06.05.13
11:08
Здраво! Искам да ми дадете съвет за програмата ми или по-точно за мускулната група ГЪРДИ. От 3-4 месеца съм с една програма програма, в която си разделям гърдите на 2 дни (т.е Понеделник и Петък) за да не ми се пренатоварват и в същото време да си направя всички важни (според мен) упражнения.
Понеделник - ГЪРДИ, ръце
1. Лег с дъмбели/щанга
2. Полулег с дъмбели/щанга
3. Флайс/пек дек
Сряда - Гръб, рамо
Петък - Крака, ГЪРДИ
1.- крака
2.- крака
3.- крака
4.- крака
5. Кофички с акцент върху гърдите
6. Обратен лег с щанга за долни гърди
7. Пулоувър
Иска ми се да разделя бицепса и трицепса в отделни дни и в същото време да преместя гърдите в една тренировка, какво ще кажете? Има ли излишни упражнения за гърди и има ли смисъл да разделям бицепс и трицепс?
На 18 години, 182см, 80кг, мезоморф, 1 година стаж в залата, покачване на ММ, ВВД... това е от мен!
06.05.13
13:30
Добре ще е да разделиш трицепс и бицепс тъй като тренираш например трицепс и в известна степен се натоварва и бицепса. И така като тренираш бицепса в следващата серия ще ти е трудно и има вероятност да не си направиш нужните повторения и серии.
Какво пък пречи бицепса да върви с трицепса в една тренировка ? То малко или много всеки мускул участва в което и да е упражнение.Ден за ръце обикновенно му казват , и не пречи това , че си тренирал трицепс и после бицепс (разбира се ако не си направил 10 серии за трицепс , и да не можеш да помръднеш)
Ми не за друго, страх ме е да не претренирам. До сега съм тренирал бицепс и трицепс в 1 тренировка с по 2 упражнения по 3 серии за всяка група, но ми се иска нещо от сорта на:
Трицепс:
1. Тесен хват щанга/Френско
2. Бутане на вертикален скрипец с прав лост
3. Разгъване на вертикален скрипец с една ръка
Бицепс:
1. Сгъване с крив/прав лост
2. Сгъване от полулег с дъмбели
3. Чуково
И ако бутна тия 6 упражнения в един ден.. не става ли много?
То ако от 10 серии за трицепс не можеш да мръднеш, представям си след 10 серии за крака какво ще е :D
казано от Ceco Milchev на 06.05.13, 13:30:
Добре ще е да разделиш трицепс и бицепс тъй като тренираш например трицепс и в известна степен се натоварва и бицепса.
Не, не се натоварва.
Ако се правят ръце заедно, най-добре е в суперсерии или да се редуват (бицепс-трицепс).
казано от ronnie_coleman на 06.05.13, 13:51:
пробвай така:
1.лег
2.полулег
3.обратен лег
4.флайс
5.пулоувър
Полулега да е с дъмбели, без обратен лег и от флайс и пуловер да си избере само едното.
казано от лежачка на 06.05.13, 15:34:
И ако бутна тия 6 упражнения в един ден.. не става ли много?
Не. Особено ако правиш както съм написал по-горе.
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.05.13 15:36.
06.05.13
15:36
Аз мога ли да попитам, колко време ти е стажа в залата?
Владислав, написал съм в началния пост.
Петко, мерси.
Вземайки под внимание съветите ви, за сега решавам да сложа гърдите само в Понеделник:
1. Повдигане на щанга/дъмбели от лег
2. Полулег с дъмбели
3. Флайс
4. Кофички
Ръцете мисля да ги разделя, защото след гърдите не мисля, че ще натоваря пълноценно бицепса и трицепса. Местя трицепс в Понеделник, бицепс в Петък след краката.
п.п Нормално ли е след пулоувъра да усещам напрежение зад мишницата (т.е над перките)?
Мнението беше редактирано от лежачка на 06.05.13 15:49.
06.05.13
15:56
Какви тежести използваш ? За гърдите и ръцете ?
Гърдите ги тренирам по-интензивно. Слагам по-големи тежести, по-кратки почивки, повторенията варират от 4-8.
При бицепса и трицепса нещата са малко по-различни. Тренирам с кратки почивки, повторенията са 7-10, тежестите не са толкова големи (не тренирам с макс килограми)...
Мнението беше редактирано от лежачка на 06.05.13 16:02.
06.05.13
17:34
казано от лежачка на 06.05.13, 15:48:
Владислав, написал съм в началния пост.
Петко, мерси.Вземайки под внимание съветите ви, за сега решавам да сложа гърдите само в Понеделник:
1. Повдигане на щанга/дъмбели от лег
2. Полулег с дъмбели
3. Флайс
4. КофичкиРъцете мисля да ги разделя, защото след гърдите не мисля, че ще натоваря пълноценно бицепса и трицепса.
Програмата ти е добра,но лично аз бих сложил флайс-а на последно място.Просто направи 2-3 серии до отказ кофички и накрая завърши с флайс.
Не виждам смисъл защо да правиш гърди два пъти седмично. Просто през 1-2 седмици разнообразявай упражненията.
Примерно едната тренировъчна седмица наблягаш повече на лега с щангите, другата повече с дъмбелите- разни флайсове, пул- овъри и подобни.
Пример:
две седмици под ред правиш
лег с щанга
полу- лег
избутване на машина
пек- дек
——————————————————————
втори тип:
лег с дъмбели
флайс
железен кръст
кофички
И ей така през две седмици ги въртиш тея упражнения. Важното е да има разнообразие. Аз така през две седмици си сменям тренировката, само че за гръб и усещам промяна.