08.09
Тренировката:
тяга 2*7*40кг 3*1*50кг 1*5*40кг
преден клек кръстосан хват 3*10*20кг
напади 3*10*20кг
военна преса 3*10*10кг
раменна преса с дъмбели 3*15
кик-бек трицепс 3*10
Храната:
Обяд-250гр пиле с гъби и маслини,50гр кафяв ориз и зелена салата с 5гр зехтин. До тук добре.След това пълно омазване.Около 400гр домашен пълноз.хляб и некотролирано количество мед
Липсата на мазнини в храната напоследък доведе до: 1.Все още не ми е дошло. 2.Неконтролиран постоянен глад за сладко и по-точно мед,както никога през живота ми.
Сериозно замислям пак да се върна към високо-мазнинно хранене.Така съм се чувствала най-добре и най-сита.От две седмици някъде не съм яла млечни и не ми липсват особено,с изключение на сирененто в шопската.Мисля да вкарам и него.Тази вечер повече няма да ям и сериозно ще помисля как да продължа с храненето.
Днес си дръпнах 50кг на тягата много лесно първия път и лееко трудно следващите два,но си беше стриктно като техника.Още два часа след това имах лека м.треска,която като че ли отшумя.Ще видим утре.
Не мога да не отбележа огромния напредък при нападите.Болката,която имах преди,постепенно намаля и отскоро я няма никаква.
Лека вечер.Утре ще споделя как продължавам с храненето.
Уфф.то голямо мислене,голямо умуване :D В крайна сметка ще споделя сега какво реших,за да не си обременявам поста утре.
Първо.Връщам се на ВМ-НВД.
Второ.Спирам да броя калории и макрота.И без това вече с един поглед си определям как се движа с храната,така че няма да ми е нужно.
Трето.Въглехидратите ми ще идват най-вече от сурови зеленчуци,сурови ядки,семена и цитрусови плодове.Общо взето термично ще обработвам само месо и яйца.
Четвърто.Започвам да ям колкото искам.Не се страхувам от напълняване.Просто искам да се чувствам спокойна,а аз съм спокойна,когато не съм гладна.
Пето.На този етап виждам,че няма как да доизчистя краката и тук-таме на други места.Проблемът е,че тренировките ми не са нито достатъчно обемни,нито изтощаващи,кардиото ми е дефицит напоследък.Това няма как да се промени засега.Времето е предимно лошо,аз съм вкъщи,чета седнала цяла нощ,недоспивам,недояждам,ядосвам се.Няма кой да ми гледа детето всеки ден,за да ходя в зала,така че засега се задоволявам с това,което съм.Вярвам,че лятото с повече движение и по-малко стрес като ми свърши сесията,ще тръгнат нещата.
Шесто. Тренировките ми си остават все така импровизирани и съобразени с всичко друго,но не и с мен.Но по-добре да са такива,отколкото да липсват.Само ще се опитам да пия повече вода,че не ми се субира и половин литър на ден....
Това е.
09.04
Цял ден бях в кухнята и навън и време не остана да се пораздвижа.Две перални,стийм-моп,прахосмукачки..абе не съм сядала..Сега вечерях и сядам да чета.Не съм броила макрота,нито калории,само грамажите.
Храната:
Обяд-200гр пиле с гъби и маслини
Следобяд-3 яйца с 10гр масло и салата домати,краставици,магданоз,5 гр зехтин
Вечеря-200гр пиле с гъби и маслини,100гр сърца с 10гр масло,салата пресен спанак,репички,краставица,магданоз,изцеден лимонов сок и 5 гр зехтин
От пет дена забравям да си къпя зелен чай и вчера и днес не съм пила.Затова пък днес съм на две кафета.По принцип пия само по 1.Даже сега ще си направя трето.Водата не ми върви-2,3 чаши само.С кафето ще пия още една-две и това е.
Лека и мека (hug)
ех тези дневници :D голямо четене.
Чета 10 мин. офшорен бизнес и се моля да запомня нещо,че като натрупам милионите да знам как да ги изпера и после 10мин чета дневници (headbang)...Почнала съм няколко от началните страници и като се зачета не се сещам да спра..
Тотално хаотичен ден се очертава,затова побързах да се раздвижа,че после като се наям ще ме домързи, а и трябва да изляза.
5 рунда.
клек СТ*20
лицеви*6
янда коремни*10
jumping jacks*20
power squats*10
ренегатско планково*10
И малко колело,не съм поглеждала колко време.
