренце
и малко сладичко като за десерт

Упражнения :
5х10 клека
10 бърпита
100 коремни
5 минутки скачане

Мнението беше редактирано от Станимира Алексиева на 01.04.13 23:00.

Вътрешните части на бедрата и корема са зоните,които искам да намаля.Ще съм ви много благодарна ако ми покажете някакви упражнения. (sun)

02.04.2013
Като цяло денят ми мина в доста движение.Много хубава разходка си направих днес. :)
След ставането чаша топла вода.
Закуска : една ябълка

Обяд : панирани чушки и хляб
към 16:00 хапнах царевица в пармезан и малко масло

Вечеря : таратор , пиле с ориз + зелена салата,вафла като десерт

Упражнения :
100 коремни
100 скока
2х10 лицеви
5х10 клека

03.04.13
07:24

Не ми допада много храната, днес се постарай повече. Подсказка: панирани чушки, хляб, вафла и царевица вън; добари по-хубави неща.

Nicole Brankova

03.04.13
13:44

За намаляване на корема доста хора са ми казвали (а и не само корема), че хубавият му вид се дължи на 80% храна и 20% упражнения. Трябва да пооправиш менюто си малко, още повече ако искаш да свалиш още 10 кг. :) Освен упражнения, които само стягат мускула и много малко горят мазнините, трябва и малко кардио. Ако не ти допада да търчиш по 40 мин. вески ден, пробвай да караш колело, да скачаш на въже и т.н. Така много по-бързо ще се изгорят мазнините. В менюто си включвай повече зеленчуци, месо и замести белия хляб с черен. Напълно те разбирам за сладкото, но намери по-не калоричен заместител.Ако плодовете не засищат нуждата ти от сладко, хапвай сладолед, но по-малко. Така правя и аз. Той  не е толкова калоричен, пък и има различни вкусове, от които да избираш. Вместо да ометеш 1 голям шоколад, хапни половин купичка шоколадов сладолед. Късмет! :):)
П.С. На колко години си?

На 17 години съм.И много ти благодаря за съветите :)

ШО

03.04.13
15:36

казано от Nicole Brankova на 03.04.13, 13:44:

За намаляване на корема доста хора са ми казвали (а и не само корема), че хубавият му вид се дължи на 80% храна и 20% упражнения. Трябва да пооправиш менюто си малко, още повече ако искаш да свалиш още 10 кг. :) Освен упражнения, които само стягат мускула и много малко горят мазнините, трябва и малко кардио. Ако не ти допада да търчиш по 40 мин. вески ден, пробвай да караш колело, да скачаш на въже и т.н. Така много по-бързо ще се изгорят мазнините. В менюто си включвай повече зеленчуци, месо и замести белия хляб с черен. Напълно те разбирам за сладкото, но намери по-не калоричен заместител.Ако плодовете не засищат нуждата ти от сладко, хапвай сладолед, но по-малко. Така правя и аз. Той  не е толкова калоричен, пък и има различни вкусове, от които да избираш. Вместо да ометеш 1 голям шоколад, хапни половин купичка шоколадов сладолед. Късмет! :):)
П.С. На колко години си?

Исках да цитирам, то дадох глас, нищо... Аз категорично отхвърлям съвета за сладолед, особено купешки! Едно е да минеш с пасатор/блендер банан с малко ягоди и мед и да замразиш, друго е да купиш нещо с мното Е-та, подсладители, имена, които не ни говорят нищо. Много по-добрият вариант е при глад за сладко когато му се хапва на човек да не се стиска, а да изяде няколко парчета черен шоколад. хем психически няма да се затормозява, че се ограничава, хем полезните вещества в какаото са повече, отколкото в химическата сметана от сладоледа, хидрогенизирани мазнини и куп боклуци.
Аз преди два дни си правих вкъщи домашен течен шоколад с една част краве масло безсолно, две части какао, подсладител на вкус и малко прясно мляко. Дава чувство за ситост след две супени лъжици, за разлика от изяден цял шоколад на която и да е марка. Има неща, които знам, че аз съм сложила и знам за положителния им ефект върху организма. В оптималния вариант бих си направила пак този шоколад но с кокосово масло и рожково брашно, но сега са ни мааалко непосилни финансово...
Моят съвет е да се интересуваш от състава на храните, които консумираш - мръвката да расте на кокал, ако може от баба и дядо или селата наоколо сирене, мляко, яйца. Натуралните продукти ще направят чудеса с един организъм на 17, за разлика от ГМО боклуците в масовата магазиннна мрежа.
И още - в сайта има максимум информация, иска се само четене и прилагане според вкуса и възможностите. Ще се справиш, не е трудно! ;)

Nicole Brankova

03.04.13
18:49

Черният шоколад, е с още повече добавена захар, за да е сладък. Сама можеш да провериш като го обърнеш и прочетеш какво пише.

