31.03.13
19:53
Здравейте! Казвам се Никол. Имам огромното желание да започна да спортувам, с цел стягане за лятото.
Искам да кажа, че не съм с наднормено тегло. Висока съм 1.68 и тежа 51 кг. Планът ми е да отслабна с 4 килограма, с подходящ режим на хранене и тренировки, за да изгоря мазнините, а след това да възвърна част от загубените килограми, под формата на мускулна маса.
Хранителният ми режим, който съм избрала е:
Сутрин: пълнозърнеста филийка+краставица+сварено яйце
Обяд: пилешка пържола+краставица
Вечеря: салата
Между основните хранения ще ям ядки, кисело мляко, плодове или ако мноооого ми се прияде шоколад(аз съм пристрастена към шоколада и сладкото като цяло) няколко парчета.
Тренировката ми ще включва:
загрявка, кардио, упражнения за цялото тяло и разтягане.
Бих била СТРАШНО благодарна ако изкажете мнението си по прочетеното. :)
01.04.13
20:09
Днес малко не успях да спазя програмата си...
Сутринта хапнах препечен филийка с масло, половин краставица и сварено яйце.
За обяд изядох 2 чинии марулена салата, едно яйце по панагюрски. Не можах да се сдържа и хапнах 2 лъжици сладолед и няколко бонбона.
За вечеря хапнах 3 чинии марулена салата с репички, домати и царевица. За десерт 1 купичка сладолед. :(
Освен това не съм тренирала. Общо взето единствено нещо, което направих за раздвижване е да ходя 2 часа.
01.04.13
21:27
Хей,не се отчайвай,че не си свършила нищо днес.Няма да губиш мотивация,ако си започнала от скоро,няма как да привикнеш за 2-3 дни към това.Постепенно ще навлезеш в ритъм. ;)
Пък и не си стояла затворена във вас и да се храниш нон-стоп - 2 часа движение пак са нещо :)
Успех в постигане на целите ! ;p
01.04.13
21:43
Искам да кажа, че не съм с наднормено тегло. Висока съм 1.68 и тежа 51 кг. Планът ми е да отслабна с 4 килограма
След това изречение ме отказа да напиша каквото и да е в дневника ти (dull) . Ти здраво момиче ли искаш да си или възможно най-анорексичната кифла ? |-)
Съжалявам, но вярвай ми, вредите, които нанесеш веднъж на тялото си, след това трудно се възстановяват... за съжаление от опит знам това ... :(
01.04.13
22:04
казано от Nicole Brankova на 31.03.13, 19:53:
Хранителният ми режим, който съм избрала е:
Сутрин: пълнозърнеста филийка+краставица+сварено яйце
Обяд: пилешка пържола+краставица
Вечеря: салата
Много малко ‘рънъ бе, момиче.
Не е учудващо, че не си се стърпяла и си изяла малко бонбони и сладолед. Явно организмът ти е искал бърза енергия,понеже си го лишавала от храна. Хапвай малко повече. На закуска примерно - 2 яйца. Филийката с краве масло. Нещо такова - по-засищащо,полезни мазнини, а у.
На вечеря защо не сложиш още едно филенце, може и рибка, туй-ти, онуй-ти. Не само салата да ти стърже на стомаха. Подправяй салата със зехтинец, олио от гроздови семки (просто НЕВЕРОЯТНО на вкус!), маслинки...
И обядът ти не е обяд според мен, само едно празно пиле.. не знам, струва ми се малко.
Да видим теглото. Goal weight: 51кг-4кг = 47кг? Не знам,човек,това нормално ли ти звучи? (Кажи не, кажи не,кажи не...(shake) )
И още нещо, с което не знам дали всичко съфорумници ще се съгласят: ако на психическа основа ти се прияде сладко (не на телесна!), хапни си пък, за да не манясаш. По възможност ти прави сладките си изкушения, за да знаеш какво си слагала вътре.
