09.05.13
18:13
Здравейте, от януари, (5 месеца), ходя 3 пъти седмично на фитнес, не съм пропускала тренировка. Правя кардио за загряване, силовите упражнения редувам според дните или горна или долна част и завършвам с кардио, общо 50-60 минутна тренировка в понделник, сряда и петък. В неделя тичам в парка до нас....
Защо не съм свалила грам мазнина от себе си? (Премерих си мерките в началото. Сантиметрите са еднакви с началотото, януари месец, килограмите са повече). Имам натрупани предимно на корема и паласките.
Не съм променила хранителния си режим, но не ям и боклуци. Обичам сладкото. (blush)
Но не би ли следвало, след като съм покачила натоварването в последните месеци да свалям? :(
Или няма как да се мине и без хранителен режим?
Тренирането само за здраве ли е? Само с диета ли се смъкват мазнини?
Моля за съвети!
09.05.13
18:36
Тренирай по-ефективно. Тренировките ти не трябва да са ти приятни... може да звучи странно, но аз установявам за себе си, че ако ми е гот да правя нещо, значи то не работи за мен.
За храната мен не ме питай, защото и аз много трудно я оправям, но за тренировките - колкото се може по-натоварващи, изпотяващи. Ако изглеждаш зле, миришеш и др. по време на тренировката, значи работи :D
09.05.13
18:57
Смени начина на трениране! Прави....прочети за СМТ тук на сайта ще ти стане ясно мисля как трябва да се тренира. Гледай не упражненията а начина на трениране: почивки и т.н. И ще имаш успех.....За помощ мога да напиша, че пулса трябва да варира от нормално до над 120 удара...
Тренирането само за здраве ли е? Само с диета ли се смъкват мазнини?
За теб здравето и свалянето на излишни мазнини две различни неща ли са? Защото ако питаш мен излишните мазнини рано или късно водят към лошо здраве, а от своя страна доброто здраве не предполага излишък на мазнини.
09.05.13
19:06
Мерси много. Последният път на пътеката си премерих пулса и ми беше 162 (wasntme)
Аз поприницип не се потя много, но инструктура във фитнеса ми каза, че се натоварвам доста стабилно за жена.
Трябва ли да правя едни и същи силови всеки път. Може би бъркам в това, че разнообразявам много упражненията всеки път.
И ей сега си сметнах калориите за 1 ден - приела съм към 3000 Ккал, като съм яла храна само козе сирене свежо, домати и рибена чорба. Но явно много ми пречи голямата доза мляко+кафе+мед, която взимам сутрин и следобед.
Момчето от фитнеса ми каза, че отслабването е 80% диета и 20% спорт.
Не ми се щеше да повярвам, но сигурно е прав.
09.05.13
19:08
Ами попринцип като си смятам индекса на телесната маса съм с нормално тегло. Кръвните ми изследваня винаги са 6. Просто имам тък-таме - на ръцете, корема и паласките излишна мас. Но със сигурност не е в клоичество, че да ми пречи на здравето, според мен.
09.05.13
19:08
Мерси много. Последният път на пътеката си премерих пулса и ми беше 162 (wasntme)
Аз поприницип не се потя много, но инструктура във фитнеса ми каза, че се натоварвам доста стабилно за жена.
Трябва ли да правя едни и същи силови всеки път. Може би бъркам в това, че разнообразявам много упражненията всеки път.
И ей сега си сметнах калориите за 1 ден - приела съм към 3000 Ккал, като съм яла храна само козе сирене свежо, домати и рибена чорба. Но явно много ми пречи голямата доза мляко+кафе+мед, която взимам сутрин и следобед.
Момчето от фитнеса ми каза, че отслабването е 80% диета и 20% спорт.
Не ми се щеше да повярвам, но сигурно е прав.
Прав е! ;)
09.05.13
19:12
white-peacock, изглеждаш страхотно на снимката!!! Това само с тренировка ли го правиш? Какво ядеш :)
Ами попринцип като си смятам индекса на телесната маса съм с нормално тегло. Кръвните ми изследваня винаги са 6. Просто имам тък-таме - на ръцете, корема и паласките излишна мас. Но със сигурност не е в клоичество, че да ми пречи на здравето, според мен.
