въпрос относно мускулната треска

28.09.05
14:42

прочетох доста мнения по въпроса и останах с впечатления ,че е добре да имаш мускулна треска.това означавало,че си се натоварил при тренировка.при мен е деня след тренировката мускулната треска е слаба, но на втория ден след тернировката направо ме изкъртва и много боли.нормално ли е това  :(

28.09.05
14:43

Да нормално е и при мене се появява 24 часа след тренировката

28.09.05
14:48

благодаря :lol:

28.09.05
16:02

Виж сега не всеки път ще имаш аз например като тренирам редовно нямам МТ а си раста
Извод
Не всеки път очаквай МТ като си мислиш че с появата и си направил добра тренировка

28.09.05
18:34

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Не всеки път очаквай МТ като си мислиш че с появата и си направил добра тренировка

Да...това е много вярно....когато си тренирам редовно мога и 1 час да изкарам в залата при мах натоварване и на другия ден нищо да ми няма....но понякога след седмица почивка да речем и 30 минути могат да ме “сковат” за дни...всичко е до нагласата на организма

01.10.05
01:03

Не знам, аз след всяка тренировка имам мускулна треска, която ме държи 2-3 дена. Ако на следващия ден нямам мускулна треска за мен е все едно, че не съм тренирал! Според мен тя е сигурен критерий, че съм принудил мускула да работи над неговите възможности.

01.10.05
02:38

в този ред на мисли, вредно ли е да тренираме докато сме с мусколна треска ?

01.10.05
03:07

Разбира се, че не е правилно да се тренира, когато имаш мускулна треска. Това означава, че мускулът още не се е възстановил от микротравмите нанесени му от тренировката и още не е готов за следващо натоварване. Така само някой ще си докара претрениране!

01.10.05
10:42

за да не отварям нова тема ще питам тук. искам мнение от някой, който разбира не от такива като болкърс дет бълват куп глупости само за ранкчето .. :shock: Ако може някой да ми обясни точно какво представлява МТ. защото мн лекари са ми казвали, че е поради млечната киселина и т.н., а в форума прочетох, че става дума за разкъсване на микро мускулни влакна :shock: мерси предварително  :lol:

01.10.05
11:19

valaraukarky, млечната к-на се натрупва в мускулните влакна като остатъчен краен продукт при използването на глюкозата за образуване на енергия в цикъла на Кребс. Това е в най-общи линии. За по-подробна информация - учебника по биохимия за I-ви курс по медицина.
Микротравмите в мускулните влакна се получават при тежка тренировка и са сигнал за начало на възстановителните п-си в мускулите.
ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ (мускулът се връща в състоянето преди тренировката) и последващо СВРЪХВЪЗСТАНОВЯВАНЕ (натрупване в повече, за да се презастрахова,че при ново такова натоварване ще се справи). Но разбира се, в следващата тренировка натоварването ще бъде още по-голямо!

01.10.05
12:08

Мускулната треска на другия ден се дължи на микротравмите, а nikolaBULL е обяснил по - подробно кое какво представлява.

01.10.05
16:08

[quote author=”Петко К”]Мускулната треска на другия ден се дължи на микротравмите, а nikolaBULL е обяснил по - подробно кое какво представлява.

Така е
Като тренираме нанасяме поражения на мускула (микроскопични ръзкъсвания) които организма “поправя” по времето на почивката
До преди години се смяташе че млечната киселина предизвиква този ефект

01.10.05
22:25

а някакъв сайт с по-пълна информация знаете ли? от къде сте разбрали, че най-новата версия са микро разкъсванията  :shock: просто искам ако го кажа на някой даскал или лекар (като майка ми на пр. ..) да мога да го защитя, а не да го твърдя без никакво обяснение  :wink:

01.10.05
22:29

от къде сте го разбрали :?:  :shock:  :lol:  . Ми хората четът бе пич. :lol:  :lol:  :lol:

01.10.05
22:35

Това изобщо не е нова информация, сигурно се знае от 30 - 40 години това.  Разбира се, някой продължават да си ползват и разпространяват стара информация. Това си е техен проблем, прати ги да четат, не си длъжен да им обясняваш нищо ;)

01.10.05
22:38

.... отклоних се от темата ... та Петко К ми въпросът е, че мн хора, които би следвало да разбират ми казват, че МТ се дължи само на млечната киселина .. в нета мога ли да намеря инфо или нз ?

02.10.05
22:19

а аз искам да попитам как аспирина спира появата на мускулна треска  :?:

02.10.05
22:21

[quote author=“SpUd3r”]а аз искам да попитам как аспирина спира появата на мускулна треска  :?:

Еми не мисля, че я спира.

02.10.05
22:23

[quote author=“SpUd3r”]а аз искам да попитам как аспирина спира появата на мускулна треска  :?:

По скоро я намалява и то съвсем малко но определено не я спира  :wink: .

02.10.05
23:34

добре може да не я спира но определено я намалява, има ефект от аспирина и точно това ми е интересното как става това

02.10.05
23:35

Просто действа обезболяващо.

02.10.05
23:40

[quote author=“SpUd3r”]добре може да не я спира но определено я намалява, има ефект от аспирина и точно това ми е интересното как става това

Разширява веините и така кръвта циркулира по бързо ;)

02.10.05
23:44

Еми значи от сега нататъка всеки път след тренировка като се прибера в нас ще си пия по 2 аспирина и да не се притеснявам,защото ми се е случвало понякога след тренировка да имам по 3 дена зверска мускулна треска,а така ще си я намалям наполовина :) .

02.10.05
23:44

[quote author=“Barcelona_FC”][quote author=“SpUd3r”]добре може да не я спира но определено я намалява, има ефект от аспирина и точно това ми е интересното как става това

Това не обяснява проблема

02.10.05
23:46

[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“Barcelona_FC”][quote author=“SpUd3r”]добре може да не я спира но определено я намалява, има ефект от аспирина и точно това ми е интересното как става това

Това не обяснява проблема

Е аз написах това което знам от обща култура и което са ми казвали иначе не съм доктор и не ми е ясно ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1