Пет месеца фитнес и никакъв резултат

Темата е заключена.

09.05.13
18:13

Здравейте, от януари, (5 месеца), ходя 3 пъти седмично на фитнес, не съм пропускала тренировка. Правя кардио за загряване, силовите упражнения редувам според дните или горна или долна част и завършвам с кардио, общо 50-60 минутна тренировка в понделник, сряда и петък. В неделя тичам в парка до нас....
Защо не съм свалила грам мазнина от себе си? (Премерих си мерките в началото. Сантиметрите са еднакви с началотото, януари месец, килограмите са повече). Имам натрупани предимно на корема и паласките.
Не съм променила хранителния си режим, но не ям и боклуци. Обичам сладкото. (blush)
Но не би ли следвало, след като съм покачила натоварването в последните месеци да свалям? :(
Или няма как да се мине и без хранителен режим?
Тренирането само за здраве ли е? Само с диета ли се смъкват мазнини?
Моля за съвети!

09.05.13
18:36

Тренирай по-ефективно. Тренировките ти не трябва да са ти приятни... може да звучи странно, но аз установявам за себе си, че ако ми е гот да правя нещо, значи то не работи за мен.

За храната мен не ме питай, защото и аз много трудно я оправям, но за тренировките - колкото се може по-натоварващи, изпотяващи. Ако изглеждаш зле, миришеш и др. по време на тренировката, значи работи :D

Carbohydrate

09.05.13
18:57

Смени начина на трениране! Прави....прочети за СМТ тук на сайта ще ти стане ясно мисля как трябва да се тренира. Гледай не упражненията а начина на трениране: почивки и т.н. И ще имаш успех.....За помощ мога да напиша, че пулса трябва да варира от нормално до над 120 удара...

09.05.13
19:06

казано от eleonorata на 09.05.13, 18:13:

Тренирането само за здраве ли е? Само с диета ли се смъкват мазнини?

За теб здравето и свалянето на излишни мазнини две различни неща ли са? Защото ако питаш мен излишните мазнини рано или късно водят към лошо здраве, а от своя страна доброто здраве не предполага излишък на мазнини.

09.05.13
19:06

Мерси много. Последният път на пътеката си премерих пулса и ми беше 162 (wasntme)
Аз поприницип не се потя много, но инструктура във фитнеса ми каза, че се натоварвам доста стабилно за жена.
Трябва ли да правя едни и същи силови всеки път. Може би бъркам в това, че разнообразявам много упражненията всеки път.
И ей сега си сметнах калориите за 1 ден - приела съм към 3000 Ккал, като съм яла храна само козе сирене свежо, домати и рибена чорба. Но явно много ми пречи голямата доза мляко+кафе+мед, която взимам сутрин и следобед.
Момчето от фитнеса ми каза, че отслабването е 80% диета и 20% спорт.
Не ми се щеше да повярвам, но сигурно е прав.

09.05.13
19:08

Ами попринцип като си смятам индекса на телесната маса съм с нормално тегло. Кръвните ми изследваня винаги са 6. Просто имам тък-таме  - на ръцете, корема и паласките излишна мас. Но със сигурност не е в клоичество, че да ми пречи на здравето, според мен.

Carbohydrate

09.05.13
19:08

казано от eleonorata на 09.05.13, 19:06:

Мерси много. Последният път на пътеката си премерих пулса и ми беше 162 (wasntme)
Аз поприницип не се потя много, но инструктура във фитнеса ми каза, че се натоварвам доста стабилно за жена.
Трябва ли да правя едни и същи силови всеки път. Може би бъркам в това, че разнообразявам много упражненията всеки път.
И ей сега си сметнах калориите за 1 ден - приела съм към 3000 Ккал, като съм яла храна само козе сирене свежо, домати и рибена чорба. Но явно много ми пречи голямата доза мляко+кафе+мед, която взимам сутрин и следобед.
Момчето от фитнеса ми каза, че отслабването е 80% диета и 20% спорт.
Не ми се щеше да повярвам, но сигурно е прав.

Прав е! ;)

09.05.13
19:12

white-peacock, изглеждаш страхотно на снимката!!! Това само с тренировка ли го правиш? Какво ядеш :)

09.05.13
19:15

казано от eleonorata на 09.05.13, 19:08:

Ами попринцип като си смятам индекса на телесната маса съм с нормално тегло. Кръвните ми изследваня винаги са 6. Просто имам тък-таме  - на ръцете, корема и паласките излишна мас. Но със сигурност не е в клоичество, че да ми пречи на здравето, според мен.

Не ме разбра, но струпването на повечко мазнина на определени места би могло да се преведе като дисбаланс в нивата на определени хормони. Ръцете - естрогенова доминантност; паласки - инсулинова ресистентност; корем - високи нива на кортизол. ;)
Това, естествено е възможно най-телеграфно и повърхностно казано, но липсата на диагноза не винаги означава добро здраве. ;)

09.05.13
19:37

Заинтригува ме! Как може да се установи/регулира това?

