12.03.13
22:07
:)
Темата беше редактирана от Кристина на 20.09.13 22:04.
13.03.13
03:18
Освен ,че не си тренирала не си и яла..
Надявам се,че това е някакъв експеримент как ще понесеш това количество храна,защото ако това е хранителен режим,то аз просто не знам какво да кажа.Освен малко фруктоза и целулоза и изумително малкото протеин,аз друго не виждам.Прочети няколко диети-това дори не е здравословно.Поздрави
Така. След несполучливото начало на дневника и предвид факта, че реших да го започна в ден, в който не тренирах и се бях хранила мааалко, което е неправилно предвид целите ми... реших да започна отначало.
Казвам се Кристина, на 18 години съм, израснала съм със спорт. Тежа около 56-57кг., 166 съм висока. Тренирала съм тенис около 5-6 години, след което прекъснах и сега тренирам само лятото. Обичам разнообразието и съм любопитен човек, затова съм спортувала доста неща. Тренирала съм плуване половин година, таекуон-до половин година (скоро ще възобновя тренировките си), на фитнес ходя от около 1-2 години, но без особено ясна представа какво правех.
От март началото на тази година започнах силови тренировки, като първоначално (както бях споменавала) бяха с треньор, а от края на май-началото на юни започнах да си тренирам сама, като наблягам на базови упражнения. Целите ми са кондиция, сила и издръжливост. С хубави тренировки и правилно хранене идва и добрата форма. :) Не бързам за никъде.
Мнението беше редактирано от Кристина на 01.08.13 09:29.
Понеделник:
Загрявка:
Стречинг
Напади със собствено тегло
Тичане на място с максимална скорост 20 сек.
Клекове - максимален брой - 20 сек.
Коремни преси (обикновени) 20бр.
Коремни преси (с повдигане на крака) 20бр.
Лицеви опори със спускане на 5 такта
Планк - около минута
Основна част:
2 кръга със следните упражнения 20-30секунди, максимален брой повторения:
Премятане на диск (за рамената) 10 кг
Мъртва тяга с изправени крака 30кг.
Полуклек с 5кг. топка
Тръстър
Повдигане на дъмбели + клек (15кг.,мисля)
Суинг с пудовка - 16кг.
Клекове с пудовка - 24 кг.
И накрая...
“Суперсерия”
Клек с дъмбел + Плие, след това напади напред със собствено тегло, по 5 такта всеки
Разтягане
...
10 минути средноинтензивно кардио (8-9.5км. на интервали, бях доста изморена, краката ми бяха като желе)
Добавих и малко коремни с 10кг. диск и се прибрах. хаха
Мнението беше редактирано от Кристина на 09.04.13 12:05.
09.04.13
12:12
Успех на втория опит :)
Благодаря. =) Аз никога не съм спирала тренировките, просто не ми се занимаваше да ги описвам, но реших да започна, защото смятам, че така ще мога да следя прогреса си. :)
09.04.13
20:32
Успех :)
Благодаря =)
Тренировката днес беше сравнително лека, защото бях доста изморена и директно след училище отидох в залата... а и си бях взела една салата “Цезар” (за която мечтая от седмици) и изгарях от нетърпение да я изям... :D
Както и да е.
Вторник
Тренировката беше около 45-50 минути, като беше следната:
Загрявка - 5 мин. пътека - м/у 8 и 9.5 км
лек стречинг
Два кръга от следните упражнения:
Напади с 20кг. 1х10
Лек екстензии (бедрено разгъване) 1х10, 50кг.
Плие с 11кг. (25Lbs) 1х10
Клек с дъмбели
Придърпване на долен скрипец 1х10, 20кг.
Пек дек - 1х10, 25кг.
Сгъване с дъмбели 5кг.
Вертикално повдигане на краката на стенд - 2х10 с изправени крака, 1х10 със сгънати
Извивки встрани с дъмбели 1х10, 10кг.
Коремни преси 1х30 с 10кг. диск
Тръстър
1/2 гръбна екстензия с акцент в/у седалището - 2х10 с 5кг. (принципно правя с 10, но нещо ме боли кръстът от тия пудовки вчера :D)
8 минутно кардио за финал.
Като цяло имах намерения да правя повече кардио днес, но уви =D Тежестите ме привличат с огромна сила... което ми напомня на една картинка - *Цък* :D
И... да. Това е за днес. Не съм особено доволна от тренировката, защото не дадох всичко от себе си, но както вече споменах, бях доста изморена. =) Сега с нетърпение очаквам началото на мача Реал Мадрид - Галатасарай, да ги бием за втори път и да си легна спокойна. хахаха
Мнението беше редактирано от Кристина на 09.04.13 21:27.
