Гръб?!?

SP

18.08.05
21:00

Момчета,плс за помош.Значи винаги когато тренирам гръб го усещам само в средата,независимо от упражнението,а мисля че техниката на изпълнение ми е добра.
Правя Придърпване на горен скрипец,Набиране,гребане със щанга,хоризонтален скрипец,зашо го усещам само в средата ??Искам да го усетя в перките,някакви преположения?

BR

18.08.05
21:30

праввиш ли гребане с дъмбел?него ще го усетиш там. то и при другите трябва ако ги правиш с точния широк хват.
ти си късметлия-все пак го усещаш. аз след 5мин все едно не съм правил гръб.

18.08.05
21:43

Важното е къде точно имаш мускулна треска на другия ден. И аз не винаги усещам точно гърба и си мисля, че не съм го натоварил, но на другия ден мускулната треска в перките казва друго ;)
При набиранията и скрипеца извивай гърба в дъга и тегли към гърдите или брадата (при набиранията). При гребането с щанга дърпай към долната част на корема и в горната точка, когато лоста опре в корема, трябва да почувстваш как гърба се съкращава.

SP

18.08.05
21:54

Аха благодаря,ама лошото е че и аз нямам мускулна треска никуде освен в средата :cry: уф не знам блахгодаря все пак ше се постарая да го правя както ме съветвате

PR

18.08.05
22:55

При чуковете - наклона трябва да е по голям - колкото си по изправен - толкова повече товариш горната част на гърба и трапеца !

RO

18.08.05
23:27

Наистина пробвай това със чуковете.Страшно много напряга.Аз след чуковете се чувствам като прероден :)

19.08.05
09:27

използвай фитили при упражненията за гръб, дори и на скрипеца. така ще можеш да го натовариш максимално.

19.08.05
09:42

[quote author=“grafa”]използвай фитили при упражненията за гръб, дори и на скрипеца. така ще можеш да го натовариш максимално.

Това само в случай, че не му държи хвата. Иначе много се щади предмишницата и ще почне да изостава, особено ако не прави допълнителни упражнения. Ако няма проблеми да държи тежеста, смятам, че не е във фитилите проблема.

19.08.05
20:42

е прав си, но аз веднага щом сложих фитилите и се появи мускулната треска на гърба. се винаги се набирам с тях, а предмишница си тренирам птделно и то двапати на сплит.

19.08.05
23:54

Фитилите в краен случай когато усещаме че можем да направим още повторения а хвата вече изплъзва
P.S. Никога не съм използвал фитили и хвата ми е железен нямам никакви проблеми да си работя с тежестите

26.09.05
11:34

и аз го имам същия проблем много рядко имам треска в перките,но според мен тва се дължи,че нямам достатъчно сила в бицепсите за да дърпам по мощно и да мога да го напрегна максимално в наи-долната част,а ако правя с по леко въобще не го усещам

26.09.05
16:16

използвай фитили и задържаи в горно положение.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1