09.05.13
19:45

Хормонални изследвания е най-сигурния начин за диагностика. Корекция на хранителния режим за регулиране. :)

09.05.13
19:47

казано от eleonorata на 09.05.13, 19:06:

И ей сега си сметнах калориите за 1 ден - приела съм към 3000 Ккал, като съм яла храна само козе сирене свежо, домати и рибена чорба.

Аз с 3000 ккал. качвам. Ако наистина ядеш по толкова, не знам как очакваш да сваляш.
Ако досега не си следила колко калории ядеш всеки ден, както и от какво идват тези калории - започни.

09.05.13
21:16

Thanks, Маргарита!
Петко, аз винаги съм яла толкова, само дето преди не тренирах толкова. Това ме притеснява. Иначе почвам вече да броя калориите, че щях да припадна днес, като ги сметнах :)

09.05.13
21:44

казано от eleonorata на 09.05.13, 21:16:

Thanks, Маргарита!
Петко, аз винаги съм яла толкова, само дето преди не тренирах толкова. Това ме притеснява. Иначе почвам вече да броя калориите, че щях да припадна днес, като ги сметнах :)

Сигурна ли си, че са 3 000?
Много ми се виждат, какво си яла днеска?

09.05.13
21:51

Норе истината е, че може и да е 50 на 50, и дори 100 на 0
Може да отслабнеш и само с хранителен режим, ако това ти е целта, можеш и да отслабнеш само с тренировки, ако всеки ден тренираш по-два часа примерно, но е по-добре да е балансирано, а ако наистина приемаш по 3000 калории на ден наистина ти трябва всеки ден да тренираш, за да изгориш излишното.

09.05.13
22:08

Да то и аз не разбирам как искаш да сваляш с 3000 ксал дневно. Това си е направо за 70 кг мъж,  който цели покачване на тегло

09.05.13
23:16

Днес съм “яла” следното:
закуска: мляко 2% масленост, 200 мл+ 50 мл. кафе + 2 чаени лъжици мед (калорийния калкулатор го изчили на 648 калории това)
обяд: 300 гр. козе сирене, 250 гр. домати, малко печени червени чушки (849 Ккал)
17:00 ч. чашата мляко 2% масленост, кафе и мед 648 калории
Вечеря: рибена супа: 230 Ккал
чаша вино червено 345 Ккал
2720 Ккал.
а се едно нищо не съм яла :))

Мнението беше редактирано от eleonorata на 09.05.13 23:18.

09.05.13
23:17

Нещо ми се струва, че този калориен калкулатор не е много в час.

09.05.13
23:21

Оопс, пропуснах 50 грама херинга, маринована

09.05.13
23:32

казано от eleonorata на 09.05.13, 23:16:

Днес съм “яла” следното:
закуска: мляко 2% масленост, 200 мл+ 50 мл. кафе + 2 чаени лъжици мед (калорийния калкулатор го изчили на 648 калории това)
обяд: 300 гр. козе сирене, 250 гр. домати, малко печени червени чушки (849 Ккал)
2720 Ккал.

По грубо изчисление това не е повече от 1 500 калории.
Основната грешка така като гледам е меда, може би го изчислява като 200 гр, а не като две лъжички.

09.05.13
23:32

казано от eleonorata на 09.05.13, 23:16:

Днес съм “яла” следното:
2720 Ккал.

Аз толкова ям в зареждащите дни, а съм не много дребен :D

09.05.13
23:41

Ами замислям се дали да не махна кафето с млякото и меда, но това много ще ме изтормози.

(сега, аз лекичко пропуснах и тайните шоколадчета по празници..., но те не са всеки ден).

Смятам да намаля калориите и да увелича интензивността и за 2 месеца, вместо 3/ седмично, да ходя 4 седмично на фитнес.
Но се притеснявам, че няма да имам енергия за тренировки, без достатъчно калории.

09.05.13
23:50

казано от eleonorata на 09.05.13, 23:41:

Ами замислям се дали да не махна кафето с млякото и меда, но това много ще ме изтормози.

(сега, аз лекичко пропуснах и тайните шоколадчета по празници..., но те не са всеки ден).

Смятам да намаля калориите и да увелича интензивността и за 2 месеца, вместо 3/ седмично, да ходя 4 седмично на фитнес.
Но се притеснявам, че няма да имам енергия за тренировки, без достатъчно калории.

Меда е полезен просто не прекалявай с него, а 300 гр козе сирене на веднъж си е много.

