08.05.13
13:09
Здравейте, аз съм на 22, студентка, която преди да започне студентските си години беше в перфектна форма.
в момента съм в чужбина по програма и съм решила,че докато съм тук ще направя драстични промени във себе си, особено що се отнася до телесните ми размери.
На 14.04.2013 започнах с леките кросове в парка, както и си съставих програма за 3 хранения дневно, знам,че би било добре храненията да са повече, но нямам възможност да ям всеки ден по едно и също време по 5 пъти... едва се организирах за 3те хранения :/. Като съм наблегнала на нискомаслени и обезмаслени млечни, салати, по плод на ден и не всеки ден, понякога плодови млека или мед, риба тон, пилешко, елда, червен боб и ориз като последните са по веднъж седмично.Както и веднъж на 2 седмици си правя и пречистващ, воден ден. Не крия,че в неделния ден си позволям да се поглезя например със сладолед.
Тук кантари няма,освен в една аптека, но немога да вися там всеки ден да се тегля... Нося си метър и се меря. И ето старта какъв беше:
тегло:52,5
бедро: 55см
дупе:92 /дупето се губи от гадните ханш и бедра /
ханш:89см
корем:85
талия: 67 /това нямам как да го променя, понеже на горе сам по кости ://
Започнах с лек крос от 15-20 минути и всяка седмица увеличавам с по 5 минути, скоростта отначало е по-бавна, защото гледам повече времето, а не разстоянието, когато вече съм се приспособила към времето интересно изминавам и по-дълго разстояние. Не мога да преценя разстояние с километри, но си броя обиколките и например 30те минути от началото правех 5 обиколки, а към края по 7.
понякога тичам и по два пъти дневно, но следващия ден отпочивам.
размери днес:
тегло:49
бедро:53
дупе:91
ханш:87
корем:83
Интересното е,че мислех,че намаляването на бедрата ще е проблема, а се оказа,че тях ги намалих видимо, а ханша не... Къде греша?
Целта е 47 килограма и разбира се по-малки обиколки по бедрата и ханша, особено ханша.
Темата беше редактирана от Lena Theodoridou на 08.05.13 20:04.
08.05.13
13:15
Здрасти! Съвсем телеграфно:
Сигурна ли си, че не гладуваш?
Три хранения са ОК, стига да са качествени.
Нямаш нужда от кантар.
08.05.13
13:22
По-добре всеки ден по плод или плодове отколкото плодови млека.
Добави полезни мазнини в менюто си и почни някакъв спорт когато имаш време.
08.05.13
13:37
Както написах, тичам всеки ден, понякога и по 2 пъти дневно като всяка седмица увеличавам с 5 минути времето. От тази седмица съм вече на по 35минути.
Мисля,че не гладувам, понеже се чувствам сита, ям салатите в големи порции :)
П.П. висока съм 158см.
08.05.13
13:42
казано от Милена Калчева на 08.05.13, 13:37:
Мисля,че не гладувам, понеже се чувствам сита, ям салатите в големи порции :)
Надявах се, че няма да получа този отговор. Заблуждаваш се.
Храненето ти е недостатъчно като качество и количество, липсва му баланс.
Коригирай това, ако искаш да направиш нещата както трябва.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.05.13 13:44.
08.05.13
13:59
Как да коригирам? И още нещо да разбирам ли,че полезните мазнини от масла и сурови ядки,риба и т.н. помагат за горенето на моите мазнини? И как точно да пресметна колко количество ми е нужно на ден... Може би шепа сурови бадеми ?
08.05.13
14:09
казано от Милена Калчева на 08.05.13, 13:59:
Как да коригирам? И още нещо да разбирам ли,че полезните мазнини от масла и сурови ядки,риба и т.н. помагат за горенето на моите мазнини? И как точно да пресметна колко количество ми е нужно на ден... Може би шепа сурови бадеми ?
Да, ядки, семена, маслини и производните им.
08.05.13
14:10
Погледни тази тема например, не е лоша като ориентир. Да, качествените мазнини са неизменна част от едно здравословно хранене и не са причината за това да имаш мастни натрупвания.
И още нещо да разбирам ли,че полезните мазнини от масла и сурови ядки,риба и т.н. помагат за горенето на моите мазнини?