В случай че чисто телесно си изморена и сякаш тялото ти (а не ти самата) иска вафла - явно храненето ти е зле, организмът е недохранен и иска БЪРЗО да компенсира липсата на енергия и затова те тласка към БЪРЗИ въглехидрати - захари и пр.
Колко наивно го обясних само... :D
Надявам се с нещо съм ти била полезна, а ако някой смята, че мнението ми трябва да се допълни или коригира, нека го направи.
Мнението беше редактирано от white-peacock на 01.04.13 22:05.
02.04.13
19:14
Съгласна съм с всички, особено за анорексията. Лятото щях да направя беля с това не-ядене, което правих.
Менюто ми включваше една супена лъжица овесени ядки и две супени лъжици кис. мляко за закуска, за обяд нещо от сорта на едно домат със сирене и препечена филийка черен хляб, а за вечеря....или не ядох или нещо мъничко! Няколко дни пък реших да съм само на плодове, а единия ден на морето бях изяла само 2 нестле фитнесчета (ако се сещате). Резултата беше 45 кг. с дрехи ии едно страшно изглеждащо момиче. Както и да е след тази случка припаднах и се уплаших и започнах да си хапвам, колкото мога да побера и сега съм (вече да ви се похваля) 50 кг. Тъй като се смятам за разумна и поумняла след тази случка ще ви се доверя и ще хапвам повечко.
Другото, което исках да кажа е, че не точно за първи път се опитвам да следвам режим. Лятото също пробвах, а резултата беше леко очертаващи се плочки в горната част на корема, а отдолу (въпреки, че бях 45 кг.) малко подкожна мазнина.
Проблемната ми част са бедрата и дупето. Особено вътрешната част на бедрата и съвсеееем мъничко мазнинка под дупето.
Зимата спрях да тренирам и предимно ядох. :D
Сега искам да вляза във форма за лятото.
Днескашното ми ядене (без тренировка, се не успявам да се нахъсам) е:
1 филийка хляб,краставица и яйце
малко сладолед
2 кюфтета с лютеница и таратор
ии 4 купчета шоколад
02.04.13
19:18
Това е снимка от лятото, на която съм 47 кг.
02.04.13
19:31
красива, фина, добре структурирана-широки рамене, тънка талия, според мен не изглеждаш болезнено слаба. започни някаква физическа активност, с която да качиш 2 кила мускули-ще има плочки, които да се виждат, да развиеш мъъъничко горната част на тялото-рамене, гръб и те така :) много си хубава-де да имах твоя ген :)
храненето ти е безумно малко, но в крайна сметка сладоледа не е особено калоричен-повечето имат не повече от 20 гр въглехидрат на 100, не е фатално много, освен ако не изяждаш половин кило всяка вечер :)
02.04.13
19:41
Благодаря ти.
След това свалих още 2 кг. и най-вече ръчичките ми бяха като клечици. Сега искам отново да смъкна до 47 кг. (за да сваля малко мазнинка, наптрупана през зимата) и отново да кача 2-3 кг., само че мускулна маса :)
Много често има нови дневници с подобни анорексични цели. Разгледай, за да видиш как изглежда отстрани. :)
На снимката изглеждаш много добре. 2-3 зимни килца се свалят от само себе си лятото. ;)
02.04.13
20:36
Повярвай ми, целта ми не е да стана анорексичка. Минала съм по този път. Точно за това вторият опит, който правя за подобряване на хранителните ми навици и стягане, ще описвам най-подробно тук, където всички могат да прочетат и да ми кажат дали въвря в правилната посока. По-нагоре дадох пример за това какво смятам да ям, но явно нещо му липсваше и сега ще добавя въпросното нещо. Наистина целта ми не е да стана като вейка, а напротив да изглеждам здрава и силна. :)
02.04.13
20:37
2-3 зимни килца се свалят лесно, ама 2-3 кила мускул не се качват толкова лесно :) никак даже
02.04.13
21:00
Вярно, но ще се постарая.
В момента търся подходящи тренировки за различни части от тялото.
Освен това току-що си изготвих нов хранителен режим с ПОВЕЧЕ хранения. Те са на 2 часа.
