Walk the line

Темата е заключена.
Прескочи до:

26.04.13
11:51

Здравейте!

Вчера, 25.04.13г. се възползвах от луната, храна и добавки нямаше.
Водата беше повече от 4 литра, а движението се състоеше от 7км. бърза разходка.

Хубав ден на всички (F)

Gogo

26.04.13
12:33

Извини ме за вмешателството в дневника ти.
Чакам аз, някой тук да затренира, но като гледам, какво “ядеш”, това надали ще стане скоро.
Тренировките за мъже и за жени са еднакви, съответно и храненето. Разлика само в количеството.
Стана ясно, че целта ти е да свалиш някой кг, но на каква цена..
Ако хапнеш нещо по-енергодаващо, ще имаш възможност да направиш някоя по-обилна тренировка, с която ще изгориш повече, отколкото си изяла, но пък и ще дадеш някой добър старт на мускулите си. Колкото по-тежка работа извършват, толкова повече енергия хабят.

Ако жените имат мъжки дневници, ще стане много добре. :)

Мнението беше редактирано от Gogo на 26.04.13 12:34.

26.04.13
13:12

казано от Gogo на 26.04.13, 12:33:

Чакам аз, някой тук да затренира, но като гледам, какво “ядеш”, това надали ще стане скоро.
Тренировките за мъже и за жени са еднакви, съответно и храненето. Разлика само в количеството.
Стана ясно, че целта ти е да свалиш някой кг, но на каква цена..
Ако хапнеш нещо по-енергодаващо, ще имаш възможност да направиш някоя по-обилна тренировка, с която ще изгориш повече, отколкото си изяла, но пък и ще дадеш някой добър старт на мускулите си. Колкото по-тежка работа извършват, толкова повече енергия хабят.

Ако жените имат мъжки дневници, ще стане много добре. :)

Да ти е идвало наум, че не всички имат твоите цели? Или, че тялото всъщност няма нужда от толкова много храна, колкото лакомията на хората ги кара да си мислят че има? ;)
На мен храненето на Ваня ми допада много повече отколкото на 90% от хората във форума. По-добре по-малко по количество, но с по-добро качество, отколкото обратното.

Gogo

26.04.13
13:14

Извинявам се, и през ум не ми е минавало. :)

Повече няма да правя така.

Мнението беше редактирано от Gogo на 26.04.13 14:38.

26.04.13
14:27

казано от Vania Cherveniashka на 26.04.13, 11:51:

[

Вчера, [size=3]25.04.13г. се възползвах от луната, храна и добавки нямаше.

Извинявай, за лунна диета ли става дума? Само съм чувала и мислех, че е абсурдно. Би ли споделила опит и влияе ли наистина луната на течностите в тялото?

26.04.13
14:41

казано от Дани на 26.04.13, 14:27:

[

Извинявай, за лунна диета ли става дума? Само съм чувала и мислех, че е абсурдно. Би ли споделила опит и влияе ли наистина луната на течностите в тялото?

Циклите на луната влияят върху планетата, защо да е абсурдно да влияят върху човешкото тяло? ;)

Gogo

26.04.13
15:33

Заинтригувахте ме с  тази лунна диета. Мисля да мина на нея. Отдавна търся нещо, с което да се прочистя.

26.04.13
16:08

казано от Маргарита Манева на 26.04.13, 14:41:

казано от Дани на 26.04.13, 14:27:

[

Циклите на луната влияят върху планетата, защо да е абсурдно да влияят върху човешкото тяло? ;)

As the late astronomer George Abell of the University of California, Los Angeles, noted, a mosquito sitting on our arm exerts a more powerful gravitational pull on us than the moon does.

http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=lunacy-and-the-full-moon

26.04.13
17:24

Ха, значи вчера съм гладувала точно на време. Само вода и шипков чай, как ми стои :D

27.04.13
08:52

Здравейте!

Gogo извинен си за вмешателството :)  Чудно е че мнение като твоето се забави толкова много, знам че храната ми не е “нормална” за повечето хора тук, но аз се чувствам прекрасно в момента, а мисля че това е най-важното.

Както отбелязах в началото в момента са пости, които аз спазвам и съответно ще продължавам да “ям” така до Великден, а след това ще включа риба и яйца. Що се отнася до тренировките на ден мога да отделя по около час–два и откакто времето се затопли предпочитам да тичам в парка, а ако имам още време го отделям за йога, това са нещата в момента които ме зареждат с положителни емоции. (sun)

Дани, аз не спазвам редовно Лунната диета, затова не мога да споделя “опит”. Този ден просто така се чувствах и беше приятно съвпадение.:)

Хубав ден на всички (F)

27.04.13
11:18

казано от Vania Cherveniashka на 27.04.13, 08:52:

Дани, аз не спазвам редовно Лунната диета, затова не мога да споделя “опит”. Този ден просто така се чувствах и беше приятно съвпадение.:)
(F)

Хм, аз пък точно в този ден забелязах, че видимо съм се отводнила. Понеже по принцип задържам доста вода, от многото въглехидрати сигурно.  Септември и аз имах подобно съвпадение, по време на новолуние май беше и добре се чувствах. Като гледам, че и при други хора се получава несъзнателно, почвам да вярвам, че има голямо въздействие луната.
Извинявай, че ти разводнявам дневника. Ако, все пак знаеш някой сайт като достоверен източник на инфо, ще се радвам да ми споделиш. :)
Причината за недоумението ми е, че някъде бях чела, че в такива случаи не трябвало да се пие ДОРИ И ВОДА!??? Което ми прилича на самоубийство. :D Аз, ако пия под 3л, се събуждам с пресъхнала уста.
А за лунната диета за пръв път четох в на дядо ми вестниците и затова си мислех, че е нещо изчанчено, което само бабите правят. :D

Хубав ден и слънчеви разходки с Титко! (F) (sun)

28.04.13
13:56

Здравейте!

(F) Честит празник на всички (F)

Време е да се отчета за изминалите дни...
Ето каква беше храната за 26.04.13г.:

10:00 – ябълка (малка, домашна (inlove) );
11:00 – банан;
13:00 – салата от домат и краставица (без мазнина), хляб от лимец;
18:00 – 2 бл. черен шоколад;
19:30 – хумус, салата “табуле”, зелена салата (всичко домашно направено и страшно вкусно), хляб от лимец
@ Бяхме на вечеря при сестра ми и тя наистина се беше постарала :P

Добавките:

Мултивитамин;
Пробиотик

Тренировката:

6км. с Тито-Бандито из парка (sun)

Храната за 27.04.13г.