09.05.13
23:57

Да, аз досега се заблуждавах, че козето е по-полезно и по-нискокалорично, особено, когато е свежо, мекичко. Но си е доста мазничко.
Обаче знаеш ли колко е вскусничко, запечено в гювече с чушчици и доматки, ням ням :) Никога няма да имам като твоя корем, за съжаление:)
За кафето с мед и мляко си права, аз го въвеждах общо като напитка 300 гр, но като въведох отделно млякото, меда и кафето ми изчисли друга стойност.

Мерси много за съветите!

10.05.13
00:00

казано от eleonorata на 09.05.13, 23:57:

Да, аз досега се заблуждавах, че козето е по-полезно и по-нискокалорично, особено, когато е свежо, мекичко. Но си е доста мазничко.
Обаче знаеш ли колко е вскусничко, запечено в гювече с чушчици и доматки, ням ням :) Никога няма да имам като твоя корем, за съжаление:)
За кафето с мед и мляко си права, аз го въвеждах общо като напитка 300 гр, но като въведох отделно млякото, меда и кафето ми изчисли друга стойност.

Мерси много за съветите!

Моля, дано съм ти била полезна! (F)

10.05.13
09:41

казано от eleonorata на 09.05.13, 19:12:

white-peacock, изглеждаш страхотно на снимката!!! Това само с тренировка ли го правиш? Какво ядеш :)

Никога няма да имам като твоя корем, за съжаление:)

Нито една от двете не си призна, че на снимката е друг... :D

Обаче знаеш ли колко е вскусничко, запечено в гювече с чушчици и доматки, ням ням :)

С такова мислене никога няма да постигнеш целите си. Вкусовите усещания се превъзпитават. На мен изброеното от теб ми звучи като пълен бълвоч, който никога не бих сложила в устата си добровилно. ;)

10.05.13
21:31

eleonorata, не съм запозната със свалянето на килограми чрез спорт, но съм запозната със свалянето на килограми чрез диета. Май, да ти кажа, диетата му е майката. :) А със спорт ще се стегнеш и изваеш. Ако си хапваш добре, дори да тренираш, мускулите ти ще са “скрити” под подкожни мазнини.

10.05.13
22:24

казано от Пълен профан на 10.05.13, 21:31:

eleonorata, не съм запозната със свалянето на килограми чрез спорт, но съм запозната със свалянето на килограми чрез диета. Май, да ти кажа, диетата му е майката. :) А със спорт ще се стегнеш и изваеш. Ако си хапваш добре, дори да тренираш, мускулите ти ще са “скрити” под подкожни мазнини.

Явно не си запозната и изобщо със свалянето на мазнини, доброто здраве и добрата спортна форма

11.05.13
01:27

Борето, не бъди категоричен с изводите, ‘щото не ме познаваш. Всъщност, съм в чудесно здраве, макар и не в добра спортна форма. Свалила съм над 15 кг с диета и от 2 години не съм качила нито килограм. Значи, май все пак разбирам нещо от сваляне на мазнини=;) Това, което съм написала, не съм го измислила аз, а съм го чела и чувала от човек, който се занимава от много време с фитнес (и изглежда не по-зле от човека на твоята снимка :)). Нямам претенции да разбирам от фитнес, ама ‘айде, нема нужда някой да ме определя.

11.05.13
08:08

Както и сама виждаш, eleonorata, само с тренировки няма да стане и ако искаш да свалиш тези излишни мазнини, все пак ще трябва да промениш и храненето си, както си била посъветвана. Препоръчвам ти да попрочетеш за НВД конкретно.

11.05.13
16:52

казано от Пълен профан на 11.05.13, 01:27:

Борето, не бъди категоричен с изводите, ‘щото не ме познаваш. Всъщност, съм в чудесно здраве, макар и не в добра спортна форма. Свалила съм над 15 кг с диета и от 2 години не съм качила нито килограм. Значи, май все пак разбирам нещо от сваляне на мазнини=;) Това, което съм написала, не съм го измислила аз, а съм го чела и чувала от човек, който се занимава от много време с фитнес (и изглежда не по-зле от човека на твоята снимка :)). Нямам претенции да разбирам от фитнес, ама ‘айде, нема нужда някой да ме определя.

Не те познавам и няма нужда да те познавам за да знам, че трябва човек и да спортува за да изглежда добре,  защото само храна мускули не прави. Иначе всички хора щяха да изглеждат като фитнес маниаци. И човека на снимката съм си аз. Някак си не ми се вдига самочувствието да слагам снимки на някой друг.

11.05.13
19:13

Борето, знам, че “храна мускули не прави” и, по-точно, че липсата на храна мускули не прави, и то от опит. Затова и съм тук - за да изглеждам по-добре.
Щом снимката е твоя (както и предполагах, всъщност), браво, много добре изглеждаш. Просто само мога да се надявам, че някой ден ще има какво да покажа и аз и няма да се налага да слагам чужди снимки на профила си. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1