Не ме разбра, но струпването на повечко мазнина на определени места би могло да се преведе като дисбаланс в нивата на определени хормони. Ръцете - естрогенова доминантност; паласки - инсулинова ресистентност; корем - високи нива на кортизол. ;)
Това, естествено е възможно най-телеграфно и повърхностно казано, но липсата на диагноза не винаги означава добро здраве. ;)
09.05.13
19:37
Заинтригува ме! Как може да се установи/регулира това?
Хормонални изследвания е най-сигурния начин за диагностика. Корекция на хранителния режим за регулиране. :)
И ей сега си сметнах калориите за 1 ден - приела съм към 3000 Ккал, като съм яла храна само козе сирене свежо, домати и рибена чорба.
Аз с 3000 ккал. качвам. Ако наистина ядеш по толкова, не знам как очакваш да сваляш.
Ако досега не си следила колко калории ядеш всеки ден, както и от какво идват тези калории - започни.
09.05.13
21:16
Thanks, Маргарита!
Петко, аз винаги съм яла толкова, само дето преди не тренирах толкова. Това ме притеснява. Иначе почвам вече да броя калориите, че щях да припадна днес, като ги сметнах :)
09.05.13
21:44
Thanks, Маргарита!
Петко, аз винаги съм яла толкова, само дето преди не тренирах толкова. Това ме притеснява. Иначе почвам вече да броя калориите, че щях да припадна днес, като ги сметнах :)
Сигурна ли си, че са 3 000?
Много ми се виждат, какво си яла днеска?
09.05.13
21:51
Норе истината е, че може и да е 50 на 50, и дори 100 на 0
Може да отслабнеш и само с хранителен режим, ако това ти е целта, можеш и да отслабнеш само с тренировки, ако всеки ден тренираш по-два часа примерно, но е по-добре да е балансирано, а ако наистина приемаш по 3000 калории на ден наистина ти трябва всеки ден да тренираш, за да изгориш излишното.
Да то и аз не разбирам как искаш да сваляш с 3000 ксал дневно. Това си е направо за 70 кг мъж, който цели покачване на тегло
09.05.13
23:16
Днес съм “яла” следното:
закуска: мляко 2% масленост, 200 мл+ 50 мл. кафе + 2 чаени лъжици мед (калорийния калкулатор го изчили на 648 калории това)
обяд: 300 гр. козе сирене, 250 гр. домати, малко печени червени чушки (849 Ккал)
17:00 ч. чашата мляко 2% масленост, кафе и мед 648 калории
Вечеря: рибена супа: 230 Ккал
чаша вино червено 345 Ккал
2720 Ккал.
а се едно нищо не съм яла :))
Мнението беше редактирано от eleonorata на 09.05.13 23:18.
09.05.13
23:21
Оопс, пропуснах 50 грама херинга, маринована
09.05.13
23:32
Днес съм “яла” следното:
закуска: мляко 2% масленост, 200 мл+ 50 мл. кафе + 2 чаени лъжици мед (калорийния калкулатор го изчили на 648 калории това)
обяд: 300 гр. козе сирене, 250 гр. домати, малко печени червени чушки (849 Ккал)
2720 Ккал.
По грубо изчисление това не е повече от 1 500 калории.
Основната грешка така като гледам е меда, може би го изчислява като 200 гр, а не като две лъжички.
09.05.13
23:32
Днес съм “яла” следното:
2720 Ккал.
Аз толкова ям в зареждащите дни, а съм не много дребен :D
09.05.13
23:41
Ами замислям се дали да не махна кафето с млякото и меда, но това много ще ме изтормози.
(сега, аз лекичко пропуснах и тайните шоколадчета по празници..., но те не са всеки ден).
Смятам да намаля калориите и да увелича интензивността и за 2 месеца, вместо 3/ седмично, да ходя 4 седмично на фитнес.
Но се притеснявам, че няма да имам енергия за тренировки, без достатъчно калории.
09.05.13
23:50
Ами замислям се дали да не махна кафето с млякото и меда, но това много ще ме изтормози.
(сега, аз лекичко пропуснах и тайните шоколадчета по празници..., но те не са всеки ден).
Смятам да намаля калориите и да увелича интензивността и за 2 месеца, вместо 3/ седмично, да ходя 4 седмично на фитнес.
Но се притеснявам, че няма да имам енергия за тренировки, без достатъчно калории.
Меда е полезен просто не прекалявай с него, а 300 гр козе сирене на веднъж си е много.
09.05.13
23:57
Да, аз досега се заблуждавах, че козето е по-полезно и по-нискокалорично, особено, когато е свежо, мекичко. Но си е доста мазничко.
