Какви упражнения да правя, за да увелича отскока си?

30.08.11
13:15

Здравейте въпроса ми е, кое е по-добре за мен при положение, че тренирам волейбол и скоро навършвам 16 години. Да започна програма като Air Alert 2,3 или да си правя тренировка която да включва стълби, скачане на въже и подскоци на нещо високо за вдигане на отскока ?

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 30.08.11 13:24.

Няма фиксирана точна рецепта за увеличаване на отскока, включително във волейбола. Ще ти трябва както сила, така и експлозивност, специфична издържливост, бързина и повратливост... много неща са, съответно увеличаването на отскока е следствие от натоварвания, които са много различни по своята същност. С други думи - едното не изключва другото. Процесът е бавен и неблагодарен. Не забравяй, че за целта ще ти е необходима и здрава коремна мускулатура.

30.08.11
13:42

Леко подскачане със щанга на рамене + стълби , преди използвах тежести за краката и със тях скачах..

с патешко ходене :)

30.08.11
16:02

Ясно а за втория отговор на моята възраст щанга про положение че съм волейболист и все още раста е адски тъпо, защото набива за сега ще си продължа със стълбите и въжето и ще започна и за корема повечко, а аир алерта ще го остава по-нататък за да не си натоварвам колената много.

Не мисля, че на твоята възраст си в позиция да определяш нещо дали е ‘тъпо’ или ‘остро’. Трябва ти атлетика, изометрия и движения, близки до характерните за този спорт. Без сила не виждам как ще стане. Стълбите и въженцето са подходящи, но съвсем не изчерпват нужното. Обърни се към своя треньор за съвет.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.08.11 16:14.

30.08.11
16:15

Ето подобна тема:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/21483 ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.08.11 16:18.

AS

30.08.11
21:44

Air Alert тренировки, потърси в интернет.

31.08.11
13:07

Добре само не разбрах Air alert добре ли е да я правя или е вредно за мен на този етап , а за щанга съм говорил вече с с много хора и тя набива това с патешкото ходене ми изглежда добре, или тежести на краката но четох, че увреждали глезените.

Мнението беше редактирано от Крис на 31.08.11 13:12.

Добре, хайде да започнем от другата страна - как тренираш в момента?

31.08.11
13:15

За сега само стълбите и въжето и правя едни серий подскоци на нещо високо. но исках да започна някаква добра програма и затова питам дали аир алерта е вредна за мен, за сила ще започна някакви упражнения и незнам дали да не взема тежести за крака по-нататък, но четох че увреждали глезените или нещо такова.

Мнението беше редактирано от Крис на 31.08.11 13:16.

До колко активно се натоварваш с волейбол в момента?

Хората с най-голям отскок - и вертикално, и хоризонтално, които съм виждала някога са били до един щангисти......пък не знам колко набиват щангите. Иначе относно за волейбола не съм компетентна, Кольо да се намесва тук:)

Аз бих правила вертикални отскоци от място, като постепенно увеличавам височината. И ако включвате в програмата си щанги - чудесно.

31.08.11
13:29

казано от Кольо Пияндето на 31.08.11, 13:19:

До колко активно се натоварваш с волейбол в момента?

3 пъти седмично имам тренировки.

10.10.11
16:09

Все пак не разбрах Аир Алерт 3 спира ли растежа растежа ?

08.04.13
16:43

Air alert 2 помага най-много за вертикален отскок.

Мнението беше редактирано от Ceco Milchev на 08.04.13 16:44.

казано от Ceco Milchev на 08.04.13, 16:43:

Air alert 2 помага най-много за вертикален отскок.

При какви условия си изпълнявал тази програма?

08.04.13
19:19

ПЛИОМЕТРИЯ това мисля че ще ти свърши работа.

http://tihomirtonev.dir.bg/_wm/basic/?df=766197&GDirId=a323e5243f56f012201546843be6a59d

09.04.13
21:54

Преден или заден клек, ass to grass, трябва да стигнеш 2 пъти теглото си, за да има видимо подобрение. Тягата също помага, минимум два пъти теглото, според това колко по - лесна ти е от клека, може и до 2.75 да стигнеш. За плиометрия съвети не давам, там някой практикувал да се изкаже. Това, което Вероника каза за щангистите никак не е за пренебрегване! Всички те имат много силни клекове до земя.

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 09.04.13 21:56.

09.04.13
21:57

казано от Кристиян Неказвам на 30.08.11, 16:02:

Ясно а за втория отговор на моята възраст щанга про положение че съм волейболист и все още раста е адски тъпо, защото набива за сега ще си продължа със стълбите и въжето и ще започна и за корема повечко, а аир алерта ще го остава по-нататък за да не си натоварвам колената много.

Няма потвърждения за този мит. Има обратна селекция при щангистите, при която по - ниските вдигат повече и по - високите /като Арнолд Шварценегер/ се отказват от спорта след известно време, като видят, че не са конкурентни. Има и като Величко Чолаков, който е доста над 2м и вдига 240кг  или като Златан Ванев - 1.85м и 77кг световен шампион

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 09.04.13 21:59.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1