07:10 – вода с лимон, 40гр. овесени ядки, чиа, пшеничен зародиш, агаве с вода;
13:00 – салата от зеле, моркови, домати, краставица, магданоз полята със супер лютив сос от горчица (направо със сълзи я ядох (whew) :D );
20:00 – салата от домат, краставица, айсберг, магданоз, патладжан с доматен сос, няколко хапки кафяв ориз

Добавките:

Мултивитамин;
Пробиотик

Тренировка нямаше, но сигурно съм изминала повече от 15км., голямо обикаляне и много положителни емоции (party)

В днешния празничен ден е разрешено да се яде риба и мисля да се възползвам, в момента ми пекът сьомга, ще видим как ще ми се отрази...

Последните два дни бяха наистина чудесни, отлично си починах и се заредих с така необходимата ми положителна енергия (sun)

От понеделник започва Страстната седмица в която поста е строг и освен храната ще огранича и всякакво “забавление” като интернет, телевизия и т.н., затова ще се “видим” с вас след Великден, за да се поздравим за празника, но преди това предстоят най-тъжните дни за всички християни.
Пожелавам на всички поне през тази седмица да се опитаме да бъдем малко по-смирени и малко по-добри.

Хубав ден (F)

07.05.13
13:25

(F) (sun)Христос Воскресе!!!(sun) (F)

Здравейте, ето ме и мен :)

Общо ще опиша активността и храненето за периода 29.04. – 02.05.13г.

Постът беше строг (и без зехтин), преобладаваха салатите, тренировките бяха тичане по 7км. на ден имаше напади, коремни, повдигане на крака от вис, кофички и лицеви.

03.05.13г.– без храна и вода (пих вода към 18:30);

05 – 06.05.13г.

Доста хапване, яйца, козунаци...(blush) (wasntme) :P
Активността беше 10км. вело вчера

Добавките бяха:

Мултивитамин;
Пробиотик

Толкова накратко за последната седмица, ще дописвам за днес.

Хубав ден на всички (F)

Мнението беше редактирано от maniavania на 07.05.13 14:39.

07.05.13
23:50

Здравейте!

07.05.13г.

Храната:

07:00 – кафе (чисто - винаги е такова)
11:00 – 2 ябълки;
12:00 – 2 варени яйца, салата от 2 домата (малки), 1/2 краставица 1л.зехтин;
15:00 – кафе
15:30 – 80 гр. ядки микс;
20:00 – тилапия (200гр.), зелена салата

Тренировката:

Тичане в парка с Тито – 7,2 км. за 48:10;
4х10 повдигане на крака от вис;
50 мин. вело

Добавките:

Мултивитамин;
Антиоксиданти;
Пробиотик;
BCAA;
Biotin;
Цинк

@Тази седмица се очертава да е една от най-напрегнатите в годината, затова ще наблягам на кардиото, това ме зарежда и ми изпразва главата (whew)
@Започнах да пия кафе (dull), поне в близките 10-тина дни ще е така, после пак ще го спирам...

Лека вечер (F)

09.05.13
11:37

Здравейте!

Храната за 08.04.13г:

07:00 – кафе;
10:30 – ябълка, банан;
11:30 – 2 яйца (варени), домат (малък);
15:00 – тилапя (200гр.), зелена салата;
20:00 – 2 яйца (варени)

Тренировката:

Тичане с Титко (sun) – 7,5 км.; 48:35
10х5 лицеви;
над 15км. бърз ход

Добавките:

Мултивитамин;
Антиоксидант;
Пробиотик;
Biotin;
Цинк;
Вит. C 500;
BCAA

Хубав ден (F)

09.05.13
23:30

Здравейте!

09.05.13г.

Храната:

08:00 – кафе;
11:00 – 40гр. овесени ядки, чиа, пшеничен зародиш, мед с вода;
14:00 – варено яйце...едно парче домашна пълнозърнеста лазаня със сирена ме изкуши :P (blush)
17:00 – тахан с мед;
20:00 – 2 парчета сьомга на фурна, салата (айсберг, краставица, магданоз, репички)

Тренировката:

Тичане с Тито-Бандито из парка в дъжда (rain) (party) 8 км. за 49:05;

6 кръга от:

20 ходещи напада;
20 V коремни;
10 кофички на пейка;
10 повдигане на крака от вис

+ 7х10 повдигане на крака от вис със завъртане – дясно/ляво
  4 “маймунски разходки“, по около 10-тина “лостчета”(пръчици, клечици или там както се казват :D ) в едната посока. Не се сещам как да го опиша по-разбираемо.

Добавките:

Мултивитамин;
Антиоксидант;
Пробиотик;
Biotin;
Вит.C 500;
Цинк;
BCAA

Лека вечер (F)

06.03.15
17:20

Здравейте,

Реших да се върна отново към писането, причината е че леко променям храненето и ще ми е по-удобно да се разписвам тук отколкото на хартия и без това от известно време прекарвам доста време, ровейки се из чуждите дневници :)

Та така - започвам, странно че отново стартирам през Великденския пост, но две години по-късно..., както и да е, съвсем накратко да разкажа за храната, най-голямата промяна се състои в това, че от август 2014г., проядох месо, след 12 години вегетарианство, осем от които без риба, четири със, няма да се впускам в подробности по тази тема, просто отбелязвам. Мисълта ми е че извън постите си хапвам, може да се каже палео.
В момента съм изключила всички животински продукти до Великден и още се “настройвам”, понеже не ям глутен и бобови, понякога ми е леко сложно, но с малко фантазия ще се справя, надявам се :)
Движението е неделима част от ежедневието ми, зимата се бях ограничила до Ащанга, която упорито (засега безуспешно) се опитвам да вкарам 6-дни седмично и тренировки със собствено тегло, 16 - килограмова подувка и гирички.
Любовта ми към тичането не е угаснала, даже напротив дори участвах в четири маратона (whew), с нетърпение очаквам да се постопли, за да подновя тичането в парка и на стадиона.

