03.06.10
15:26
така когато е напомпана или когато я стегна раката ми изглейда добре но когато е в отпуснато састояние изглежда малка знам че това е нормлано да е по малка когато е отпусната но тя изглежда мн по малкак то колкото е искам да питам какви упражнения да правя за рака за да стане по релефна дори и в спокоино састояние благодаря предварително :)
03.06.10
15:29
гледай дискавъри
03.06.10
15:36
Концентрично и френско цял живот
чувал сам за 21 но незнам как точно се изпалнява някои ако може да ми каже ште сам мн благодарне :)
03.06.10
21:07
Все едно правиш прав с щанга, обаче сгъваш 7 пъти на половина, после 7 от половината до горе и накрая цялото движение пак 7 повторения. Това се прави без почивка. :)
Значи,да разбирам ли,че “21” е за “да ти стане раката по релефна дори и в спокоино састояние” ?
Релефа идва от сваляне на мазнините. Това е цялостен процес - не се прави с упражнения, ами с диета за отслабване.
Искаш повече маса или повече релеф? От това, което си написал не ми става много ясно: „но когато е в отпуснато састояние изглежда малка знам че това е нормлано да е по малка когато е отпусната но тя изглежда мн по малкак”.
Та, големината ли е проблема или релефа? Аз те разбирам по следния начин. Искаш след тренировка бицепса да ти остава напомпан за по-дълго време. Това няма как да стане с упражнения или каквото и да е било друго. Иска се постоянство да натрупаш достатъчно маса, та дори и отпусната ръката ти да е голяма. Освен това масата на ръцете е свързана с цялата ММ. Няма как да имаш големи ръце, ако ти е малък гърба. Наблягай повече на тренировката за гръб, прави упражнения като гребане, придърпване на горен скрипец, а ръцете ще си дойдат на мястото от само себе си.
Пробвай да вкараш машини и скрепци в тренировката ти за ръце и 1 път в месеца супер серии... Аз така излезнах от застоя, ръката ми порасна с 3 см и изглежда по добре и в отпуснато състояние от преди. :)
04.06.10
08:54
Ако вървим по логиката ви, че трябвало да изгори мазнини за да има релефни ръце, то по-добре да не ги тренира и като изгори мазнините ще станат релефни. Така ли?
така мусколи има гърбът е една от мусколните групи в която наи бързо и наи мн напредвам а признавам си че се по омазних малко трябва да се поисчистя наистина но мисля да послушам съвета на “Oyama” сашто и на “psihos” много благодаря за помошта :)
Мнението беше редактирано от qwab22 на 04.06.10 10:47.
казано от qwab22 на 04.06.10, 10:45:
така мускУли има гърбът е една от мускУлните групи в, която наЙ- бързо и наЙ мн напредвам а признавам си че се по омазних малко трябва да се поисчистя наистина но мисля да послушам съвета на “Oyama” сашто и на “psihos” много благодаря за помошта :)
Приятелски съвет: КУПИ СИ БУКВАР! много зле е правописа, нека поне има малко старание.
Жалко е да попадам все по-често на такива неграмотни коментари.
Не ми се занимаваше да показвам всички грешки, не казвам, че съм безгрешен, но това е 1 или 2 клас все пак.
Без никакви нападки, но си направи извод и след това, се замисли за залата. Или викаш за там не се иска правопис :lol:
04.06.10
19:27
казано от qwab22 на 04.06.10, 10:45:
така мусколи има гърбът е една от мусколните групи в която наи бързо и наи мн напредвам а признавам си че се по омазних малко трябва да се поисчистя наистина но мисля да послушам съвета на “Oyama” сашто и на “psihos” много благодаря за помошта :)
Не знам,релеф ли искаш ама трябва правописа да научиш думата също се пише с “щ” . Ако видиш госпожата си от 1-ви клас , не я поздравявай на нищо не те е научила
казано от qwab22 на 03.06.10, 15:26:
така когато е напомпана или когато я стегна раката ми изглейда добре но когато е в отпуснато састояние изглежда малка знам че това е нормлано да е по малка когато е отпусната но тя изглежда мн по малкак то колкото е искам да питам какви упражнения да правя за рака за да стане по релефна дори и в спокоино састояние благодаря предварително :)
Не ми е много ясно какво искаш, релеф или мускулна маса !? ( и дали имаш мускули в гърба няма нищо общо с бицепсите и изобщо с ръцете ) Ако искаш релеф то трябва да правиш Кардио + добра диета + по-малко килограми да вдигаш, наблягай на повечето повторения !