Да допълня храната за вчера-още малко пиле с гъби и маслини,2-3 супени лъжици сусам,3-4 рулца от раци,дето не са от раци,ама айде.Скоро не съм имала джънк,така че ми е простено
Храната: Общо ще я напиша,защото не помня кога какво ядох (wasntme),много съм разсеяна днес.
6 цели яйца
130гр сърца
20гр масло
10гр зехтин
около 50гр сусам
домати,краставици,пресен спанак,репички...малко изцеден лимонов сок,доста магданоз
Днес много ми се ядяха млечни та изядох 5-6 лъжици кисело мляко и 4-5 заквасена сметана
За вечеря още не знам какво ще е,тепърва ще ходя да пазаря.
Много ползотворен ден,въпреки че снощи легнах като парцал от четене посред нощите и не се наспах добре. Пак изчистих прозорците,че дъжда ги омаза; свалих пердетата и ги изпрах,покривки,каренца също. Прахосмукачки,мопове..измих котлона и почистих основно мястото,където стои,че :@ тея сърца много пръскат. Ако ми остане време днес трябва да изчистя и подредя хладилника,да забърша праха и да оправя на свекърва ми стаята.Ако не-утре ще го свърша,тя и без това късно вечерта ще дойде. Сега ще си взема душ и заминавам на пазар и довечера пак ще се чете (dull).
Много добре се чувствам след като нагънах 180гр наденица в бързината и чакам толстолоба да стане и да го почвам 8-)
Вече се чувствам себе.Цял ден мазнинки (h)
Мале голяма си фурия :))) Евала как се справяш с всичко. На колко години си?
Навърших 22 февруари месец. Еми как се справям.Не е голяма философия.КАто има желание човек се получават нещата.Понякога ми идва да избягам на край света,но като се замисля,че има хора които нямат какво да ядат,къде да спят и зимуват на студено,си казвам,че моите са бели кахъри да се ядосвам,че малкия не слуша,че не ми остава време да тренирам или да си свърша нещо на спокойствие.Всичко е на бързи обороти-бързо се готви,бързо се яде,бързо се спи и не ми остава време да се оплача :D.
Привет на всички. Днес съм в супер скапано настроение,що така не знам.Може би се подготвям психически да бъда звероукротител през следващата седмица,а и тоя изпит супер ме изнервя. Няма учебник,само 8 страници лекции и другата инфо трябвало сами да си я намерим..А е толкова обширна тая дисциплина :@
Никво желание за тренировка.Чакам малкия да се наспи след малко,да обядва и да излизаме поне навън да се разсея.
Снощи преди да си легна ометох 100гр белени семки сурови,малко домашна наденица и сигурно съм направила 3000 калории,но важното е ,че си легна сита!
Днес ,храната засега е 300гр толстолоб.Ако имаше още,щях още да ям,но няма. Без салата,без нищо гарнитура.И без това ми отнема супер мн време с тея тънки и безброй костички.
Освен толстолоба,
3 яйца
10гр масло
8гр зехтин
домати,краставици,магданоз
50гр сирене
малко снежанка с кис.краставици,копър,чесън,зехтин
Отивам да посрещам свеки :D
казано от JulsaVena на 11.04.13, 14:18:
Днес съм в супер скапано настроение,що така не знам... Отивам да посрещам свеки
:D :D :D
Засега е добре положението.Специално за мен има подаръци,които всъщност съм си проъчала де :) - риба тон в собствен сос,няколко вита мезенца (u),от които вече изядох към 300гр (giggle),а те са супер солени,та изпих 1,5л вода само вечерта и утре ще се пие бая зелен чай ;).
Донесла ми е и любмата ми халва-с бадеми,но мисля да не ям от нея,а да я дам на мъжа ми да я покаже на шефа си.
За малкия-дрехи,коли,камиони,мотори и всякакви други МПС-та.
А,и един пакет пържени фъстъци,които прибрах надълбоко в един шкаф (dull),че много обичам,но не ми се връзват с концепцията за живота. Все пак мисля ,ако добре се представя на изпита да се наградя, с един ден джънк с тея фъстъци и бисквитена торта,че правих за мъжете и много ми се дояде,но свърши :D.
Айде сядам да уча (dull) даже нямам време да прегледам дневниците.
И аз се ;) надявам на такава оценка,но ме съмнява. Тепърва сядам да чета,щото денем с малкия е НЕВЪЗМОЖНО да се концентрирам.