В общи линии това са по-важните неща, отчета за вчера и днес ще впиша по-късно.

06.03.15
22:24

Здравейте, ето и отчета за последните ми дни:

04.03.2015г. /сряда/
06:00 - топла вода със сока от един лимон (ТВЛ), кафе;
06:10 - 20 мин. вело (имах страхотна мускулна и това беше единствената поносима дейност);
09:00 - кафе;
13:00 - банан, кафе;
15:00 - банан;
19:00 - морковено-тиквена вкусотия (2 моркова, 1 тиквичка, лук, чесън, кокосово масло, куркума, сминдух, черен пипер, розмарин, поливам с чаша вода и задушавам в тигана за 15 мин.) (inlove);

05.03.2015г. /четвъртък/
06:00 - ТВЛ, кафе;
06:10 - 40 мин. вело, 4 кръга корем/задно бедро на постелка - 30 мин.;
10:00 - ябълка;
15:00 - банан;
16:00 - yogi tea women’s balance (inlove);
18:30 - моркови, зелена ябълка, настъргани и поръсени със смлени орехи, 2 чаши мерло;
20:30 - тиквено-морковена вкусотия;
21:30 - 1 ч.л. фъстъчено масло, 3 ч.л. лешников тахан

06.03.2015г. /петък/
06:00 - ТВЛ, кафе;
06:10 - 30 мин. вело, 3 кръга от:
40 клека с гири (бицепс/рамо);
30 отпада назад и настрани с гири (бицепс/трицепс);
10:30 - ябълка;
11:30 - банан;
12:00 - yogi tea women’s balance (inlove);
19:00 - морковено-тиквена вкусотия, бейби спанак, рукола и други зелении със зехтин и балсамико, 10 маслини, авокадо, 3-4 стръка целина (селъри);
21:00 - чаша мерло, 100-тина грама белени тиквени семки

Добавките са:
D3, магнезий, цинк, омега 3, пробиотик, биотин, B 12 - ежедневно ги пия и няма да ги вписвам, ще отбележа, ако променя нещо

Лека вечер (F)

Мнението беше редактирано от maniavania на 07.03.15 19:40.

07.03.15
14:25

Ще те следя, точно заради промяната, за която не искаш много да говориш. Интересно ми е как ще ти се отрази. Аз направих същото по много лични и дълбоки причини и то след 25 години “без”. Успех със целите! (F)

07.03.15
19:38

Здравейте, Благодаря Yukki (sun)

07.03.2015г. /събота/
07:20 - ТВЛ
07:20 - Ащанга - 80 минути (back on track (rock));
09:00 - кафе,
11:00 - банан;
14:30 - 1/2 чаша за кафе смути от банан, чиа, орехи, лешников тахан, мед, сурово какао, кокосови стърготини;
15:30 - 1/2 филия протеинов хляб без глутен, 1 ч.л. фъстъчено масло (фъстъците са единствените бобови, които си позволявам), 1 ред натурален шоколад с бадеми;
17:00 - тренировка;
18:30 - киноа с гъби, домати, лук, чесън и много подправки; салата от айсберг, морков, бейби зелении (спанак, рукола...) с балсамико и ленено масло, 1 стрък целина (селъри), 10 маслини, авокадо, чаша мавруд (пийвам го в момента :P)

Тренировката беше в рамките на около 30 минути и се състоеше от следното,
5 кръга от:
20 суинга с 16 кг. подувка;
20 клека с х2 гирички по 2кг. (бицепс/рамо);
10 лицеви
5 кръга от:
20 плие с подувката;
10 тяга с подувката;
х10 наклона встрани с подувката (за страничен корем);
х15 наклона с по двете гирички в едната ръка, която се вдига над глава (страничен корем);
завърших с 50 свивания на крака към гърди на пейка

Добавките са същите, водата също няма да вписвам, всеки ден е между 3 и 4 литра.

Лека вечер (F)

09.03.15
07:12

Здравейте (sun)

08.03.2015г./неделя/
08:00 - Ащанга - 70 мин.;
12:00 - ябълка;
13:00 - банан;
14:00 - 1/2 филия протеинов хляб с фъстъчено масло и ред натурален шоколад;
16:00 - от вчерашното смути с банан, чиа, лешников тахан, кокосови стърготини, мед, сурово какао под формата на сладолед;
17:00 - тренировка (по-скоро раздвижване);
18:30 - киноа с гъби и домат, салата от зелении, авокадо, маслини, стрък селъри, шепа фъстъци, чаша мавруд, ред натурален шоколад

общо за деня: 1 кафе, 1л. лимон с джинджифил

Раздвижване,
5 кръга от:
10 - колелце за корем от колене;
40 сек. планк;
х 10 навеждания от страничен планк;
планински катерач

Прекрасен ден, ви пожелавам (F)

10.03.15
10:24

Здравейте (sun)

09.03.2015г. /понеделник/

Храна:
ябълка, банан, шепа фъстъци (които спирам поне за седмица), киноа с гъби (доядох я (whew)), задушени зеленчуци - бейби моркови, броколи, карфиол, авокадо, маслини, ред натурален шоколад, лъжица фъстъчено масло, шепа тиквени семки, 2 чаши мавруд;

Йога:
70 мин. ащанга в 5 и 30 - прекрасно начало на деня (party);

Тренировка:
В рамките на 30 минути
5 кръга от:
20 суинга (подувката е 16кг. - една-единствена, всичко си правя с нея);
20 клека с гирички - бицепс/рамо;
х10 бг. клека с подувката;
х7 гребане с подувката;
10 лицеви + събиране на коляно към лакът при изправяне
5 кръга от:
10 кофички;
10 - хип тръстер - СТ (опитвам се да науча правилното движение преди да го правя с тежест)
х 10 хип тръстер на един крак
*Доста се изморих и изпотих - доволна съм (whew)

Движението:
7 км. ходене в снега

Добавките - реших да ги вписвам, защото често забравям част от тях:
пробиотик, магнезий и омега 3

Течности:
вода към 4 литра , лимон с джинджифил - 1 чаша, 3 кафета (wasntme) - определено ще ги намалявам

* С фъстъците вече не сме приятели ;( страшно ми се поду корема...и не само, чувствам се ужасно, изобщо бобовите не ми се отразяват никак добре, аз си го знам, но пуста лакомия :x
** Взех си мака и ще започна сутрин да си правя бъркочи, за да си спестя поне кафето вкъщи

Прекрасен ден на всички (F)

Мнението беше редактирано от maniavania на 10.03.15 10:34.

