29.09.05
21:48
здрасти на вси4ки...отдавна 4ета форума но 4ат сега запо4нах да пускам теми.. :) искам да жи попитам за ръцете: тренирам бицепс с трицепс - можете ли да ми кажите по колко упражнения и серии да правя за бицепса и трицепса.Целта ми е ка4ване на маса....на 16 години съм 175см. 68,5 кг 36-36,5 ръка .
боцепс-сгъване с щанга от стоеж
трицепс-френско разгъване с щанга
:arrow: :arrow: :arrow: :wink:
29.09.05
22:15
3x8-10 вдигане на щанга от стоеж
3х8-10 сгъване на дъмбели от седеж
3х8-10 скот или концентрично сгъване
3х8-10 френски преси
3х8-10 разгъване на горен скрипец с 2 ръце
3х8-10 кикбек с дъмбел или разгъване на горен скрипец с въже накрая
Успех!
29.09.05
22:39
Ми де да знам пич кай колко стаж имаш
?
29.09.05
23:28
Моя съвет е
Трицепс:
3с 8-10п Разгъване на горен скрипец с въже(по добре първо това да загрееш хубаво лактите :wink: )
3с 8-10 Френско
3с 8-10 Разгъване на дъмбел с две ръце зад глава
Бицепс:
3с 8-10 както каза Slayercho e добре :wink:
29.09.05
23:48
Тази която аз постнах ли?Е естествено.Ей djorgio ASTOR батка,може ли да те питам(то не е много за тука ама да не отварям нова тема)чете ли в новия брой на МиФ имаше една мн интересна статйика за възтановяването?Там пишеше че горната част на тялото може да се тренира всяка мускулна група на 3-тия ден след тренировката,демек понеделник гърди,четвъртък пак защото тогава ефекта от миналата тренировка е най голям?Ако не си прочел статията я прочети мисля че е полезна.ти какво мислиш за това?
Не съм стигнал до там но не вярвам още от сега по принцип това си е индивидуално някой може и за всички групи да се въстановява за 72 часа може и за 168 затова както винаги съм казвал всеки трябва да си намери точно фазата на свръхкомпенсация ако не знаете какво е това ще обясня (свързано е с разтежа)
30.09.05
00:04
Мм не те разбрах много,но както и да е:)Не знам аз тренирам всяка мускулна група по един оът седмично..
А аз я тренирам, когато се възстанови от предишната тренировка ;) А това става за около 4 - 6 дена.
[quote author=”Петко К”]А аз я тренирам, когато се възстанови от предишната тренировка ;) А това става за около 4 - 6 дена.
И на мен е толкоз 4-6 дена фазата на свръхвастановяване пробвах до сега с 7 дена не става не действа при мен
30.09.05
10:47
Ъъъ..имам един въпрос..Как разбирате кога сте НАПЪЛНО възтановени? :shock:
Примерно аз в понеделник правих гърди,днеска спряха да ме болят напълно,сега ли са готови за ново натоварване?
30.09.05
11:03
Бицепси
1.Сгъване с дъмбели от полулег 5 серии (една много лека 15 повт., една средна 12 повт., една средно тежка 10 повт и две тежки работни серии с по 10 повт.)
2.Сгъване от стоеж с щанга (прав лост) 3 серии (една средна 12 повт., и две тежки серии 10повт)
3.Сгъване на долен скрипец седнал с прав лост (лактите нагоре и се сгъва към брадичката) 3серии (една средна серия с 12 повт и две тежки с по десет повторения )
Трицепси
1.Разгъване на скрипец с права ръкохватка 5 серии (по същтия начин както при бицепса лека,средна,средно тежка и две тежки както и повторенията)
2. Разгъване на скрипец с въже с гръб към скрипеца от полулег ( Значи слага се една лежанка наклонена лягаш обаче да си с гръб към нея и разгъваш надолу) тук са 3 серии една средна и тве тежки като последните тежките серии са в суперсерия с повдигане на дъмбел над глава с две ръце пак всичко е 10 повт.
3. Френско от лег с щанга 3 серии една средна 12повт и две тежки 10-ки
надявам да съм ти помогнал пиши ако те интересува нещо друго с удоволствие бих ти отговорил :>>>>
[quote author=“Sparkito”]Ъъъ..имам един въпрос..Как разбирате кога сте НАПЪЛНО възтановени? :shock:
Примерно аз в понеделник правих гърди,днеска спряха да ме болят напълно,сега ли са готови за ново натоварване?
Ами аз го усещам, по тонуса на мускулите основно и по - други неща. Не мога да ти обясня, трябва сам да си знаеш кога си се възстановил. Това, че ти е минала болката не значи непременно, че са се свръхвъзстановили мускулите. Всъщност, може да нямам изобщо мускулна треска на другия ден, но това не значи, че мога да тренирам пак същите мускули.
01.10.05
19:19
HELP едната ми ръка изостава от другата спрямо маса.А на мускулна силна са еднакви кажете как да наваксам :shock:
Не се притеснявай.Нормално е да ти изостава едната ръка.Аз съм така с гърдите-едната ми с малко по голяма от другата но не фрапиращо. :wink:
01.10.05
23:30
ок пич щом казваш :)