Дописвам последно за днес- 4 ръчно изработени шоколадови бонбона от конфитерия.(grin) Като знам,че им е 38 евро килото,ми се сториха най-вкусните в живота ми (giggle)
12.04, петък.
Храната досега: 100гр варено пилешко месо от бутче,домати и краставици с магданоз и зехтин,снежанка,малко от сухото мезе,600мо зелен чай
Довечера ще ходим до залата най-верроятно (ЙЕЙЙЙЙ (party) ) главно за да клякам с повече от 20 (dull) и прасец мисля да потренирам.Ще видим какво ще е.Нямам търпениеееееее
edit: 3 обикн.бисквити с 50гр мед и 50гр сурови белени семки.
Мнението беше редактирано от Juls на 12.04.13 15:00.
Ходихме до залата.Кляках,дърпах тяга и скрипец и прасец правих. Имаше един разбирач,който ми каза да правя повече от 20 повторения на всяко упр-е,независимо какво е то.Разбира се,не ме беше питал какви са ми целите,но както и да е.Аман :D
Започнах с тягата- малко с 30,малко с 40,хич не помня точно колко серии и повторения.Миналата седмица със малък зор дръпнах 50.Днес ми бяха леки.Направих на тях 3 серии по 3 повторения.Прасец не помня колко правих.Клякането- днес се получи доста добре,съвсем малък бътуинк,може би заради обувките.Определено се чувствам по-добре на преден клек,но пък клякам с 30-още не се чувствам достатъчно сигурна да ги вдигна още малко.Заден днес правих с 20,30,40,45,50.На 50-3*1 повторения.Усетих,че може и още,но реших да го давам полека.
Беше супер тъпо,затова мразя да ходя,всички ме зяпат-малък град,нормално е. Бързахме да се приберем,затова беше кратко.
Дописвам храната:
3 яйца,10гр масло,4-5 бисквити с малко мед и салата зеле с моркови.
Утре съм на изпит.Стискайте палци.:D
12.04.13
23:58
Първо, успех на изпита утре!
И сега да те питам, с повече повторения се постига релеф? А с по-малко - маса? Или аз греша нещо :)
И масата,и релефът зависят първо от храненето.С малко повторения с повечко килограми и подходящо хранене пак можеш да орелефиш. Ако си по принцип с нисък процент подк.мазнини,а нямаш релеф,значи трябва да качиш малко мускул,да повишиш мускулния тонус.
Какво по-точно целиш ти?
13.04.13
00:59
Да.. храненето. То е най-кофти от всичко. Ами да изчистя още малко. Сега съм се стегнала в крака и дупе, рамото започна да се оформя. Ама искам в коремчето да я махна таз мазнинка. Ама с моето хранене .... няма шанс да постигна каквото и да е :S
Хелоу :D. Имам 6-ца на изпита 8-) .Доволна съм
13.04.
Храната:
шницел със салата домати и краставици
някакъв кекс с глазура-тея неща на Свищов,разбираемо,на бързото хранене няма здравословни и чисти храни,а бях супер starving (devil)
Вкъщи:
3 яйца 50гр сирене 10гр масло ,зелена салата с лимон и зехтин
Тренировката:
Бицепсово сгъване с дъмбел 4*10 на ръка,не знам колко тежи,тея тежести в залата нямат маркировка
Скотово сгъване на машина 4*10 с 6кг,с 10 ми беше супер трудно,не знам защо
Кик-бек трицепс 4*10
Трицепс на скрипеца 3*10*10КГ 3*10*15кг 3*1*20кг
Коремни 3*20 3*10*5кг 3*10*10кг с диск пред гърди
военна преса 20кг лост 3*2 3*1
прасец от седеж 3*10* пак не знам тежестта,но последните две повторения на серия бяха адски трудни,парещи,измъчени.Определено вчера и днес го натоварих,но няма муск.треска.Явно може и още.
Повдигане на краката от вис 4*5
От вчера имам лека мускулна треска на дупе и задно бедро,която малко се усили след днешната тренировка,но е много приятна.(wait)
Много съм изморена днес,снощи легнах в 2,станах в 4,30.Малко ми е храната днес,цял ден по пътищата.Прибрах се,взех си душ и отидох до залата,после пазарувах,готвих,къпах малкия и съм като парцал |-).
Пожелавам ви приятна вечер.
