10.04.13
16:50
Здравейте. Въпросът ми е свързан с тренировките за крака и по точно повторенията. Фен съм на ниските повторения (6-12), но един клип в интернет ме накара да се замисля. Едни пичове(културисти) споделят в клипа как да направим големи бедра и прасци. И за тази цел повторенията трябва да варират от 15 до 25, което ми се стори доста. Кажете колко повторения са най-удачни и защо?
пп: може да видите клипчето което е на английски
http://www.youtube.com/watch?v=nr_XqOQJt84
Аз също ги гледам тея пичове но аз лично си тренирам краката до 12 повторения макс и съм си доволен от резултата
Making AL KINDS of gains! ALL KINDS! :D
Според мен трябва да опиташ на метода проба-грешка. Опитваш с по-малко и с повече и следиш как повече прогресираш. Има достатъчно аргументи и за двата метода. Но пък зависи и от упражненията. Според мен, повече серии с по-малко повторения за клек е добре, ама примерно серии с по 3 за бедрено сгъване....някак няма да върви ми се струва.
казано от Cobretti на 10.04.13, 18:31:
But you can do whatever the fuck you wanna do :D :D :D
Yeeeeeaaahhh
ALL KINDZ OF GAINZ!!! Тея неграта близнаците много ме кефят :D , редовно си ги гледам. Аз лично на клековете правя повече от 6- 8 повторения. YOU HAVE TO SQUEZZE THAT MUSCLE MAAAN, ALL KINDZ OF MUSCLEEE YEAAA!!! (извинявам се но не се сдържах :D ).
Правя по 12- 14 повторения на серия, да усетя по добре напрежението maaan.
Днеска съм правил крака обикновено по 10-12 повторения 5 серии и 4 или 5 упражнение след което 10 минути свински тръст от които първите 2 минути минаха в жалки опити да започна да се тръскам нормално защото бях като пребит . Не знам за вас но тренировката ми за крака в диапазон от 10-12 повторение е 3 пъти по-тежка от тренировката ми за гръб примерно и направо след тренировка не мога да се кача до съблекалнята ,ако правиш 20-25 сигурно няма да завършиш тренировката или пък по пътя за вкъщи ще легнеш някъде :D
10.04.13
22:31
Е той ако прави 20-25 едва ли ще сложи същата тежест ,с която прави 12. :D
А иначе и двата варианта работят,даже най-добре е да се комбинират ,особено в по-тежките упражнения, като клек.
Но лично аз се стремя да не падам под 10 повторения ,когато целта ми е маса в бедрата.И за прасците също.
Смешно е когато видиш ,някой който трупа ли трупа кила в/у щангата,опитва се да направи 5-6 чисти повторения,но всъщност “кляка”
много над правия ъгъл. :D
казано от no name на 10.04.13, 16:50:
Фен съм на ниските повторения (6-12)
Ако 6-12 са ниски повторения , то тия под 5 какви са ? Ултра ниски ,може би ? (fubar)
Но лично аз се стремя да не падам под 10 повторения ,когато целта ми е маса в бедрата.И за прасците също.
Смешно е когато видиш ,някой който трупа ли трупа кила в/у щангата,опитва се да направи 5-6 чисти повторения,но всъщност “кляка”
много над правия ъгъл.
Може би имат по-различни цели от твоите.
Мнението беше редактирано от rory на 10.04.13 23:03.
11.04.13
09:24
Аз правя < 5 повторения и в момента клякам 180кг на 72 тегло и съм < 7% мазнини. Давам само личен пример, не казвам дали съм прав или не. Ти прецени
Мнението беше редактирано от f45gter dtheg на 11.04.13 09:25.
11.04.13
14:42
казано от any0ne на 10.04.13, 23:00:
Фен съм на ниските повторения (6-12)
Ако 6-12 са ниски повторения , то тия под 5 какви са ? Ултра ниски ,може би ? (fubar)
много над правия ъгъл.Може би имат по-различни цели от твоите.
И какви са тези техни цели ако може да споделиш?
Щото едва ли този тип клякане помага за натрупване на маса ,а и не съм чувал в състезания да се брои клякане над правия ъгъл.
Здравейте. Въпросът ми е свързан с тренировките за крака и по точно повторенията. Фен съм на ниските повторения (6-12), но един клип в интернет ме накара да се замисля. Едни пичове(културисти) споделят в клипа как да направим големи бедра и прасци. И за тази цел повторенията трябва да варират от 15 до 25, което ми се стори доста. Кажете колко повторения са най-удачни и защо?
Не знам английски,но ми се струва,че те са имали предвид 15-25 повторения за цялата тренировка.Примерно 5 серии по 3-4 повторения.Така има логика.
13.04.13
14:46
казано от James Hinks на 14.12.12, 14:10:
...Чисто опитно е доказано, че краката наистина реагират по-добре, ако при еднакъв обем има повече повторения. А най-добре реагират на 1-3-5-10-15-20, ако някой не се сеща - дорп серия със съответните ПМ.
Ако те интересува повече, мнението е от тази тема.
16.04.13
10:44
Всички мускули реагират по-добре на по-голям обем... Въпросът е тоя обем с колко % интензитет го правиш. Може да направиш 20 повторения с 50-60% в 1 серия и да умреш, да се измориш и никва файда да нямаш, ИЛИ може да направиш много серии с много по-голяма тежест до 5 повторения не до отказ. Повечето с пилешките крака да клякат с 15-20 повторения с 60кг и да не дават съвет
Мнението беше редактирано от f45gter dtheg на 16.04.13 10:46.
16.04.13
22:59
казано от Mitko Myanev на 16.04.13, 10:44:
...Въпросът е тоя обем с колко % интензитет го правиш...
Митко, а според тебе какъв е интензитета при 1, 3 и 5 повторения при дадения дроп?
...Повечето с пилешките крака да клякат с 15-20 повторения с 60кг и да не дават съвет
Искрено се надявам коментара ти да не визира мен или човека, който съм цитирал, щото иначе ще стане бая интересна тази тема ;) ...
16.04.13
23:01
Точно пък с 15 повторения ще направиш доста по-големи крака, от колкото с 3 или 5 повторения. А ако има и от двете от време на време, тогава най-добре.
Мнението беше редактирано от lordinario на 16.04.13 23:01.
Повечето с пилешките крака да клякат с 15-20 повторения с 60кг и да не дават съвет
А ако клякам 20 пъти със 120 кг, дали пак ще съм с пилешки крака? ;)
17.04.13
00:40
Пък и не случайно хората са измислили системата “клек и мляко” (клек в 20 повторения, уидоумеикъри демек и т.н), като са казали 20 дишащи повторения с тежест за 10, като не оставяш тежеста. Не са казали 8 повторения с тежеста за 4… Има си логика, особено при клека, защото краката винаги може да изстискаш още едно повторение, още едно... и така докато стигнеш до бройката, независимо, че между първото и второти си починал 2 секунда, а межди 17тото и 18-тото 15 секунди. Докато при лежанката например не е така, започне ли да запецва лоста и да се движи бая бавно, знаеш че имаш едно/две повторения в танка.
17.04.13
07:41
Съчетавам клек в суперсерия с някакво друго упражнение, което акцентира на квадрицепса. Тогава тежестта при клека е такава, че да направя 20-15 повторения до отказ.
Бедрено разгъване и лег преси - по 30-25 повторения.
Като цяло голямо значение има каква е тежестта, и какъв процент от максимума ти е.