11.03.15
07:07

Добро утро (sun)

10.03.2015г./вторник/

Храна:
шейк от какао, мака, бадемово брашно, кокосова захар; 2 банана; 50 гр. суров шам фъстък; 50 гр. суров бразилски орех; 80 гр. натурален шоколад :x; патладжан в доматен сос; салата с моркови, орехи, земна ябълка, бейби зелении, лимон, селъри, 100 гр. тиквени семки

Йога:
40 мин. ащанга, начало в 5 и 40 - пропуснах седящите;

Тренировка - няма;

Движение:
малко ходене 3-4 км.

Добавки:
пробиотик, омега 3, мед, магнезий, цинк

Течности:
3 литра вода, чаша топла вода с лимон, 3 кафета (wait)

* Много крив ден, без грам енергия, буквално заспивах, явно ми беше паднало кръвното, миналата вечер изобщо не успях да спя и съответно не можеше да се очаква друго. Неописуем глад за сладко и ужасна умора, а щом ми се яде толкова захар явно храненето не е добре, ще го мисля...

Хубав ден (F)

Мнението беше редактирано от maniavania на 11.03.15 07:08.

12.03.15
10:57

Здравейте (sun)

11.03.2015г. /сряда/

Храната:
2 шейка с протеин и банан; какао с мака и кокосова захар; бъркало от какао, лешников тахан, кокосови стърготини (които бяха грешка), кокосова захар, пчелен прашец, какаово масло; 1 банан, бразилски орехи; шам фъстък; задушени зеленчуци (броколи, моркови, лук, брюкселско зеле) със зехтин; авокадо, маслини, селъри

Йога:
40 мин. ащанга - без седящите;

Тренировката беше във фитнеса, малко хаотична, опознавахме се със залата
5 мин. на пътеката - загрявка
повдигане на щанга от тилен лег - 2х8 @ само с лоста, който е ? кг.; 2х8 @ 20 кг. + лоста; 1х@30 кг. + лоста; 1х5 @35 кг.; 1х4 @40;
нещо като военна преса на машина - 1х8@ 10 кг.; 3х8 @ 20 кг.;
бедрено разгъване - 1х8@40 кг., 2х8@45, 2х8@50;
бедрено сгъване - 1х8@45 кг, 2х8@55кг., 1х8@60кг;
лег преса (45-градусова) - 1х8@30 кг., 1х8@40кг., 1х8@50кг.; 2х8@60кг.;
клек (най после се освободи!) - 1х10@ с лоста ? кг. (днес подробно ще разпитам колко са тежки лостовете, но вчера бях леко замаяна от новата обстановка, а и беше лудница) 1х8@20кг. + лоста (няма да го отбелязвам, все пак без лоста няма как да стане :D), 1х8@30кг.,
1х8@35кг., 1х8@40кг.;
повдигане на крака от вис - 3х10

Ами това беше - пълен миш-маш, причините бяха много, но ето най-важните:
1. За първи път тази година стъпвам в зала и исках да видя колко точно съм зле (днес нямам абсолютно никаква мускулна, даже лекичко не съм се схванала, така че смело мога да действам);
2. Залата е нова и трябваше да се ориентирам, горе-долу ми хареса, макар че има малко повече машини и съответно при лостовете и свободните тежести се беше струпала тълпа, но мисля да му дам шанс има въздух и пространство.
*Може би сега е момента да споделя за любовта си към “тежките” тренировки, миналата година имах доста залитания към тях, но заличката в която тренирах изведнъж се настани цяло училище и стана толкова пренаселено, че не издържах, пообиколих и други зали в района, но май си намерих удобно оправдание и спрях, взех си подувка и започнах да я размятам вкъщи и да тичам в парка.
След като се преместихме си набелязах тази зала и от вчера се сдобих с неограничен достъп до нея, е нека тренировките да започнат (rock), още обмислям как да структурирам нещата, но има ли желание всичко ще си дойде на мястото.

Добавките:
витамин С, биотин, омега 3, D3, B6, B12, пробиотик, цинк, L-carnitine

Течности:
3 литра вода, ТВЛ

От днес спирам кафето!
Ден без кафе - 1

*Чудесен ден беше, чувствах се изпълнена с енергия, имаше много положителни емоции!

Прекрасен ден(F)

Мнението беше редактирано от maniavania на 12.03.15 10:59.

13.03.15
07:17

Добро утро (sun)

12.03.2015г./четвъртък/

Храна:
шейк с банан и протеин; бъркоч с какао, сусамов тахан, мед, кокосово масло, сушени сливи (inlove); шам фъстък, орехи, бразилски орех, фурми 3-4; круша; задушени зеленчуци с гъби, маслини, авокадо, тиквени семки, 40 гр. натурален шоколад, чаша мавруд

Йога:
ащанга - 70 мин. - начало 05:30

Тренировка:
почивка

Добавки:
вит. C, B6, B12, D3, биотин, омега 3; мед;

Течности:
вода 3,5 литра, ТВЛ, какао с мака и кокосова захар

Ден без кафе - 2

*Бях запланувала и тренировка, но най-неочаквано ми дойде МЦ :@, странно какво ли го е предизвикало, не мога да разбера дали да се радвам или да се тревожа, на 22-рия ден! Обикновено при мен е между 35-40 дни, възможно ли е включването на бобовите (през първата седмица на постите карах основно на боб, леща, нахут и ориз, които не бях яла от месеци, докато не се подух брутално и ги изключих) да го е активизирало, или маката, която пия от седмица?! Каквато и да е причината, факта си е факт и трябваше принудително да отложа заплануваната тренировка за вчера, а и днешната, защото болката е наистина ужасна, но не е като да не съм свикнала. Поне си обясних, защо се бях превърнала в нервно захарно чудовище последните няколко дни, сега поне нещата ще се нормализират.

