08.05.13
18:08
Може ли да ми препоръчате програма за поне 5 дена от седмицата. Аз мислех всеки ден да тренирам върху една мускулна група, но незнам дали ще е удачно. Например понеделник гърди, вторник граб, сряда и така нататък. Фитнеса е точно срещу мен и имам много свободно време за това бих искал програмата да е за повечко дни.
аз мисля ,че петдневна програма ти трябва само ако си напреднал,но да приемем че си:
1.гърди,корем
2.гръб
3.почивка
4.рамо,трапец
5.трицепс,бицепс,предмишница
6.крака
7.почивка
За 5 дневен сплит трябва да имаш ненормално възтановяване, не си мисли, че като отделяш мускула на тренировки другите изобщо не се товарят, повече от 4 дни в седмицата нз кога ще ги възтановяваш тия мускули
08.05.13
20:22
Аз също съм начинаеща и почнах програма в която единия ден тренирам мускулите със силови тренировки а на другия ден имам кардио тренировка. Това също ли е нежелателно?
08.05.13
22:07
Колегите по горе ти дадоха пример за тренировката, аз искам да попитам какъв ти е стажа в залата и как се храниш, че малко ми се струваш малко объркан?
08.05.13
23:43
Значи така да го кажа.. живея в Швеция и тука ми остава много свободно време (тука няма кой знай какви развлечения). Храня се добре, ако си дам зор мога да ям и повече. От месец се захванах отново сериозно да тренирам. Иначе тренирам долу горе от 3 години, но разпокъсано кога съм тренирал кога не..
09.05.13
00:05
Значи да ти го кажа така, стажа за 5дневни тренировки го нямаш. Максимум 4 дни в седмицата, като дори бих те посъветвал тридневен сплит за начинаещи. Гледай да си оправиш храненето. На колко години си?
Най-простия вариант за 5 тренировки седмично е всяка от основните групи (гръб, гърди, крака, рамене, ръце) да се тренира в самостоятелна тренировка.
Други варианти са троен или четворен сплит, като тренираш 3+1(2) или 2+1-2+1.
Има и други варианти де, примерно с два пъти седмично мускулна група.
казано от LOSER_X на 08.05.13, 20:16:
За 5 дневен сплит трябва да имаш ненормално възтановяване
Трябва да имаш най-вече смислена тренировъчна програма и разбира се, физическа възможност да тренираш 5 дена.
Мнението беше редактирано от Петко К на 09.05.13 00:56.
И хранителния режим трябва да е на доста добро ниво, доста от нас младите, като разделят тренировките на 5 днвен сплит се увличат и претренират, защото 5 дневния сплит ти дава възможност да тренираш всяка мускулна група по отделно, но ако претренираш дори и една тренировка, тя ще бъде последвана от още слаби резултати.
09.05.13
01:13
Ще пробвам 5 дневен в продължение на 2 месеца както казвате всеки ден една основна група.. иначе съм на 19 години.