бихте ли ми предложили нова програма

АК

19.04.13
11:10

Здравейте, може ли да ми препоръчате някаква програма, като нямам някакви определени цели, като маса или релеф, тренирам просто за да изглеждам добре, не професионално. Опитът ми в залата е 3-4 годнини, но от 1-2 години вече тренирам по една и съща програма и затова искам да я сменя. Корем не правя в залата.Тренирам 3 пъти в седмицата по следната програма :
4* гърди, 2*бицепс, 1*трицепс
1.лежанка
2. полулег с дъмбели ( или Избутване на машина за гръдни мускули)
3. с въжета пред гърдите  - за долната част на гърдите
4 .пек дек ( или флайс)  и завършвам гърдите с една серия лицеви опори
5. бицепсово сгъване с дъмбели ( или чукове )
6. концентрично ( или скотова пейка)
7. трицепс с въже ( или крива хватка)

3*гръб, 1*кръст, 2*трицепс, 1* бицепс, 1*пулоувър
1. Набирания с широк хват ( или придърпване на вертикален скрипец)
2. придърпване на долен скрипец
3. едно упражнение което просто не знам как д го обесня
4. хиперекстензии
5.щанга от лег с тесен хват
6. кик-бек ( или разгъване на дъмбел зад врат)
7. бицепсово сгъване с лост ( прав или крив)
8. пулоувър с дъмбел

4*рамо, 4* крака

1. повдигане напред на дъмбели ( или лост)
2. раменна преса с дъмбел ( или с лост като пускам пред лицето)
3. средно рамо с дъмбели настрани
4. задно рамо с лост зад гърба дърпам, не съм сигурен как се казва
5. бедрено сгъване
6. бедрено разгъване
7. повдигане на пръсти за пръсец
8. клек с лост ( или понякога лег преса )

Правя основно по 3-4 серии по 10-12 повторения. На лежанката и клека с лост правя повече серии, но където ми е по-тежко с по-малко повторения. Но като цяло не правя с много големи тежести, гледам да дигам толкова колкото мога сам без чужда помощ да направя поне 6-8 повторения.

Като цяло това е програмата ми, ако можете да ми предложите какво да разнообразя или направо някаква нова програма за 3 пъти в седмицата, на база на това какво съм правил досега, ще съм ви много благодарен.

Темата беше редактирана от А К на 19.04.13 15:36.

АК

21.04.13
21:41

ако не можете да ми предложите нова програма, поне бих бил много благодарен ако някой ми даде съвет към упражненията, които съм описал, че правя по-горе

Carbohydrate

22.04.13
07:34

Пробвай нещо съвсем ново за теб, ще видиш разлика. ;)

23.04.13
21:48

Щом нямаш точно определена цел, всяка нова програма може да е твоя. :)

23.04.13
23:44

Слагаш клека първи, също и рамените преси преди другите упр. за рамо. За гърдите махаш пек-дека и кросовъра и слагаш едни кофи. Махаш едната тренировка за ръце. Вместо хиперекстензии - тяга.
Или мини направо на 4 тренировки седмично.

Мнението беше редактирано от Петко К на 23.04.13 23:45.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1