Прекрасен ден (F)

14.03.15
20:26

Здравейте (sun)

13.03.2015г./петък/

Храната:
шейк от протеин и банан, бъркоч от сусамов тахан, мед, какао, сушени сливи, какаово масло; банан; задушени зеленчуци, авокадо, маслини, натурален шоколад, орехи, шам фъстък, мавруд 2 чаши

Йога:
почивка

Тренировка:
почивка

Течности:
3 литра вода, ТВЛ, какао с мака и кокосова захар; билков чай (шипка, ехинацея, лайка);

Добавки:
пробиотик, Вит. C, B6, B12, D3, биотин, цинк, мед, омега 3

ден без кафе - 3

14.03.2015г. /събота/

Храната:
шейк с протеин и банан; 3 сушени сливи; 1 л. фъстъчено масло :P; печени картофи, кьопоолу (домашно); маслини

Йога:
ащанга - 40 мин. - поздрави+стоящи;

Тренировка:
не

Движение:
12 км. ходене (rain)

Течности:
2 литра вода; ТВЛ; какао, мака, кокосова захар; зелен чай; 250 мл. сок от цвекло и морков (inlove)

Добавки:
Пробиотик, Вит. C, B6, B12, D3, биотин, цинк, мед, омега 3

ден без кафе - 4

#Голямо ходене днес, но успяхме да свършим страшно много неща, напук на лошото време (sun)

Лека вечер (F)

16.03.15
07:15

Добро утро (sun)

15.03.2015г./неделя/

Храната:
шейк от протеин и банан; 1ф. протеинов хляб с 1л. фъстъчено масло; 3-4 сушени сливи и толкова фурми; банан; шейк с тахан, мед, какао, бадемово брашно, какаово масло; киноа с доматен сос и гъби; зелена салата с пресен лук, рукола и кълнове от броколи; авокадо; маслини; чаша мавруд

Йогата:
Ащанга - 40 мин. поздрави+стоящите;

Тренировката:
А - 1/1;
5 мин. пътека, ставни ротации;
хоризонтален скрипец:
1х8@30кг. - загряваща;
3х4@40кг.;
вертикален скрипец:
1х8@30кг. - загряваща;
3х6@40кг.;
гребане с дъмбели:
1х8@14кг. /на ръка/- загряваща;
3х5@18кг.;
тяга:
1х5@40кг. - загряваща;
3х6@50кг.;
гръбни екстензии:
1х10 - СТ;
3х8@5кг. диск;
3 кръга за страничен корем:
8@18кг. - наклон встрани;
8@6кг. - наклон встрани с вдигане на дъмбел над глава;
разтягане

Добавките:
Пробиотик; вит. C, B12, B6, D3, биотин, L-carnitin; цинк, мед, омега 3;

Течностите:
2 литра вода, 2 зелени чая, какао с мака и кокосова захар;

ден без кафе - 5

Хубав ден (F)

Мнението беше редактирано от maniavania на 16.03.15 09:21.

17.03.15
07:25

Добро утро (sun)

16.03.2015г./понеделник/

Храната:
2 ф. протеинов хляб с фъстъчено масло; 4 банана :P; 30гр. шам фъстък, 5-6 фъстъка; бъркало с тахан, мед, какао, какаово масло, сушени сливи - 3; ябълка; салата с домат, маруля, морков, краставица, зеле, 1 маслина; чаша бяло вино

Йогата:
ащанга - 40 мин. - без обърнатите;

Тренировката:
B 1/1
ставни ротации;
2х10 клека СТ;
8@10 кг. на крак - бг. клек;
3х6@12 кг. - бг. клек;
клек:
8@20 кг. (с лоста);
6@40 кг.;
3х6@50 кг.;
лег преса (45 градуса):
7@50 кг.;
3х7@70 кг.;
бедрено сгъване:
4х7@50 кг.;
повдигане на крака от вис/прави крака/:
5х10;
въртене на машина /страничен корем/:
3х8@20 кг.;
HIIT тичане на пътека в рамките на 30 мин. 1 мин. мах/1 мин. умерено темпо, в края от мен се лееше вода (party)
разтяжки разни

Добавките:
пробиотик, вит. C, B6, B12, D3, цинк, мед, омега3, L-carnitin

Течностите:
4 литра вода, ТВЛ, какао с мака и кокосова захар, билков чай;

ден без кафе - 6

#Доволна съм от тренировката, започвам да свиквам със залата, страшно динамичен ден изпълнен с много движение, приятни срещи и положителни емоции (inlove)

Прекрасен ден (F)

Мнението беше редактирано от maniavania на 31.03.15 12:14.

18.03.15
09:50

Здравейте! (sun)

17.03.2015г./вторник/

Храната:
1 ф. протеинов хляб с фъстъчено масло; 3 банана ; 30 - 40 гр. орехи; 1 фурма; бъркало с тахан, мед, какао, какаово масло, сушени сливи - 3, бадемово брашно (получи се с вкус на марципан :P); ябълка; протеин; киноа с гъби и доматен сос; салата от айсберг и рукола; авокадо; маслини; тиквени семки

Йогата:
ащанга - 70 мин.;

Тренировката:
C 1/1
ставни ротации;
2х10 клека СТ;
раменна преса на машина:
8@15 кг.;
4х6@25 кг.;
повдигане на ръце встрани:
10@4 кг.;
4х6@8 кг.;
повдигане на дъмбели встрани с наклон напред:
5х6@6 кг.;
разтваряне на пек-дек:
4х6@35 кг.;
чуково бицепсово сгъване /на пейка/:
4х6@6кг.;
бицепсово сгъване с крив лост :
10@ само с лоста (5? кг.);
4х6@10кг. + лоста(?);
бицепсово сгъване с дъмбели:
4х6@6 кг.;
HIIT тичане на пътека в рамките на 30 мин. 1 мин. мах/1 мин. умерено темпо/1 мин. бърз ход, завърших с 5 мин. бърз ход по максимален наклон (whew);
3х10 - колелце за корем от колене;
разтяжки разни

Добавките:
пробиотик, вит. C, B6, B12, омега3, L-carnitin

Течностите:
4 + литра вода, ТВЛ, какао с мака и кокосова захар, билков чай, зелен чай;

ден без кафе - 7

Хубав ден (F)

Мнението беше редактирано от maniavania на 31.03.15 12:15.

