Малко за мен и съвети за моята програма

05.04.13
16:18

Привет на всички ! :)
На 14 години съм от 3 месеца и половина ходя на фитнес.Теглото ми е 63кг,висок съм около 1,71.Преди 1 седмица си взех някакъв протеин от аптеката,всички казват,че протеините от аптеката са боклуци.Искам да се посъветвам със вас,да продължавам ли да го пия тоя протеин или да го махам,не ме бърка,че съм дал 15 лева за тоя протеин.Мисля,че името беше AminoGame 1500 на BioGame.
5 дни в седмицата тренирам (Понеделник-Петък),Събота и Неделя почивам освен някой път Неделя да ида да поразгрея с нещо.
Програмата ми е :
Понеделник - Гърди,Корем
Вторник - Ръце,Корем
Сряда - Гръб
Четвъртък - Крака
Петък -Ръце,корем

Предложете ми някаква програма,ако мислите,че тая не е подходяща,макар че има прогрес с нея :P
Благодаря ви предварително на всички :)

AS

05.04.13
16:21

Щом има прогрес,защо да я сменяш програмата :?
П.П. Поздравления,че тренираш краката.
П.П2.Все пак мисля,че не е нужно да се тренират ръцете по 2 пъти в седмицата в твоя случай. :)

Благодаря ти за бързия отговор,и да казвали са ми,че няма нужда 2 пъти ръце в седмицата.Предложи с какво да го заменя :)
Обожавам да си помпам ръцете и затова права по 2 пъти :D
А нещо да кажеш за протеина ?

Мнението беше редактирано от Искрен Иванов на 05.04.13 16:40.

AS

05.04.13
16:36

Правиш една тежка тренировка от типа “след нея не мога да си облека блузата” и ще видим дали ще ходиш по 2 пъти в седмицата за ръце. ;)
П.П.Замести я с почивка и добро хранене. :)

Ок благодаря,но в Петък да почивам,така ли викаш :D ?  Не може ли примерно да го заместя с гърди ?
А нещо да кажеш за протеина ? Да го пия или не ?

Мнението беше редактирано от Искрен Иванов на 05.04.13 17:17.

Пий го и повече не си взимай нищо на Биогейм, ами вместо това яж повече извара, яйца, месо (ако има), ядки и ще качваш без протеини на тази възраст.

05.04.13
21:24

Здравей,мене ако питаш всеки протеин на прах е боклук ако трябва да го поставиш до една пържола. ;)
Иначе си го пий протеина,няма проблеми,но храненето е най-важното,просто се храни по-често само на 14 си.
Ръцете в петък ги замени само и единствено с почивка.

4-ри дневния сплит, който си избра изобщо не е за теб,да не говорим ,че това не е никакъв сплит..
И все пак ако държиш ,тренирай така:

Понеделник - Гърди,Корем
Вторник - Почивка
Сряда - Гръб
Четвъртък - почивка
Петък -Ръце
Събота - Крака
Неделя - почивка

05.04.13
22:06

1. Опиши своите тренировки- какви точно упражнения правиш.
2. Знай че преди всичко е качествената храна и правилното хранене- нямаш ли я тая основа, никакви добавки няма да ти помогнат.
3. Няма нужда да тренираш ръцете два пъти в седмицата. Не винаги “повече” значи “по- добре”, тоест ако ги тренираш два пъти седмично само ще ги пренатовариш излишно.
4. Почивай през ден или през два, тоест:
понеделник- фитнес
вторник- почивка
сряда- фитнес
и тн...
или понеделник/вторник фитнес/// сряда почивка/// четвъртък и петък фитнес. Почивката също е от огромно значение, без нея няма развитие.
5. Знай че базовите упражнения като- мъртва тяга, лег и клек сподпомагат най- добре за развитието на тялото, и като цяло упражненията със свободна тежест.
Само на 14 години си и сега тялото ти се развива. Спортувай си за здраве и за кеф (това е най- важното). Не се тормози с много големи тежести и тренирай разумно. Допитвай се до хора които разбират, чети, учи и се развивай.
Късмет :) .

Мнението беше редактирано от avitohol на 05.04.13 22:07.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1