Естествено че храненето оказва влияние, когато си на 70 кг колкото и да тренираш ще достигнеш някаква граница в растежа но когато качиш до 80 кг вече ще си с друга граница на растеж и така до колкото стигнеш.Вече като качиш трябва да се стараеш и да задържиш натрупаното, което пак си е до хранене.През това време с упражнения си тренираш мускула да достигне колкото се може по големи размери и да се оформи.
казано от sarfios на 18.03.09, 20:09:
Какви могат да бъдат резултатите за 2 месеца?
Някой? От тренировките
за 2 месеца 2-3см при положение, че си абсолютен новак. Иначе във фитнеса се запознах с едно момче,което каза,че от 2 години ръката му не е мръднала,което доста ме шокира.
казано от festo на 20.03.09, 18:07:
казано от sarfios на 18.03.09, 20:09:
Какви могат да бъдат резултатите за 2 месеца?
Някой? От тренировкитеза 2 месеца 2-3см при положение, че си абсолютен новак. Иначе във фитнеса се запознах с едно момче,което каза,че от 2 години ръката му не е мръднала,което доста ме шокира.
И кое те шокира? И моята не е мръднала особенно последните 5 години ;)
ОК, но като гледам аватара ти, ръката ти е огромна! Притиснително е обаче да спре, да расте, когато си качил само няколко сантиметра.
30.04.13
15:42
Момчета искъм бицепса да го направя по - голям и нацепен ! Та да ви питам има ли значение коя мускулна група почвам като повече искъм да наблегна на бицепса ,защото гледам момчетата във фитнеса някои ги редуват някои пътпочват бицепс някои път трицепс някои пък отначало бицепс после трицепс други обратно ... Принципно знам ,че с по - голямата мускулна група се започва и правя отначало трицепс 3упражнения 3сери x10 Макс кг. и бецепса така .. Та да започна ли да правя отначало бицепса тъй като искъм да го развия него повече или няма значение ? Благодаря предварително.
Няма особено значение, но щом искаш да акцентираш върху бицепса, започни с него. Нека си максимално свеж. Съмнявам се, че ще направи кой знае каква разлика, но може чисто от психологическа гледна точка нагласата да ти помогне да направиш по-голям прогрес. Успех.
04.05.13
19:21
казано от pesho vasilev на 30.04.13, 16:04:
Няма особено значение, но щом искаш да акцентираш върху бицепса, започни с него. Нека си максимално свеж. Съмнявам се, че ще направи кой знае каква разлика, но може чисто от психологическа гледна точка нагласата да ти помогне да направиш по-голям прогрес. Успех.
Мерси от другата седмица почвам значи първо с бицепса дано помогне :) Просто искъм да го уформя много сега съм 1,80см и 80кг бая едър и не ми е толкова релефен като бях 70кг. ми беше на топка сега искъм пак да ми стане на тия килограми които съм в момента :)
05.05.13
10:16
Просто си омазнял леко вероятно, ако искаш да акцентираш на него може да го тренираш 2 пъти седмично. Пример: пон гърди и бицепс, четвъртък ръце.
05.05.13
14:09
Ха даже петъка тренирах първо трицепса 3 упражнения по 10 повторения и след това бицепса 3 упражнения по 10 повторения ама всичко с макс. кг. и сега пак ми се уформи като преди :)
казано от Миsh0 на 05.05.13, 15:28:
липсва ти маса. На 180 и 80 кила не си едър, ами кльощав.
Големи идеали имате бе :D а на 180 см , 65 кг какъв трябва да е
06.05.13
10:49
казано от Миsh0 на 05.05.13, 15:28:
липсва ти маса. На 180 и 80 кила не си едър, ами кльощав.
Работя по въпроса тренирам от началото на тази година все пак и за мен качването приключи за сега по тия жеги не мога да качвам зимата ще кача още едно 10кг... и не съм кльощав както ти мислиш :D за ръста и кг-мите 40см ръка си е много добре пък като стана 90 ...
09.05.13
16:02
казано от Петко К на 05.05.13, 23:32:
Анорексик. Или жена.
Не съм виждал жена на моя ръст и кг с такива ръце :D :D :D Това си е ген приятел :)
Наскоро в един стол за хранене видях едно табло с таблица за тегло/височина ,правено още през соц времената...
За мъж 1,90 м,допустимата тежест според таблото беше 85 кг :D Гледах за мен,ама нали съм по-висок и бяха разграфили до 1.90,та малко се успокоих,щото предполагам щях да видя 87,5 кг или от сорта ;)
Мнението беше редактирано от Jikata на 09.05.13 16:14.
30.12.13
01:23
Аз тренирам от 2 месеца и има малък ефект, понякога ям банани и фъстъци след тренровка например* и пия вода. Килограмите ми са малки и затова един приятел ми каза да ям много банани и шоколад (въглехидрати).
Проблема ми е, че не мога да кача килограмите...?! Някои да ми препоръча нещо ако може? :/
За ръце правя:
-Лицеви опори 30
-Спартанските лицеви опори 15
- *Лицеви опори със по-прибрани назад ръце* незнам как се казват или имат ли си име :D
30.12.13
21:23
казано от Adem Hyusein на 30.12.13, 01:23:
Аз тренирам от 2 месеца и има малък ефект, понякога ям банани и фъстъци след тренровка например* и пия вода. Килограмите ми са малки и затова един приятел ми каза да ям много банани и шоколад (въглехидрати).
Проблема ми е, че не мога да кача килограмите...?! Някои да ми препоръча нещо ако може? :/
За ръце правя:
-Лицеви опори 30
-Спартанските лицеви опори 15
- *Лицеви опори със по-прибрани назад ръце* незнам как се казват или имат ли си име :D
Пържоли, салати, плодове, риба, яйца, мляко, комбинирани с клек, лег, тяга, военна преса, набирания, бутане на кола, носене на дъмбели на средно разстояние, 9 часа нощен сън, следобеден сън в почивните дни, добре структурирана програма, която да гарантира, че увеличаваш обем и интензивност на упражненията всяка седмица или поне по предварителен план.
казано от Даниел Стефанов на 30.04.13, 15:42:
Момчета искъм бицепса да го направя по - голям и нацепен ! Та да ви питам има ли значение коя мускулна група почвам като повече искъм да наблегна на бицепса ,защото гледам момчетата във фитнеса някои ги редуват някои пътпочват бицепс някои път трицепс някои пък отначало бицепс после трицепс други обратно ... Принципно знам ,че с по - голямата мускулна група се започва и правя отначало трицепс 3упражнения 3сери x10 Макс кг. и бецепса така .. Та да започна ли да правя отначало бицепса тъй като искъм да го развия него повече или няма значение ? Благодаря предварително.
Много хора правят в един ден бицепс и трицепс, като споделят, че така усещат ръцете да им вървят най-много. Моят опит ми подсказва, че това явно не винаги е така. Е, да след тренировката ръцете са доста напомпани...но до там. Моето мнение е, че щом искаш да наблегнеш на бицепса, прави го в ден, в който не правиш гръб, за да можеш да го натовариш по-пълноценно, тъй като дърпащите упражнения за гръб уморяват бицепсите. Ако тренираш ръцете в един ден, то не виждам особен смисъл в спазването на поредността от по-голямата МГ към по-малката. Спокойно можеш да започваш с бицепса. И още нещо - мисля, че 3 упражнения за бицепс са много а толкова малка МГ.