24.09.05
12:12
ЗНачи имам следния въпрос...Тренирвам от началото на годината и естествено като повечето начинаещи отначало качвах бързо..после лятото ми се наложи да сваля малко понеже бях мазничък ..и като цяло се получи следната картинка.От края на юни месец до сега не съм дръпнал много то е логично според мен летни горещини и други неубодни такива предпоставки..Всъщност истинското ми чистене беше август месец през което свалих 6 кг и сега септемрви от началото отново съм си както по рано ... горе долу ако мога да го нарека балансиран режим.Качил съм къде малко къде повече сила ..повторения на някой мускулни групи обаче на гърдите не съм мръднал и почвам вече да се притеснявам..Порпинцип от 3 месеца горе долу ги тренирах по следния начин : лег 4 серии повторения ,Наклонена лежанка 4 серии,Флайс от наклонената лежанка пак 4 серии и накая 4то упражнение пек дек или кофички.И сега съм решил да променя нещата с цел да мръдна нанякъде обаче не знам дали ще се получи.Мисълта ми е добре ли ще е да започна 1во от Наклонен лег в супер серия с наклонен лег флайс,после Пул оувър и накрая на кросоувъра или кофички ....или бихте ме посъветвали друго ;)) благодаря предварително
А за суплементите..пия гейнер преди трен,80% белтъчен протеин след трен и глутамин след трен
24.09.05
12:24
Предлагам ти:
4 серии - Полулег с дъмбели
4 серии - лежанка
4 серии - кросоувър с кабел
Не се притеснявай ве мой на всички в началото им е проблем гърдите .. тей че не се плаши :)
Според мене наблегни така..
1)Лег 3х8-10
2)Полу Лег 3х8-10
3)Горна част Флайc(от полулег флайс)3х8-10
4)Кофички или Пул-оувър
На тая програма имам най голям прогрес !
Успех и По-Здрави !
24.09.05
16:56
Не знам ама аз правя по- малко упражнения за гърди и имам прогрес:
1. Хоризонтална лежанка х3
2. За горни гърди- лежанка х3
3. Флайс х3
като гледам да не правя повече от 8 повторения на серия. Разбира се е добре от време на време да сменяш упражненията.
Аз пък мисля,че претренираш гърдите.Ти правиш 3 упр. х 4 серии - общо 12 серии + четвърто упражнение.Не ти ли идва малко повечко отколкото можеш да понесеш?Намали упражненията на 3!Първото го прави 4 серии - 1 загряваща и 3 работни,а останалите 2 упр. с по 3 серии - общо 10 серии :D .Мисля,че ще има ефект.
M_U_T_O аз ти предлагам да тренираш гърдите така:
1.повдигане на щанга от лег
2.повдигане на дъмпели от полулег
3.флайс :arrow: :wink:
батка, прави всичко, но не и пулоувър, абсолютно безсмислено упражнение за гърди
[quote author=“SGK”]батка, прави всичко, но не и пулоувър, абсолютно безсмислено упражнение за гърди
Това трябва да е твое мнение овърът дава резултати в по далечен план година две
е, прав си, че дава резултат, само че за гръб
Малко зависи и от изпълнението ако са ти свити ръцете найстина е за гръб като са по изправени действа (мое мнение)
27.09.05
19:16
Всички давате програми, но според мен проблема му е в храненето. :D
27.09.05
21:07
Според мен проблема не ми е в храненето ;)
1во подобрявам си постиженията във всички останали мускулни групи без гърди ;)
2ро... ям според мен пълноценно доколкото мога да го нарека,закусвам яйца или овесени ядки,ям месо 2 пъти на ден,също така зеленчуци плодове кисели млека и др.такива плюс това пия протеин след трен и гейнер преди,а също и глутамин но гърдите хич ги няма ;0
[quote author=“T-BiRD”]Всички давате програми, но според мен проблема му е в храненето. :D
Винаги съм подчертавал този аспект който в 95 % от случаите се дължат именно на него.Предполагаме че е наред това и даваме мнения
пулоувърът определено не е ефективен за гърди, защото те поемат грубо казано 30% от общото натоварване, всичко останало се поема от гърба. Има къде къде по добри упражнения, но всеки сам си преценява