19.03.15
12:17

Здравейте!
Да опиша набързо какви ги свърших вчера,

18.03.2015г./сряда/

Храната:
1 ф. протеинов хляб с фъстъчено масло; 3 банана ; 30 - 40 гр. орехи; 3 сушени сливи; 2 ябълки; 2 дози протеин; киноа с гъби и доматен сос (доядох я най-после (whew)); салата от бейби зелении: рукола, спанак и още някакви листенца, краставица, морков; маслини; 40 гр. натурален шоколад

Йогата:
ащанга - 70 мин.;

Тренировката:
трябваше да почивам, но в чест на новия L-carnitin, който пристигна повъртях 30 минути вело. след това 5х20 свиване на колена към гърди от пейка (в случая диван), поизпотих се доволно

Добавките:
пробиотик, вит. C, B6, B12, омега3, L-carnitin, цинк, мед

Течностите:
3 + литра вода, какао с мака и кокосова захар, 2 билкови чая, 1 зелен чай; 100мл. сок от червено цвекло и морков

ден без кафе - 8

#Много ми се спеше през целия ден, това ставане в 5:20 към средата на седмицата си казва думата |-), доста умора и нерви, но след като повъртях се успокоих и поосвежих (sun)
##Малко намалявам тахана и мазнините като цяло за сметка на плодовете, които ще ям най-късно до 15 часа, поне за седмица така ще я карам, пък да видим, че мазнини+въглехидрати не е най-добрата комбинация (dull)

Хубав ден (F)

20.03.15
11:29

Здравейте (sun)

19.03.2015г./четвъртък/

Храната:
2л. фъстъчено масло; 3 банана ; 30 гр. орехи; 50 гр. тиквени семки; 2 дози протеин; ябълка; задушени зеленчуци; авокадо; печени чушки - 3 бр.; салата от бейби зелении

Йогата:
ащанга - 70 мин.;

Тренировката:
D 1/1
5 мин. бърз ход на пътека с максимален наклон;
ставни ротации;
2х10 клека СТ;
повдигане на щанга от лег:
8@20 кг.;
8@30 кг.;
4х6@35 кг.;
флайс на пек-дек:
4х6@35 кг.;
флайс с дъмбели от полулег:
4х6@6 кг. на ръка;
кик-бек:
8@4 кг.;
4х6@8 кг.;
трицепсово разгъване зад глава:
8@ 4кг.
4х7@8кг.;
трицепсово разгъване на горен скрипец:
4х6@15кг.;
HIIT тичане на пътека в рамките на 30 мин. 1 мин. мах/1 мин. бързо/1 мин. умерено темпо, завърших с 5 мин. бърз ход по максимален наклон, в края на тичането все едно ме бяха залели с две кофи вода :D
5х7 - лицеви опори;
разтяжки разни

Добавките:
пробиотик, вит. C, B6, B12, омега3, L-carnitin, биотин (който пия всеки ден, но забравям да го впиша), цинк, мед

Течностите:
4 + литра вода, ТВЛ, какао с мака и кокосова захар, чай: билков - 1, зелен - 2

ден без кафе - 9

Хубав ден (F)

Мнението беше редактирано от maniavania на 31.03.15 12:16.

22.03.15
17:50

Здравейте, ето и какви ги свърших тези дни,

20.03.2015г./петък/

Храната:
2л. фъстъчено масло; 2 банана ; 13 бр. бразилски орех; 50 гр. тиквени семки; 2 дози протеин; задушени зеленчуци; авокадо; печени чушки - 3 бр.; салата от бейби зелении; маслини; 60 гр. натурален шоколад; 2 чаши сира

Йогата:
почивка;

Тренировката:
почивка

Движението:
8 км. ходене

Сънят:
8 часа ;)

Добавките:
пробиотик, вит. C, B6, B12, омега3, биотин

Течностите:
4 + литра вода, ТВЛ, какао с мака и кокосова захар, чай: зелен - 2

ден без кафе - 10

21.03.2015г./събота/

Храната:
2л. фъстъчено масло; 2 банана ; 5 бр. бразилски орех; 50 гр. тиквени семки; 20-30 гр. кашу; 1 доза протеин; рататуй с тиквички, патладжан и доматен сос; печени картофи; 1 ф. протеинов хляб; авокадо; печени чушки - 3 бр.; 40 гр. натурален шоколад; 2 чаши сира

Йогата:
ащанга - 20 мин. - доста се успах и нямаше време за повече;

Тренировката:
почивка

Сънят:
10 часа!

Добавките:
пробиотик, вит. C, B6, B12, омега3, биотин, цинк, мед

Течностите:
2 + литра вода, ТВЛ, какао с мака, зелен чай

ден без кафе - 11

#По план трябваше да потренирам, но се чувствах доста изморена и гладна, реших да послушам тялото си и да не се стресирам излишно, починах си хубаво и днес съм нов човек (sun)

23.03.15
10:34

Здравейте (sun)

22.03.2015г./неделя/

Храната:
2 шейка с протеин и банан; 10-тина какаови зърна; рататуй с тиквички, патладжан и доматен сос; печени картофи; броколи на пара; 1 ф. протеинов хляб с фъстъчено масло, натурален шоколад - 40 гр.; авокадо; маслини; фъстъци 30-50 гр. (wasntme)

Йогата:
ащанга - 40 мин.;

Тренировката:
Е 1/1
10 мин. на пътека 5 мин. бърз ход с максимален наклон/ 5 мин. тичане с умерено темпо;
ставни ротации;
5 кръга от:
разтваряне на абдуктор - 10@40, 40, 45, 50, 60;
затваряне на аддуктор - 10@40, 40, 45, 50, 55;
плие - 10@18, 22.5, 22.5, 22.5, 22.5;
повдигане на калф машина - 10@15
5 кръга от:
10 ходещи напади с 10 кг. мед. топка с ротации встрани;
глутеус мост х 10 с два крака, х 10 ляв/десен крак;
20 клека СТ
#суперсерии, почти без почивка между кръговете
HIIT тичане на пътека в рамките на 20 мин. 1 мин. мах/1 мин. бързо темпо, завърших с 5 мин. умерено тичане по максимален наклон (whew), в края на тренировката ми трепереха крачетата (party)
разтяжки разни

Сънят:
8 часа

Добавките:
пробиотик, вит. C, B6, B12, омега3, L-carnitin, биотин, цинк, мед

Течностите:
3 + литра вода, ТВЛ, какао с мака, гуарана и мед, сок от червено цвекло и морков - 200 мл.

