Съвет относно фитнес програма

04.04.13
13:39

Здравейте :) !
Тренирам от 1 месец и съм още доста начинаещ във фитнеса. 3 седмици карах по тази кръгова програма . Искам да ми дадете съвет относно програмата по която тренирам сега, защото като чета из форума мисля,че програмата е грешно изградена и за това искам вашето мнение.Ако може да ме посъветвате с каква да я заменя или как да я променя за да е по-правилна. Тренирам 4 пъти в седмицата. На 16 години съм, 57,5 кг и 166 см.

Понеделник: Гърди-Бицепс
Гърди
1.Повдигане на щанга от тилен лег (класически вариант)
2.Повдигане на щанга от полулег
3.Избутване на машина за гръдни мускули
4.Пек-дек

Бицепс
1.Скотово сгъване
2.Бицепсово сгъване на машина
3.Концентрирано сгъване
4.Бицепсово сгъване с дъмбели

Вторник: Гръб-Трицепс
Гръб
1.Придърпване на вертикален скрипец
2.Придърпване на долен скрипец
3.Машина чуково дърпане
4.Гръб горно изтегляне на машина

Трицепс
1.Трицепсово разгъване на горен скрипец
2.Изтласкване на щанга на смит машина с тесен хват
3.Френско разгъване с щанга от лег с обратен наклон
4.Трицепсово разгъване с 1 дъмбел от лег

Четвъртък: Рамо-Трапец-Прасец
1.Раменни преси на машина (http://ivanbg.com/images/products/282419ced98d00ec9ff486a60d221e2d.jpg)
2.Повдигане на ръце встрани
3.Повдигане на ръцете напред (Двустранно, последователно)
4.Раменни преси на смит машина

Трапец
1.Вдигане на ръцете с дъмбели за трапец

Прасец:
1.Калф машина

Петък: Крака - Корем
Крака
1.Бедрено разгъване
2.Бедрено сгъване
3.Лег преса
4.Хакен-клек на машина

Корем
1.Коремни преси
2.Извивки встрани с дъмбели
3.Вертикално повдигане на краката на стенд

Правя 3 серии по 12,10,8 повторения. Като за всяко упражнение правя 1 загряваща серия с 15 повторения, която е по-лека. Също в началото на всяка тренировка правя 6-10 мин. кардио на велоергометър и кростренажор и загрявам ставите. Целта ми е да изградя сила и разбира се красиво тяло. Всеки ден ям овесени ядки, пия мляко, натурален сок и минерална вода, ям яйца. Спрях да пия газирано и ограничих до колкото мога пърженото от както почнах да тренирам. Ям пълнозърнест хляб, месо, ориз, зеленчуци. Общо взето гледам да се храня по здравословно,но не спазвам дадена диета.

Чакам вашите мнения,забележки и съвети! Благодаря предварително за всички отговори по темата :)

Темата беше редактирана от Еnthusiastic на 04.04.13 13:42.

04.04.13
15:33

Клек, тяга?

04.04.13
16:08

Тази програма не е за теб ,стой далеч от такива програми в които за бицепс и трицепс има толкова или повече упражнения отколото за гръб.Ако питаш мен си избери някоя програма от тези дето е дал колегата Юлиян Тодоров за цялото тяло и като качиш маса 10кг над височината ти тогава мини на сплит.

04.04.13
17:01

Мерси за отговорите. А можеш ли да ми предложиш няколко конкретни програми на Юлиян Тодоров от които да си избера и дали с тях ще имам по-добър ефект ? А за клека и тягата ще видя ако мога скоро време да ги включа в тренировката си.

04.04.13
19:57

Супер-клек програмата на Рандъл Стросен
Клек: 1x20
Лег: 2-3x10
Гребане: 2-3x10

С тази програма тренирам едно момче дето тежи 52 кг ,свободен режим на хранене и едно гейнарче и доста добре дърпа за сега и то само с 2 тренировки седмично,може и ти да я пробваш максималко упростена обаче натоварва цялото тяло.Само добави след клека един дихателен пуловер пак с 20 бройки, като изпълниш предписаните бройки увеличаваш малко тежестта.

04.04.13
20:51

казано от Николов на 04.04.13, 19:57:

Супер-клек програмата на Рандъл Стросен
Клек: 1x20
Лег: 2-3x10
Гребане: 2-3x10

С тази програма тренирам едно момче дето тежи 52 кг ,свободен режим на хранене и едно гейнарче и доста добре дърпа за сега и то само с 2 тренировки седмично,може и ти да я пробваш максималко упростена обаче натоварва цялото тяло.Само добави след клека един дихателен пуловер пак с 20 бройки, като изпълниш предписаните бройки увеличаваш малко тежестта.

Добре ще е едната тренировка вместо лег и гребане да е раменна преса /обръщане-изтласкване по - добре/ и набиране, за да е по - балансиран подходът, но определено ще има ефект.

04.04.13
23:57

Мерси за програмата,а колко пъти в седмицата да я правя аз и г/д колко трябва да е продължителността на тренировката ? С тази програма по-добър ефект ли ще имам ? Ако комбинирам програмата и със стриийт фитнес да речем по-добре ли ще е или няма смисъл ?

05.04.13
19:08

Правиш я 2 пъти седмично през 3 дни за период от 2 месеца,продължителността да не е повече от 45 минути.Би трябвало да имаш бърз ефект,не я комбинирай със стрийт фитнес,пази си ресурсите на тялото за растеж.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1