казано от JulsaVena на 13.04.13, 21:22:
От вчера имам лека мускулна треска на дупе и задно бедро,която малко се усили след днешната тренировка,но е много приятна.(wait)
Оставам с впечатление, че аз съм единствената, у която мускулните трески пораждат ужас - карат ме да се чувствам обездвижена и кекава. :@ :D
И аз им се кефя. :D Е, освен когато не мога да ходя, но тогава е защото не съм тренирала дълго време. Така че мускулните трески от тренировка са приятно нещо. 8-)
Приятна е ,защото е лека,изобщо не е сковаваща и не ми пречи да клякам,да ставам,да се навеждам.Просто леко ми подръпва.:)
Аз много трудно получавам мускулна треска,затова ми е готино :)
Добро утро. Не се наспах изобщо.
Мисля днес да почина от тренировка. Имам да пера две перални,да готвя,да чистя и още куп дреболии. Да не си мислите,че свекърва ми като е тук е помогнала нещо? (dull) Даже ей сега замина за някаква вила....Мъжа ми за риба..Пак сме сами с малчо..
Да ви споделя,че супер ме изнерви вчера.. Купила,моля ви се, на малкия захарни фигурки-от дея животни,дето са с боя и какво още не и едно парче торта Неделя (wait). Голям спор стана,като казах,че това в неговата уста няма да влезе в никакъв случай. Щяло да му стане нещо на бубата :D. Да ама аз съм желязна и не потдавам.
14.04.13
09:55
Тортите от Неделя се славят с нормални продукти поне (не,че подкрепям деца да се тъпчат с тях,все пак са фрашкани със захар,както всяка нормална торта),ама захарните фигурки?Бля.
Няма да се даваш :P ,аз и без да имам деца,вече водя такива спорове-даже заплашвам,че няма да ги пускам по бабините къщи,щото ще ми ги тормозят с боклуци зад гърба :D
Свеки ме гледа странно и с ... абе,с едно пренебрежение,когато спомена,че вкъщи не купуваме колбаси,салами,олио,много рядко кисело и прясно мляко,и че не пържим,и т.н. Все едно й лишавам скъпоценното дете от животоспасяващи вещества и удоволствия,разбираш ли...
А пък зълва ми се вайкаше за някакво дете,дето не го хранили с торти,то не ги обичало в последствие и на някакъв собствен рожден ден отказало да си изяде парчето.Драмата беше,че горкото дете било лишено от удоволствието да яде торта на празника си. (tmi)
Баща ми твърди,че държа К. гладен,а той работил много и имал нужда от здрава храна!!!! (пържени картофи,руски салати,майонези,бял хляб...Кола...предполагам,щото това са храните,които отказвам да взимам)
Ама и аз съм проклета (rock)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.04.13 09:57.
Аз имам позната,която работи в Неделя.Старите торти се инжектират наново със сироп,за да се освежат и продадат.
Нямам нищо против детето ми да опита торта-но нека да е домашна,да знам какво има вътре и кога е приготвена.
Редовно му правя бисквитена с млечен крем,но купешки неща-нямам доверие на нищо вече.
Аз имам проблем като твоя.На моя мъж баба му е така “грижовна” и редовно носи салами,сирене от 4лв килото,течен шоколад и каквото още се сетиш. Колбасите ги яде кучето(горкото |-) ), а сладките мъжът ми-не мога да го откажа,вече 7 години сме заедно...Майка му така ги е хранила с пърж.картофи,панирани дробчета,толумби и аз поне успявам да го убедя да правя рядко такива неща,но например като правя кюфтета той иска да са пържени-съответно две дози правя-печените за малкия и мен,пържените за него. Нямам думи..
Точно от родителите и най-вече от загрижените майки идва проблема.И на моя неговата майка ги е научила на много сладко,пържено,яко олио в салатите,и всякакви газирани напитки от по 29 стотинки (dull) Аз откачам като го видя с пакета бисквити и чашата “лимонада” в 23:30 вечерта,но колкото и да се говори,отстрани ти се отвръща : “Абе,я ме остави,ти си луда!” :( Онзи ден се прибират от пазар и се хвалят,как са взели кола Zero и луканка само за 1,90 :D
ЕМи какво да ги правиш..На големи хора навиците трудно се променят.Аз мърморих,мърморих,то ми писна.Да яде каквото иска,стига да не кара мен и малкия да го ядем същото .