Обаче знаеш ли колко е вскусничко, запечено в гювече с чушчици и доматки, ням ням :) Никога няма да имам като твоя корем, за съжаление:)
За кафето с мед и мляко си права, аз го въвеждах общо като напитка 300 гр, но като въведох отделно млякото, меда и кафето ми изчисли друга стойност.
Мерси много за съветите!
10.05.13
00:00
Да, аз досега се заблуждавах, че козето е по-полезно и по-нискокалорично, особено, когато е свежо, мекичко. Но си е доста мазничко.
Обаче знаеш ли колко е вскусничко, запечено в гювече с чушчици и доматки, ням ням :) Никога няма да имам като твоя корем, за съжаление:)
За кафето с мед и мляко си права, аз го въвеждах общо като напитка 300 гр, но като въведох отделно млякото, меда и кафето ми изчисли друга стойност.Мерси много за съветите!
Моля, дано съм ти била полезна! (F)
white-peacock, изглеждаш страхотно на снимката!!! Това само с тренировка ли го правиш? Какво ядеш :)
Никога няма да имам като твоя корем, за съжаление:)
Нито една от двете не си призна, че на снимката е друг... :D
Обаче знаеш ли колко е вскусничко, запечено в гювече с чушчици и доматки, ням ням :)
С такова мислене никога няма да постигнеш целите си. Вкусовите усещания се превъзпитават. На мен изброеното от теб ми звучи като пълен бълвоч, който никога не бих сложила в устата си добровилно. ;)
10.05.13
21:31
eleonorata, не съм запозната със свалянето на килограми чрез спорт, но съм запозната със свалянето на килограми чрез диета. Май, да ти кажа, диетата му е майката. :) А със спорт ще се стегнеш и изваеш. Ако си хапваш добре, дори да тренираш, мускулите ти ще са “скрити” под подкожни мазнини.
eleonorata, не съм запозната със свалянето на килограми чрез спорт, но съм запозната със свалянето на килограми чрез диета. Май, да ти кажа, диетата му е майката. :) А със спорт ще се стегнеш и изваеш. Ако си хапваш добре, дори да тренираш, мускулите ти ще са “скрити” под подкожни мазнини.
Явно не си запозната и изобщо със свалянето на мазнини, доброто здраве и добрата спортна форма
11.05.13
01:27
Борето, не бъди категоричен с изводите, ‘щото не ме познаваш. Всъщност, съм в чудесно здраве, макар и не в добра спортна форма. Свалила съм над 15 кг с диета и от 2 години не съм качила нито килограм. Значи, май все пак разбирам нещо от сваляне на мазнини=;) Това, което съм написала, не съм го измислила аз, а съм го чела и чувала от човек, който се занимава от много време с фитнес (и изглежда не по-зле от човека на твоята снимка :)). Нямам претенции да разбирам от фитнес, ама ‘айде, нема нужда някой да ме определя.
Както и сама виждаш, eleonorata, само с тренировки няма да стане и ако искаш да свалиш тези излишни мазнини, все пак ще трябва да промениш и храненето си, както си била посъветвана. Препоръчвам ти да попрочетеш за НВД конкретно.
Борето, не бъди категоричен с изводите, ‘щото не ме познаваш. Всъщност, съм в чудесно здраве, макар и не в добра спортна форма. Свалила съм над 15 кг с диета и от 2 години не съм качила нито килограм. Значи, май все пак разбирам нещо от сваляне на мазнини=;) Това, което съм написала, не съм го измислила аз, а съм го чела и чувала от човек, който се занимава от много време с фитнес (и изглежда не по-зле от човека на твоята снимка :)). Нямам претенции да разбирам от фитнес, ама ‘айде, нема нужда някой да ме определя.
Не те познавам и няма нужда да те познавам за да знам, че трябва човек и да спортува за да изглежда добре, защото само храна мускули не прави. Иначе всички хора щяха да изглеждат като фитнес маниаци. И човека на снимката съм си аз. Някак си не ми се вдига самочувствието да слагам снимки на някой друг.
11.05.13
19:13
Борето, знам, че “храна мускули не прави” и, по-точно, че липсата на храна мускули не прави, и то от опит. Затова и съм тук - за да изглеждам по-добре.
Щом снимката е твоя (както и предполагах, всъщност), браво, много добре изглеждаш. Просто само мога да се надявам, че някой ден ще има какво да покажа и аз и няма да се налага да слагам чужди снимки на профила си. :)