ШО

03.04.13
18:57

казано от Nicole Brankova на 03.04.13, 18:49:

Черният шоколад, е с още повече добавена захар, за да е сладък. Сама можеш да провериш като го обърнеш и прочетеш какво пише.

Продава се такъв с подсладители за диабетици, продава се черен с кафява захар, продава се и шоколад със стевия... Само да искаш! А сам по себе си черният шоколад не е сладък, идеята е да нагарча от високото количество на какао в него, та... Изборът какъв шоколад да си купиш е личен и отговорен. За максимална полезност от Х-количество е най-добре човек да знае какво има и да си забърка - лесно, просто, вкусно!

Nicole Brankova

03.04.13
19:15

Съгласна съм с теб. Но като цяло е доста трудно да устоиш на нещо сладичко в дни, когато си на диета. И когато ни се яде започваме да мислим “охх сега ще изям това, че е по-полезно, вместо онова”. Истината е, че яде ли ти се сладко, докато не си угодиш и 5 черни шоколада да изядеш, пак ще изядеш това, което в началото си искала. Хапвай сладко, каквото ти се яде но малко. Не е правилно да изядеш една кутия вафли и после цял ден да гладуваш.

E,много ви благодаря за съветите. (sun)
Направо с това сладко е някакъв пълен хаос.Толкова много ми се прияжда на моменти,че направо не се търпи,пък в същото време се опитвам да подтисна тази “жажда” за сладко.

Хей,пожелавам ви слънчев ден изпълнен с много положителни емоции и тренировки. (sun) (sun)
Мислех си,че ваканцииката ще пропусна да ям мюсли всяка сутрин,обаче днес нямаше как.Ям го сигурно 3-ти или 4-ти месец всяка сутрин (дори си нося и на училище).Предпочитам да си нося бурканчето с мюсли всяка сутрин,вместо да ям тея мазни закуски.

Та,за закуска тази сутрин :
около половин кофичка кисело мляко + 3-4 лъжици мюсли
половин ябълка

ШО

04.04.13
15:18

казано от Станимира Алексиева на 04.04.13, 12:03:

Хей,пожелавам ви слънчев ден изпълнен с много положителни емоции и тренировки. (sun) (sun)
Мислех си,че ваканцииката ще пропусна да ям мюсли всяка сутрин,обаче днес нямаше как.Ям го сигурно 3-ти или 4-ти месец всяка сутрин (дори си нося и на училище).Предпочитам да си нося бурканчето с мюсли всяка сутрин,вместо да ям тея мазни закуски.

Та,за закуска тази сутрин :
половин ябълка

Какво ти има в мюслито? Ако е само овес, пшеница, ръж, сурови ядки и някой и друг сушен плод - ОК, ама ако има бананов чипс, оризови щуротии, шоколад и аромати - не е добре... ;)

В мюслито ми има корнфлейкс,овесени ядки,стафиди и слънчогледови семки :))

Вечеря : картофи,2 парченца “Руло Стефани” + сирене и един банан

упражнения :

+ 100 коремни

05.04.13
09:37

този фитнес блендер е як много. ще го пробвам и аз това видео. :)

ШО

05.04.13
13:13

казано от Станимира Алексиева на 04.04.13, 17:31:

В мюслито ми има корнфлейкс,овесени ядки,стафиди и слънчогледови семки :))

Корнфлейкса е лошата съставка тук. Купувай си поотделно овесени, ръжени, пшеничени ядки, стафиди, сурови ядки (кашу, бадеми, лешници) и ги миксирай според настроението и вкуса. Слагай си всякакви сурови семски - слънчоглед, ленено, тиквено семе, изобщо което обичаш. Излиза по-евтино и далеч по-здравословно! А и обикновено сушените плодове и сурови ядки в готовите мюсли смески са с по-ниско качество... ;)

Мнението беше редактирано от Шош на 05.04.13 13:14.

http://www.youtube.com/watch?v=jCQBncO-SzA&list=PL3ACD91BA61BF9175

http://www.youtube.com/watch?v=uB_ejT_DgUM&list=PL3ACD91BA61BF9175&index=78 - от това направих само 2та рунда :)

Това са ми упражненията за днес.
ОБЯД : руло “Стефани” , картофи и сирене
Изядох и една вафла ( тази моя борба със сладкото,много ме изкушава,ей..)