14.04.13
14:07
казано от Desitka * на 14.04.13, 13:46:
“Абе,я ме остави,ти си луда!” :(
Луда, луда, ама с плочки на корема.. :)
Иначе децата се пристрастяват към захар много лесно. Доколкото съм чела (но не е научно изследване) колкото от по-рано се запознаят със захарта, толкова повече я искат и се зарибяват към нея. Има логика, аз съм така. Спомням си как още от дете винаги след вечеря имах десерт - вафла,шоколад,етц. Бях нетърпелива да стане време за десерта всеки път и наистина бях развила пристрастеност. Сякаш не съм яла, ако накрая няма “нещо сладко”.
Така че пазете дечурлигата наистина.
Въпреки че от др.страна се е провел експеримент с бебета - заснети са им физиономиите след опитване на кисела,горчива,сладка и солена храна и само на сладката са усмихнати, а на другите вкусове физиономията е била една и съща, негативна - това по психо- го учихме, но не се сещам по какъв повод. Сладкото си върви. Хубавите ми детски спомени включват как при баба и дядо цял ден се разхождахме в парка, но винаги ми купуваха сладолед или изобщо ядях каквото си поискам. Храната е удоволствие, не е само и единствено гориво за организма.
Това е просто малко странично размишление, а не апологет към захарта. Смятам, че за по-доброто здраве определено трябва да се избягва, както и човек да се старае да не изпада в положението само храната да му носи позитивни емоции и комфорт,защото тогава лошо :>
14.04.неделя
Храната досега:
150гр пилешко,задушено с 5гр масло,60гр гъби и 50гр заквасена сметана
Малко движение,че ми беше скучно:
Общо към 15 хоризонтални набирания към маса и няколко пъти по 5-6 набирания към точилка между два стола.-надхват,подхват,смесен..както дойде.
В момента си съставям програма за тренировки в зала.Почвам вече да ходя сериозно,ще мисля как да стане,сигурно вечер като заспи малкия :(.Но трябва,усещам нужда вече. Ще ги направя 4-5 тренировки в залата,а в къщи ще си правя базови упр-я,цяло тяло и по-импровизирани неща в нетренировъчните,които пак ще са си тренировъчни,но по-леки.
Дописвам храната:
3 яйца с 10гр масло
домати и краставици ,магданоз,10гр зехтин
50гр риба тон в собствен сос
Имаше голяма разходка следобед.Още малко имам да си довърша програмата и от утре започвам по новия сплит,който после ще постна.
едит: 800мл зелен чай за деня
Мнението беше редактирано от Juls на 14.04.13 21:41.
Сега пък имам лека м.треска на гърба и корема след хоризонталните набирания.На гърба добре,ами на корема :)))
едит: малко заквасена сметана и кис.мляко,че днес много малко калории щяха да останат
Мнението беше редактирано от Juls на 15.04.13 00:43.
Поствам си новата програма.
Понедленик- рамо,прасец
Вторник-почивка
Сряда-гръб,корем
Четвъртък-почивка
Петък-гърди,прасец
СЪбота-крака
Неделя-ръце,корем
15.04. понеделник
Рамо,прасец
арнолд рам.преси 3*10
на машина за рамо 5*8
повдигане на ръце напред с дъмбел 3*10
хай-пул 25кг (party) 4*5 1*10
калф машина 50кг 3*10
избутване на лег преса на пръсти за прасец 50кг 4*10
През почивките:
общо 20 набирания с отскок,задържане максимално дълго в най-горна позиция и бавно пускане
и малко гръбни екстензии
Храната досега:
200гр пиле с гъби и сметана
Храната едит:
100гр белени семки и 100гр закв.сметана
Малко наденица,половин цървул и още нещо ще има,но не знам какво.
А и половин парче дом.бискв.торта
16.04. вторник
Нетренировъчен
Цял ден сме напред-назад...
Храната досега:
300гр пиле с гъби и сметана,малко кашкавал
Вечерята ще бъде омлет 3-4 яйца с краве масло,зелена салата и кашкавал
едит: 170гр кашкавал
Мнението беше редактирано от Juls на 16.04.13 18:59.
Добро утро.Наспах се,изкъпах се и тръгвам за съда. Следобед ще се ходи на зала,или привечер. Увеличаването на мазнините си каза тежката дума-онзи ден ми дойде най-накрая.Утре изпращаме и свекито-така че нещата се нареждат.Само да мине делото днес и ще мога да почина една седмица.После почвам курсова и четене за най-трудния изпит досега откакто съм студентка (dull).Лек ден и до после.