Другият протеин

Абе прави ми впечатление, че когато хората пишат за протеина които са приели, като например - 150 гр пилешко филе + 200-300 гр задушени зеленчуци характеризират храненето си със дозата протеин която се съдържа само в месото или извара + 1 кофичка кисело мляко - тогава гледат дозата протеин само от изварата. Та искам да попитам по-компетентните, влиза ли в менюто и в дневната доза протеин протеина от задушени зеленчуци, кисело мляко, ядки и т.н. или в храненето трябва да има 20-30 гр протеин задължително от месо, риба или яйца ???

Noctis Caelum

15.04.13
21:00

Влиза от всичко. Просто малцина си правят труда да смятат калориите и макронутриентите от фибрите, защото, както сам се досещаш количествата са нищожни, а специално за калориите от зеленчуците прочети тази тема.

Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 15.04.13 21:00.

Разликата, която зеленчуците правят е твърде малка :) Затова само месо/яйца и т.н. :)

казано от Никола Фингаров на 15.04.13, 21:00:

Влиза от всичко. Просто малцина си правят труда да смятат калориите и макронутриентите от фибрите, защото, както сам се досещаш количествата са нищожни, а специално за калориите от зеленчуците прочети тази тема.

Мерси за статията, дойде ми много добре :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1