05.05.13
23:38
Здравейте,
Може ли да ми обясните какво представляват тези “дишащ”-и упражнения. Примерно “дишащ” флайс или “дишащ” клек. Срещал съм ги в някои от програмите в сайта, но не успях да намеря как се изпълняват. В страниците на упражненията също нищо не пише. Единствено някъде срещнах, че май идеята е упражнениято да не се изпълнява на машина.
ами не съм мн сигурен ама дишащ клек е май като клякаш надолу вдишваш,а като ставаш -издишваш. така трябва да е и при другите упражнения
Вдишваш и издишваш много дълбоко 3 - 4 пъти при всяко повторение.
Повторенията трябва да са мнооого :)
Тези “дишащите” или “дихателните” са от мои статии. Значи ако се отнася за клек, това значи, че между повторенията трябва да поемаш няколко дълбоки вдишвания. Един вид това е като пауза между повторенията, това ти позволява използването на по-голяма тежест в серия. Относно флайса и пулоувъра, докато правиш повторенията си поемаш дълбоко въздух с гърдите и гледаш да разтягаш колкото можеш, това е уж да ти се разшири гръдния кош - метод от старата школа. :)
Мнението беше редактирано от Old Timer на 06.05.13 19:50.
А наистина ли се разширява или е илюзия и просто гълтане на корема и голям торасик екстеншън+huge pecs?
Знам ли го? Много от старите културисти са били способни на какви ли не гимнастики и контрол върху мускулите.
Ето ти една статия, чети - http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/ribcage_expansion_fact_or_fiction
06.05.13
23:47
Тея пък какви са тия гръдни кошове,вие нормални ли сте? :D :D :D Това ако не разбирах от фитнес,щях да кажа яката фотошоп левъл :Д:Д:Д:Д
казано от A.W.E.I.T на 06.05.13, 23:47:
Тея пък какви са тия гръдни кошове,вие нормални ли сте? :D :D :D Това ако не разбирах от фитнес,щях да кажа яката фотошоп левъл :Д:Д:Д:Д
Щото не си видял подобна снимка на Арнолд :)
Олд Таймера сигурно я има някъде...
Мнението беше редактирано от metalex на 07.05.13 07:34.
10.05.13
10:36
казано от Old Timer на 06.05.13, 19:47:
Тези “дишащите” или “дихателните” са от мои статии. Значи ако се отнася за клек, това значи, че между повторенията трябва да поемаш няколко дълбоки вдишвания. Един вид това е като пауза между повторенията, това ти позволява използването на по-голяма тежест в серия. Относно флайса и пулоувъра, докато правиш повторенията си поемаш дълбоко въздух с гърдите и гледаш да разтягаш колкото можеш, това е уж да ти се разшири гръдния кош - метод от старата школа. :)
Мерси много !