28.09.05
13:44
имам стаж 2 години преблизително и сега избирам между 2 програми
първа:
понеделник:рамо трапец
вторник:гръб трицепс
сряда:почивка
четвъртък:гърди бицепс
петък:крака
събота и неделя почивка
втора:
понеделник:рамо трапец
вторник:крака
сряда;почивка
четвъртък:гърди бицепс
петък:гръб трицепс
събота и неделя почивка
при първата програма е кофти че на трицепса винаги имам кофти мусколна треска която не е минала до четвъртак а тогава имам гърди
при втората ...чувал съм че след гърди не е хубаво да се прави гръб но все пак след гърба имам 2 дни почивка
чакам коментари и мнения
Моля пишете заглавието на темата си на кирилица!
Mr_Muskul
то само краката с гърба си сменил
завеси от това кое ти изостава повече
на него му даваш тия два дена почивка
28.09.05
20:39
Аз бих избрал първата-така след гърба имаш ден почивка, а след краката два. Все пак краката се тренират най-тежко и имат нужда от повече време за възстановяване. Трапеца бих го сложил при гърба, защото се товари много от тягата, гребането и другите упражнения за гръб, тъй че все едно два пъти го тренираш. Вместо него може да правиш трицепса в деня за рамо.
[quote author=“bolkers”]Ми спорет мен втората тренировъчна програма е по хубава от пъвата. :wink:
защо!?
а кво ще кажете за:
1Гърди бицепс
2почивка
3гръб трицепс
4почивка
5рамо трапец
6крака
7почивка ?
28.09.05
22:00
егати програмите,моята никога не е била с повече от един почивка в седмицата.Пич ако знаеш когато имах 2 години стаж,колко яко съм тренирал.Ти вече не си начинаещ така че опитаи някоя по-яка програма,бих те посъветвал да отделиш в един ден бицепс и трицепс.Крака отделно,гърди отделно,гръб отделно,включвай нови упржнения,освен ако тези до сега работят добре и още не си изцедил потенциала им.Може рамото да го отделиш в един ден - така ще има по-голям потенциал,може да тренираш мускулна група веднъж седмично,абе безброй комбинации мога да ти кажа,но най-добре ти си преценени,аз имам само един ден почивка в седмицата.намали почивките и наблягай на упражнения със свободни тежести.
първата е по-добра,имаш време да почине трицепса,ако не ти намалява потенциала на гърдите я остави.При втората тренираш гърди и гръб 1 след друго,нама да имаш толкова време за визстановяване.Ако досега си тренирал 3-дневно,може да пробваш и както ^MaD^ каза,също е добре.
29.09.05
11:17
абе проблема е че нямам възможност да тренирам сряда,събота и неделя ...за това трябва да е една от тези две програми
при втората програма:
знам че натоварвам трапеца при гърба..но точно това ми е целта тъй като трапеца ми изостава..тоест права гръб 2 дни почивам и после тренирам рамо трапец
изоставащи групи са ми : гърба,трапеца, краката