07.05.13
20:51
Здравейте BB-team-ъри!Искам да ви попитам - преди време чух че набиранията със тежест правят ръцете големи и здрави (под ръце” разбирайте всичко от китката надолу).Проблема ми е че “ръчичките” ми са кокалести и не ме радват особенно,а факта че кокалчето на средния пръст е хлътнало нагоре спрямо другите си събратя - хич.
Та ако някой има идея за упражнение/упражнения със които мога да докарам що-годе нормални и ефективни като визия и функционалност ръчища - да казва :)
Не съм сигурен че те разбрах за кво говориш но мисля че за дланите става въпрос ? Та какво като са ти кокалисти ? то това е нещо нормално.. Как средното ти кокълче в хем хлътнало пък и хем нагоре е странна работа :D Ако е изпъкнало спрямо другите пак е супер нормално и функционално ! Виж ако на кутрето и безименния са ти по изпъкнали от средния тогава би било тъпо. Както и да е... стига тъпи разсъждения.
Единственото нещо което се сещам в случая е хамалското бачкане. Блъскане с чук, копане с кирка, къртене с Хилти и все неща който ти смачкват и подбиват ръцете от вибрациите и стискането. Ако забележиш на повечето строители дланите са им като мекици.
А и в голяма част дланта е ген :D
Мнението беше редактирано от Manigga на 07.05.13 21:32.
Стани един скулптор, моите колеги (че и колежки) скулптори знаеш ли какви “кебапчета” пръсти направиха :D . При мен са си ген “кебапчетата” пръсти и заради това не станах скулптор :D .
Мнението беше редактирано от avitohol на 07.05.13 23:06.
08.05.13
00:25
Моите пръсти пък са като на пианист.Едно време бях най-добрия на лимки. :D
А иначе по темата,еми не знам какво точно имаш в предвид ,но ако питаш дали хватът ти ще заякне от висенето по лостове - отговорът е ДА.
08.05.13
07:09
Работата е най-добрия вариант ;) Аз всяко лято а’и не само бачкам като луд и ако ми видиш пръстите си помислиш че са купешки моркови ;д;д
Мнението беше редактирано от Димитър (Чъкъра) на 08.05.13 07:09.
08.05.13
11:08
Имам предвид ръце тип “боксьор” .Имам един приятел - като отида в залата и сравня ръката си с неговата ми става жал...моята е кокалеста,а за колкалчето имам впредвид че е по-нагоре и напред от другите,ръката не е няква супер яка.Тоя приятел ми каза че със лицеви на юмруци стават яки...а другия вариант е много бой я по дискотеки,я по улицата... :)