ден без кафе - 12

#Доста съм изнервена тези дни, не знам на какво се дължи, но успях да изкарам беса си в залата, прибрах се вкъщи като кротко агне, а между 4 и 5 следобед дори подремнах, което при мен е истинско събитие, защото изключително рядко заспивам през деня.

Хубав ден (F)

Мнението беше редактирано от maniavania на 31.03.15 12:18.

24.03.15
10:19

Здравейте (sun)

23.03.2015г./понеделник/

Храната:
2 шейка с протеин и банан; 10-тина какаови зърна; банан; круша; 50 гр. бразилски + български (wasntme) орех; 3 сушени сливи и толкова фурми; печени картофи - пресни; салата от айсберг и бейби зелении с балсамико и зехтин; 1/2 л. кокосово масло; 1 л. фъстъчено масло; авокадо; маслини; фъстъци 50 гр.

Йогата:
ащанга - 80 мин. (inlove);

Тренировката:
нямаше, беше запланувана, но понякога има по-важни неща от това денят ти да се развива по “план”, както и да е, днес ще я направя, защото когато човек има желание...;)

Сънят:
около 6 часа :(

Добавките:
пробиотик, вит. C, B6, B12, D3, омега3, биотин, цинк, мед

Течностите:
4 + литра вода, ТВЛ, какао с мака, гуарана и мед, чай: зелен - 2, билков - 1

ден без кафе - 13

Прекрасен ден(F)

Мнението беше редактирано от maniavania на 24.03.15 10:30.

25.03.15
10:34

Здравейте и честит празник (F)

Ето и отчета ми за вчера,

24.03.2015г./вторник/

Храната:
1 шейк с протеин и банан; 10-тина какаови зърна;  3 банана; круша; ябълка; просеник - 100 гр.; печени картофи - пресни; салата от айсберг и бейби зелении с балсамико и зехтин; авокадо; 40гр. натурален шоколад; 30-40 гр. фъстъци.

Йогата:
Поздрави А + B по 5 пъти;
Хатха йога - 90 минути - с учител (sun)

Тренировката:
почивка

Сънят:
около 7 часа

Добавките:
пробиотик, вит. C, B6, B12, D3, омега3, биотин, цинк, мед

Течностите:
4 + литра вода, ТВЛ, какао с мака, гуарана и мед, 2 зелени чая

ден без кафе - 14

#За първи път посещавам клас по хатха йога и много ми хареса, особено след изнервения ден в работа, друго си е когато някой ти обръща внимание и ти обяснява кое, как и защо, пък и самата атмосфера страшно ми допадна, ще ходя веднъж седмично.
##Пиша го плодов ден, страшно ми се бяха дояли плодове, затова се опитах да минимализирам мазнините и по план не трябваше да има фъстъци, но това не е болка за умиране ;)

Весел празник (F)

25.03.15
22:12

25.03.2015г./сряда/

Храната:
2 банана; 2 пъстърви (малки) на фурна; печени картофи; 3 сушени сливи и 3 фурми; хек паниран в тиквено брашно; салата от айсберг, морков, бейби зелении с балсамико и зехтин; авокадо; 3 печени чушки и в момента хапвам фъстъци - последните!

Йогата:
поздрави А+B 5 пъти

Тренировката:
А - 2/2
;
5 мин. пътека, ставни ротации;
хоризонтален скрипец:
1х8@30кг.;
1х8@40кг.;
4х4@45кг.;
на машината за набиране:
3х6@20кг.;
2х6@30кг.;
гребане с дъмбели:
4х5@18кг.;
тяга:
1х5@30кг.
1х5@40кг.
5х5@50кг.;
гръбни екстензии:
4х10@10кг. диск;
3 кръга за страничен корем:
8@18кг. - наклон встрани;
8@6кг. - наклон встрани с вдигане на дъмбел над глава;
25 мин. HIIT на пътеката 1 мин./умерено/1 мин. бързо/ 1 мин. спринт;
разтягане

Добавките:
Пробиотик;  биотин, L-carnitin, омега 3;

Течностите:
4 литра вода, 2 зелени чая, какао с мака и гуарана;

ден без кафе - 15

Лека!

Мнението беше редактирано от maniavania на 31.03.15 12:18.

28.03.15
22:30

Здравейте,

26.03.2015г. - 27.03.2015г.

Храната - добра, тренировката беше в петък 30 мин. кардио-корем, йога нямаше, добавките - същите, водата беше около 4 литра

28.03.2015г./събота/

Храната:
10 какаови зърна + 20 гр. кашу + 6 бразилски ореха; печени картофи, салата с айсберг, бейби зелении, 1л. сусам, балсамико и зехтин, маслини; 1 ф. протеинов хляб с фъстъчено масло; 3 кюфтенца от просо (просо, тиквичка, червена чушка, лук, целина, магданоз и подправки) салата от айсберг, и бейби зелении с балсамико и зехтин, авокадо, маслини; 50 гр. натурален шоколад; 2 чаши сира

Йогата:
ащанга 70 мин.

Тренировката:
B+C - 2/2;

5 мин. бърз ход на пътека с максимален наклон; ставни ротации;
2х10 клека - СТ;
клек:
1х8@20кг.;
1х6@40кг.;
1х3@60кг.
4х4@50кг.;
бг клек:
4х6 на крак@16кг. /с два дъмбела х 8кг./;
сет ъп с дъмбели:
5х8 на крак@16kg /с два дъмбела х 8кг./;
бедрено разгъване с 1 крак:
4х5@25кг.;
45 градусова лег-преса:
4х5@70кг.
бедрено сгъване:
4х6@50кг.;
военна преса с лост:
6х10@10кг.;
повдигане на крив лост до брадата;
4х6@15кг.;
повдигане на дъмбели встрани:
4х6@6кг. на ръка;
разтваряне на пек-дек:
4х6@30кг.
разтягане

Добавките:
Пробиотик;  биотин, витанин D3, L-carnitin, омега 3;

Течностите:
2 литра вода, какао с мака, кокосова захар и гуарана;

ден без кафе - 18

#Доволна съм от тренировката, на клека се поизхвърлих с 60 кг., не че не можех да продължа и да се кривя с тях, но реших да си посвия егото и да си направя хубави клекове с 50 кг., без да правя компромис с техниката, зимната пауза си казва своето, но с малко търпение пак ще стигна до там където бях.

