Упражнения по време на НВД

10.04.13
13:34

Здравейте,

накратко - за около 40-45 дена смъкнах 8 килограма. Намалих храната драстично, правя си само миш-машчета и супи. Все пак рядко, но чат-пат си позволявам да си направя сандвич, или да изям шоколад, или да си сваря спагети и да им направя сос със кайма. Правя в къщи упражнения за корем, но ще започна да ходя и на фитнес, за да смъкна още 10-ина килограма, до 95-97 кг. когато изглеждах и се чувствах доста добре (висок съм към 183-184 см.) Въпросът ми е - какви упражнения е най-добре да правя според вас? Предвид факта, че не поемам въглехидрати (или поне не много, миш-маша съдържа доматен сок, лук, зелена чушка и евентуално яйце, супите за зеленчукови, крем супи, спаначена или супа-топчета) сигурно няма да имам кой знае каква сила. Целта ми е да не увисна много-много докато отслабна, а хем да отслабвам хем да се стягам.
Бях 115 кг., сега съм 107кг., гоня 95кг.

Ще се радвам да получа съвети. Знам, че тичането би ми помогнало доста, но не смятам да го започвам преди да съм смъкнал до 100 кг. тъй като имам операция на коляното (кръстни връзки + 2 менискуса) и не ми се иска да го товаря с високо тегло.

Поздрави.

Не разбрах, тренираш ли в момента и ако да, как?

10.04.13
14:30

Сега не ходя, а само правя упражнения за корем в къщи. Забелязвам, че само след 7-10 дена мога да направя много повече повторения от преди. Сега обаче мога да тръгна и на фитнес. Тук имаме и един уред, който е все едно гребеш във вода - избутваш се с краката и дърпаш едно въженце. Преди около 4 месеца, когато все още посещавах залата, го изпозлвах него, но като че ли нямаше ефект - дали е защото тогава хранителният ми режим не беше такъв, а ядях около 500-600 гр пилешко месо на ден + други храни, или защото този уред не е много ефективен?

10.04.13
17:25

За 40 дена си смъкнал 8 килограма. Това ми звучи адски бързо и НЕЗДРАВОСЛОВНО. Отиди на лекар и си направи изследване на кръвта, сигурно си занижил доста левкоцити, тромбоцити и тн. Само си си навредил на имунната система.
С глад няма да стане. Най малкото след време ще възвърнеш същите си килограми, че дори и повече. Диетата не значи гладуване, тя е здравословен начин на живот! В диетата можеш да ядеш и месо, то е главен източник на протеин. Виж в сайта има много диети и режими на хранене. Ако коляното не ти позволява да бягаш, то пробвай с велоаргометър или колело, или някакъв крос тренажор.
Ако ще ходиш във фитнеса започни с кръгови тренировки за цялото тяло.

10.04.13
18:24

казано от Voeslauer на 10.04.13, 13:34:

Предвид факта, че не поемам въглехидрати (или поне не много, миш-маша съдържа доматен сок, лук, зелена чушка и евентуално яйце, супите за зеленчукови, крем супи, спаначена или супа-топчета) сигурно няма да имам кой знае каква сила.

Не е вярно, че не поемаш въглехидрати. Поемаш почти само въглехидрати.
Да, сила няма да имаш. Аз и досега не знам как си имал. Пробвай с месо, яйца, извара, риба. Имай предвид че протеините и мазнините са хранителните вещества, без които организма не може. Без въглехидрати можеш да живееш. Колко добре е друг въпрос, но можеш. Ти лишаваш организма си от най-важното.

Относно упражненията - виж за кръговите тренировки с базови упражнения. За никой няма специални упражнения, измислени само за неговия случай. Като си тежък и не си във форма, ще ги правиш с малки килограми и ще внимаваш да не се контузиш. Постепенно ще прогресираш.

10.04.13
18:37

Преди години направих същото упражнение, но с около 20-25кг за по-малко от 3 месеца. Тогава обаче не ходих на фитнес и останах отпуснат на някои места. Смъкнатите кила ги задържах няколко години, докогато не дойдоха едни изпълнени със стрес 6-8 месеца и върнах килограми.

Сега просто се храня по-малко, не се тъпча, но не стоя и гладен.

Благодаря за съветите.

Поздрави.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1