+ авокадо/зехтин, но да, те помагат за горенето на мазнини (nod)
И как точно да пресметна колко количество ми е нужно на ден... Може би шепа сурови бадеми ?
Ако преминеш на ВБД например, ще можеш с обясненията в статията да си сметнеш нуждите от всичко :)
П.С: опа, отговориха преди мен, извинявам се :)))
Мнението беше редактирано от ivetass на 08.05.13 14:13.
08.05.13
14:43
Изключително благодаря!
Наистина имам нужда от малко помощ и въведение в нещата - как да стане всичко както трябва, а не просто хвърлена енергия на вятъра.
Ще пиша пак в дневника си след 2 седмици да видим дали има резон с промяната.
И исках да попитам в бягането ми дали всичко е наред, всяка седмица, когато започвам да увеличавам времето стартирам с по-бавно темпо и към края на седмицата вече е по-бързо, повреме на тичане също често сменям темпото, понеже има и около 100 метра само на нагорнище,което води до по-бавно темпо,после 30тина метра надолу,което води до цял спринт и след което равна част със средно темпо- така се е получило, но реших да не сменям парка, допада ми... сякаш вече си стана моя парк и се чувствам много добре след бяг, атмосферата ме зарежда също :)
Както написах, тичам всеки ден, понякога и по 2 пъти дневно като всяка седмица увеличавам с 5 минути времето. От тази седмица съм вече на по 35минути.
Би било добре да преосмислиш и типа натоварване. Всеки ден тичаш, дори и по два пъти, по 35 минути? И то само за сега? Дори и да намалиш с още обиколките си, правейки единствено аеробни тренировки, е много вероятно да продължаваш да търсиш въпросните “драстични промени в себе си”, без да си доволна от резултатите. Защо не се поинтересуваш от упражнения със собствено тегло например, като същевременно намалиш до 3-4 пъти седмично тичането?
Мнението беше редактирано от Мари А. на 08.05.13 14:49.
08.05.13
15:43
Това ми хареса за упражненията, но какви са най-подходящи за ханша примерно? прерових сумати други дневници и сякаш ..всеки от нас си носи своя кръст и всеки си има индивидуални цели за постигане.. :/ Тъкмо преглеждам и упражненията в сайта, но за ханш няма.. или може би ще изнамеря нещо подходящо :)
Мнението беше редактирано от Lena Theodoridou на 08.05.13 15:52.
08.05.13
15:57
казано от Мари А. на 08.05.13, 14:43:
Би било добре да преосмислиш и типа натоварване. Всеки ден тичаш, дори и по два пъти, по 35 минути? И то само за сега? Дори и да намалиш с още обиколките си, правейки единствено аеробни тренировки, е много вероятно да продължаваш да търсиш въпросните “драстични промени в себе си”, без да си доволна от резултатите. Защо не се поинтересуваш от упражнения със собствено тегло например, като същевременно намалиш до 3-4 пъти седмично тичането?
Аз не разбирам, защо тичането да се намали до 3-4 пъти седмично ? Какво пречи да се тича всеки ден ? Предполагам тя така или иначе почива поне неделята ?
08.05.13
15:59
казано от kaloyan georgiev на 08.05.13, 15:57:
Аз не разбирам, защо тичането да се намали до 3-4 пъти седмично ? Какво пречи да се тича всеки ден ? Предполагам тя така или иначе почива поне неделята ?
Защото :
казано от Милена Калчева на 08.05.13, 13:09:
Целта е 47 килограма и разбира се по-малки обиколки по бедрата и ханша, особено ханша.
;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.05.13 16:04.
казано от Милена Калчева на 08.05.13, 15:43:
Това ми хареса за упражненията, но какви са най-подходящи за ханша примерно? прерових сумати други дневници и сякаш ..всеки от нас си носи своя кръст и всеки си има индивидуални цели за постигане.. :/ Тъкмо преглеждам и упражненията в сайта, но за ханш няма.. или може би ще изнамеря нещо подходящо :)
Специално за ханш едва ли ще намериш нещо ефективно. :) По-широк ханш чисто като генетична даденост доста трудно може да се преформира. Затова е и идеята да включиш упражнения, особено с тежести, но и със собствено тегло като за начало ще бъде удачно. По този начин ще тонизираш цялата мускулатура, а ако успееш и да развиеш по-добре горната част на тялото си, визуално ханшът ти ще изглежда по-тесен.