09.04.13
21:29
Разгъването не е зле... аз го правя с 60кг ти с 50кг... :D надъхах се за другата тренировка (devil)
Аз бях започнала с 55, но един приятел дойде, каза, че правя с повече от него и тактично ми намекна, че е по-добре да правя повече повторения с по-малко кила. :D Аз също съм се надъхала, в най-скоро време мисля и аз да стигна до 60. (devil)
09.04.13
21:35
това е садващо вече недей така... :D
Нали знаете че е от ОГРОМНО значение колко макари има машината ?Единия може да го прави на машина с 2,другия на такава с 3…
По-скоро е важен броят на подвижните макари, тъй като неподвижните сменят само посоката.
09.04.13
22:03
казано от kristiancho на 09.04.13, 21:29:
Разгъването не е зле... аз го правя с 60кг ти с 50кг... :D надъхах се за другата тренировка (devil)
Аз разгъвам със 120кг с единия крак и какво от това :D Стига да клякаш повече от нея, свиркай си :)
09.04.13
22:04
казано от Кристина на 09.04.13, 21:33:
Аз бях започнала с 55, но един приятел дойде, каза, че правя с повече от него и тактично ми намекна, че е по-добре да правя повече повторения с по-малко кила. :D Аз също съм се надъхала, в най-скоро време мисля и аз да стигна до 60. (devil)
Кажи му да спре да се държи като тутманик /подходящата дума е за 18+/ и да не ти пречи да тренираш. Недей си намалява тежестите, заради егото на други хора :)
казано от Lachezar Tomov на 09.04.13, 22:04:
Кажи му да спре да се държи като тутманик /подходящата дума е за 18+/ и да не ти пречи да тренираш. Недей си намалява тежестите, заради егото на други хора :)
Правилно, то аз си знам моето, вслушвам се в съветите, но относно това с тежестите, даже смятам да ги увеличавам. Колкото повече, толкова повече. =)
аз долколкото разбирам всеедно се подготвяш за световното по вдигане на тежести къъм такива бедра ли се стремиш иначе супер тренировки
Ъъм, човек, доста съм далеч от такива мисли =D Далеч съм и от подобни тренировки. Виж, ако ти ги виждаш по този начин, вероятно твоите са прекалено леки, знам ли. :D
Не виждам нищо особено в начина, по който тренирам, освен факта, че мога да го усъвършенствам още повече.
Стремя се към прогрес, искам да бъда най-доброто, което мога да бъда.
казано от Кристина на 10.04.13, 11:23:
Искам най-вече голям задник! ахаха
Благодаря (sun)
ФАМОЗНО
10.04.13
14:29
казано от Кристина на 10.04.13, 10:42:
Стремя се към прогрес, искам да бъда най-доброто, което мога да бъда.
Никога не съм харесвал разни мотивиращи фразички, но това много ми допадна! Успех с целите ти и бъди постоянна! Може да пробваш да описваш и храната си.
казано от Момчил Ганев на 10.04.13, 14:29:
Никога не съм харесвал разни мотивиращи фразички, но това много ми допадна! Успех с целите ти и бъди постоянна! Може да пробваш да описваш и храната си.
Благодаря, постоянството е най-важно все пак =)
Относно описването на храната - имам си едно на ум, но ще го оставя за по-късен етап.
Сряда:
/Днес трябваше да е ден за почивка, но изгарях от желание да тренирам, затова така и направих./
Загрявка:
Стречинг
Напади със собствено тегло с постепенно увеличаване на тактовете
Тичане на място - 20 сек. с максимална скорост (и още няколко вида ‘упражнения’ от този тип)
“Ножици” - за коремната област
Трицепсови лицеви опори, но от легнало положение, т.е. натоварват се само ръцете - 20 сек. с максимална скорост
Основна част: Два кръга от следните упражнения с минимална почивка и максимален брой повторения за 25 секунди:
Тръстър - 10 кг.
Суинг с пудовка - 16кг.
Суинг с дъмбели - около 15кг.
Клекове с пудовка - 24кг.
Мъртва тяга - 30кг.
Упражнение за корем с диск 15кг. - нещо подобно на руско извиване (навеждане, изправяне, завъртане на едната страна и т.н);
Полуклекове с 5кг. топка
За “почивка” между кръговете: Коремни преси - 20бр., бавно изпълнени със задържане;
20бр. повдигане на краката като за челна стойка, но с акцент коремните мускули;
И за финал: Суперсерия: напади на 5 такта, бавно изпълнени (аз добавих и 10кг. тежест, че ми беше скучно)
След което кратък стречинг.
След това отидох горе във фитнес залата...
20 минути средноинтензивно кардио (велоергометър) - 200 калории си отидоха с това =D Но ми доскуча и реших да направя още нещо, преди да си тръгна...