Лека(F)

Мнението беше редактирано от maniavania на 29.03.15 09:41.

29.03.15
18:32

Здравейте (sun)

29.03.2015г./неделя/

Храната:
7-8 какаови зърна, 2 банана; печени картофи, салата с айсберг, бейби зелении, балсамико и зехтин, маслини; 1/2 ф. протеинов хляб с фъстъчено масло; 3-4 кюфтенца от просо (просо, тиквичка, червена чушка, лук, целина, магданоз и подправки) салата от айсберг и бейби зелении с балсамико и зехтин, авокадо, маслини; 50-60 гр. натурален шоколад

Йогата:
ащанга 80 мин.

Тренировката:
А - 2/3;
5 мин. бърз ход на пътека с максимален наклон; ставни ротации;
10 клека - СТ;
придърпване на вертикален скрипец:
1х8@30кг.;
1х6@35кг.;
4х5@45кг.;
на уреда за набиране:
2х5@20кг.
3х5@30кг.;
10@30кг. бицепсово набиране
гребане с дъмбели:
4х5 на ръка@18кг.;
up row на машина:
4х5@45кг.;
бицепсово сгъване с дъмбели:
4х6 на ръка@6кг.
чуково бицепсово сгъване с дъмбели от седеж:
4х6 на ръка@6кг.;
бицепсово сгъване с крив лост:
4х6@15кг.;
повдигане на прави крака от вис:
5х10;
три кръга от:
10 - повдигане на прави крака на постелка;
10 - лакти към колена;
20 - къси коремни;
HIIT на пътека 15 мин., от които: 1мин. мах./1мин. умерено/1мин. бърз ход;
10 мин. тичане с бързо темпо;
5 мин. бърз ход на максимален наклон
Има ли смисъл да казвам колко вода се изля от мен (whew)
разтягане

Добавките:
Пробиотик;  биотин, витанин D3, L-carnitin, омега 3;

Течностите:
2 литра вода, какао с мака, кокосова захар и гуарана, зелен чай;

ден без кафе - 19

(F)

Мнението беше редактирано от maniavania на 31.03.15 12:22.

31.03.15
10:03

30.03.2015г./понеделник/

Храната:
5-6 какаови зърна, 4 банана; 2 круши; 4 кюфтенца от просо; салата от айсберг, краставица и бейби зелении с балсамико, без зехтин и сол, авокадо

Йогата:
ащанга 80 мин.

Тренировката:
D 3/2

5 мин. бърз ход на пътека с максимален наклон;
ставни ротации;
10 клека СТ;
повдигане на щанга от лег:
8@20 кг.;
8@30 кг.;
4х6@35 кг.;
кофички на машината за набиране:
2х5@10 кг. противотежест;
3х5@20 кг.;
флайс на пек-дек:
4х6@35 кг.;
флайс с дъмбели от полулег:
4х6@8 кг. на ръка;
кик-бек:
8@4 кг.;
4х6@8 кг.;
трицепсово разгъване зад глава:
4х7@8кг.;
И докато чаках за пътека, 4 кръга от:
6 лицеви;
планк по 1 мин.
тичане на пътека в рамките на 35 мин. 29 мин. умерено темпо (9), 1 мин. спринт, завърших с 5 мин. бърз ход по максимален наклон, много пот се лее на тази пътека (whew)
разтяжки разни

Добавките:
L-carnitin, омега 3;

Течностите:
4 + литра вода, какао с мака, кокосова захар и гуарана, зелен чай - 2 бр., билков чай - 1 бр.;

ден без кафе - 20 (party)

#Новото е, че ще участвам в полумаратон в края на април и трябва да започна малко по-сериозно с подготовката, даже малко съм позакъсняла (wasntme), но при добра организация ще успея да наваксам, а това значи да увелича престоя си върху пътеката, а събота и неделя дълго тичане в парка ;)
##Другото, което е за отбелязване е че реших до Великден да се изхранвам, поне до ранен следобяд (да се разбира до 15 часа) с плодове, вечерята ще е лека (някакви печени/варени зеленчуци без мазнина и сол), мазнините ще са само от авокадото, а солта и ядките са напълно изключени, изключението ще е на 5-ти април, когато ще има риба на корем :P

Мнението беше редактирано от maniavania на 31.03.15 12:23.

01.04.15
10:59

31.03.2015г./вторник/

Храната:
4 банана; 6 какаови зърна;  2 круши; задушени зеленчуци с малко кокосово масло и подправки, без сол; авокадо

Йогата
Сатиянанда Йога- 90 минути - с учител (inlove)

Тренировката:
35 мин. вело;
5 кръга от:
20 - глутеус мост с два крака;
х 10 - глутеус мост на един крак;
х 10 на крак -  от планк събиране на коляно към лакът;
х 10 на крак -  глутеус ритник нагоре;
х 10 на крак - глутеус ритник встрани;
х 10 на крак - повдигане на крак с акцент вътрешната част на бедрото (не знам как се казва, ако изобщо си има име (wasntme))

Сънят:
около 6 часа

Добавките:
омега3, биотин, цинк, мед, L-carnitine, CLA (пия го от няколко дни, но пропускам да го впиша)

Течностите:
3 + литра вода, ТВЛ, какао с мака, гуарана и кокосова захар, 2 зелени чая

ден без кафе - 21

#Много съм доволна от йогата, цяло удоволствие е да слушаш Ани, все едно си на лекция, всяка поза добива много по-дълбок смисъл и значение, след практиката се почувствах толкова разтоварена и безгрижна - прекрасно (sun)
##По всички правила вече не пия кафе и от днес (01.04.) спирам да го отбелязвам, нали зависимостта (физическата) към дадена субстанция се преодолявала за 21 дни..., или май за 28 беше...(wasntme), както и да е, ще отбележа само КОГАТО/АКО започна отново да го употребявам.

(F)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1