Сутрин 7-8 часа- 1/2 кофичка обезмаслено кис. мляко.
10 часа-яйчни белтъци
Обед 12 часа-150 гр. месо на скара и салата
14 часа-1/2 обезмаслено кис. мляко
Следобедна закуска 16 часа-салата с домати и извара
Вечер 18 часа-150 гр месо на скара и салата
Какво мислите? :)
03.04.13
15:46
казано от Nicole Brankova на 02.04.13, 21:00:
Вярно, но ще се постарая.
В момента търся подходящи тренировки за различни части от тялото.
Освен това току-що си изготвих нов хранителен режим с ПОВЕЧЕ хранения. Те са на 2 часа.
Сутрин 7-8 часа- 1/2 кофичка обезмаслено кис. мляко.
10 часа-яйчни белтъци
Обед 12 часа-150 гр. месо на скара и салата
14 часа-1/2 обезмаслено кис. мляко
Следобедна закуска 16 часа-салата с домати и извара
Вечер 18 часа-150 гр месо на скара и салата
Какво мислите? :)
Хапвай си целите яйца и консумирай пълномаслено мляко. Прочети кои са полезните мазнини тук в сайта, като например тези идващи от сурови ядки, студенопресовани масла като зехтин, ленено семе, пълномаслени млечни продукти, жълтъци. За да се свалят мазнини трябва да се консумират такива. Погрешното схващане е, че като ограничиш приема им ще гориш собствените си.. Да, ама не! :)
Нямаш за сваляне, според мен, имаш нужда от оформяне, тонизиране, стягане. С хубава храна и тренировка подкожните мазнини ще се стопят сами, мускулчетата ще се оформят. Сутрин спокойно можеш да сложиш въглехидрат на закуска - овесени ядки или пълнозърнест хляб с нещо протеиново. Зеленчуци можеш да добавяш към всички хранения. Протеините и мазнините можеш да консумираш почти през целия ден, въглехидратите не е добре да бъдат вечер. Комбинацията от протеин и мазнини дава ситост за по-дълго... Те принципите са малко общи, особено ако не си избрала конкретен режим, но в общи линии това може да ти бъде от полза. Просто чети повече, хапвай по възможност продукти, които знаеш как са приготвени/обработени, какво съдържат и всичко ще е наред ;)
03.04.13
18:40
Благодаря ти за мнението, ще те послушам.
Така днес сутринта преди закуска направих бърза тренировка в табата стил за цялото тяло, включваща:
30 секунди лицеви опори
30 секунди клекове с по 2,5 кг. тежести
Четири повторения с по 10 секунди почивка между всяко упражнение.
Менюто ми за днес беше:
Закуска- 1/4 кофичка кис.мляко 4.5%
Преди обедна закуска-2 белтъка със сирене (обещавам вече да ям цялото яйце)
мъъничко сладолед
Обяд-половин краставица със сол
още по-мъъъничко сладолед
Сега ще направя една тренировка и ще ям пак.
Знам, че днес съм яла по-малко, но бях доста заета и нямах много време.
За вечеря хапнах салата с марулка и домат, овкусени с една супена лъжица зехтин, малко солчица и оцет, също хапнах и скумрия.
Започнах да тренирам, само че явно малко се надцених сутринта с тези клекове и ме заболяха краката.
Мнението беше редактирано от Nicole Brankova на 03.04.13 20:22.
03.04.13
22:32
Хохох,лятото си била доста слабичка като гледам.Предполагам не са кой знае колко врапиращи в момента тези 51 килограма,който си.Но това,което си си наумила е доста добро за постигане,защото е много хубаво човек да се храни правилно, а не да се храни с какви ли не боклуци.
Много,много успехи ти пожелавам и ще продължавам да следя как се развиват нещатата при теб. :P
04.04.13
08:19
Благодаря ти! Всъщност благодаря на всички за подкрепата и ще се радвам ако продължавате да ми давате съвети.