Потърси как се изпълняват лицеви опори (от колене като начало, ако са ти трудни), гръбни екстензии, клекове, напади, асистирани набирания и др. Тях също не е нужно да ги правиш всеки ден, все пак организмът ти има нужда и от почивка. :)
И най-вече недей да робуваш на кантара. При 52 кг можеш да изглеждаш и да се чувстваш далеч по-добре отколкото на заветните 47 или дори по-малко.
Мнението беше редактирано от Мари А. на 08.05.13 16:51.
08.05.13
17:55
Да, но моя ханш си е там поне 3ст по навътре. Преди студентството всичко си беше наред, после реших да се поотпусна.. и вече 3 години плащам за разхищението си с храната :( . чудя се ако просто включа полезни мазнини дали няма да има малко полза.. хм трябва да се опита за да види... :/ иначе разликата си я чувствам от преди и сега.. бедрата са стегнати и намалели.. ханша също но много по-малко..може би защото наистина съм изключила всякакви мазнини.. хм...
Мнението беше редактирано от Lena Theodoridou на 08.05.13 20:17.
11.05.13
20:28
Здравейте отново,
четох,че час преди тренировка се приемат протеини, а почти веднага след тренировка се приемат въглехидрати като лъжичка мед примерно, това вярно ли е?
11.05.13
23:56
Аз също съм екто-ендоморф.Това е възможно най-лошия соматотип.Той съчетава на лошите черти на ектоморфите с най-лошите черти на ендоморфите.Като започнах да тренирам тръгнах да чистя,стигнах до положение хем имам плочки,хем изхлеждам супер дебел.Това се дължи на широкия таз(както е казано в по-горни постове) и тесен гръден кош.Хванах се здраво да работя по горната част и за 1 година желания резултат дойде.Разширих драстично рамения пояс,както и леко гръдния кош.И сега изглеждам доста по-добре,широките раменна и гръб,както и изпъкналите гърди засенчват широкия таз.
По-добре почни да качваш(10% калориен излишак е напълно достатачен),качи едни 4-5 кила(които няма де те направят дебела),и чак тогава изчисти,после пак.
Ако продължиш да отслабаш ще заприличаш на момичето от снимката.Ти си прави изводите.
12.05.13
11:31
Да, но тя има широк таз.. бедрата и изглеждат грамадни да не говорим за таза.. а при мен не е така.. задника ми е малак бедрата също, просто по ханша ми има мазнини, които ме правят да изглеждам с по-широка кост.. а аз знам,че не съм толкова широка, понеже преди това,когато ги нямах тея мазнини всичко си беше наред.. сега целта е да ги поизчистя малко тея паласки.. и всичко ще е наред..
18.07.13
16:54
Доста време не съм писала в дневника си реших,че му е времето. Прибрах се в България преди месец, и от както съм тук спрях да тичам, уж за да направя почивка и за да задържа резултатите, което и стана, не промених хранителния режим, освен прибавянето на много повече заленчук и плодове, като се има предвид, колко богат климат имаме и какъв вкус, какво нещо имат нашите родни плодове и зеленчуци, та може да се каже,че прибавих няколко хранения отгоре от плодове и заленчуци...От началото на седмицата започнах да тичам отново, правя си по 6км без проблем, искам да ви попитам ако продължа режима и кардиото, ще намаля ли с още сантиметри обиколките си?
Преди бях луда, тичах и сутрин и вечер и се хранех по-оскъдно особено откъм плодове и зеленчуци.. сега съм си тук.. теглото ми стои.. размерите също.. въпроса ми е дали ще продължа да свалям или ще си задържа сегашните параметри...
П.П. бях се оплакала от широк ханш, но с малко повече ‘наказия’ го намалих на 85/84 така че, благодарение на вашите корекции в режима ми се получи .. насърчавам и други да не се отказват, а да си навиват на ината до край! :)
Мнението беше редактирано от Lena Theodoridou на 18.07.13 16:56.