Вертикално повдигане на краката на стенд - 2х10 с изправени крака, 2х10 със свити;
1/2 гръбна екстензия с акцент в/у седалището - 1х10 с 10кг. диск
Придърпване на долен скрипец - 1х10 с 20кг.
...
Размисли за деня...
Като цяло беше хубав ден, доволна съм и от тренировката, като изключим това, че все се намира някой, който идва и ми казва, че правя мъжки упражнения, и че бедрата ми ще станат огромни, ако продължавам така. |-( Както и да правя повече повторения с по-малко тежести (което е скучно - аз обичам да ми е трудно, когато правя нещо, да си давам зор..)
Друго... кантарът си прави та**к с мен, килата ми почти не са мръднали, но понеже се снимах, преди да започна по-интензивните тренировки, както и 1 месец след тях, видях значителна разлика и се мотивирах.
И последно... тези дни се каня да си пробивам езика, но се безпокоя, че не знам какво да ям, докато минат 5-10 дни. Трябва да карам на протеинови шейкове май май, не знам :D Ще видим. Каквото сабя покаже.
И като за завършек, една хубава песничка :)
Мнението беше редактирано от Кристина на 10.04.13 22:05.
казано от Кристина на 10.04.13, 21:59:
Трицепсови лицеви опори, но от легнало положение,
Хмммм...интересно... (wasntme) :D
Сигурно е като в каланетиката, само че там се пружинира. Поне аз така си го представям: лежиш по корем и движиш само трупа нагоре-надолу? (wasntme) Нещо като кобра... Можеш да пробваш само негативната част от трицепсова опора и да се изправяш от коляно, примерно... То и аз как обяснявам. (nbat)
Обясняваш идеално, напълно те разбрах. : ) Иначе да, такова, каквото казваш, е. :)
Ще пробвам утре или в петък.
Четвъртък:
Днес ми е ден за почивка... Не знам защо, но цял ден ми се спи. Снощи се събудих към 4 през нощта и първото, което ми изникна в съзнанието, беше “тренира ми се” :D На крак съм от 7:30 - имах два урока, до 6 (2ра смяна на училище)... и реших днес да не тренирам, а да си почина... утре пак съм в залата =)
Мнението беше редактирано от Кристина на 12.04.13 21:05.
Петък:
Лека тренировка...
10 минути пътечка, средна интензивност
Коремни преси, 2х25 с 10кг. диск
Вертикално повдигане на краката на стенд - 2х10 с изправени крака, 2х10 със свити
1/2 гръбна екстензия с акцент в/у седалището - 2х10 с 10кг. диск
Плие с 15-16кг. (35lbs.) - 2х10
Сгъване с дъмбели 3х15
Концентрирано сгъване 2х10
Повдигане на ръце встрани/напред 2х10
15 минути велоергометър.
Размисли за деня...
Нямах много енергия днес, защото станах в 7 сутринта, бях на урок, след което изкарах и 2ра смяна на училище до 7 без 10. След това бях в залата и тренирах, както виждате, доста леко.
Друго важно за днес е, че си пробих езика (sun) :D Следобед, преди училище. След пробиването калорийният ми баланс е доста отрицателен, затова реших да не прекалявам в залата. : )
13.04.13
15:47
упражненията за рамо следва да са преди тези за бицепс... не, че е важно... даже може и да не е правилно но изгарях от желание да напиша нещо :D :D :D
:D :D Това за първи път го чувам, но знам ли, може и така да е. Ще го пробвам още в следващата тренировка : )
И аз така знам. От методическа гледна точка е правилно, но все пак няма голямо значение - важното е да се тренира. ;)
Здравейте :) Вчера не можах да тренирам, но за сметка на това си направих хубава разходка.
Днес ще наблегна на упражненията вкъщи, възнамерявам да правя клекове/бърпита/лицеви/планк/напади...и каквото ми дойде на акъла. Не е нещо особено, но е по-добре от нищо. Не съм в кондиция за интензивни тренировки днес, а и тази неделя е единствената неделя през последните...3-4 месеца, в която имах възможността да се наспя и да се отдам на ‘бездействие’, на рисуване, четене и такива нещица =) Да си почина пълноценно.
Прикачвам две снимки от днес и се надявам след 1-2 месеца да има растеж :D хаха
14.04.13
18:50
Hatebreed,пробит език,а искаш и по-голям задник от това....will you marry me ?
Задникът ми е доста далеч от това, което съм си наумила, но все пак.
:D :D Оправи ми деня, благодаря :* :D
Мнението беше редактирано от Кристина на 14.04.13 19:14.
14.04.13
21:39
казано от Intolerante на 14.04.13, 18:50:
Hatebreed,пробит език,а искаш и по-голям задник от това....will you marry me ?
Има опашка вече, Марто :D