Тази сутрин се събудих с ужасна мускулна треска на бедрата отвън и отвътре, дупето, раменете, гърба и долната част на корема.
Да, болката е ужасна, НО сега се чувствам по-уверена и знам, че вчера съм започнала добре!
Разбрах, че до сега спадах в категорията на мързеливите,но точно тази гадна болка ме кара да се стегна и да работя върху тялото си.
Няма да се откажа! Целта ми е до лятото да нямам коремче (имам съвсем мъничко отдолу), ръцете ми да не са като клечици, а добре изваяни с мускули, краката ми да не са като жилирани, а също добре изваяни, да съм по-разтегната, издържлива и най-важното здрава. Ще постигна тази моя цел.
Понеже тази мускулна ме съсипва ще правя преси за горната част на корема днес, както и ще работя за бицепс и трицепс.
04.04.13
10:46
No pain - No gain.
След тренировка пиеш по един аналгин и няма да те хваща мускулната изобщо.Изпии днес един,поне ще те поотпусне малко. :)
04.04.13
10:50
Знам за аспирина, но не пия лекарства освен ако не е сто процента наложително.
Освен това сега пия всяка сутрин и вечер хапчета, защото имам цистит и не искам да се тровя с още хапчета. Както знаете, хапчето помага за едно и вреди за друго (най-често стомаха).
Мнението беше редактирано от Nicole Brankova на 05.04.13 07:35.
05.04.13
07:58
Добро утро!
Както разказах лятото бях отслабнала доста. На всички жени е ясно, че когато отслабваме, първото нещо, което намалява размера си са гърдите. Закона на всемирната гадост! Преди да започна да отслабвам имах горе-долу (повече горе) големи гърди. Когато отслабнах те се смалиха тооолкова много, че ми се плачеше. Когато зимата започнах да се храня нормално те пак пораснаха. Е, не колкото преди но...
Въпросът ми е, има ли начин(храни, упражнения...), сега когато съм решила да отслабна мъничко, гърдите ми да не се смалят отново. Чувала съм, че суровите ядки помагат. Така ли е?
Моля ви, всичко, което предлагате да е естествено. :D
05.04.13
12:18
Аспирина има много странични ефекти при продължителна употреба. Най-добрият лек за мускулни болки е почивка, сън, добра храна, масаж. Нищо повече. Когато мускулът се възстанови, ще спре да боли и ще тренираш отново. До лятото-2 месеца едва ли ще качиш особено много мускули, килограм чист мускул ще е добре при положение колко малко ядеш.Не знам какво ще кажат другите за гърдите, но според мен няма никакъв начин с малко мазнини да имаш много гърди. Подплънките са добра алтернатива :) Суровите ядки са си просто полезна храна.
СИЛИКОН :D
Майтапът настрана, бях чувала за някакви източни масажи, дето си ги правиш около гърдите, под формата на осморки. Така спортистките си запазвали гърдите :D ... Мен ме напуши смях още докато слушах и не съм събрала мотивация да пробвам...
Приеми го от хубавата страна - ще ти е леко като тичаш и можеш да си правиш лежанка без капчица притеснение. :D
05.04.13
17:31
предлагам си услугите за тези масажи! :D
05.04.13
18:24
:D :D Хаха, на мен пък леля ми беше казала, че циганките си слагали буркани, получавало се вакум и...оп магияяя :D
Мнението беше редактирано от Nicole Brankova на 07.04.13 10:25.
05.04.13
18:35
Храненето ми за днес:
Закуска: препечена филийка от баварски хляб+едно яйце
Обяд: три варени картофа със сирене
Следобедна закуска: микс от сурови ядки и сушени плодове (но мъничко)
Вечеря(още не съм хапвала, де): салата с маруля и репички, една лъжичка зехтин, сол и оцет; една голяма дебърцина :D
Направих си тренировъчен режим и от утре започвам! :)
Мнението беше редактирано от Nicole Brankova на 05.04.13 19:28.
