22.04.13
18:56
Значи,вече 6 месеца съм редовен във фитнеса и реших,че е време да сменя програмата с малко по-тежка и да включа 1 тренировка допълнително.Мисля да е следното:понеделник:гръб,корем,гърди-;вторник-крака,ръце,рамо сряда примерно почивка и после четвъртък като понеделник и петък като вторник.Страх ме е да не претренирам с толкова тежка програма,но дръжа да отбележа,че преди това също съм се занимавал със спорт още от дете и мога да отделям по 8 часа сън всеки ден,така че може да се каже,че съм подготвен!Вие какво бихте ме посъветвали ?
П.П Моля модератора,дето явно му е кеф да ми трие всяка тема,която постна да спре,или поне да даде логично обяснение ?
22.04.13
19:09
Ами програмата дето я мислиш е доста странна. Погледни из сайта има доста удачни четиридневни сплитове, Примерно: http://www.bb-team.org/workout/4282_fitnes-split-4up-1
22.04.13
20:10
Нямам си и на идея защо модератора ти трие темата,
обаче ако се смяташ за толкова напреднал ,че да тренираш всички мускулни групи по 2 пъти на седмица ,давай! :Д
2 пъти седмично е перфектно за начинаещи (и среднонапреднали).
Много зависи от обема и интензивноста на тренировката. Ако смяташ да правиш по 20 серии за група и всичките с откази, няма да изкараш дълго с тази програма.
казано от El_ tiggeraso на 22.04.13, 20:10:
обаче ако се смяташ за толкова напреднал ,че да тренираш всички мускулни групи по 2 пъти на седмица ,давай! :Д
Хах, да бе да.. Ако правиш по 30 серии за всяка мускулна група на първата тренировка , и също толкова за същата мускулна група във втората тренировка е недопустимо , но при умерено правене на 6-7-8 серии за мускулна група на всяка от тези две тренировки не пречи , дори може да ти даде напредък.
прави си сяка група по веднъж в седмицата. примерно:
понеделник-гърди,предно и средно рамо
вторник-гръб,задно рамо,трапец
сряда-почивка
четвъртък-трицепс,бицепс,предмишница
петък-крака,корем
събота и неделя-почивка
Има всякакви варианти за тренировки , просто трябва сам да си решиш коя е за теб и коя не.
казано от El_ tiggeraso на 22.04.13, 20:10:
Аз тренирам всички мускулни групи, 3 пъти седмично :O Какво правим в този случай?