Трицепс, бицепс - комбиниране в тренировката

03.04.13
12:41

Искам да попитам понеже тренирам ръце в един ден. Следователно започвам с трипецс, защото е по-голям мускул и след това бицепс. Искам да попитам ако започна да ги редувам трицепс, бицепс, трицепс, бицепс ще има ли по-голям ефект?

Попаднах на една подобна програма там започват първо с бицепс после трицепс, бицепс, трицепс и така от по-малкия мускул и редуват.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.04.13 12:46.

Аз съм правил и двете комбинации, и двойни серии, и суперсерии, и разни други тактики (наскоро бяха, описани са в дневника ми). За себе си не съм избрал кое е най-добро, не вярвам и да има такова. Предпочитам да ги редувам през 2-3 седмици.

В този ред на мисли, опитай, проследи как се чувстваш, след това опитай друго и пак така.

03.04.13
13:14

Благодаря. :)

03.04.13
16:45

За помпене е идеалпно :D Лятото на морето като поспаднеш прави нещо такова с някоя мацка и ше станеш като Арни , но за известно време :D

Пенев, недей на метеното. :)

03.04.13
17:15

Всичко си е до изпробването, редувай ги, пък виж кое ти влияе най- добре. Ти ще си прецениш за себе си. Всеки човек е различен и на всеки му влияят по различен начин дадените комбинации и упражнение.
Аз предпочитам да правя в един ден първо бицепс, после трицепс. Има и други хора, които пък разделят бицепса и трицепса в два различни дни.

03.04.13
18:07

И аз тренирам ръцете в един ден,но никога не съм редувал упражненията.Обикновено започвам първо с бицепса,тъй като след като го напомпя мога да съм спокоен ,че няма да навредя на ставите си при изпълнение на упражненията за трицепс(примерно френско вдигане).
Но това си е моето мнение,тренирай както ти е удобно на теб.
Успех!

03.04.13
18:30

Поддържам по-горното мнение и то точно заради трицепса.
За супер сериите мога да кажа, че са за професионалисти. Не че не съм ги пробвал, но с тях винаги стигам до сваляне на обем. Демек няма тестостерон, за да се възстановя качествено след такава екстремна тренировка.

Аз правя първо трицепс, после бицепс. Поради една доста голяма подробност - бицепсът има по-голям тонус от трицепса и ако го тренирам първи, не мога да тренирам пълноценно трицепс - започват схващания и т.н. Това разбира се не трябва да те задължава да правиш същото, просто трябва да намериш варианта, който най-много работи при теб. Няма абсолютно правилно и неправилно в света на тренировките.

казано от El_ tiggeraso на 03.04.13, 18:07:

И аз тренирам ръцете в един ден,но никога не съм редувал упражненията.Обикновено започвам първо с бицепса,тъй като след като го напомпя мога да съм спокоен ,че няма да навредя на ставите си при изпълнение на упражненията за трицепс(примерно френско вдигане).
Но това си е моето мнение,тренирай както ти е удобно на теб.
Успех!

Съгласен съм с това мнение, но не приемай всичко както ти го кажат. Изпробвай върху себе си и виж как ще ти се отрази.

Най-добре е когато влезеш в залата-инструктора да ти направи програма според това което искаш да постигнеш за себе си!След година редовни тренировки вече ще си избереш най-добрите упражнения за тебе!Но все пак е добре да ги сменяш от време на време, за да не свиква мускула!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1