Nicole Brankova

05.04.13
20:23

Свиква се в даден момент без сладко :D От личен опит го казвам, една седмица ми беше нужна, за да се отрека от него (не за винaги, разбира се). Пък в крайна сметка веднъж се живее, хапвай си и сладичко, да ти е сладък живота :D

Мисля да започна да натоварвам тялото си малко,по малко.Попаднах на доста клипчета и мисля да поекспериментирам малко.Няма да се излагам и да стоя като някоя принцеса.Аз какво,надъхала съм се да свалям килограми .. или да стоя и да правя чалъми.Няма такива филми.Решила съм,че ще вляза във форма и ще го направя.Даже ще съм още по-доволна ако след изчистването изкарам и някоя плочка..но и за това има време.Трай бабо за хубост!
Сега чакам да се позатопли,не да вали през ден или два и започвам редовно посещаване на стадиона.Е,тогава вече всичко ще ми влезе перфектно. (sun)

06.04.2013

Вчера беше доста хубав ден.Тренировчица в домашни условия,вечерта малко аграрен фитнес (nfun) и висчко идеално.

Един малък сандвич за обяд.
Към 17.00 часа хапнах малко супа от тиквички (любимаа)
Вечеря : отново супа,малко картофи и парченца свинско месо.

Закуска : домашна баница
Обяд : супа леща,2 кюфтенца и картофено пюре
Вечеря : супа леща,2 препечени филийки,кюфте
Днеска пълно мазало...

Закуска :
банан
Обяд :
супа от тиквички
леща

Бях чела в един от дневниците (не мога да се сетя в момента кой ) ,че е възможно сладкото да се замени с ядки.Вие какво мислите? :p

09.04.13
22:20

казано от Станимира Алексиева на 09.04.13, 22:01:

Бях чела в един от дневниците (не мога да се сетя в момента кой ) ,че е възможно сладкото да се замени с ядки.Вие какво мислите? :p

На мен ми се вижда странно, ядките са солени и мазни, с по-малко въглехидрати. За сушени плодове знам, ама за ядки чета сега от дневника ти.

Не знам,просто такова мнение бях срещнала,та за това попитах. :)

09.04.13
23:08

На мен лично ми помага да се справя с желанието си за сладко. Особено напоследък, когато имам неописуемо желание за сладко хапвам 40/50 грама ядки (предпочитам бадеми) и всичко е точно. Разбира се, не прекалявай с количеството на ядките независимо какви са, защото както се спомена вече, те са мазни и много калорични. Включвай ги сурови в менюто си , освен всичко друго са и много полезни :)

09.04.13
23:39

Значи нищо не ти пречи да пробваш ^^

Оо,ето тук много ме зарадвааааа. (sun) Особено като спомена и бадемите направооо.Толкова много ги обичам,че истина не е.Значи все някъде ще намеря утеха,вместо да ям сладко hihi.Благодаря много !

Упражненията ми вървят доста добре.Много се радвам,че попаднах на доста различни и се надявам,че ще направя повечето от тях.
Храненето ми не е в най-големия си блясък днес.Бих го описала направо като пълен минус...
Закуска : мюсли + банан (ям го всяка сутрин)
+ шоколад
Обяд : супа,яйце и няколко парчета колбас,хляб
после последва една малка сиренка
Вечеря : 2 кюфтета с бял сос и една филия хляб , три малки парченца пушено.

Мнението беше редактирано от Станимира Алексиева на 10.04.13 20:55.

10.04.13
21:04

Здравей! За мюслито с банана - към купешкото мюсли добавяш банан или така е опаковано просто? (съжалявам за глупавия въпрос)

Не,нито е към мюслито-опаковано,нито го режа вътре.Първо ям мюслито,после си ям банана.
Иначе съм пробвала да го нарязвам и вътре и пак се получава доста вкусно. :)

11.04.13
16:52

Благодаря!

11.04.
Закуска : мюсли и банан
Обяд : кюфтета с бял сос
Вечеря : супа, кюфтета с бял сос

Вчера правих главно упражнения за корем. :)

12.04
Закуска : мюсли + банан
Обяд : малко парче баница,банан
Към 16:00 хапнах царевица с масло и пармезан
Вечеря :таротор, 2 парчета тънка наденица,салата от домати и краставици и сирене
:))

http://www.youtube.com/watch?v=hHmvWU1WpD8
Здравейте,BB-team-ъри. :* Пожелавам ви прекрасен уикенд,изпълнен с много,много вкусоти и тренировки :*

Напоследък хапвам страшно много сирене.Не знам дали е добре,обаче много наблягам на него. :)

14.04.13
20:10

И аз обичам много сиренце и доста си хапвам от него. По-калорично е, и по мазничко (освен ако не е обезмаслено, разбира се). Въглехидратките са му по-малко :) Аз лично го одобрявам :D

Направо го нападам без да се замислям.Дори преди малко пак ядох. :D Какво се случва с мен,обаче това сирене,което купуваме страшно много ми харесваа :D

14.04.13
20:46

казано от Станимира Алексиева на 14.04.13, 16:27:

Напоследък хапвам страшно много сирене.Не знам дали е добре,обаче много наблягам на него. :)

На сиренето му няма нищо особено, ако е по-мазно има по-малко въглехидрати, но на баницата и царевицата...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1