За мускулна маса пак ти трябва добра диета, ( трябва да ядеш стабилно ) и наблягай на тежеста, и на малкото повторения 4-8 повторения, лично мое мнение ;)
10.09.10
15:47
Просто трябва да правиш упражнения при които бицепса е в постоянно напрежение, както в начална позиция, така и във върхова.
Както и упражнения които изолират останалите мускулни групи и се концентрират върху бицепса.
Може да редуваш тренировките и със суперсерии - за оптимално напомпване.
Изпълнението на упражненията трябва да бъде бавно и контролирано, не експлозивно с лакатушене и читинг, всичко трябва да бъде контролирано от начална до крайна фаза.
Здравейте, искам да попитам как да си направя бицепса, така че в отпуснато състояние ( гледано от пред ) да бъде по-изпъкнал. В смисъл, външната глава (дългата) да изпъкне и да се оформи по-добре! Да се получи нещо като ръгби топка... Тренирам от 1 година, храня се добре ( спазвамс и диетата много стриктно, ям достатъчно белтъци ,въглехидрати и т.н.) и от г/д 1 месец права такива упражнения който да натоварват дългата глава на бицепса: скотово с много тесен хват, когато сгъвам с дъмбели се старят да ги държа пред тялото си... Когато стегна бицепса ми става като топпка, и личи много ,но аз искам да бъде изпъкнал в отпуснато състояие на ръката, както казах по-горе като ръгби тпока (надявам се, се сещате )! Дали да не тренррам бицепса в суперсерии, заедно с трицепса ? Моля, кажете си мнението !...
10.11.10
16:09
я я сложи снимка, че по твойте думи за перфектното хранене и т.н. нещо не ми се връзва
Кое по-точно не ти се връзва ? Няма смисъл от снимка, аз съм обяснил целта ми :) Просто искам да ми изпъкне външната част по да се очертае. И попитах защото може би бъркам нещо или просто ми трябва време и ще стане всичко :)
Ако подкожните мазнини са повечко, бицепсът няма шанс да блесне особено, освен, ако мускулната маса не е много голяма. Затова, ако имаш изградена маса, изчисти малко за да излезе релефа. Ако нямаш необходимата маса, трупай я и после изчисти мазното. Но да питаш за упражнения, които да придадат релеф е несериозно.
Формулата е ясна: тренировка (без да се претренира) - хранене - спане. И ако всичко това е в правилната пропорция, след няколко месеца чистиш и релефът ще излезе.
Ами аз съм един гаден ектоморф, който няма грам мазнини по себи си ( само ММ качвам )... Тежа 69 кг с ръка 36-37см... Мисля че си прав, като казваш че ММ не ми е достатъчна! Сигурно това е проблемът, че да не иска да се очертае външната глава! Като потренирам повечко време работата ще стане :)
Благодаря за отговора Стоянчо ! :)
По-здрави!
ааа и да те попитам само за акцент в/у бицепса как да правя суперсерии- Бицепс-трицепс или Трецепс-бицепс ? Мисля да почвам да правя веднъж месечно суперсерии.
Мнението беше редактирано от Юли на 10.11.10 17:29.
казано от Death__ на 10.11.10, 17:23:
ааа и да те попитам само за акцент в/у бицепса как да правя суперсерии- Бицепс-трицепс или Трецепс-бицепс ? Мисля да почвам да правя веднъж месечно суперсерии.
Лично аз спазвам принципа първо да се тренира по-голямата мускулна група, т.е. в този случай трицепс и после бицепс.
Може и 1 седмица Бицепс-Трицепс, другата седмица Трицепс-Бицепс, е така да има разнобразие.
Ако имаше 36-7 ръка и беше ‘’без грам мазнина по себе си’‘, нямаше да имаш този проблем :) 37 ръка, напълно чиста, не е никак лошо. По-скоро не си толкова чист колкото мислиш. И все пак, аз бих се насочил към изграждане на маса и след това чистене - ако се наложи. Няма смисъл да качваш ударно, но и не се престаравай да качваш чисто, защото сериозно рискуваш да не направиш нищо. Има и нещо друго, не познавам човек с 36-7 ръка и да му стои като балон, както на теб ти се иска.... качвай ;)
Ами да, може пък наистина да имам мазнини, а да си мисля че нямам... Ще направя както каза: да трупам още ММ и ако не наложи после да чистя. Надявам се до няколко месеца да си постигна целта :)
Мерси !
02.05.13
00:34
Аз лично бих ти препоръчал да правиш повече упразнения на скрипец и със кабели както движенията са пълни и повторенията над 10.