28.09.05
15:11
Здравейте.Скоро реших да хода на фитнес , и леко прекалих пърия път(в неделя стана това :) ).Имам си мускална треска , нищу особенно , но едно нещо ме притеснява :
http://free.hit.bg/nothing/rukatami.jpg
Точно на свивката на лаката доста ме боли като си опъна раката.Като ми е отпусната е 20% сгъната.И на двете ми раце е така.Мисля че са разтеглени сухожилията, но не знам , затова питам.И се чуда утре да хода ли на фитнес , току виж се по оправи , на принципа на мускулите ако е.Иначе сега си ме боли ...Ще Ви бъда благодарен ако ми помогнете :)
Употребата на тагове не се препоръчва.Благодаря ти за вниманието.ivan.shishmanov
28.09.05
15:44
Ще боли, после ще посинее .. до 10-15 дена ще се оправи. Минали сме го това на времето 8)
Като почваш, първите две седмици на фитнеса вдигай само леко, да се поосвестят мускулите. После вече натоварвай :wink:
И мен ме е боляло доста пъти на това място но отшумява като тренираш с по малки тежести и предвождано от малко почивка
Загрявай добре
Мерси за съветите.Ами тогава въпросче за тежестите(без да се смеете).
По колко да дигам?
Преди от лежанка 30 и от наклонена пак 30 .Гири по 10 , вълнообразния лост 25, на гладиатора за гръб 30 всичко по 4 серии(5 с разгрявката).Знам че тежестите са малко но се пак е 1 първи път и дори това да не е максимума ми ... :) А и май ще е добре да нямаля сериите засега , нали ?
28.09.05
17:03
Най-вероятно си получил някои тендинит или епикондилит(възпаление на сухожилието на трицепса)Много често се случва.Почивка 1 седмица Диип Рилииф гел и леки тежести!Прекалил си с тежестта според мен
няма страшно. и мен ме е боляло там. като не съм тренирал известно време и след това права яко за бицепс. но минава не е проблем
[quote author=“defiance”]Мерси за съветите.Ами тогава въпросче за тежестите(без да се смеете).
По колко да дигам?
Преди от лежанка 30 и от наклонена пак 30 .Гири по 10 , вълнообразния лост 25, на гладиатора за гръб 30 всичко по 4 серии(5 с разгрявката).Знам че тежестите са малко но се пак е 1 първи път и дори това да не е максимума ми ... :) А и май ще е добре да нямаля сериите засега , нали ?
Вземи от сайта програма за начинаещи стига си импровизирал щото със сигурност не го правиш както трябва
Знам , за това питам , спокойно :)
Усетих :roll:
що да ти се смеем на тежестите? аз лично съм почнал на 16 кг от лег за 6 повторения. един олимпииски лост не можех да повдигна като хората :oops: 8)