06.04.13
18:09
Храненето ми за днес:
Закуска: една препечена филийка баварски хляб с масло+една чаша липов чай с две ч.л. мед
Обяд: шопска салата с една с.л. зехтин, оцет и сол+ 50 гр. сирене
сладолед без захар
Следобедна закуска: 1 банан
Вечеря: задушени пилешки гърди без кожа+задушени зеленчуци(грах, царевица, моркови)
+ МНООГО ВОДА и тичане :)
Мнението беше редактирано от Nicole Brankova на 06.04.13 18:40.
07.04.13
20:07
Менюто ми за днес:
Закуска: 2 препечени филийки баварски хляб+извара+шарена сол+чай от липа с 2 ч.л. мед
Обяд: задушени пилешки гърди без кожа+задушени зеленчуци (грах, моркови, царевица)
Следобедна закуска: череши от компот
Вечеря: шопска салата+50 гр сирене, с.л. зехтин, сол и оцет
08.04.13
21:16
Днес беше един от дните, които нямам търпение да свършат. Времето беше ужасно, а на мен винаги то ми влияе на настроението.
Храненето изобщо няма да го коментирам...Пълно безобразие.
Доста гадничък ден за начало на седмицата (надявам се, че другите няма да са такива). 10 дни ваканция, не ми бяха достатъчни определено :D
Направих тренировка за гръб:
разгрявка
3х10 лицеви опори с широко разтворени ръце
3х20 скрипец пред гърди
2х10 скрипец зад тил (защото доста се изморих)
корем (упражненията ги правя във всяка тренировка) http://vbox7.com/play:ff81dddb
Това е. Пожелава на вас и на мен много, много, много приятна седмица, изпълнена с усмивки, успехи в работата(ученето), любовта и поддържане на фигура! :)
08.04.13
21:23
О,с настроението не си само ти така.
Упражненията за корем за много хубави.А последното най-много ме кефи и му се раздавам на макс. :D
08.04.13
21:28
Пфф толкова съм желирана, че последното не мога да го направя изобщо и минавам без него :D
10.04.13
07:10
Храненето ми за вчера:
закуска: една препечена филийка с малко+липов чай с мед+2 парчета баклава
шам фъстък
следобедна закуска:една голяма ябълка
вечеря:таратор+варени картофи с оцет, сирене и подправки
10.04.13
19:59
За днес:
Закуска: 1 препечена филийка с извара и шарена сол + липов чай със стевия и една лъжичка фибри
Обяд: варени картофи със сирене+баклава
Вечеря: салата от репички, маруля, боб, морков+пилешки гърди със зеленчуци
баклава
Знам, че прекалявам с тая пуста баклава, ама за мое успокоение почти свърши и когато няма сладко вкъщи не си и купувам (освен ако някой от обитаващите тази къща, не купи :D )
10.04.13
21:04
Защото мисля, че не приемам достатъчно с храната си.
Никииииииииии :* Добре дошла !! :*
П.С за тези,които е определят като стремяща се да си докара анорексия ще кажа,че доста бъркат! Пък аз септември-октомври като ида в Пловдив ще и ударя едно рамо ;д;д;д;д ;)
11.04.13
07:09
Искам вече да е септември :D Мерси Вики :* :*
11.04.13
08:30
Аз се извинявам искрено за спама,но що ще дириш в Пловдив през септемврииии ? :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.04.13 08:31.
11.04.13
19:09
Понякога има признаци, понякога няма. :D Чудна работа е моят стомах.
А за Виктория, тя ще учи висше в Пловдив. :)
Храненето ми за днес:
Закуска: 2 препечени филийки с масло и чубрица
Следобедна закуска: 1 голяма зелена ябълка
Вечеря: консерва риба тон в собствен сос + една препечена филийка хляб+зелени маслини
Знам, че днес съм яла доста малко, но моят приятел е в болница и отидох да го видя, та за това не съм хапвала много днес. :)
Хубава и приятна вечер! :)
Никол,почвай да ядеш щот ще те бия в събота!!! К’ви са тия мижави филийки и ябълки ;д Дай нещо по-хранително