крака!!!???

28.09.05
18:42

Имам въпрос относно краката. По точно клякането.
При пълен клек ми пукат капачките и ме шубе да не ми се прецакат, затова го правя до позиция успоредна на пода дори малко преди това.
Има ли голяма разлика или и така ще се натоварват както си трее.

ПС. четох и че при пълен клек се оформя задника и напряга кръста!!!

28.09.05
19:07

няма проблем, даже е за предпочитане, иначе може да ти порасне задника, пък и товариш както каза и кръста, и колената. клякай така и всичко ще е наред.

И аз така правя клека и растат доооста добре  :wink: Пази си ставите, цял живот ще ти трябват  :)

28.09.05
19:34

мерси за коментара
имах нужда от удобрение  :D

28.09.05
23:15

При пълен клек се стяга и дупето чак като имаш проблеми прави непълен въпреки че пълния си е за предпочитане

JI

29.09.05
00:58

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]При пълен клек се стяга и дупето чак като имаш проблеми прави непълен въпреки че пълния си е за предпочитане

напълно подкрепям астор!

29.09.05
11:39

[quote author=“JiVk0”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]При пълен клек се стяга и дупето чак като имаш проблеми прави непълен въпреки че пълния си е за предпочитане

напълно подкрепям астор!

значи да изчакам да ми се прецакат капачките :evil:
не смятате ли че е доста глупаво :?:
Веднъж увредени колената не се оправят :!:
смятам да си продължа с клякането както съм си го правел досега. Постепенно ще стане, но без да ми се раздрънкат колената.

29.09.05
11:58

Аз предпочитам полуклека-рядко правя пълен клек и досега коленете са вероятно единствените стави, с които не съм имал проблеми. При полуклякането можеш да ползваш доста по-големи тежести и изолираш квадрицепса по-добре.

29.09.05
12:04

Само да вметна, че при полуклек колената се товарят повече.

29.09.05
12:41

такааа аиде сега и аз да се произнеса , като , смея да забележа, спец в клека.
припукването в ставите идва най - вероятно от неправилно технически изпълнен клек . на първо място трябва да се намери точният градус под който да са ти разтворени стъпалата навън, по време на клека. това става още със заемането на позиция за клек (самото заемане на позиция за клек си е цяло изкуство , но за това бих говорил при повече интерес ). на второ място , решаващо за успешния и качесвен клек е началото на повторението. НЕ ТРЪГВАЙ ДА КЛЯКАШ ОТ КОЛЕНЕТЕ. движението започва със сгъване в ханша . образно можеш да си го представиш като надупване преминаващо в плавно спускане надолу . по този начин акцентът на движението е в бедрените мускули , а не в коленните сухожилия . клекът за максимален ефект е този  , при който се слиза малко под хоризонтала . не е нужно задникът да се удря в петите . оттласкване от долно положение е просто забранено , ако искаш да клякаш повече от някоя и друга годинка . спирането на спускането преди достигането на успоредно положение на бедрата с пода , също не е препоръчително , защото натоварва много сухожилията . събирането на коленете по време на изправянето също е “бич божи”. :)
http://photobucket.com/albums/b347/joropower/?action=view&current=32a31fa8.jpg горе - долу така трябва да изглежда един добър клек . тук съм хжанат вече като се изправям , но все още е добра приблизителна илюстрация на написаното по - горе :):):) надявам се да съм бил полезен на мераклиите да клякат :)

29.09.05
13:05

[quote author=“joropower”] спирането на спускането преди достигането на успоредно положение на бедрата с пода , също не е препоръчително , защото натоварва много сухожилията . събирането на коленете по време на изправянето също е “бич божи”. :)

Аз точно това имах предвид с предния си пост, ама ме мързеше да обяснявам. Така че, радвам се, че обясни подробно нещата ;)
Незаслужената слава на клека като опасно упражнение идва точно заради лошата техника на изпълнение ;)

29.09.05
13:17

дано си вземат бележка. закво иначе ги пишем тия постове.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1